ÜDV.Köszönöm az infót és a segítséget nindenkinek,nem egyszerű történet ez.Probáljuk megoldania problémát. A foki gerezdre pucolása mindenkép ÁNTSZ köteles(nekünk talán ebben a hónapban megoldodik)
Engedély nélkül nem lehet árulni.Kiprobáltunk sokmindent de eddig még ami nem olyan macerás meg trutyis (bár idö igényes1-2kg/óra )az a száraz pucolás. Ez függ a foki méretétöl is. Ha tovább akarunk menni akkor sajna pénzt is kell belerakni rendesen.
Szia, ha jól tudom akkor ez a gerezdrepucolt fokinak a neve, vagyis magának az eljárásnak népiesen. Ha nem jól tudom majd a makóiak kijavítanak. A kézzel pucolóst is hívják putyizásnak, de a gépest is. Ami a technológiáját illeti, attól szerintem az ántsz dobna egy hátast. Én mikor ilyet akartam venni elmentem megnézni hogyan csinálják... Keverőtárcsás mosógép úgy 30 éves... Benne langyos víz, pár rashelzsák meg a,foki. Na most ezt kevertetik egy ideig és gondolom a végén ebből a trutyiból kiszedik a gerezdeket. Jóizlésű ember nem foglalkozik vele. Ha mindenképpen vizes rendszerbe gondolkozol, akkor a nilmának van ilyen. Ha komolyabb dologban gondolkozol akkor levegős rendszer... De az egy másik történet.
Remélem segítettem valamit, üdv L
Üdv mindenkinek.Több embertől kérdeztük már( itt az agroinform-on)
hogy mit jejent,hogy készül a puttyogatott fokhagyma,de még csak azt tudtuk meg hogy pár napra beásztatják a gerezdeket.Azt hogy utánna mit csinálnak vele azt még nem mondta el senki. Ha küldene valaki nekem erröl egy videót vagy leirást nagyon hálásak
lennénk.
Végig olvastam az egész fokhagymás fórumot.
Miért van az, hogy kicsibe az ember termeszt vagy tenyészt valamit magának gyönyörűen alakul minden.
Amikor ugy dönt, hogy emeltebb szinten folytatja tovább(nagyobb terület). Akkor minden ami lehetséges baj előjön.
Olvastam hogy mennyi probléma lehet a fokhagymával, amiket eddig soha nem hallottam.
Én eddig szeptember végén betettem a földbe, meg márciusba .
Juliusban ki.
Semmi permetezés soha. Ez 5×10m-es sorokat jelent.
Azt gondoltam a fél kiskertet beültetem vele ami 200nm.
Deaz olvasottak alapján elég melós lesz a dolog.
De szeretem a kihivásokat. Megpróbálom vegyszerek nélkül.
Meglátjuk mi lesz.
Érdeklődnék,hogy van e eladó duggatni való fokhagyma valakinek eladó.
10kg kellene.
Hálás lennék ha lecsippentene nekem valaki egy kicsit :-) megpróbálkozunk ezzel is. Köszi elöre is.
Decemberben itt nálunk a nagybanin 690-750ftba ment a fokhagyma. Az jónak számít?
Akkor a lényeg,hogy februárban még nyugodtan lehet rakni géppel(tehát nem lesz kisebb a hagyma meg ilyesmi?)
Köszöntem Növényszervíz a korrekt választ,
Időben, ha területre rá lehet menni és megfelelő a talajállapot /nem túl száraz, és vizes/ akkor jó a gépi rakás is. Februárban még lehet gépi rakáson gondolkodni, de utána már nem mindig lesz megfelelő. Fokinak idő kell, hogy megforduljon a hajtás, ha rosszul esik a vető barázdába és van olyan évjárat amikor hirtelen jönnek be a melegek és kiszárad. Mindig fontos hogy megfelelő legyen a magágy és megfelelően a gerezdhez legyen szorítva a föld. Levegős barázdában nem tud megfelelően elindulni a fokhagyma, és érzékeny a penészgombákra /Pelíciumos rothadás/ is. A gépi rakás gyorsabb és olcsóbb.
Galginak nem jött át az űzenete!!.. Találtam egy hirdetést ahol azt irták hogy az öszi fokitól keserü lessz a kolbász.Mi a tapasztalat.(én kételkedek.)
