Válasz Gergő1 #15269. hozzászólásáraMegmondom mi volt a baj. Kúti víz helyett használj mentes ásványvizet, tejbolti tej helyett UHT tejet használj, foghagymalé helyett fokhagymalét mert szerintem a FOGhagymalé nem volt gyökérkezelve. Színezéknek meg tegyél bele zománc festéket (pirosat) hogy elüssön a zöldtől. És ezt nyugodtan duplázhatod.
Köszönöm a tanácsokat!
Ezek szerint a túlzott műtrágya a ludas. Legközelebb figyelek rá.
Már a lombtrágya is eszembe jutott 10 liter permet: 1 l foghagymalé
1 l tejbolti tej
8 l kúti víz
+ keserűsó vagy műtrágya (kevés) + színezéknek Vegesol
Jövőben majd ezt is megfelezem
Válasz Gergő1 #15262. hozzászólásáraAmikor még nem mértem Ec-t csak bíztam benne, hogy jó a vizem, akkor ebben a korai fázisban 0,3-0,5kg műtrágyát adtam neki 1000l vízhez (mivel kötött talajom volt 1m3 víz elég volt 1000nm-re), és bogyónöveléskor ment el a dózis max 1,5-2kg-ig. Ma már ennél kevesebb megy, mondjuk teljesen más megközelítésből megy az egész termelés.
Csalánlevél és foghagyma helyett vannak nagyon jó 3.-as kategóriájú szerek, amit akár a konyhakertekben is alkalmazzak, tehát nem ördögtől valók.
Az égés nyomnak látszók a levélen véleményem szerint a kálium mérgezés klasszikus tünetei.
Semmit, amalgerolt sem javaslok addíg, míg az előző hozzászólások szerint is legalább két-háromszori nagyadagú tiszta vizes átmosatás, meg az ima talán enyhíthet.
Válasz Gergő1 #15262. hozzászólásáraAz igen
Tegyél rá még legalább 10m3 tiszta vizet hogy hagy híguljon az a rengeteg kaja.
Ha van Amalgerolod lombon tegyél fel
Meg mondj el pár imát!!!
Válasz Gergő1 #15260. hozzászólásáraSima vízzel öntözd egy darabig szerintem, had mosódjon ki a sok kaja. Ha túl nagy a dózis, gyakorlatilag kiégnek a növények. 25kg hány liter vihez ment?
Válasz hasutas1 #15250. hozzászólásáraSzabadföldi bakhátas.
Nem volt betakarva.
Rovarölőt nem fújtam, hetente szoktam fokhagyma vizes oldatával fújni. Bogarakat nem láttam rajta.
Válasz L. M. #15248. hozzászólásáraMajd később teszek fel képet. Ezen felül fekete levélkezdemények vannak. A kifejlett levél széle körben fekete ez a fagytól lehet?
Válasz Gergő1 #15246. hozzászólásáraNem találkoztam még ilyen problémával, de érdekelne, hogy a komplett állomány hogy néz ki amin ezek a levelek vannak, mert ha tippelnem kellene azt mondanám hogy nem gombabetegség... Mellesleg biztosan nem Luna Sensationnel fújnám. 1 napos horror áras szer és nem is annyira húúúú de hatékony... Azt inkább tartogatnám szezon elejére, ha erőlködik a lisztharmat.
Válasz hasutas1 #15244. hozzászólásáraAz úgy nem lesz jó,meg amaz sem,felrobbanunk,möghalunk,ezután jön egy koronás pestis és a szamócánk is belepusztul.
Komolyra fordítva a szót,pislogtam hajnalban.3-kor kinéztem a foliákhoz ekkor +1 talajon.8 kor kibattyogtam -3 ra ment le.Omsz -4-et írt.reggelre szellő volt.
Füstölésre visszatérve,el felejthetné már az ember,a kisugárzott hővel érünk el eredményt.Mire rájöttem,ráment 2 szezonom,szalmabálák tömkelege,8-12 pótkocsi meggyfa gally(csak a weimart kellet fizetnem).De a tapasztalatot később megtaláltam szakirodalomban is.Koppant.
Válasz j.kallai #15237. hozzászólásáraKicsit megtévesztő időjárásunk, de a néha kellemetlen északias szél bizony jelzésértékű.
Egy gyenge front hatására fúj. Amivel újabb hideg nem jön, de a feltámadt szél hatására ismét szárazzá válik a levegő, erősebb kisugárzásra lehet számítani.
Holnaptól újból lehetnek kitejedtebb fagyok, akár jövőhét szerdáig, kicsit szelidebb kivitelben. Az alja valahol -4, -5 körül lehet (egy két helyen azért nem kizárt a -6, -7 fok sem).
Válasz j.kallai #15237. hozzászólásáraÜdv.
Elég ha estére leengeded a rendszerből a vizet. Ha nincs benne víz akkor jöhet rá -15 fok is. Nekem kint telelnek ezek a cuccok.
Sziasztok jó reggelt!
Hsutas milyen éjszakák lesznek a hétvégén és a jövő héten?
Mit lehet látni előre?
Mert van egy pár szóró felyem ki rakva amik a gyümölcs fákat és a konyha kertet öntözni (felül öntözés)csak már jó lenne ha fent lehetne hagyni öket, mert minden este le kell szednem és reggel meg vissza hogy nehogy szét nyomja öket a fagy.
Egyik reggel is megyek ki öntözni a sárgarépát és látom amikor beindítottam hogy locsoljon szét van fagyva.
Aznap szét fagyott 8 és a kinti csap.
Nesze neked mínusz 40000.
Homokon nyomni kell a vizet vagy ki se kel a mag.
Üdv
Válasz clanki #15231. hozzászólásáraÉn már annyi mindent hallottam, hogy nem tudom mi az igazság...Egyik azt mondja, hogy 1200, a másik meg 300 kilója.. mi az igazság?
Válasz L. M. #15229. hozzászólásáraEzek a kis facok, úgy rágják meg, hogyha megtalálom a kis lyukat, az szent, hogy a pofámba nyomja vizet . Hú de tele a tököm velük. Holnap le salétromozom őket, remélem akkor menekülnek.
Válasz Viktor 12045 #15226. hozzászólásáraBevallom töredelmesen én is ma adtam neki először vizet. Csak addig jutottam, mert ezek a qrva pockok rendet vágtak rendesen a bakhátakba. Ennyi toldó ami bent van a szalagba sztrm sehol nincs, mint nálam. Közelítem a 300 db-ot
19369 hozzászólás
Válasz clanki #15271. hozzászólásáraA helyesírási eszeddel, máshol villog!

