Eddig én nem szerettem volna hozzászólni,mert nekem,tökpréslési tapasztalatom nincsen.
Az igaz,hogy mi gyártunk erre alkalmas gépet,de magáról a préslésről egy öreg szaki,többet el tud mondani,mint én.
Az alapokban természetesen segíthetek,de a nüansznyi dolgok,azok a gyártás alatt jönnek elő.
Ha valaki elsajátította a tökmag a préselésének a titkát,az elég nehezen árulja azt el.
Szép kis földeket vetnek be tökkel ahogy látom... Van fantázia ebben a növényben, csak az a gáz hogy az igazi hasznot a feldolgozó húzza. De gondolom már önök is foglalkoztak a saját feldolfgozás lehetőségével. Gondolkodom 1prés vásárlásán, persze a legkisseb kategóriában keresgéllek. Van valakinek tapasztalata e téren?
Srácok én feladom!3 napja vetettem ujra egy 3 hekis darabot és jött egy olyan felhöszakadás hogy a vetögép nyomaiban 5-7 cm-es árkok lettek.A magot kimosta a föld végére pedig nem nagyon lejtös csak egy kicsit lankás.Tele van a FA..OM.
Ma voltam területszemlén.A tök 2 napja még sáros volt, ma délelött olyan kemény volt a teteje hogy a lábnyomomat nem lehetett látni,és már reped szét,a mag itt-ott kelt de a nagyrésze megrohadt a földben.Holnap kombi és ismét vetés.Már tele van a tököm a tökkel.
Arról nem csináltam képeket, mert az csak hobby szinten van....de szerintem igen faxa. Van egy kis perzselés a levél széleken, azt nem tudom, hogy a vihar vagy a ruondop mega vissza verődés lehet-e. Szerintem tuti jó.
Ha gondolod egy két fészket lekapok és küldök képet.
Az eső előtt elvetett parcellákon dolgozik a gyomirtó, nemcsak a gyomokat viszi, hanem a tököt is nyirja rendesen. Szerintetek megússza a tök vagy felejtős az egész, és újra kell vetni???
Szevasztok töktermelők.
Én most akarok először olajtököt vetni,de még nem sikerült a földbe tenni az esők miatt.Mikor van az optimális vetési ideje és meddig nem késő elvetni. A válaszokat előre is köszönöm.Üdv.
a virágzáskori időtől függ, mikor a miénk virágzott volt csapadék, volt kötés, a korábbiak nem kaptak esőt, nem kötöttek.meg hát ami most kint van az azért eléggé stresszelve lesz, bár az időjárás okozhaz még sok meglepit az idén.
3149 hozzászólás
Válasz #547. hozzászólásra
Az enyém még nincs ilyen fejlett, ha nem jön közbe semmi akkor holnap sorközművelés!
Válasz #546. hozzászólásra

Szombaton sorművelve,7 virág kezdemény rajta.Futásnak indult.Tied??
Válasz #544. hozzászólásra
Mf-es a tök milyen stádiumban van?
Válasz #543. hozzászólásra
Eddig én nem szerettem volna hozzászólni,mert nekem,tökpréslési tapasztalatom nincsen.
Az igaz,hogy mi gyártunk erre alkalmas gépet,de magáról a préslésről egy öreg szaki,többet el tud mondani,mint én.
Az alapokban természetesen segíthetek,de a nüansznyi dolgok,azok a gyártás alatt jönnek elő.
Ha valaki elsajátította a tökmag a préselésének a titkát,az elég nehezen árulja azt el.
:)
Üdv.
Krisztián
Tiszteletem uraim.
Szép kis földeket vetnek be tökkel ahogy látom... Van fantázia ebben a növényben, csak az a gáz hogy az igazi hasznot a feldolgozó húzza. De gondolom már önök is foglalkoztak a saját feldolfgozás lehetőségével. Gondolkodom 1prés vásárlásán, persze a legkisseb kategóriában keresgéllek. Van valakinek tapasztalata e téren?
Válasz #541. hozzászólásra

Na, ez pont olyan, mintha nálam fotóztad volna.
Válasz #540. hozzászólásra

Az enyém május 15 (a fotó nem tökéletes)!
Válasz #539. hozzászólásra

Sorművelés előtt.
Válasz #538. hozzászólásra
Szia,ezt május 1.
Szia! Mf-es ezt mikor vetetted?
Válasz #536. hozzászólásra

Nekem 15 ha szép,abból 11 ha sorművelőzve,13 ha lassan úszni tanul.
Srácok én feladom!3 napja vetettem ujra egy 3 hekis darabot és jött egy olyan felhöszakadás hogy a vetögép nyomaiban 5-7 cm-es árkok lettek.A magot kimosta a föld végére pedig nem nagyon lejtös csak egy kicsit lankás.Tele van a FA..OM.