Válasz #2454 hozzászólásr
Van nedves és száraz/por alakú/ csávázó szer.Én úgy szoktam hogy bekeverem a csávázólét egy kádban/gyökér modókád/ és belerakom a hagymát zsákostul,várok valamennyit kiveszem ,kiterítem.A por alakút meg belerakod egy zsákba és összerázod:)
Nedves csávázó:pl topsin,orius6,premis....
Por csávázó:dithane..
Remélem bírtam segíteni:)
Ezt már én is kérdeztem,de még nincs válasz. A gazdaboltost is kérdeztem azt mondta semmi közöm hozzá,mert az nagyipari.
Többet engem nem lát. Ettől függetlenül kifogjuk probálni (30-50kg) a gombásodás ellen mindenképpen.
Mi is kézzel csináljuk pont azért kérdeztem.
Láttam keverőtárcsás mosógépes megoldást is, de nekem egyelőre a tárcsa nagyon üti a gerezdeket és meg is látszik rajtuk.
Üdv mindenkinek! Az a kérdésem hogyha a gerezdekre szedett és becsávázott fokit nem tudom elvetni,(időjárás, egyebek) az tovább eláll mint a csávázás nélküli, vagy az is penészes lessz pár héten belül.
2013/09/27 alapított cég, elméletileg egy békéscsabai Úr tulajdonában van. A csatornázási munkákra alakult és főleg építőipari kivitelezési tevékenységek vannak megadva tevékenységi körében.
Zöldség-, gyümölcs-nagykereskedelemi tevékenységet 2013.11.08-óta végez.
Túl nagy zöldségfelvásárlási előélete a cégnek nincs. Nem találtam a cégről semmi negatívumot.
Mi mondjuk ha új cégnek szállítunk kp-hez ragaszkodunk, csak régi és stabil partnereinknek szállítunk halasztott fizetéssel.
Hali, a foki csávázásáról szeretném kérdezni a tapasztaltakat. Ki milyen csávázó oldatot használ.Minden infót ami nem faragatlan és bunkó köszönettel olvasunk.
3386 hozzászólás
ÜDV.Köszönöm az infót és a segítséget nindenkinek,nem egyszerű történet ez.Probáljuk megoldania problémát. A foki gerezdre pucolása mindenkép ÁNTSZ köteles(nekünk talán ebben a hónapban megoldodik)
Engedély nélkül nem lehet árulni.Kiprobáltunk sokmindent de eddig még ami nem olyan macerás meg trutyis (bár idö igényes1-2kg/óra )az a száraz pucolás. Ez függ a foki méretétöl is. Ha tovább akarunk menni akkor sajna pénzt is kell belerakni rendesen.
Minden fejetek legyen egészséges!!!
Válasz #2481. hozzászólásra
Szia, ha jól tudom akkor ez a gerezdrepucolt fokinak a neve, vagyis magának az eljárásnak népiesen. Ha nem jól tudom majd a makóiak kijavítanak. A kézzel pucolóst is hívják putyizásnak, de a gépest is. Ami a technológiáját illeti, attól szerintem az ántsz dobna egy hátast. Én mikor ilyet akartam venni elmentem megnézni hogyan csinálják... Keverőtárcsás mosógép úgy 30 éves... Benne langyos víz, pár rashelzsák meg a,foki. Na most ezt kevertetik egy ideig és gondolom a végén ebből a trutyiból kiszedik a gerezdeket. Jóizlésű ember nem foglalkozik vele. Ha mindenképpen vizes rendszerbe gondolkozol, akkor a nilmának van ilyen. Ha komolyabb dologban gondolkozol akkor levegős rendszer... De az egy másik történet.
Remélem segítettem valamit, üdv L
Válasz #2481. hozzászólásra
Elefánt fokhagyma XXXL 2015.01.10 állapot!
Válasz #2481. hozzászólásra
Üdv. Ha felhívsz,elmondom.
Üdv mindenkinek.Több embertől kérdeztük már( itt az agroinform-on)
hogy mit jejent,hogy készül a puttyogatott fokhagyma,de még csak azt tudtuk meg hogy pár napra beásztatják a gerezdeket.Azt hogy utánna mit csinálnak vele azt még nem mondta el senki. Ha küldene valaki nekem erröl egy videót vagy leirást nagyon hálásak
lennénk.
