Válasz hasutas1 #17164. hozzászólásáraNe is mond,nálam alig akar érni, Nyíregyen meg van egy termelő ismerősöm, már 40-50 ládákat szed minden nap két sátorról. Clery, Asia, Joly, minden terem nála. Nemtudom, hogy van e összefőggés aközött, hogy jár Szedegi banira és kupeckedik zöldség/gyümölccsel.... . Minden éven próbál altatni, hogy azt ő termeli...
Az időjáráshoz pedig, lassan úgyis itt a fagyosszentek, megsem lepődök már....
Üdvözletem! Ha esetleg kellene valakinek, megbízható napszámos brigád, tudok ajánlani. M0 melletiek. Nálam, most végeznek. Teljesítményben szeretnek dolgozni, és tartják a munka minôséget. Érdekem csak annyi, hogy szeretném, ha megmaradnának ebben a munkában.
Válasz lacka4600 #17163. hozzászólásáraNa de az sem normális, ma 24 fok, holnap 14 fok nappal , és akkor csodálkozik az ember, hogy nem úgy érik ahogy kellene?!
Oh, hát most nézem a hétvégére behúzta a met.hu a -3-at 2 méteren. Hogy rohadna le ennek a vén f@sznak az összes keze amivel ezt osztogatja
Válasz hasutas1 #17156. hozzászólásáraMa este a nagy 7-8-at, a közepes 5.5-7-et bírt el. A szórás persze minőség és bátorság függvényében ... Volt aki beijedt és 6200-ért eladta a fullos nagy asiát...
Mennyire hasalt meg a pesti bani ma este?
Én még 6-8-át tudok, de állítólag van kilencezés is. Nem volt bent sok eper.
Kíváncsi vagyok holnap mi lesz a záááár.
Válasz Viktor 12045 #17153. hozzászólásáraSajnos 1500 ért is állt Szegeden az eper.. volt aki 1200be oda adta az extrát, a közepest 900ba. Tele van importal a bani azt viszik 600ért.
Válasz csuti0 #17150. hozzászólásáraSzia
Ja jól sikerült a reggel több helyen...
Meg a hétvégén is kapjuk az ívet rendesen
De majd a nálam jobban hozzáértők megmondják pontosan.
Sziasztok!
Az éjjel felénk Bagaméri rendesen osztogatott,
talajra leszórt3-4 gombócot. Szerencsére még időben betakartuk az egyik táblát,a másikban meg a frostbuster jól teljesített. De vannak akiknek megfájdult a torkuk.
Üdv.: Csuti
Életem első szamóca ültetvénye! A tanácsokkal ellentétben március 20án ültettem magyar frigó palántát! Tanulásnak és tapasztalat szerzés céljából jó lesz! Jövőre remélhetőleg többet terem majd!
Válasz Földönfuto #17125. hozzászólásáraHa visszaolvasol, korábban kifejtettem egy-két előnyét, pl: nincs gaz, nincs vakond, egér. Kis területen több növényt tudok elhelyezni, támrendszerre emelhető, könnyen öntözhető, tápanyagozható, könnyebben szedhető stb.
Válasz Bagyó73 #17118. hozzászólásáraAzt nem tudom én Palesics Zsolttól vettem frigót, ha mindenáron zöldpalántát szeretnél a kérdés az mit ér meg neked, fogalmam sincs ki csinál ilyet, egyszer csináltattam akkor adtam az indát és 30 Ft a bérmunka, de ez évekkel ezelőtt volt.. nem tudom ma mi az ára a zöld palántának... azt se tudom hoz e be valaki egyáltalán Olimpiát és szeretem bár téli fagyérzékeny fajta és szigorúan egy éves... bár már lassan minden egyik fajtát sem érdemes meghagyni 2. -évre....
Ha bővebb kérdésed van írj privátban...
Válasz hasutas1 #17133. hozzászólásáraÉn eddig 3 láda szamócát szedtem le 2 fóliáról és május 2 van... Szerinted, vontatottan érik? A napokban már 2 frigó Asia fólia kivételével mind kez majd mozgolódni. 3 fólia amit csütörtökön jártunk át áll úgy, hogy a 3 meleg nap után már kívánná a szedést, csak én nagyon nem kívánom még a Nagybanit, mert óriási az érdektelenség ott egyelőre... Van bent import is dögivel. remélem a hét eleji nyűglődésre nem mernek majd az importőrök sem rárendelni és teremhet némi babér a hét második felén. Állítólag a görög szezon már az utolsókat rúgja.
