Válasz #1547. hozzászólásra
Csak nagyságrendben megmondod a visszaigénylésed összegét? (pár százezer, millió körüli, millió feletti) Csakhogy támpont legyen, számíthatunk-e mi is ellenőrzésre. A gazdálkodási naplót is kérték néhány esetben, üzemanyag tárolás/szállítás módját, ha kell a szükséges tanusítványok, engedélyek, viszont eddig csak azoknál, akiknél jelentős összegű volt a visszaigénylés vagy nagyobb időközökkel vásároltak gázolajat. Az egy tételben nagy mennyiség vásárlásánál volt már olyan egy ismerősnél, hogy kérték, igazolja, miként szállította el a több száz litert, mert a 2 traktor tankjába nem férhetett bele egyszerre és hol tárolta a felhasználásig.
Többi számlát meg se mutasd idén. Akkor volt lóvéd, megvetted egész évre és kész. Ha van otthon gázolajad akkor legyen annyi számlád is amivel igazolod az eredetét. Gépek te neveden legyenek, hogy igazolni tudd volt mivel elfüstölni a gázolajat. Pár éve voltak nálam is, szétnéztek alaposan de nem csesztettek.
Akkor te még jobban jártál mert nekem be kell menni Debrecenbe 40 km, , hozzátartozik hogy 15.-én reggel nyolckor már be küldtem az igénylést, hátha így legalább hamarabb kifizetnék
Sziasztok! Véleményt kérnék szerintetek megbüntetnek-e azért, hogy csak az első négy hónap számláját vittem fel és már abból meglett a gázolaj mennyiség, mert most katam a levelet, hogy jönnek ellenőrizni.
„j” oszlop: A területet használatba adó adószáma/adóazonosító jele. Adószám esetén annak első 8 karakterét kell megadni. Amennyiben a termelő használatába szívességi használat, vagy családi gazdálkodó esetén a családtag részéről került használatba átadásra és a használatba adó nem rendelkezik adóazonosító számmal, akkor a mezőt nem kell kitölteni, egyéb esetben a mező kitöltése kötelező.
Amennyiben több azonos használatba adóhoz kapcsolódó adatot kívánnak feltüntetni, akkor a 2. sortól a „Használatba adó adószáma/adóazonosító jele” rovat üresen hagyásával a „k” oszlop kitöltését követően a használatba adó adószáma/adóazonosító jele rovat feltöltődik az előző sor használatba adó adószáma/adóazonosító jele rovatban megadott adattal.
Köszönöm szépen a segítséget!
Megoldódott a C2-es lapon volt gond, szét kellett szedni hónapokra a használt területeket.
Amúgy látom, hogy nem pirossal jelzi az adóazonosító hiányát csak sárgával.
Vajon vissza fogják így dobni, ha nincs meg az adóazonosító jel?
Pont ez a bajom, hogy alul is csak ugyan azt írja, amit fent!
Már vissza igényeltem 2009-es évre 3 emberre a pénz is megjött, a 2010-es évre szintén 3 ember papírjait befogadták, hibátlannak minősítették, de a 4-dikre ezt a hülyeséget írja, csak nem értem miért.
Lehet újra kellene csinálnom?
Olyan problémám van, hogy ezt a hibakódot írja ki a program: A tárgyidőszakban nem igényelheti vissza a megadott összeget! (Hibakód =<14911/>).
Nem tudjátok mi lehet ez?
Már igényeltem vissza és ott jó volt. Ugyan úgy csináltam mindent, még sem fogadja el a program.
Válasz #1501. hozzászólásra
Csinálj egy másolatot az elküldöttről,azon javítsd :Az adószám helyett az adóazonosítót kellett nekem is feltüntetni.Adószám kitörölve,adóazonosító kitöltve. A Nav változtatott valamit,a besoroláson,nálunk. A legegyszerűbb,ha az elutasító határozaton található tel.számon felhívod az ügyintézőt. Nekem segítettek,jó lett,befogadta. Ellenőrzéskor sárgával jelölte az adószám hiányt,de nem kell vele foglalkozni.
Nem lehet, hogy vállalkozó voltál, de már őstermelőként igényelsz? Vagy fordítva? Ilyenkor új VPID számot kell igényelni a 12VBT vagy 12VBM nyomtatványon.
évek óta elektronikusan adom be a J04-et. Most visszautasította, mert állítólag a beírt VPID szám nem szerepel a nyilvántartásba.
Kell újat kérni? Járt már így valaki?
Köszönöm
3500 hozzászólás
Válasz #1547. hozzászólásra
Csak nagyságrendben megmondod a visszaigénylésed összegét? (pár százezer, millió körüli, millió feletti) Csakhogy támpont legyen, számíthatunk-e mi is ellenőrzésre. A gazdálkodási naplót is kérték néhány esetben, üzemanyag tárolás/szállítás módját, ha kell a szükséges tanusítványok, engedélyek, viszont eddig csak azoknál, akiknél jelentős összegű volt a visszaigénylés vagy nagyobb időközökkel vásároltak gázolajat. Az egy tételben nagy mennyiség vásárlásánál volt már olyan egy ismerősnél, hogy kérték, igazolja, miként szállította el a több száz litert, mert a 2 traktor tankjába nem férhetett bele egyszerre és hol tárolta a felhasználásig.
Válasz #1548. hozzászólásra
Bérelned kell a gépeket, hogy igazold a használatát!
Válasz #1542. hozzászólásra
Ha a gépek a fater nevén vannak, akkor én nem tudok a saját nevemre visszaigényelni?
Válasz #1546. hozzászólásra
Igen levél formájába kaptam és annyira nem örültem nemvolt még ilyen és nemtudom mennyire szeretnek kötöszködni.
levelet kaptatok az ellenőrzésről? Én 20-án adtam be, de nem jött még semmi, csak az, hogy formailag rendben találta a VPOP/NAV.
Válasz #1544. hozzászólásra
És a földhasználatokat tudd igazolni, tőlem azt is kérték.
Válasz #1542. hozzászólásra
Köszönöm a gyors válaszokat. Egy kicsit megnyugodtam legalább.
Válasz #1541. hozzászólásra

