Fórum
HW 6011 vagy HW 8011-es pótkocsi
Létrehozta: Traktoros Jani , 2009-06-28 20:42:38
Kedvencekhez
Segítség
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- Zetor traktorok új
- Fiatal agrárvállalkozók induló támogatása c. pályázat - Minden Fiatal Gazda ide :) új
- Őstermelői adószám, számla, nyugta, igazolvány, pecsételés stb.... új
- Javitó meszezés, mésziszap kijuttatása új
- Talajmegújító Mezőgazdaság új
- Claas traktorok új
- Poénok új
- Bodza ára új
- S.O.S. új
Cikkajánló
_fill_540x300_0.jpg)
Válságban az alföldi napraforgó-termesztés: kiszáradt táblák, egyre súlyosabb aszály
Az idei extrém szárazság már nemcsak a kukoricát, hanem a napraforgót is padlóra...
1452 hozzászólás
Válasz #150. hozzászólásra
Csak az oldalak?
Válasz #150. hozzászólásra

attol kell megvenni aki az axiálnak szállitja
Igy van ,
Válasz #149. hozzászólásra
Az axiálnál van gyári hw oldalak,elég jó árban.
Válasz #148. hozzászólásra
500 ezerért csak alvázat kapsz. 300 ezerből nagyon alacsony oldalt tudsz rá csinálni. Vagy nem fested stb?
Szerintem 10-15 évet játszva kibír ez gumi. Az előzőkön 11.00x20 és 16x20 volt azok legalább 20 évesek lehettek mert a tsz időből maradtak ránk mi pedig nem cseréltünk gumit egyet sem. Defekt is 3-4 évente volt egy a két kocsin. Azokon is 11-12 tonna volt és bírta a gumi, akkor ezek hogy nem bírnák? hamarabb megeszi az idő mint hogy eldurranjon. De ah 5 év múlva veszek rájuk másik garnitúrát 15eFt/db áron akkor is jobban járok, ráadásul de fájna a szívem ha az új gumit kivágná egy vas ami elfordulhat a földeken és a földutakon.
Válasz #147. hozzászólásra
mondom ,ki hogy látja,én teljesen más szemszögből nézem a világot,például kevés olyan hülye van (többek között én is)aki ad 6-7 millát egy átrakókocsiért,de megérte ,főleg idén,mert téptünk ki egy havernak elsőhidját a 80-11-ből 3 180-as traktorral,én inkább megveszem az 500ezres 80-11-est és mi csináljuk olyanra amire kell,300 e az anyag költség ,plussz 200 a gumi
Válasz #144. hozzászólásra
Ha egy milláért jó nyugati kocsi lenne a piacon akkor senki nem adna 1,6-1,7-et ilyen kocsikért arra még nem gondoltál. Egy guminak nem mindegy ám hogy mennyivel mennek vele, az hogy 40 helyett 80al húzzák az nem kétszer akkor terhelést jelent a guminak szerintem.
Illetve amikor nálunk viszik el az árút a pótkocsik amik két tengelyesek sokszor 24-26 tonnát nyomnak az pedig 6-6,5 tonna/kereket jelent, itt pedig 4 alatt lesz ez a szám. Ha pedig 3 tengelyes akkor a 30tonnás mérlegen sokszor nem tudjuk megmérni. Elhiszem hogy ha durdefektet kapunk vele akkor baj van, de közúton nem megyünk vele csak max pár száz métert. Illetve biztos többet bírnak mint a 15-20 éves 16x20 as gumik...
Válasz #145. hozzászólásra

Annak az anyagnak az év jó részében van ideje pihenni.
Válasz #144. hozzászólásra