Üdv.: Petroland
Végig olvastam az egész fokhagymás fórumot.
Miért van az, hogy kicsibe az ember termeszt vagy tenyészt valamit magának gyönyörűen alakul minden.
Amikor ugy dönt, hogy emeltebb szinten folytatja tovább(nagyobb terület). Akkor minden ami lehetséges baj előjön.
Olvastam hogy mennyi probléma lehet a fokhagymával, amiket eddig soha nem hallottam.
Én eddig szeptember végén betettem a földbe, meg márciusba .
Juliusban ki.
Semmi permetezés soha. Ez 5×10m-es sorokat jelent.
Azt gondoltam a fél kiskertet beültetem vele ami 200nm.
Deaz olvasottak alapján elég melós lesz a dolog.
De szeretem a kihivásokat. Megpróbálom vegyszerek nélkül.
Meglátjuk mi lesz.
Sziasztok!

Érdeklődnék,hogy van e eladó duggatni való fokhagyma valakinek eladó.
10kg kellene.
Hálás lennék ha lecsippentene nekem valaki egy kicsit :-) megpróbálkozunk ezzel is. Köszi elöre is.
Decemberben itt nálunk a nagybanin 690-750ftba ment a fokhagyma. Az jónak számít?
Válasz #2477. hozzászólásra
Akkor a lényeg,hogy februárban még nyugodtan lehet rakni géppel(tehát nem lesz kisebb a hagyma meg ilyesmi?)
Köszöntem Növényszervíz a korrekt választ,
Válasz #2476. hozzászólásra
Időben, ha területre rá lehet menni és megfelelő a talajállapot /nem túl száraz, és vizes/ akkor jó a gépi rakás is. Februárban még lehet gépi rakáson gondolkodni, de utána már nem mindig lesz megfelelő. Fokinak idő kell, hogy megforduljon a hajtás, ha rosszul esik a vető barázdába és van olyan évjárat amikor hirtelen jönnek be a melegek és kiszárad. Mindig fontos hogy megfelelő legyen a magágy és megfelelően a gerezdhez legyen szorítva a föld. Levegős barázdában nem tud megfelelően elindulni a fokhagyma, és érzékeny a penészgombákra /Pelíciumos rothadás/ is. A gépi rakás gyorsabb és olcsóbb.
Sziasztok Mesterek,
Mi a különbség a kézzel rakott,vagy a géppel rakott tavaszi fokhagyma közt?
BUÉK mindenkinek!
Eredményekben Gazdag, Boldog Új Évet Kívánunk! Növényszerviz csapata.

Boldog új évet mindenkinek.. remélem hogy az idén nem rugtam össze a port senkivel. Ha igen akkor bocsi mindenért. BUÉK .
''Legyen minden fejetek egészséges'''
Értettem, hivlak.!
Válasz #2471. hozzászólásra
A lényeg hogy van ipari fokhagymám flavour fajtájú.100ftkg/ha érdekel hívj:06205479719/:)
Galginak nem jött át az űzenete!!.. Találtam egy hirdetést ahol azt irták hogy az öszi fokitól keserü lessz a kolbász.Mi a tapasztalat.(én kételkedek.)
Fokhagyma terén kit ,hogy érint ez a csapadékos időjárás?
Válasz #2466. hozzászólásra
Küldtem e-mail:)
Válasz #2442. hozzászólásra
Kettő kamionnyi krumplit vittek, nem fizettek.
Válasz #2466. hozzászólásra
Van,olvasd el
Van még valakinak ipari fokija? Érdekelne, (Ár /mennyiség/fajta.)Csak e-mail-ben!!!
Válasz #2450. hozzászólásra A békéscsabai Alfagép Kft forgalmaz egy teljes fokhagyma gépsort a linken videok is találhatoak!
Én is köszöntem a csávázással kapcsolatos infókat,
Üdv mindenkinek!
Kinél , hogy áll a fokhagyma jelenleg?
Ez a sok eső, nem árt a gerezdeknek?
Köszönöm a csávázással kapcsolatos infót. Sajna csak III-as kategoriát hastnálhatok.Ez van.
Válasz #2445. hozzászólásra
Szia! Keruld messzire a ceget! Mem fizetnek! 1 honapja tartoznak butgonyat vittek! Allitolag zaroltak a szamlajukat!