Mindig az kötegszik, akinek nincs egy épkézláb ötlete a problémáról...
Válasz clanki #15271. hozzászólására

Válasz Gergő1 #15269. hozzászólásáraMegmondom mi volt a baj. Kúti víz helyett használj mentes ásványvizet, tejbolti tej helyett UHT tejet használj, foghagymalé helyett fokhagymalét mert szerintem a FOGhagymalé nem volt gyökérkezelve. Színezéknek meg tegyél bele zománc festéket (pirosat) hogy elüssön a zöldtől. És ezt nyugodtan duplázhatod.
Válasz hasutas1 #15243. hozzászólásáraSziasztok!
Köszönöm szépen.
Köszönöm a tanácsokat!
Legközelebb figyelek rá.
Ezek szerint a túlzott műtrágya a ludas.
Már a lombtrágya is eszembe jutott 10 liter permet: 1 l foghagymalé
1 l tejbolti tej
8 l kúti víz
+ keserűsó vagy műtrágya (kevés) + színezéknek Vegesol
Jövőben majd ezt is megfelezem
Válasz Gergő1 #15262. hozzászólásáraAmikor még nem mértem Ec-t csak bíztam benne, hogy jó a vizem, akkor ebben a korai fázisban 0,3-0,5kg műtrágyát adtam neki 1000l vízhez (mivel kötött talajom volt 1m3 víz elég volt 1000nm-re), és bogyónöveléskor ment el a dózis max 1,5-2kg-ig. Ma már ennél kevesebb megy, mondjuk teljesen más megközelítésből megy az egész termelés.
Csalánlevél és foghagyma helyett vannak nagyon jó 3.-as kategóriájú szerek, amit akár a konyhakertekben is alkalmazzak, tehát nem ördögtől valók.
Válasz csuti0 #15266. hozzászólásáraDe csakis hagyma hozzáadásával.
Válasz hasutas1 #15264. hozzászólásáraSziasztok!
Lehet egy csalán kivonatos permetezés is segítene rajta
Az égés nyomnak látszók a levélen véleményem szerint a kálium mérgezés klasszikus tünetei.
Semmit, amalgerolt sem javaslok addíg, míg az előző hozzászólások szerint is legalább két-háromszori nagyadagú tiszta vizes átmosatás, meg az ima talán enyhíthet.
Válasz zelnikpeti #15263. hozzászólásáraNem lesz kevés a 10 m3? Nem lenne jobb inkább 30?
A leveleken ami látszik, még mindig inkább valami égés nyomok látszanak. Lehet a fokhagyma lesz a hunyó...
Válasz Gergő1 #15262. hozzászólásáraAz igen
Tegyél rá még legalább 10m3 tiszta vizet hogy hagy híguljon az a rengeteg kaja.
Ha van Amalgerolod lombon tegyél fel
Meg mondj el pár imát!!!
Válasz lacka4600 #15261. hozzászólására8000l
Válasz Gergő1 #15260. hozzászólásáraSima vízzel öntözd egy darabig szerintem, had mosódjon ki a sok kaja. Ha túl nagy a dózis, gyakorlatilag kiégnek a növények. 25kg hány liter vihez ment?
Válasz zelnikpeti #15256. hozzászólásáraMég éldegélnek...

