Válasz Kovacsa #2596. hozzászólására10000 köbméter az csak kis mennyiség szárítására elég.Vagyis,nem lehet vastagon a mag.Ha van termés,egy rendes szedő,a 20 négyzetméteres asztalra,szed 30-40 cm vastag tökmagot.Ide,kell minimum 20000 köbméter/h.
A kazán úgy lesz megoldva, hogy kettőt burkolunk egybe! Szerintetek akkor egy 8-10 méter hosszú 2 méter széles asztalhoz egy 10000 m3/h-s ventillátor elég?
Hoppá nem akartam itt véleményháborút kirobbantani! :) Tehát a kazán légterébő szivatod ki a levegőt és azt tolod be az asztal alá! Akkor ahogy mi csináltuk, - hogy a kazán egyik felén van a ventilátor a másikon a szárító és kinti levegővel amit a ventillátor szív be, azza együtt megy be a meleg levegő - az nem jó? sajnos a kazánt csak úgy tudjuk állítani, hogy kevesebb fát rakunk rá!
Válasz Mf-es? #2591. hozzászólásáraMi keresztül szivatjuk a kazánon a levegőt és a kazán másik oldalán az alsó részt szükitjük vagy nyitjuk igy tudunk igazitani a hőmérségleten .
Termeszt valaki homokon olajtököt? Most kezdenék hozzá, Hajdú megyében keresnék felvásárlót. Tudtok ajánlani ilyet? Vagy olyat, akivel nem szabad foglalkozni?
Válasz Janasystem #2590. hozzászólásáraPont fordítva.A kazánt kell tudni szabályozni.Ha a beszívott levegőt szabályoznád,nem lenne egyenletes a szárítás.Hogyan gondolod??
Válasz Kovacsa #2587. hozzászólásáraSZia! hát a lehető legnagyobbat amit találsz ,de a beszivott levegőt szabályozni kell ,hogy egyensulyba legyen a kazán teljesitményével :)
még egy kérdés! akinek van ilyen szárítója, mlyen teljesítményű ventillátor kell illetve hány m3-t mozgasson meg óránként mondjuk egy 8 m hoszó 2 méter széles asztalhoz?
Abban szeretném a segítségeteket kérni, hogy tökmagszárító berendezéshez keresek ventillátort! Aki tud eladó ventillátort az legyen szíves írjon nekem az akos.kovacs1986@gmail.com email címre vagy a 0630/584-55-88 as telefonszámon értesítsen!
Válasz zollfeco #2577. hozzászólására
Szia! Mi Kb 250Kg/ Ha szoktunk rakni , mi is Tök,Tök, Buza sorrendbe ültetjük , másodszorra már jobban igényli a tápanyagot ha jó a termés mert kizsigereli a földet :)de ha van lehetőséged akkor szerves trágyával nyomd meg tavasszal dolgozd be meg adj neki egy kis mütrágyát és jó lesz :)
Válasz Mf-es? #2580. hozzászólásáraNem regisztràlt terület. 2000 nméter az egész. Nem tudok màst ràtenni, ezért kell mégegyszer tököt rakni. Jövőre megy rà lucerna ill. fűkeverék kaszàlónak.
Mezőgazdasági gépek forgalmazásával foglakozom. Forgalmazzuk a DMM tökmagbetakarító gépeit és az Örményesi gépgyártó tökamgmosó és tökmagszárító berendezéseit.
Felmerülő kérdések esetén szívesen állok rendelkezésére.
We are producer for dryer systems in Turkey. For so long time we are studing about a system. Then our production and improvments are finished. Please check the link below and contact with us for any kind of question and inquiry.
mérlegelési problémám volt , levitt magot lemérlegelték persze ugye egy 100 éves Tsz es mérlegen ami 1,5 tonnán csal 60 kg -ot és akár hogy nézzük az már nem kevés pénz ennyit itthon nem mérek el mert ez másfél zsák lett volna , a rosszabbik az volt ,hogy majd másnap lemérik egy másik mérlegen az ország másik végébe és ott meg még kevesebbet mértek ,na most egy normális mérleg sincs? vagy mennyit huznak le a gazdákról ha ilyen kis tételnél ennyit csalnak a mérlegek?
Válasz Mf-es #2552. hozzászólásáraNeked a szárító asztalon hanyas lyukú perforált lemez van?Most lenne 5-ös olcsón.Olyat szeretnék csinálni,amin ha kell naprát vagy kukit is tudnék szárítani.
Válasz Mf-es #2550. hozzászólásáraIgazad van, csak nem tudom, hogy az én gyenge 4-5 AK-s földjeimen érdemes-e vele foglalkozni hosszútávon. A 7 ha-os darab most a legjobb, 8 AK-s földemben van, a másik a gyenge homokon, azon egész nyáron még virág se volt. Aug. 20-án ázott először rendesen meg, ami tök van rajta, mind akkor kötött. Jövőre megint csak ilyen gyenge földbe tudnám tenni... Hígtrágyával meghordtam, 3x sorközművelőztem, 2x kapáltuk, sóval vetettem + kapott még kézzel minden bokor. Azt gondolom megadtam neki mindent, amit kell, de gyenge a föld...
