Mivel búza után cukorrépát szeretnék vetni, így akkor itt inkább ki kell zárni a szántás elhagyását, mert az én tapasztalatom szerint a tárcsás cukorrépavetőgép nem jó. A pici mélységnél nem dolgozik szépen!
A szántásmentesség nevű ösvényen való haladás 1-ik fő mozzanata ill. lépése a maradványok ezredmiliméteresre való lezúzása.
Lezúztad ezredmiliméteresre? :-)))))))
Nem arról van szó, hogy nem akarunk szántani, de akik átálltak a forgatás nélküli talajművelésre, azok jobb eredményeket tudtak elérni ezáltal. Így ha az ember hosszútávon gondolkodik és tényleg az a jobb, akkor nem azt kéne nekünk is csinálni!?
De hogyha többször megjárom vele, így többször megbolygatom vele a talajt, akkor lehet elvesztem a szántás nélküli műveléssel járó előnyt! Nincs olyan aki top down használ? Van valakinek kiforott technológiai menete?
Hát mi most húztuk el a topdown a tarlón és nem lett egyáltalán fekete a föld, sok szár maradt! Így félek, hogy sok búza szármaradvány marad tavaszra is!
Nem kell oda grubber, 20 lóval úgy se ér semmit.
Egy sima kombinátor 15cm es szívkapákkal 2-3hetente vagy szárazságban ritkábban pont jó lesz.
Max 1.5m, mert tempó kell neki.
Ja jól jönne az a 310 Eur/ ha , de nehezen hiszem, hogy megkapom az AKG-ban, mert éppen most borítottam rájuk az asztalt virtuálisan. Meg a 25 pontom is kevésnek tűnik. Ja és pesti vagyok esélyeim egy hátrányosabb megyei helyzetű szaktárssal, szerinted?
A bibi ott van, hogy bioval bibelődök és glifozát and co. használata kizár a versenyből.
Jelenleg az ültetvényem közt van 4 méter sortávolság és ezt kéne valahogy tisztántartani.
Esetleg még 10 kínai kapásember szóba jöhet.
Igen a lezáró henger hiánya engem is zavar, de azt hiszem olyan 30-50 euró között lesz ennek a vége, annyi még belefér aztán ráöszvérkedek egyet.
Egy ismerösöm könnyű tárcsára akar rábeszélni, mint gyomtávoltartasi megoldás.
Melyik a jobb, ha csak a gyomkérdést nézzük grúber vs. tárcsa?
Válasz #10. hozzászólásra
a magyar gazok szivósabbak mint a germán gazok ,meg a grubberek közt is nagy a különbség.Állítólag a parlagfüvet ott már kiirtották.A szakbarbárok 1000 ft körülre teszik ezek kopócucc költségét hekinként + traktor +gázolaj munkadij.ennyiből glifozátozni is lehet aztán azt nem kell 2hetente.
A kapa osztás elég jó. Nincs lezáró henger. Nincs elmunkáló tárcsa, így csíkos marad a terület, ami a következő alkalomnál komoly gondot okoz. Alacsony váz-kevés átömlő keresztmetszet= gazos talajban betúrhat.
7511 hozzászólás
Válasz #60. hozzászólásra
ez a beszéd !!!
Válasz #58. hozzászólásra
Nyomjad be a gépparkot.
Csak úgy lehet itt tanácsokat adni.
Kéziszerszámokkal nem lehet világot megváltani...
Válasz #58. hozzászólásra
bocs nem néztem a képet :))
a buza esetében kellö csapadékkal el tud tünni /bomlanni/tavaszra,de nem 100% persze
Válasz #56. hozzászólásra
Mivel búza után cukorrépát szeretnék vetni, így akkor itt inkább ki kell zárni a szántás elhagyását, mert az én tapasztalatom szerint a tárcsás cukorrépavetőgép nem jó. A pici mélységnél nem dolgozik szépen!
Válasz #55. hozzászólásra
jó munkát csak a tárcsás csoroszja tud csinálni
Válasz #55. hozzászólásra
a csuszócsoroszja ki van csukva !!!!!
és természetesen nem tünik el teljesen a szármaradvány se
Válasz #54. hozzászólásra
És elbomlik ez a szár? Lehet ezután tavasszal csúszócsoroszlyával vetni és kultivátorozni szerintetek?
Válasz #50. hozzászólásra
azért nem olyan vészes az :))))
Válasz #48. hozzászólásra
kell is hogy hagyjon !!
Válasz #46. hozzászólásra
Én a Kvernelandnál a CTC nevű kultivátort próbálom ki egy hónap múlva. A képen látható eszközhöz nincs traktorunk és nem is tervezek új traktort.
Válasz #48. hozzászólásra
Hagy hát, nem az a lényege, h. nehagyjon e.
Bóly az egy másik világ Magyarországon belül...
Nálam ez pedig 0 ha-t teljesít!
Nagyon gyönge...