Utólag belegondólva a víz is sok volt
Válasz Gergő1 #15258. hozzászólására2.5 kg is elég lett volna.
Válasz zelnikpeti #15256. hozzászólásáraKevés benne a nitrogén ezért mertem többet kiadni.
Válasz zelnikpeti #15256. hozzászólásárajól
Válasz Gergő1 #15255. hozzászólásáraÉs még élnek?
25 kg/2500m2???
Ezt jól írtad???
Válasz lacka4600 #15252. hozzászólásáraPont egy hete kapott 25 kg 6-14-30 csepegtetővel/ 2500 m2
Válasz hasutas1 #15243. hozzászólásáraHát igen
Nálunk most is az Északi szél fúj
Válasz Gergő1 #15246. hozzászólásáraHa sok a kaja produkál ilyet.
Válasz Gergő1 #15251. hozzászólásáraTápoldat ment valami mostanában?
Válasz hasutas1 #15250. hozzászólásáraSzabadföldi bakhátas.
Nem volt betakarva.
Rovarölőt nem fújtam, hetente szoktam fokhagyma vizes oldatával fújni. Bogarakat nem láttam rajta.
Válasz Gergő1 #15249. hozzászólásáraFújtad rovarölővel, takarás előtt? Egyáltalán volt takarva? Ha takarva volt, rajt hagytad nappal is?
Válasz L. M. #15248. hozzászólásáraMajd később teszek fel képet. Ezen
felül fekete levélkezdemények vannak. A kifejlett levél széle körben fekete ez a fagytól lehet?
Válasz Gergő1 #15246. hozzászólásáraNem találkoztam még ilyen problémával, de érdekelne, hogy a komplett állomány hogy néz ki amin ezek a levelek vannak, mert ha tippelnem kellene azt mondanám hogy nem gombabetegség... Mellesleg biztosan nem Luna Sensationnel fújnám. 1 napos horror áras szer és nem is annyira húúúú de hatékony... Azt inkább tartogatnám szezon elejére, ha erőlködik a lisztharmat.
Luna sensation gombaölőt fújok rá, de nem tudom használ-e.
Sziasztok segítséget kérnék, Asia levele megbetegedett. Nem találtam hasonlót a neten, remélhetőleg itt valaki ismeri.

Válasz hasutas1 #15244. hozzászólásáraAz úgy nem lesz jó,meg amaz sem,felrobbanunk,möghalunk,ezután jön egy koronás pestis és a szamócánk is belepusztul.
Komolyra fordítva a szót,pislogtam hajnalban.3-kor kinéztem a foliákhoz ekkor +1 talajon.8 kor kibattyogtam -3 ra ment le.Omsz -4-et írt.reggelre szellő volt.
Füstölésre visszatérve,el felejthetné már az ember,a kisugárzott hővel érünk el eredményt.Mire rájöttem,ráment 2 szezonom,szalmabálák tömkelege,8-12 pótkocsi meggyfa gally(csak a weimart kellet fizetnem).De a tapasztalatot később megtaláltam szakirodalomban is.Koppant.
Válasz Viktor 12045 #15242. hozzászólásáraNa de várjál, majd mindjárt jönnek az örök szkeptikusak...
Válasz j.kallai #15237. hozzászólásáraKicsit megtévesztő időjárásunk, de a néha kellemetlen északias szél bizony jelzésértékű.
Egy gyenge front hatására fúj. Amivel újabb hideg nem jön, de a feltámadt szél hatására ismét szárazzá válik a levegő, erősebb kisugárzásra lehet számítani.
Holnaptól újból lehetnek kitejedtebb fagyok, akár jövőhét szerdáig, kicsit szelidebb kivitelben. Az alja valahol -4, -5 körül lehet (egy két helyen azért nem kizárt a -6, -7 fok sem).
Válasz lacka4600 #15241. hozzászólásáraÜss a szádra meg a kezedre