Sziasztok!
Karcagon elég rosszak a kilátások.Egy 60 ha-s újravetésről tudok.Sajnos ez lesz a jellemző az idei tökölésre.
Mi újság tökösök?Valami biztatót írjatok.Egy két képet esetleg.
Vetés ,május 1.

Válasz #531. hozzászólásra

Írtam mailt !!!
Válasz #530. hozzászólásra

ÉN DETTÓ
Válasz #529. hozzászólásra

Backi valakit felvettem a megadott adatokkal és már írtam is neki !!!!!!!!
Válasz #528. hozzászólásra

Én rajta vagyok, és TE?????????
Válasz #526. hozzászólásra
Na mi van skypon ????????????
Válasz #526. hozzászólásra
Köszi holnap megyek kotorni!
Válasz #525. hozzászólásra

5 nap alatt ki szokott kelni, vagyis ki kéne neki kelnie, meg kell kotorni
Én 15.-én vetettem a tököt mikor kellene hogy kikeljen vagy már az enyém is belerohadt a földbe?
Elég sok esőt kapott és egy kicsit hideg is volt rá!
Ma voltam területszemlén.A tök 2 napja még sáros volt, ma délelött olyan kemény volt a teteje hogy a lábnyomomat nem lehetett látni,és már reped szét,a mag itt-ott kelt de a nagyrésze megrohadt a földben.Holnap kombi és ismét vetés.Már tele van a tököm a tökkel.

Léptem......
Válasz #520. hozzászólásra
Az a szerencse, hogy az elöntött területekről megmaradt 1 rakás vetőmag.............Most ez szerencse
Válasz #519. hozzászólásra

Az rengeteg !
Válasz #518. hozzászólásra

Szerintem mind azon táblákból, ahol Afalont fújtam alapgyomirtónak, cca 38-40 heki
Válasz #517. hozzászólásra

Backi !!!
Sokat kell ???????
Válasz #516. hozzászólásra

Nekem alghanem felejős-újravetős a nagy része, mérgemben le sem fotóztam, holnap indulunk újravetni
Válasz #515. hozzászólásra
Arról nem csináltam képeket, mert az csak hobby szinten van....de szerintem igen faxa. Van egy kis perzselés a levél széleken, azt nem tudom, hogy a vihar vagy a ruondop mega vissza verődés lehet-e. Szerintem tuti jó.
Ha gondolod egy két fészket lekapok és küldök képet.
Válasz #514. hozzászólásra

Szabi, a tökmagod mit szólt az özönvizhez?
Válasz #513. hozzászólásra

Cimbi, eddig én is osztottam a véleményed, de miután ma kinn voltam terepszemlén, sajna már más a véleményem, nemsokára másolok be képeket
Válasz #512. hozzászólásra
szntem nem szabadna kivinnie.
Az eső előtt elvetett parcellákon dolgozik a gyomirtó, nemcsak a gyomokat viszi, hanem a tököt is nyirja rendesen. Szerintetek megússza a tök vagy felejtős az egész, és újra kell vetni???
Válasz #509. hozzászólásra
Csak nyugodtan vesd még el, még mi is ezután fogjuk vetni, minél melegebb a talaj, annál gyorsabban kel a tök.
Töknézőbe jártunk,de legalább szépen kikelt.

Szevasztok töktermelők.
Én most akarok először olajtököt vetni,de még nem sikerült a földbe tenni az esők miatt.Mikor van az optimális vetési ideje és meddig nem késő elvetni. A válaszokat előre is köszönöm.Üdv.
Válasz #507. hozzászólásra
a virágzáskori időtől függ, mikor a miénk virágzott volt csapadék, volt kötés, a korábbiak nem kaptak esőt, nem kötöttek.meg hát ami most kint van az azért eléggé stresszelve lesz, bár az időjárás okozhaz még sok meglepit az idén.
Válasz #506. hozzászólásra

Tapasztalatból mondom, hogy " néha " a késői vetés jobb lehet, álltalában viszont a vetésidő késésének arányában csökken a termés is
Válasz #500. hozzászólásra

Mi egyik évben junius 1-én tudtuk elvetni, és jobb lett mint sokaké. Kitartás
Sziasztok!
Van vki aki Csongrád megyében "tököl"?
Előre is köszi
Kicsit hiányos úgy látom!
?
na..
nekem így néz ki az olajtök
Válasz #499. hozzászólásra

Neked legalább a földben van, nekem pedig..............