3149 hozzászólás
Amúgy ezt a képet találtam a neten egy tökmagszárítóhoz

Köszönöm a válaszodat!
Válasz Kovacsa #2596. hozzászólására10000 köbméter az csak kis mennyiség szárítására elég.Vagyis,nem lehet vastagon a mag.Ha van termés,egy rendes szedő,a 20 négyzetméteres asztalra,szed 30-40 cm vastag tökmagot.Ide,kell minimum 20000 köbméter/h.
A kazán úgy lesz megoldva, hogy kettőt burkolunk egybe! Szerintetek akkor egy 8-10 méter hosszú 2 méter széles asztalhoz egy 10000 m3/h-s ventillátor elég?
Hoppá nem akartam itt véleményháborút kirobbantani! :) Tehát a kazán légterébő szivatod ki a levegőt és azt tolod be az asztal alá! Akkor ahogy mi csináltuk, - hogy a kazán egyik felén van a ventilátor a másikon a szárító és kinti levegővel amit a ventillátor szív be, azza együtt megy be a meleg levegő - az nem jó? sajnos a kazánt csak úgy tudjuk állítani, hogy kevesebb fát rakunk rá!
Válasz Janasystem #2593. hozzászólásáraDe akkor a levegő mennyiség nem egyenletes.
Válasz Mf-es? #2591. hozzászólásáraMi keresztül szivatjuk a kazánon a levegőt és a kazán másik oldalán az alsó részt szükitjük vagy nyitjuk igy tudunk igazitani a hőmérségleten .
Termeszt valaki homokon olajtököt? Most kezdenék hozzá, Hajdú megyében keresnék felvásárlót. Tudtok ajánlani ilyet? Vagy olyat, akivel nem szabad foglalkozni?
Válasz Janasystem #2590. hozzászólásáraPont fordítva.A kazánt kell tudni szabályozni.Ha a beszívott levegőt szabályoznád,nem lenne egyenletes a szárítás.Hogyan gondolod??
Válasz Kovacsa #2587. hozzászólásáraSZia! hát a lehető legnagyobbat amit találsz ,de a beszivott levegőt szabályozni kell ,hogy egyensulyba legyen a kazán teljesitményével :)
Válasz Kovacsa #2587. hozzászólásárahttp://www.ogep.hu/index_elemei/Page2151.htm
én ilyet raktam össze tavaly de nagyobbat szeretnék!

még egy kérdés! akinek van ilyen szárítója, mlyen teljesítményű ventillátor kell illetve hány m3-t mozgasson meg óránként mondjuk egy 8 m hoszó 2 méter széles asztalhoz?
köszi látod itt még meg sm néztem!
Válasz Kovacsa #2584. hozzászólásáraSzia! itt az apróhirdetések között találsz elég jókat és nem is drágák !
Üdv Jana
sziasztok!
!
Abban szeretném a segítségeteket kérni, hogy tökmagszárító berendezéshez keresek ventillátort! Aki tud eladó ventillátort az legyen szíves írjon nekem az akos.kovacs1986@gmail.com email címre vagy a 0630/584-55-88 as telefonszámon értesítsen
Előre is nagyon köszönöm!
Válasz Janasystem #2582. hozzászólásáraKöszi Jana!
Akkor 50 kg elég lesz. Szervetràgyàt majd ősszel tudok szórni, arra meg tudom csinàltatni a szórót. Utàna fűkeverék lesz. A tök meg költözik.
Válasz zollfeco #2577. hozzászólására
Szia! Mi Kb 250Kg/ Ha szoktunk rakni , mi is Tök,Tök, Buza sorrendbe ültetjük , másodszorra már jobban igényli a tápanyagot ha jó a termés mert kizsigereli a földet :)de ha van lehetőséged akkor szerves trágyával nyomd meg tavasszal dolgozd be meg adj neki egy kis mütrágyát és jó lesz :)
Üdv Jana
Válasz Mf-es? #2580. hozzászólásáraNem regisztràlt terület. 2000 nméter az egész. Nem tudok màst ràtenni, ezért kell mégegyszer tököt rakni. Jövőre megy rà lucerna ill. fűkeverék kaszàlónak.
Válasz zollfeco #2579. hozzászólásáraTudom,azert nemirtam a mutrabgyat.Magaddal csak nem tolsz ki.Tok se lesz jo,meg mvh.bunti.
Válasz Mf-es? #2578. hozzászólásáraÜdv!
Ne értsd félre a mostani hozzàszólàsom Mf-es,de nem azt kérdeztem, hogy hànyszor vethető maga utàn a tök. Műtràgyàzás érdekelne.
Válasz zollfeco #2577. hozzászólásáraEgymás után nem vethető a tök.
Üdv!
Igaz még messze van a vetès,de mennyi komplex műtràgyàt ajànlatok a tökre
/ha?
Gèpi vetés lesz,sor mellé. A terület egyébként nem kapott 2 éve se mű-,se szervestràgyàt és most kerül közvetlen maga utàn tök 2.alkalommal.
Sziasztok!
