Kicsit másik oldalról probáltam erre a helyzettre megoldást találni,de nincs...Gondoltam csinálok gyorsan egy kis vágóhídat(max öt tíz bika per nap...) és elrakom egy "hűtő centrumba" bértárolásra amig összejönnek a kamion tételek,DE...sajnos hasítva frissen sem tudok 8 -900forintnál nagyobb árat elérni és itt ugye max 63százalékos kihozatallal lehet számolni,így ugyanúgy 500forintnál vagyunk...pl 500kg élősúly 500forinttal=250000 :-( ez hasítva 500kgx0,6(kihozatal)=300kg hasított súly ami 900forinttal=270000Ft :-( :-( :-( :'( ...nem nagy üzlet,nem tudom neki kezdjek e...
ma a néplapba 7 hirdetés vagy 8 volt a mezögazdasági rovatban amiben kb 110db marhát árultak 2vagy 3 hirdetésben .....igy azért nehéz kivárni de mindennel egyet értek ami le van irva de ne mtud az ember mit csinálni sajnos mert az a rohadt pénz számit csak... ha tehetném bikával fizetnék a boltban is vagy bárhol de pénzt kérnek midnenhol.... ha nem lenne gond se lenne.... csak aza kérdés hogy jutott el a marha ára a 740ft tol a 500 ft ig ami 34 éve volt utoljára és olcsobb ne mlett semmi....
Ezek már nem felvásárlók inkább rabló gyilkosok, nem elégednek meg a haszonnal a termelőt földbe akarják döngölni, kivéreztetni végképp eltörölni és nem érdekli őket hogy mi lesz késöbb, csak most levadászni mindent.
De higgyétek el van megoldás, tudom hogy nagyon nehéz, sok álmatlan éjszakát okoz nekem is.
Egyszerűen nemet kell nekik mondani!!!!!!!
El kell őket hajtani a fenébe.
Ezek már most is kinlódnak két három nepper rak meg egy kamiont.
Rövid idö és meg fog változni a mostani helyzet, kérlek benneteket tartsatok ki.
jürgen meg az ahmed ezek a befutok?márciusba 750 er vitte a felvásárlo,1000forintér ment ki az országbol./leitattam a török kamionost aki itt maradt egy kamion hiba miaztt,ezt monta a magyar paraszt a legbangabb a világon 700 ér odaadja 1000ki megy az országbol/a másik dolog egy vendeglöben a saját fülemmel halottam :2 fölvasarlo beszelgetett a lényeg az /szeptemberbe volt/mer adjak én 680 at amt bikáér amikor oda adják majd 600 ér is ha meglesznek szoruva.a FÖLVÁSÁRLOK BAZTÁK EL A PIACOT!!
Jogos ott a pont . Ez mindennel így volt kevés volt jó ár mindenkit nyagat vegyed meg drágán a tenyészállatot , cuccokat a tartáshoz ruház be ,ha már sokan megtették vásárold fel olcsón azzal az indokkal hogy sok van. Volt ez gilisztával ,libával , kacsával, csincsillával , struccal .
kupecek hat nincs közöttunk senkiaki odamerne állni tárgyalni a törökkel,vagy az osztrákkal személyesen.en probálkozok de kurva nehéz,itt voltak a törökök megin valahol pest megyebe,senki nem kereste az uzletet,elmentek.a fölvásarlo ad mt bikáér520at,,hf er 420 libanonba viszi,ez aztán fasza
Silóhoz jászol kell, meg kiosztó kocsi, meg kövesút mindenhol ,ÉN meg nemzeti park területén garázdálkodom és bizony nem vennék jó néven ha most neki látnék lebetonozni a tanyában az utakat,,úgy hogy csak szálast esznek.
Válasz #4110. hozzászólásra
A másik hirdetőről azért kérdezek itt mert amikkor beirtam a számát kiderűlt már megvolt,lo felvásárlást is hirdettet a nyáron igy a bizalom nincs meg!
Most beszéltem akhmeddel :D, azt mondta 420 a fekete 500 a magyar tarka..... Mondtam neki, további jó vásárlást....ennyiért inkább kivéreztetem a ganyédombon!!!
12904 hozzászólás
Kicsit másik oldalról probáltam erre a helyzettre megoldást találni,de nincs...Gondoltam csinálok gyorsan egy kis vágóhídat(max öt tíz bika per nap...) és elrakom egy "hűtő centrumba" bértárolásra amig összejönnek a kamion tételek,DE...sajnos hasítva frissen sem tudok 8 -900forintnál nagyobb árat elérni és itt ugye max 63százalékos kihozatallal lehet számolni,így ugyanúgy 500forintnál vagyunk
...pl 500kg élősúly 500forinttal=250000 :-( ez hasítva 500kgx0,6(kihozatal)=300kg hasított súly ami 900forinttal=270000Ft :-( :-( :-( :'( ...nem nagy üzlet,nem tudom neki kezdjek e...
Válasz #4152. hozzászólásra
"3-4"
Válasz #4151. hozzászólásra
ma a néplapba 7 hirdetés vagy 8 volt a mezögazdasági rovatban amiben kb 110db marhát árultak 2vagy 3 hirdetésben .....igy azért nehéz kivárni de mindennel egyet értek ami le van irva de ne mtud az ember mit csinálni sajnos mert az a rohadt pénz számit csak... ha tehetném bikával fizetnék a boltban is vagy bárhol de pénzt kérnek midnenhol.... ha nem lenne gond se lenne.... csak aza kérdés hogy jutott el a marha ára a 740ft tol a 500 ft ig ami 34 éve volt utoljára és olcsobb ne mlett semmi....
Ezek már nem felvásárlók inkább rabló gyilkosok, nem elégednek meg a haszonnal a termelőt földbe akarják döngölni, kivéreztetni végképp eltörölni és nem érdekli őket hogy mi lesz késöbb, csak most levadászni mindent.
De higgyétek el van megoldás, tudom hogy nagyon nehéz, sok álmatlan éjszakát okoz nekem is.
Egyszerűen nemet kell nekik mondani!!!!!!!
El kell őket hajtani a fenébe.
Ezek már most is kinlódnak két három nepper rak meg egy kamiont.
Rövid idö és meg fog változni a mostani helyzet, kérlek benneteket tartsatok ki.
jürgen meg az ahmed ezek a befutok?márciusba 750 er vitte a felvásárlo,1000forintér ment ki az országbol./leitattam a török kamionost aki itt maradt egy kamion hiba miaztt,ezt monta a magyar paraszt a legbangabb a világon 700 ér odaadja 1000ki megy az országbol/a másik dolog egy vendeglöben a saját fülemmel halottam :2 fölvasarlo beszelgetett a lényeg az /szeptemberbe volt/mer adjak én 680 at amt bikáér amikor oda adják majd 600 ér is ha meglesznek szoruva.a FÖLVÁSÁRLOK BAZTÁK EL A PIACOT!!

