Válasz tamaskinga #10890. hozzászólásáraKüld át a képet róluk de kizárólag nekem, mert megint szét tróllkodják ezek az agyamentek.
A többit kettőnk között.
Hali
Válasz Sötét Paraszt #10829. hozzászólásáraIgen, állandó állománynál jan 1-dec 31-ig, oszt kész. De én csinálom negyedéves bontásban, így könnyebb követni az esetleges tehén változásokat.
Válasz broll79 #10884. hozzászólásáraArra legmerészebb álmomban sem mernék gondolni.
Én csak a szolga néphez szólhatok az orákulum nem az én kaliberem.
Válasz Bán Zsolt #10864. hozzászólásáraAz elsőn látni lehet jók a marhák. A többit megnéztem 3D-ben.Kérdezd meg a főnöködet ha tényleg eladók lehet rá komoly vevőt hozni.Akár továbbtartásra is.
Az tuti,hogy a profi természetfotósok is tanulhatnának tőletek.Ilyen beállításokat még ők sem tudnak produkálni.
Válasz Gabzso #10859. hozzászólásáraSzerintem jó szórakozás lenne ha raknátok fel marhákat, és mindenki saccolhatna a végén meglátnánk kinek áll rá jobban a szeme.Lehet úgy is hogy aki felrakta már tudja a súlyt.Persze az az övénél ne saccoljon mert az nem fer a többiekkel szemben.
Válasz Buzás Zoltán #10854. hozzászólásáraHa megpróbálod úgy fényképezni,hogy a mellette levő állat is látsszon ne csak a lába, megmondom nagyjából menyivel van 1000kg fölött a tenyészbikád.
Válasz Bán Zsolt #10849. hozzászólásáraAkkor nálad is demokrácia van. Nálunk is, mindenki válogathat, azt eszik meg amit akar, de addig nem indul a gép míg el nem fogyott minden.
Válasz ..MZ/X.. #10846. hozzászólásáraÉn bálára szoktam számolni, kb 10 tehénre napi 1 db 150es bála a minimum, ha 400kg egy bála, de többnek kellene lenni, akkor is 40 kiló fölött van és nekem nem nagy testű húsmarháim vannak, hanem javarészt magyartarka
Sziasztok!
Segitséget szeretnék kérni, milyen súlyban van szerintettek?
Nincs mérlegem.
Tudom képről nehéz , de van jó pár ember aki azért szerintem jól tudd sacolni.
Előre is köszönöm.
Itt úgy van köretetőbe megy csomagolt luci/ha kapnak/ szâr mohar ritkán széna .
Ami ízlik azt eszik először de ha mind k8nyalták akkor kapnak új teljes kanyart.
Megnyugodhatsz, itt aki írogat az szinte mind tart odahaza jószágot. Többen személyesen is ismerjük egymást. Vagyunk akik főállásban túrjuk a földet-ganyét, van aki csak mellékben de ez itt nem igen lényeges.
Válasz tivorany1 #10841. hozzászólásáraCsatlakozom a többiekhez, főleg előhasinál. Széna kuk szár, borsó, árpa vagy zabszalma. Inkább legyen vékony, aztán ellés után oda lehet nyomni nekik ami beléjük fér.
Ásványit adj nekik inkább.
Válasz endypapa #10842. hozzászólásáraValóban így van. Tavaly lucernát etettem télen és az éven annyi nehéz ellésem volt, hogy eddi összesen nem volt ennyi gondom. Meg akadt az évre egy rakás szopási inger nélkül született boci
A húsmarhának vemhesség ideje alatt a legideálisabb a réti széna, kombinálhatod és adhatsz nekik lucernát is,hogy a megfelelő fehérje mennyiség meglegyen.Ezt magadnak kell ki kísérletezni mert minden egyed másképp reagál a takarmányra. A szervezetükben az ásványi anyagok mikró,makró elemek, csont erősítő, pótlására is fektess hangsúlyt ebben az időszakban. Ha odafigyelsz a helyes etetésre megfogják hálálni megnő az élettartamuk, és komplikáció mentessen sok bocit ellenek neked.
12891 hozzászólás
Válasz tamaskinga #10890. hozzászólásáraKüld át a képet róluk de kizárólag nekem, mert megint szét tróllkodják ezek az agyamentek.
A többit kettőnk között.
Hali
4-7 hó közötti 180-350 kilós charolais üszőket hol lehetne piacra dobni? Sajnos olyanok mint az orgonasíp... 7 db
Válasz Sötét Paraszt #10829. hozzászólásáraIgen, állandó állománynál jan 1-dec 31-ig, oszt kész. De én csinálom negyedéves bontásban, így könnyebb követni az esetleges tehén változásokat.
250-300kg mt bika most milyen árba megy?
Valaki tud infót?
Válasz broll79 #10884. hozzászólásáraArra legmerészebb álmomban sem mernék gondolni.
Én csak a szolga néphez szólhatok az orákulum nem az én kaliberem.
Válasz broll79 #10885. hozzászólásáraMost mi van, ez a labda nekem gurult az asztal alatt.
Válasz Bárány #10882. hozzászólásáraóh bakker ez nem jutott eszembe
Válasz Gabzso #10880. hozzászólásáraVelem tuti nem
Válasz Gabzso #10880. hozzászólására
Válasz broll79 #10876. hozzászólásáraAusztrál fajták. Azok fejjel lefelé vannak.
Válasz tivorany1 #10879. hozzászólására
Válasz Bán Zsolt #10877. hozzászólásáraKöszi, beszéltem a Rolanddal.
Köszönöm a válaszokat!
Akkor majd ellés után kapják. Addig kukorica szilázs és széna, ásványi anyag pótlással.
Válasz ..MZ/X.. #10857. hozzászólásáraHol méred az állaton? Nekem 4 mázsásra mérte a szalag a a másnap leadott 320 kg-s bikát.
Válasz broll79 #10876. hozzászólásáraMert azok itt vannak