Válasz L. M. #17132. hozzászólásáraNem tudom a tiéd hogy érik, de valami iszonyat vontatott érésnek nézünk elébe. Nekem a 18 fóliákból 4 érik, de az sem valami vészes, a többi átjárós. Van amibe holnap megyünk be először, de már látom, hogy a szedők kilesznek akadva, mint a taxióra, hogy megint alig van. Ja és ez is, clery. Az asia is éreget, de az még hol van.
Viszont a ma szedett clerykbe félő, hogy csak szerdán tudunk visszafordulni. 2 sátorban az asia kicsit kisebb a többitől, az talán megment, hogy nem tudok mindennap szedni.
Válasz Mihály #17130. hozzászólásáraÉn se csuktam be pedig fent van az ajtó... Valahogy ki akarom bekkelni a szedést kedd-szerdáig mert kegyetlen sok az import a banin...
Válasz kurucsopeti #17119. hozzászólásáraHello.Ennek a vödrösnek mi az előnye?Még nem láttam ilyet.Nekem csak a kertben van néhány négyzetméter,lehet jobb lenne így néhány vödör ilyen kis tételben?
Üdv Termelők!
Akit érdekelt a szabados állapota: nálunk a clery teljes virágzásban van, már elég sok bekötött bogyóval. Az ázsia takart sora erősen virágzik, a takaratlanban itt-ott van virág. A korábbi évihez képest kb. 7-10 nap csúszásban van. De most jön még csak a jó idő. Bőven takartunk (először idén) de megérte, jelentéktelen a fagyás (pedig volt -8,5 is).
A vödrösök is szépen alakultak (30 virág/tő átlagosan), anyák napjára is bőven viszik.
Jó piacot mindenkinek!
19366 hozzászólás
Válasz hasutas1 #17164. hozzászólásáraNe is mond,nálam alig akar érni, Nyíregyen meg van egy termelő ismerősöm, már 40-50 ládákat szed minden nap két sátorról. Clery, Asia, Joly, minden terem nála.
Nemtudom, hogy van e összefőggés aközött, hogy jár Szedegi banira és kupeckedik zöldség/gyümölccsel....
. Minden éven próbál altatni, hogy azt ő termeli... 

Az időjáráshoz pedig, lassan úgyis itt a fagyosszentek, megsem lepődök már....
Üdvözletem! Ha esetleg kellene valakinek, megbízható napszámos brigád, tudok ajánlani. M0 melletiek. Nálam, most végeznek. Teljesítményben szeretnek dolgozni, és tartják a munka minôséget. Érdekem csak annyi, hogy szeretném, ha megmaradnának ebben a munkában.
Válasz lacka4600 #17163. hozzászólásáraNa de az sem normális, ma 24 fok, holnap 14 fok nappal
, és akkor csodálkozik az ember, hogy nem úgy érik ahogy kellene?!
Oh, hát most nézem a hétvégére behúzta a met.hu a -3-at 2 méteren. Hogy rohadna le ennek a vén f@sznak az összes keze amivel ezt osztogatja
Válasz L. M. #17161. hozzászólásáraVagy gombóc, vagy szél... Parádés kis év ez...
Válasz L. M. #17161. hozzászólásáramert szinte sivatag is van, alacsony a páratartalom így nincs a vízpára ami tárolná a hőt...
Válasz hasutas1 #17160. hozzászólásáraIgazán bekaphatná már a gombócait is ez a Bagaméri...Lassan úgy lesz, mint a sivatagban. Reggel - nappal 30++
Szombat, vasárnap is osztogatják a gombócokat
Válasz L. M. #17158. hozzászólásáraLesz itt még pofáraesés, a héten helyre billen az ár. Most 2 hétig kuss lesz.
Egyébként sok "kedves" szolikedvelő vevő éhen maradt, mert arra bazíroztak, hogy majd olcsón vesznek este, a piac meg kiürült.