Válasz #4148. hozzászólásra
Jogos ott a pont . Ez mindennel így volt kevés volt jó ár mindenkit nyagat vegyed meg drágán a tenyészállatot , cuccokat a tartáshoz ruház be ,ha már sokan megtették vásárold fel olcsón azzal az indokkal hogy sok van. Volt ez gilisztával ,libával , kacsával, csincsillával , struccal .
Válasz #4147. hozzászólásra

Ja csak a 3500-as Kukorica , az még bőven nem bukó...
Válasz #4146. hozzászólásra
kukorica 3500 utána meg 7000 , ma tökre kaptam ajánlatot hát azt hittem le esek a székről olyan ecs ócska árat mondtak az se lesz , de nem offolok.
Válasz #4144. hozzászólásra
Nem kertészetre gondoltam elsősorban.
Gabonák , olajos , stb...
Persze ettől még szomorú , hogy a kertészet is ilyen.
Válasz #4143. hozzászólásra
ki tud heti rendszerességgel egy kamiont megtölteni ? Na azzal áll szóba a Jürgen meg az Ahmed , és általában ezek a kupecek.
Válasz #4141. hozzászólásra
ehmmmm ipari káposzta egyszer 17 huf/kg néha 80huf/kg
ugye nem irtok semmit,varjuk mig a sütt galamb a szánkba röpul.varjuk csak