Eszembe jutott Cimbi tanácsa ha kicsit megnyújtom a képet akkor nem forgatja el
Válasz Bán Zsolt #10864. hozzászólásáraBakkaer hogy nem esnek le a tehenek?
ezek majd karácsonyra lesznek jók
Válasz broll79 #10845. hozzászólásáraIdén nálam is voltak ilyen borjúk amik nem ittak. Volt olyan amelyiket 10 napig drencseltem.
Válasz Gabzso #10871. hozzászólásáraIgen azon.Jövő héten tudom a vevőnek megmutatni.
Bocs nem azt írtad hanem én keresselek.
Válasz Bán Zsolt #10870. hozzászólásáraOké.
Válasz Gabzso #10867. hozzászólásáraami az itteni hirdetéseknél van szám azon keressen?
Csak egy kis érdekesség így hajtják a legelőre az marhákat(Aubrac) a Franciák. Náluk ez egy ünnep,nálunk is így kéne lennie.
Válasz Bán Zsolt #10864. hozzászólásáraAz elsőn látni lehet jók a marhák. A többit megnéztem 3D-ben.Kérdezd meg a főnöködet ha tényleg eladók lehet rá komoly vevőt hozni.Akár továbbtartásra is.
Az tuti,hogy a profi természetfotósok is tanulhatnának tőletek.Ilyen beállításokat még ők sem tudnak produkálni.
Válasz Buzás Zoltán #10861. hozzászólásáraJó az biztos. Ebbe a beállításba meg 450kg látszik.
De akkor legen a közepe 550kg.
Esküszöm nem kézenállva fotoztam
Válasz Gabzso #10833. hozzászólására

Köszönöm a válaszokat!
Válasz ..MZ/X.. #10855. hozzászólásáramuszály
amúgy kedvenc sorrend mohar az első utána a csomagolt bála és úgy a többi. persze minőség befolyásolja
Válasz Gabzso #10858. hozzászólásáraNem tenyész bika.