Válasz hasutas1 #17156. hozzászólásáraMa este a nagy 7-8-at, a közepes 5.5-7-et bírt el. A szórás persze minőség és bátorság függvényében ... Volt aki beijedt és 6200-ért eladta a fullos nagy asiát...
Mennyire hasalt meg a pesti bani ma este?
Én még 6-8-át tudok, de állítólag van kilencezés is. Nem volt bent sok eper.
Kíváncsi vagyok holnap mi lesz a záááár.
kecskeméti nagybanin hétfőn 5-8/láda
Válasz Viktor 12045 #17153. hozzászólásáraSajnos 1500 ért is állt Szegeden az eper.. volt aki 1200be oda adta az extrát, a közepest 900ba. Tele van importal a bani azt viszik 600ért.
Válasz clanki #17151. hozzászólásáraMire ez a nagy árzuhanás?
Válasz csuti0 #17150. hozzászólásáraSzia
Ja jól sikerült a reggel több helyen...
Meg a hétvégén is kapjuk az ívet rendesen
De majd a nálam jobban hozzáértők megmondják pontosan.
Válasz jacint.baranyi #17148. hozzászólásáraNem akarlak elkeseríteni, de az most jó ár..
Sziasztok!
Az éjjel felénk Bagaméri rendesen osztogatott,
talajra leszórt3-4 gombócot. Szerencsére még időben betakartuk az egyik táblát,a másikban meg a frostbuster jól teljesített. De vannak akiknek megfájdult a torkuk.
Üdv.: Csuti
Válasz jacint.baranyi #17148. hozzászólásáraPedig majdnem :(
6-8/# de volt szó 4-6/#ról is.
Friss àrakról tud valaki valamit,lenne itt termelő aki 1500 ér is vinné a boltba helyettem,de szerintem ott azért még nem jàr a szezon...
Válasz Csyzy #17146. hozzászólására
Válasz Banyainorbert21 #17142. hozzászólásáraMagyar frigó? ki csinál még frigót itthon?
Válasz kurucsopeti #17141. hozzászólásáraKöszi,és a talaj valami speciális keverék,vagy csak egyszerű kerti talaj?
Válasz L. M. #17143. hozzászólásáraMindjárt takarjuk a befele a szabadost.
Bagaméri megint erre sündörög
Életem első szamóca ültetvénye! A tanácsokkal ellentétben március 20án ültettem magyar frigó palántát! Tanulásnak és tapasztalat szerzés céljából jó lesz! Jövőre remélhetőleg többet terem majd!

Válasz Földönfuto #17125. hozzászólásáraHa visszaolvasol, korábban kifejtettem egy-két előnyét, pl: nincs gaz, nincs vakond, egér. Kis területen több növényt tudok elhelyezni, támrendszerre emelhető, könnyen öntözhető, tápanyagozható, könnyebben szedhető stb.
Friss hazai.

Válasz Bagyó73 #17118. hozzászólásáraAzt nem tudom én Palesics Zsolttól vettem frigót, ha mindenáron zöldpalántát szeretnél a kérdés az mit ér meg neked, fogalmam sincs ki csinál ilyet, egyszer csináltattam akkor adtam az indát és 30 Ft a bérmunka, de ez évekkel ezelőtt volt.. nem tudom ma mi az ára a zöld palántának... azt se tudom hoz e be valaki egyáltalán Olimpiát és szeretem bár téli fagyérzékeny fajta és szigorúan egy éves... bár már lassan minden egyik fajtát sem érdemes meghagyni 2. -évre....
Ha bővebb kérdésed van írj privátban...
Válasz hasutas1 #17133. hozzászólásáraÉn eddig 3 láda szamócát szedtem le 2 fóliáról és május 2 van... Szerinted, vontatottan érik?
A napokban már 2 frigó Asia fólia kivételével mind kez majd mozgolódni. 3 fólia amit csütörtökön jártunk át áll úgy, hogy a 3 meleg nap után már kívánná a szedést, csak én nagyon nem kívánom még a Nagybanit, mert óriási az érdektelenség ott egyelőre... Van bent import is dögivel.
remélem a hét eleji nyűglődésre nem mernek majd az importőrök sem rárendelni és teremhet némi babér a hét második felén. Állítólag a görög szezon már az utolsókat rúgja.