Válasz #2454 hozzászólásr
Van nedves és száraz/por alakú/ csávázó szer.Én úgy szoktam hogy bekeverem a csávázólét egy kádban/gyökér modókád/ és belerakom a hagymát zsákostul,várok valamennyit kiveszem ,kiterítem.A por alakút meg belerakod egy zsákba és összerázod:)
Nedves csávázó:pl topsin,orius6,premis....
Por csávázó:dithane..
Remélem bírtam segíteni:)
Válasz #2457. hozzászólásra

Ez géppel volt ültetve 10.31-én.
Csávázva nem volt, ezért erről a többieknek nem tudok infót adni.
Válasz #2455. hozzászólásra
Csak megtudjuk valahogy
Válasz #2453. hozzászólásra
Hello!
Mikor került a földbe a fokhagyma?
Szép hosszú gyökeret engedett.
Üdv!
Bocsi! a keverőtárcsás mosógéppel nekünk sem
jött be.
Ezt már én is kérdeztem,de még nincs válasz. A gazdaboltost is kérdeztem azt mondta semmi közöm hozzá,mert az nagyipari.
Többet engem nem lát. Ettől függetlenül kifogjuk probálni (30-50kg) a gombásodás ellen mindenképpen.
Üdv,
Kis segítség kellene csávázással kapcsolatban,hogy mivel szoktátok csinálni?
Fokhagyma helyzetkép

Válasz #2451. hozzászólásra
Mi is kézzel csináljuk pont azért kérdeztem.
Láttam keverőtárcsás mosógépes megoldást is, de nekem egyelőre a tárcsa nagyon üti a gerezdeket és meg is látszik rajtuk.
Hali én láttam már a neten 800-e 1.2milla között van,mi kézzel pucolva elértük az 1kg/ó teljesitményt (elég nagy cumi)!!
Kereső nem dobott ki semmi használhatót...
Használ valaki konyhakészre pucoláshoz gépet?
Válasz #2447. hozzászólásra
Szia!
Engem 2 hete hív vissza,hogy melyik nap jön a hagymáért! :)
Üdv mindenkinek! Az a kérdésem hogyha a gerezdekre szedett és becsávázott fokit nem tudom elvetni,(időjárás, egyebek) az tovább eláll mint a csávázás nélküli, vagy az is penészes lessz pár héten belül.
Előre is köszönöm a segítséget!!
Köszönöm.Én sem találtam a cégről semmi negatívot de ragaszkodtam a kp fizetéshez azóta nem jelentkezett
2013/09/27 alapított cég, elméletileg egy békéscsabai Úr tulajdonában van. A csatornázási munkákra alakult és főleg építőipari kivitelezési tevékenységek vannak megadva tevékenységi körében.

Zöldség-, gyümölcs-nagykereskedelemi tevékenységet 2013.11.08-óta végez.
Túl nagy zöldségfelvásárlási előélete a cégnek nincs. Nem találtam a cégről semmi negatívumot.
Mi mondjuk ha új cégnek szállítunk kp-hez ragaszkodunk, csak régi és stabil partnereinknek szállítunk halasztott fizetéssel.
Válasz #2443. hozzászólásraSzia mi a tapasztalatod a céggel kapcsolat
? 
Hali, a foki csávázásáról szeretném kérdezni a tapasztaltakat. Ki milyen csávázó oldatot használ.Minden infót ami nem faragatlan és bunkó köszönettel olvasunk.

Egészséges fejeket mindenkinek!!!
Válasz #2442. hozzászólásraKIERZO FÖLD Kft - céginfó
Sziasztok!
Ti hallottatok már valamit a KIERZO FÖLD KFT-ről? Földeákiak,hagymát akarnak venni,15 napos utalással..
SOS.SOS.SOS
Szombatra mondja az esőt. Én épp ma végeztem az egyik tábla dugdosással holnap kezdem a következöt.
Válasz #2439. hozzászólásra
Én most rakok minden fajtát mivel most szikkadt annyit a talaj hogy rá lehet menni:d
Sziasztok!
Makói őszi fokhagymát mikor optimális elvetni?
Elefánt fokhagyma XXXL gerezd eladó van még 20db
Elefánt fokhagyma XXXL gerezd eladó még van 20db