Persze, hogy azért ellenőríznek nem volt még akkor munkájuk
Válasz #1539. hozzászólásra
Többi számlát meg se mutasd idén. Akkor volt lóvéd, megvetted egész évre és kész. Ha van otthon gázolajad akkor legyen annyi számlád is amivel igazolod az eredetét. Gépek te neveden legyenek, hogy igazolni tudd volt mivel elfüstölni a gázolajat. Pár éve voltak nálam is, szétnéztek alaposan de nem csesztettek.
Válasz #1540. hozzászólásra
Szia! Most, hogy irtad megnéztem, hogy én mikor küldtem be és reggel 9:30- kor ment el a támogatás, akkor lehet, hogy ez volt a bajuk vagy mindkettő.
Válasz #1539. hozzászólásra
, hozzátartozik hogy 15.-én reggel nyolckor már be küldtem az igénylést, hátha így legalább hamarabb kifizetnék
Akkor te még jobban jártál mert nekem be kell menni Debrecenbe 40 km,
Sziasztok! Véleményt kérnék szerintetek megbüntetnek-e azért, hogy csak az első négy hónap számláját vittem fel és már abból meglett a gázolaj mennyiség, mert most katam a levelet, hogy jönnek ellenőrizni.
Válasz #1536. hozzászólásra
Azt nem tudtam bocsi. :) Ott én is hagytam üresen,mivel a földtulajdonos külföldi,így nem rendelkezik vele.Elfogadták már tavaly is.
Válasz #1536. hozzászólásra
„j” oszlop: A területet használatba adó adószáma/adóazonosító jele. Adószám esetén annak első 8 karakterét kell megadni. Amennyiben a termelő használatába szívességi használat, vagy családi gazdálkodó esetén a családtag részéről került használatba átadásra és a használatba adó nem rendelkezik adóazonosító számmal, akkor a mezőt nem kell kitölteni, egyéb esetben a mező kitöltése kötelező.
Amennyiben több azonos használatba adóhoz kapcsolódó adatot kívánnak feltüntetni, akkor a 2. sortól a „Használatba adó adószáma/adóazonosító jele” rovat üresen hagyásával a „k” oszlop kitöltését követően a használatba adó adószáma/adóazonosító jele rovat feltöltődik az előző sor használatba adó adószáma/adóazonosító jele rovatban megadott adattal.
KI KELL TÖLTENI!!!
Szia!
Én a P5 lapon lévő adóazonosító jelekről beszélek, hogy azok hiánya miatt remélem nem dobják vissza!?
Válasz #1534. hozzászólásra
Szia!Ha őstermelői adószámod van,akkor mindenképp az adóazonosítót kell megadni és az adószámot csak az egyéb okmányoknál.
Köszönöm szépen a segítséget!
Megoldódott a C2-es lapon volt gond, szét kellett szedni hónapokra a használt területeket.
Amúgy látom, hogy nem pirossal jelzi az adóazonosító hiányát csak sárgával.
Vajon vissza fogják így dobni, ha nincs meg az adóazonosító jel?
Válasz #1528. hozzászólásra
Köszönöm a segítséget.
Válasz #1531. hozzászólásra
egyezőségi hiba, vagy nincs kitöltve valamelyik oszlop, ha nem tudod az egyezőségeket, írj privit
Pont ez a bajom, hogy alul is csak ugyan azt írja, amit fent!