14 hónapos.
Válasz Gabzso #10859. hozzászólásáraSzerintem jó szórakozás lenne ha raknátok fel marhákat, és mindenki saccolhatna a végén meglátnánk kinek áll rá jobban a szeme.Lehet úgy is hogy aki felrakta már tudja a súlyt.Persze az az övénél ne saccoljon mert az nem fer a többiekkel szemben.
Válasz ..MZ/X.. #10848. hozzászólásáraNem is neked szólt.
Válasz Buzás Zoltán #10854. hozzászólásáraHa megpróbálod úgy fényképezni,hogy a mellette levő állat is látsszon ne csak a lába, megmondom nagyjából menyivel van 1000kg fölött a tenyészbikád.
Válasz Buzás Zoltán #10850. hozzászólásáraEgy kis segítség: LINK
10kg pontossággal meg lehet mérni.
Válasz broll79 #10851. hozzászólására
Kb ezt számolgatjuk mi is, 170/12/nap.
Válasz Bán Zsolt #10849. hozzászólásáraAkkor nálad is demokrácia van. Nálunk is, mindenki válogathat, azt eszik meg amit akar, de addig nem indul a gép míg el nem fogyott minden.
Válasz ..MZ/X.. #10846. hozzászólásáraÉn bálára szoktam számolni, kb 10 tehénre napi 1 db 150es bála a minimum, ha 400kg egy bála, de többnek kellene lenni, akkor is 40 kiló fölött van és nekem nem nagy testű húsmarháim vannak, hanem javarészt magyartarka
Sziasztok!
Segitséget szeretnék kérni, milyen súlyban van szerintettek?
Nincs mérlegem.
Tudom képről nehéz , de van jó pár ember aki azért szerintem jól tudd sacolni.
Előre is köszönöm.
Válasz tivorany1 #10841. hozzászólásáraVárható ellés előtt 2 héttel. hamarabb ne mert nagy lesz a boci
Itt úgy van köretetőbe megy csomagolt luci/ha kapnak/ szâr mohar ritkán széna .
Ami ízlik azt eszik először de ha mind k8nyalták akkor kapnak új teljes kanyart.
Válasz Gabzso #10833. hozzászólására
Te beszéltél az asszonnyal?

Megnyugodhatsz, itt aki írogat az szinte mind tart odahaza jószágot. Többen személyesen is ismerjük egymást. Vagyunk akik főállásban túrjuk a földet-ganyét, van aki csak mellékben de ez itt nem igen lényeges.
Válasz tivorany1 #10841. hozzászólásáraCsatlakozom a többiekhez, főleg előhasinál. Széna kuk szár, borsó, árpa vagy zabszalma. Inkább legyen vékony, aztán ellés után oda lehet nyomni nekik ami beléjük fér.
Ásványit adj nekik inkább.
Válasz Gabzso #10813. hozzászólásáraNyugodtan számolhatod azt 50-el is, akkor nem ér meglepetés. Pocsékolni is fog, lesz ami nem ízlik neki....
Válasz endypapa #10842. hozzászólásáraValóban így van. Tavaly lucernát etettem télen és az éven annyi nehéz ellésem volt, hogy eddi összesen nem volt ennyi gondom. Meg akadt az évre egy rakás szopási inger nélkül született boci
Válasz tivorany1 #10843. hozzászólásáraTuti kapok megint hideget meleget de.

A húsmarhának vemhesség ideje alatt a legideálisabb a réti széna, kombinálhatod és adhatsz nekik lucernát is,hogy a megfelelő fehérje mennyiség meglegyen.Ezt magadnak kell ki kísérletezni mert minden egyed másképp reagál a takarmányra. A szervezetükben az ásványi anyagok mikró,makró elemek, csont erősítő, pótlására is fektess hangsúlyt ebben az időszakban. Ha odafigyelsz a helyes etetésre megfogják hálálni megnő az élettartamuk, és komplikáció mentessen sok bocit ellenek neked.
Válasz endypapa #10842. hozzászólásáraKöszönöm, nem fejem húsmarha,charolais.
Válasz tivorany1 #10841. hozzászólásáraTehenet, ha nem fejem, nem etetek lucernával. Képes akkora borjút nevelni, hogy nem jön ki.