és ez is hagy maga után szármaradványt
milyen rettenet járművel húzzák ezt az izét?!
Válasz #45. hozzászólásra

ez a gépkapcsolat Bólyban dolgozik évi 4000 hektárt .!!!!!!!!!!!!!!!!
Válasz #44. hozzászólásra

Válasz #37. hozzászólásra
nekem csak ez a két dolog hiányzik a forgatás nélküli műveléshez:
Válasz #41. hozzászólásra
Csak pici top down-t szeretnék :)
Annyira szecskáztuk le a szárat, amennyire
a class bírta!
Válasz #41. hozzászólásra
Te leszel a down a csajjé meg a topp.....
Válasz #35. hozzászólásra
a topdown árábol meg lehet kurvázni 30 évig:-)))
Válasz #36. hozzászólásra
De azt kéne ahol lehet amikor lehet ha lehet..........
Válasz #36. hozzászólásra
dehogynem, bocs az offért :-()
Válasz #33. hozzászólásra
A szántásmentesség nevű ösvényen való haladás 1-ik fő mozzanata ill. lépése a maradványok ezredmiliméteresre való lezúzása.
Lezúztad ezredmiliméteresre? :-)))))))
Válasz #35. hozzászólásra
Hogy érted ezt?
Nem arról van szó, hogy nem akarunk szántani, de akik átálltak a forgatás nélküli talajművelésre, azok jobb eredményeket tudtak elérni ezáltal. Így ha az ember hosszútávon gondolkodik és tényleg az a jobb, akkor nem azt kéne nekünk is csinálni!?
Válasz #32. hozzászólásra
de baszki nem mind 1 hogy 1x dolgozod meg a földet 30 lityóbol, vagy 2x15 böl?? (és trakizni is majdannyit kell)
Lassan az egész magyar mezőgazdaság bedől. Minek ide eke?
Válasz #30. hozzászólásra
De hogyha többször megjárom vele, így többször megbolygatom vele a talajt, akkor lehet elvesztem a szántás nélküli műveléssel járó előnyt! Nincs olyan aki top down használ? Van valakinek kiforott technológiai menete?
Válasz #31. hozzászólásra
Lusta kutya mind.
Nincs kedvük megdőlve traktorozni egész nap.
Meg persze pénzes nagykutyák ezek. :-)))))
Válasz #30. hozzászólásra
Nem értem ezeket miért nem akarnak szántani??
Inkább kiadják a pinzt méregdrága nyugati vasakra.
Válasz #29. hozzászólásra
Gyúrni kell többx akkor ...
Válasz #9. hozzászólásra
Hát mi most húztuk el a topdown a tarlón és nem lett egyáltalán fekete a föld, sok szár maradt! Így félek, hogy sok búza szármaradvány marad tavaszra is!
Válasz #27. hozzászólásra
Nem kell oda grubber, 20 lóval úgy se ér semmit.
Egy sima kombinátor 15cm es szívkapákkal 2-3hetente vagy szárazságban ritkábban pont jó lesz.
Max 1.5m, mert tempó kell neki.
31-es kötöttségi értékű homokos talaj. 6,86 ph. 0,02 m/m %sótartalom, 0 mész, Optimális K, P2o2, Cu, Zn, Mn tartalom. Humusz 1,74 m/m %. 15-20 Ak. Egyéb kérdés?
:-)
Válasz #19. hozzászólásra
jövő nyárig én is ezen gondolkodok.napokba láttam 1 heva rövidtárcsát,az se lehet rossz.
Ja jól jönne az a 310 Eur/ ha , de nehezen hiszem, hogy megkapom az AKG-ban, mert éppen most borítottam rájuk az asztalt virtuálisan. Meg a 25 pontom is kevésnek tűnik. Ja és pesti vagyok esélyeim egy hátrányosabb megyei helyzetű szaktárssal, szerinted?
Hogy mi a jobb?????
Hát őőőőő izééé.....
Nálam a T. a menő fegyver a gazfickók ellen.....
Válasz #21. hozzászólásra
Milyen talaj?
A könnyű tárcsa, csak tisztán tartáshoz elég, annál többet ér egy sima kombinátor szívkapákkal.
A bibi ott van, hogy bioval bibelődök és glifozát and co. használata kizár a versenyből.
Jelenleg az ültetvényem közt van 4 méter sortávolság és ezt kéne valahogy tisztántartani.
Esetleg még 10 kínai kapásember szóba jöhet.
Válasz #13. hozzászólásra
Vessél bele füvet, oszt vedd fel a támogatást rá.
Igen a lezáró henger hiánya engem is zavar, de azt hiszem olyan 30-50 euró között lesz ennek a vége, annyi még belefér aztán ráöszvérkedek egyet.
Egy ismerösöm könnyű tárcsára akar rábeszélni, mint gyomtávoltartasi megoldás.
Melyik a jobb, ha csak a gyomkérdést nézzük grúber vs. tárcsa?
a magyar gazok szivósabbak mint a germán gazok ,meg a grubberek közt is nagy a különbség.Állítólag a parlagfüvet ott már kiirtották.A szakbarbárok 1000 ft körülre teszik ezek kopócucc költségét hekinként + traktor +gázolaj munkadij.ennyiből glifozátozni is lehet aztán azt nem kell 2hetente.
Válasz #13. hozzászólásra
A kapa osztás elég jó. Nincs lezáró henger. Nincs elmunkáló tárcsa, így csíkos marad a terület, ami a következő alkalomnál komoly gondot okoz. Alacsony váz-kevés átömlő keresztmetszet= gazos talajban betúrhat.
Válasz #15. hozzászólásra
Ha nincs eső akkor évente is :))
1szer is elég havonta.Nekem van egy Euro.Szép munkát csinál.
Annyi gázolajból tárcsával is meg van.
http://cgi.ebay.de/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=170355423230&_trkparms=tab%3DWatching#ebayphotohosting
Mi a vélemény erröl? Egy 20 lóerős játéktraktorhoz kellene.
Szárnyasnak a lúdtalpast nevezed?