Válasz hasutas1 #17136. hozzászólásáraAnnyira nem vagyok benne,csak voltunk a Tesco-ban,akkorláttam.
Válasz Földönfuto #17135. hozzászólásáraAzért a péntek, vasárnap kifejezetten erős volt mindenhol
Válasz hasutas1 #17134. hozzászólásáraHát vevőt nem nagyon láttam a bódé környékén.
Válasz Földönfuto #17131. hozzászólásáraLassan mindenhol bukik 3000 alá.
Válasz L. M. #17132. hozzászólásáraNem tudom a tiéd hogy érik, de valami iszonyat vontatott érésnek nézünk elébe. Nekem a 18 fóliákból 4 érik, de az sem valami vészes, a többi átjárós. Van amibe holnap megyünk be először, de már látom, hogy a szedők kilesznek akadva, mint a taxióra, hogy megint alig van. Ja és ez is, clery. Az asia is éreget, de az még hol van.
.
Viszont a ma szedett clerykbe félő, hogy csak szerdán tudunk visszafordulni. 2 sátorban az asia kicsit kisebb a többitől, az talán megment, hogy nem tudok mindennap szedni
Válasz Mihály #17130. hozzászólásáraÉn se csuktam be pedig fent van az ajtó... Valahogy ki akarom bekkelni a szedést kedd-szerdáig mert kegyetlen sok az import a banin...
Válasz hasutas1 #17129. hozzászólásáraMa láttam magyar eperként reklámozott epret 3200ft/kg,Tesco parkoló ,Szszb megye.
Válasz hasutas1 #17129. hozzászólására jó lesz még az-az ajtó holnap reggelre meg még kedden is összebújós lesz a hajnal

Válasz zelnikpeti #17126. hozzászólásáraNállllllam meg már ajtók sincsenek
. Egyet majdnem elvitte, de ott a kötéllel van probléma, csere szavatosak. Ez van.
Válasz L. M. #17127. hozzászólásáraFél órát volt csak csukva utánna egyből nyitottam....
Válasz zelnikpeti #17126. hozzászólásáraugyanez volt a koncepció. Csak én nem vártam meg a 35+ fokot
Válasz L. M. #17123. hozzászólására
Én szél irányából félig kinyitottam, másik végén teljesen. Muszáj volt 42 fok volt bent...
Válasz kurucsopeti #17119. hozzászólásáraHello.Ennek a vödrösnek mi az előnye?Még nem láttam ilyet.Nekem csak a kertben van néhány négyzetméter,lehet jobb lenne így néhány vödör ilyen kis tételben?
Válasz L. M. #17123. hozzászólásáraDettó ez nálam is.
Én úgy döntöttem, hogy megpróbálom nem megfőzni, bezártam és lesz ami lesz.
Faxa idő van...Eldönthetem hogy kifőzöm a szamócát a csukott sátorban vagy szétrámolja a szél a fóliát.
Válasz kurucsopeti #17121. hozzászólására200 km tőlem.
Válasz Szabi. #17120. hozzászólásárahttps://www.facebook.com/korostarcsa.zoldfaeper/
itt nézz szét
Válasz kurucsopeti #17119. hozzászólásáraVödrösnek mi az ára és hol van ?
Üdv Termelők!

Akit érdekelt a szabados állapota: nálunk a clery teljes virágzásban van, már elég sok bekötött bogyóval. Az ázsia takart sora erősen virágzik, a takaratlanban itt-ott van virág. A korábbi évihez képest kb. 7-10 nap csúszásban van. De most jön még csak a jó idő. Bőven takartunk (először idén) de megérte, jelentéktelen a fagyás (pedig volt -8,5 is).
A vödrösök is szépen alakultak (30 virág/tő átlagosan), anyák napjára is bőven viszik.
Jó piacot mindenkinek!
Válasz Csyzy #17109. hozzászólásáraSzia! Látom,hogy van Olympiád,hogy juthatnék pár ezer tálcás vagy tápkockás palántához hozzá?
Válasz Ázsia98 #17115. hozzászólásáraKönnyen kifizetik, mert ott egy sem dolgozott meg a pénzéért.......