ugye nem irtok semmit,varjuk mig a sütt galamb a szánkba röpul.varjuk csak

Válasz #4114. hozzászólásra

Tibi bá !
Te már régi motoros vagy ...
Hogy lehet ezt így csinálni , hogy egyszer 1200ft , egyszer meg 400 ft a felvásárlási ár ???
Ez nagyon gáz.
Hogy lehet erre alapozni , létszámot beállítani ?
Apám is nem rég fogott bele újra , de szerintem mostanában igencsak nem éri ez meg...
Ennyi ár különbözet a növénytermesztésben megközelítőleg sincs...
Válasz #4135. hozzászólásra
husmarháér mennyit ad?
Köszi!
Válasz #4137. hozzászólásra
szénás topicban olvassál most van ott rola szo csak szét kell nézni kicsit!!!
Van egyben pár üres kert, be akarom vetni fűvel hogy a birkáknak meg az üszőknek legyen egy kis legelője. Ki milyen magot szokott vetni?
Van egyben pár üres kert, be akarom vetni fűvel hogy a birkáknak meg az üszőknek legyen egy kis legelője. Ki milyen magot szokott vetni?
kupecek hat nincs közöttunk senkiaki odamerne állni tárgyalni a törökkel,vagy az osztrákkal személyesen.en probálkozok de kurva nehéz,itt voltak a törökök megin valahol pest megyebe,senki nem kereste az uzletet,elmentek.a fölvásarlo ad mt bikáér520at,,hf er 420 libanonba viszi,ez aztán fasza

Válasz #4129. hozzászólásra
Elgondolkodtató hogy mibe lenne érdemes illetve miben nincs annyira kiszolgáltatva a kupeceknek .
Limuzin üsző arat tudtok mondani.200-300kg között.
Válasz #4131. hozzászólásra

Gratula szép boci!
Válasz #4128. hozzászólásra
Ez az abszolút"mélypont"...
szép estét a hozászolásokat olvasva elgondolkodhatok hogy bele e fogjak a bikázásba
most engem néznek hülyének vagy télleg 420ft ot akartak adni a limuzin bikáért????????????

meg 500ft ...... ez igaz vagy csak engem szivatnak...????
és akkor még lehet örülni fogok hogy eladtuk az elözö bandát 540 ft ért

Gratula szépek a jószágaid Tibibá!

Szerintem meg 5-el több mint amennyi volt.
nyertem?

427,
Válasz #4123. hozzászólásra

Közben eladtam 14db bikát és 3tehenet,de született is 22db.
,így én pontosan tudom 422db...
Múlkor" jól megnéztem "őket
Válasz #4120. hozzászólásra
Az nem kevés.... :)

260-an.
Válasz #4119. hozzászólásra

Előtte áll,,,,de kb.a súlyuk 1-2%-át
Válasz #4118. hozzászólásra
A bikák abrakot mennyit kapnak?
Válasz #4117. hozzászólásra

A lucernát csak kigurítva tudjuk oda adni,hogy ne törjék egymást,azért vannak így együtt .

Tetszetősek így együtt
Válasz #4115. hozzászólásra

Silóhoz jászol kell, meg kiosztó kocsi, meg kövesút mindenhol ,ÉN meg nemzeti park területén garázdálkodom és bizony nem vennék jó néven ha most neki látnék lebetonozni a tanyában az utakat,,úgy hogy csak szálast esznek.
Látom van egy pár!Kukoricasilót nem is kapnak?Csak a 8000bálát eszik?
Hozzám el sem jöttek megnézni pedig hétfőre ígérkeztek. :-) Szánalmas banda a felvásárlók 80%a.Na mindegy fel a fejjel csak megmozdul végre valami.
A másik hirdetőről azért kérdezek itt mert amikkor beirtam a számát kiderűlt már megvolt,lo felvásárlást is hirdettet a nyáron igy a bizalom nincs meg!
Nem, az már nem is hirdeti magát..azzal valami gubanc lehetett.
Válasz #4109. hozzászólásra
A másik hirdetővel is beszéltél?
Válasz #4108. hozzászólásra

Jaja...felesleges..
Válasz #4107. hozzászólásra
A GYULAI hirdettővel beszéltél? Mert akkor nem kell felhivnom!!!
Most beszéltem akhmeddel :D, azt mondta 420 a fekete 500 a magyar tarka..... Mondtam neki, további jó vásárlást....ennyiért inkább kivéreztetem a ganyédombon!!!

Válasz #4104. hozzászólásra
Ha jó a minősége, akkor 1 közepes minőségű réti szénánál többet ér ! A fehérje tartalma is nagyobb annál, hiszen a borsó is pillangós.
Válasz #4104. hozzászólásra

De.