Már vissza igényeltem 2009-es évre 3 emberre a pénz is megjött, a 2010-es évre szintén 3 ember papírjait befogadták, hibátlannak minősítették, de a 4-dikre ezt a hülyeséget írja, csak nem értem miért.
Lehet újra kellene csinálnom?
Válasz #1529. hozzászólásra
Szerintem valami az adatokkal nem egyezzik. Alul írja részletesebben hogy mi a baja.
Sziasztok!

Olyan problémám van, hogy ezt a hibakódot írja ki a program: A tárgyidőszakban nem igényelheti vissza a megadott összeget! (Hibakód =<14911/>).
Nem tudjátok mi lehet ez?
Már igényeltem vissza és ott jó volt. Ugyan úgy csináltam mindent, még sem fogadja el a program.
Ha valaki tud legyen kedves segítsen!
Köszi előre is!
Válasz #1527. hozzászólásra
Igen, külön-külön.
Úgy tudom visszamenőleg is be lehet adni. Ebben az esetben több bevallást kell készíteni? Tehát külön a 2012 - t és a 2013 - t? Köszi
Válasz #1517. hozzászólásra

Köszönöm a segítséget!
Válasz #1524. hozzászólásra
Kert 1ha 12 hónap 97 l-t ír be automatikusan a program.
Hány liter után igényelhetek vissza hektáronként?
Kertészet őstermelőként, sok öntözéssel.
Válasz #1522. hozzászólásra

Oké látom
Válasz #1521. hozzászólásra
Nem neked írtam!
Válasz #1520. hozzászólásra
A 14T101E kell a vállalkozóknak. az őstermelőknek jó a 14T101
Válasz #1519. hozzászólásra
Az a vállalkozóknak kell.
Válasz #1513. hozzászólásra
Én most nyomtattam ki az egyik ismerősömnek a 12VBT nyomtatványt!
Válasz #1517. hozzászólásra
101-esen is lehet
Inkább 12VBM
Válasz #1514. hozzászólásra
2013.-ban 90,487 Ft.
14T101- számú nyomtatvány
Literenként mennyit lehet visszaigényelni?
Sziasztok! Segítséget kérnék, VPID szám igényléséhez milyen nyomtatványt kell kitőlteni őstermelő részére. Köszönöm előre is.
Válasz #1488. hozzászólásra
"Ebbe hol írnak gépüzemnapót? Mert én nem találom."
Nálunk gazdálkodási naplót kértek.
"HU"-val kezdödik a VPID számod, mert a régi fajta VPID szám nem jó.
Üdv.
Oké. Köszönöm. Megpróbálom így.
Válasz #1508. hozzászólásra
Igen, ez így van. "Az egyéb okmányok" rovatba kell megadni az őstermelői adószámot. Tavaly még nem így volt.
Csinálj egy másolatot az elküldöttről,azon javítsd :Az adószám helyett az adóazonosítót kellett nekem is feltüntetni.Adószám kitörölve,adóazonosító kitöltve. A Nav változtatott valamit,a besoroláson,nálunk. A legegyszerűbb,ha az elutasító határozaton található tel.számon felhívod az ügyintézőt. Nekem segítettek,jó lett,befogadta. Ellenőrzéskor sárgával jelölte az adószám hiányt,de nem kell vele foglalkozni.
Nem lehet, hogy vállalkozó voltál, de már őstermelőként igényelsz? Vagy fordítva? Ilyenkor új VPID számot kell igényelni a 12VBT vagy 12VBM nyomtatványon.
Válasz #1505. hozzászólásra
elvileg
Válasz #1504. hozzászólásra
Hát az szinte ugyanaz, ha elektronikusan adod be.
Ok. Köszi az infót!
Válasz #1503. hozzászólásra
beérkezéstől
Válasz #1502. hozzászólásra
Beadástól számolva?
Válasz #1500. hozzászólásra
30 napra nekem kifizették a milla felettit is tavaly
évek óta elektronikusan adom be a J04-et. Most visszautasította, mert állítólag a beírt VPID szám nem szerepel a nyilvántartásba.
Kell újat kérni? Járt már így valaki?
Köszönöm