A szabadost én sem piszkáltam még, a fóliásomhoz mérten had induljon jóval később. Ha már szar szezonnak nézünk elébe, legalább hosszú legyen....

Válasz j.kallai #15237. hozzászólásáraHa akkor öntözöl, amikor mínusz van, szerintem nem fog elfagyni a rendszer.
Van, aki öntözéssel védekezik a fagy ellen.
Mások "füstöléssel" védik a barackfát.
Válasz hasutas1 #15233. hozzászólásáraA 3000 van közelebb az igazsághoz. És keresik is ráadásul, várják már a kereskedők a tételeket.
Válasz j.kallai #15237. hozzászólásáraÜdv.
Elég ha estére leengeded a rendszerből a vizet. Ha nincs benne víz akkor jöhet rá -15 fok is. Nekem kint telelnek ezek a cuccok.
Sziasztok jó reggelt!
Hsutas milyen éjszakák lesznek a hétvégén és a jövő héten?
Mit lehet látni előre?
Mert van egy pár szóró felyem ki rakva amik a gyümölcs fákat és a konyha kertet öntözni (felül öntözés)csak már jó lenne ha fent lehetne hagyni öket, mert minden este le kell szednem és reggel meg vissza hogy nehogy szét nyomja öket a fagy.
Egyik reggel is megyek ki öntözni a sárgarépát és látom amikor beindítottam hogy locsoljon szét van fagyva.
Aznap szét fagyott 8 és a kinti csap.
Nesze neked mínusz 40000.
Homokon nyomni kell a vizet vagy ki se kel a mag.
Üdv
Válasz L. M. #15235. hozzászólásáraKöszi.
Válasz hasutas1 #15234. hozzászólásáraA héten a 3000 volt az igazság!
Válasz hasutas1 #15233. hozzászólására*3000. Egy nulla lemaradt
Válasz clanki #15231. hozzászólásáraÉn már annyi mindent hallottam, hogy nem tudom mi az igazság...Egyik azt mondja, hogy 1200, a másik meg 300 kilója.. mi az igazság?
Válasz L. M. #15229. hozzászólásáraEzek a kis facok, úgy rágják meg, hogyha megtalálom a kis lyukat, az szent, hogy a pofámba nyomja vizet
. Hú de tele a tököm velük. Holnap le salétromozom őket, remélem akkor menekülnek.
Válasz hasutas1 #15227. hozzászólásáraViszik az epret is.
Válasz hasutas1 #15227. hozzászólásáraA héten jó piacok voltak vittek mindent.
Válasz hasutas1 #15228. hozzászólásáraAkkor ott már gyakorlatilag fel sem keményedtek a szalagok

Én tegnapelőtt locsoltam először a szabadost október óta. Nálam most nem volt szökőkút
Válasz Viktor 12045 #15226. hozzászólásáraBevallom töredelmesen én is ma adtam neki először vizet. Csak addig jutottam, mert ezek a qrva pockok rendet vágtak rendesen a bakhátakba. Ennyi toldó ami bent van a szalagba sztrm sehol nincs, mint nálam. Közelítem a 300 db-ot
Válasz L. M. #15225. hozzászólásáraLehet az arany áras lesz. Vagy kitudja még mi lesz
.
Vasárnap tájékozódom majd a banin, hátha kicsit tisztul a kép.
Válasz hasutas1 #15224. hozzászólásáraA fagyok miatt vártam eddig.
Ma kapott először vizet is.
Válasz hasutas1 #15224. hozzászólásáraMi is hétfőn levelezzük a szabadost
Igaz, hogy nálunk "levelezett" az a faxa jégeső február végén is 
Válasz Viktor 12045 #15223. hozzászólásáraNem kapkodtad el
.