Keresek megvételre Debreceni tökroppantót, ha tudtok valamit,írjatok ide, vagy a számom: 70/454-7980 köszönöm.
Válasz Janasystem #2574. hozzászólásáraHívjon fel.
20 414 71 82
Üdv. Ádám
Válasz jenei.adam94 #2571. hozzászólására
Esetleg egy Tökmagmosó árat mondhatnál !
üdv Jana
Válasz jenei.adam94 #2571. hozzászólására
Köszönöm ,de mi magunknak gyártjuk a gépeinket :)
Üdv Jana
Válasz Kovacsa #2570. hozzászólására
Ha irsz egy elérhetőséget utána kérdezek ,és megadom a számodat ,talán tudok 3 mázsát kézzel szedettet !
üdv Jana
Válasz Janasystem #2538. hozzászólásáraTisztelt Jana !
Mezőgazdasági gépek forgalmazásával foglakozom. Forgalmazzuk a DMM tökmagbetakarító gépeit és az Örményesi gépgyártó tökamgmosó és tökmagszárító berendezéseit.
Felmerülő kérdések esetén szívesen állok rendelkezésére.
Moderátor által módosítva: 2015-12-10 21:12:49
Sziasztok! Tökmagot szeretnék vásárolni körülbelül 3-400 kg-ot! Tudtok nekem ebben segíteni?
Válasz zt tomi #2568. hozzászólásárasziasztok! egy felvásárló van Borsodba tudtommal :)
1008 huf+ kopmpenzációs felárat kaptunk !
hála istenne utólag tisztázódott és rendes kifizetés történt !
Válasz Janasystem #2565. hozzászólásáraEz engem is érdekelne.
Válasz jólaci #1. hozzászólásáraDear Sirs,
We are producer for dryer systems in Turkey. For so long time we are studing about a system. Then our production and improvments are finished. Please check the link below and contact with us for any kind of question and inquiry.
https://www.youtube.com/watch?v=cfmXTTgPhjo
export@ozsu.com.tr
Válasz Janasystem #2565. hozzászólásáraÉs ki az a felvásárló??
Válasz Mf-es #2564. hozzászólására
Én nem vezettem félre senkit, én netto 1120 huf-ot kaptam érte ! végülis ma tisztázódott minden !
Válasz Mf-es #2563. hozzászólásáraEzért nem érdemes,itt félrevezetni az árakkal másokat.
Válasz Janasystem #2562. hozzászólásáraJó mérlegen,nem fizet ennyit,abba biztos lehetsz.
Válasz Mf-es #2561. hozzászólására
mérlegelési problémám volt , levitt magot lemérlegelték persze ugye egy 100 éves Tsz es mérlegen ami 1,5 tonnán csal 60 kg -ot és akár hogy nézzük az már nem kevés pénz ennyit itthon nem mérek el mert ez másfél zsák lett volna , a rosszabbik az volt ,hogy majd másnap lemérik egy másik mérlegen az ország másik végébe és ott meg még kevesebbet mértek ,na most egy normális mérleg sincs? vagy mennyit huznak le a gazdákról ha ilyen kis tételnél ennyit csalnak a mérlegek?
Válasz Janasystem #2559. hozzászólásáraAkkor miért akarsz felvásárlót cserélni?Senki nem fizet ennyit.
köszönöm szépen a válaszokat!
Válasz Mf-es #2558. hozzászólásáraNem ,nem !
Netto 1120 huf
Válasz Janasystem #2557. hozzászólásáraBruttó.
Válasz Kovacsa #2556. hozzászólásáraSzia!
1120 huf/ Kg
sziasztok! érdeklődnék mennyi most a héjnélküli mag felvásárlási ára?
Sziasztok!
Tökmag felvásárlással van/ volt gondunk ,igy jövőre keresünk normális korrekt felvásárlót aki a kisebb tételeket is átveszi !
ha esetleg valaki tud valami kérem jeleze!
üdv: Jana
Válasz zt tomi #2553. hozzászólásáraFejből nem tudom.Nekem a paprika mag se megy át rajta.
Válasz Mf-es #2552. hozzászólásáraNeked a szárító asztalon hanyas lyukú perforált lemez van?Most lenne 5-ös olcsón.Olyat szeretnék csinálni,amin ha kell naprát vagy kukit is tudnék szárítani.
Válasz Mf-es #2550. hozzászólásáraIgazad van, csak nem tudom, hogy az én gyenge 4-5 AK-s földjeimen érdemes-e vele foglalkozni hosszútávon. A 7 ha-os darab most a legjobb, 8 AK-s földemben van, a másik a gyenge homokon, azon egész nyáron még virág se volt. Aug. 20-án ázott először rendesen meg, ami tök van rajta, mind akkor kötött. Jövőre megint csak ilyen gyenge földbe tudnám tenni... Hígtrágyával meghordtam, 3x sorközművelőztem, 2x kapáltuk, sóval vetettem + kapott még kézzel minden bokor. Azt gondolom megadtam neki mindent, amit kell, de gyenge a föld...
Válasz Tamás1977 #2549. hozzászólásáraBérmunka árán,vegyél egy szedőt.