Itt az anyag fáradásra nem gondolnak? Szinte mindig nagyobb terheléssel közlekedtek, + ahogy elnézem ezután sem fognak másképp!
Válasz #141. hozzászólásra
bocs elirtam 30 éve,én a teherautós pótra csak uj gumikat veszek,ha lefutnak felujjittatom és azok mennek a traktoros pótokra,félre ne érts egyik legjobb pótok, a HW-k és ezzel visszaélnek a kerskedők ,(mint az Mtz-kel),egy 30 éves kocsiért legyen bármilyen állapotú 1-1,2-nél többet nem adnák,mert akkor már bejönnek a minőségibb nyugatiak,16 tonnás van hirdetve már 1 misitől,de kint mégolcsóbb
Válasz #142. hozzászólásra

A súly lényegesen több, mint egy kamionon..
40 tonna, 5 tengely, útkímélő rugózás, VS 16 (21) tonna, 2 tengely, laprugók...
szerintem is nagy butaság a vágott gumi. Ha 40-el kapsz egy durrdefektet aszfalton, még az őt vontató traktort is úgy belebaxa az árokba, hogy csak pislog!
Ha meg balesetet is okoz, akkor úgy meghúzgálnak miatta, hogy beleőszülsz! (és még igazuk is lesz)
Válasz #141. hozzászólásra
De 16X20 gumit próbáltál már venni? vannak ugyan 15-20 ezerért, de 15 20 évesek. Hogy el vannak azok érve. Ezek pedig max pár évesek, mert 1-2 év alatt lemegy róluk minta. Az új 16X20 pedig 60-70 ezer valami ruszki gumi, azért meg nem adnék annyit, ezek mégis firestone, fulda, brigtstone stb gumik, amik úgy lettek kitalálva hogy újra vághatók a vastag futófelület miatt, és nem mindegy hogy 90-100al húzzák őket vagy 30-40el és a súly majdnem a fele amit itt kapnak mint egy kamionon.
Válasz #140. hozzászólásra

Erre a célra a gyári 16x20-as tökéletes ,csak teherautó után nem jó,de mondom ez az én véleményem,aki 20 éve rángat ilyet
Válasz #139. hozzászólásra
Egy új gumi 80 ezer körül van, olyat is lehet venni, ez 15 volt. Mi keveset megyünk aszfalt úton, illetve szinte minden birtok 5-6 km-en belül van. Messzebbre nem szállítunk. Max 15-16 tonna lesz a kocsi súly. Egyszer vágott gumik, láttam őket vágás előtt, még kamionon is jók lennének. Nem értem mi baj velük...
Válasz #138. hozzászólásra

Jó,és szép ez a lényeg használjátok 20 évig egészséggel,és ha tényleg vágott gumi akkor megvan a saját véleményem
Válasz #137. hozzászólásra
A 120as oldallal max 12 tonna megy rá azt pedig bírnia kell szerintem. Nekünk volt egy kocsink ahol két gyengébb zártszelvény volt fektetve az oldalon és nem hasasodott összekötés nélkül. itt pedig állítva vannak a zártszelvények, ami ugye nagyobbat tart. Magasabb oldallal én sem kértem volna, akkor már csak osztott oldal jöhet szóba...
Válasz #128. hozzászólásra

Tetszeni teszik,de nem a szépség számit,sokat fuvaroztam(még most is)L60+80-11-essel,16-18 tonnák voltak a pótón,ez kihasasodna mint eegy focilabda,nézd meg a topik 3. hozzászólását azt vedd mintául,azt összeláncolás nélkül használjuk 12-13tonnával,a tiedben kevés az anyag de ez az én véleményem amig találsz rá vevőt csináld,de ennyi pénzért már pótkocsit is lehet venni,jó ahoz traktor is kell
Válasz #135. hozzászólásra
Kb...tól-ig?
FELKELENE HIVNI TELEFONON ÉS MEGOLDHATÓ A DOLOG BESZÁNITOM,LEVAN MINDEN HOMOKSZORVA KICSERÉLVE MINDEN UJRA!
Válasz #129. hozzászólásra

Kicsit kopottabb,ez 2 éve készült műszakira.
Erre a 6011-re,mennyit kellene fizetnem,egy 8011-re cserélni?Esetleg BSS-re.
Válasz #124. hozzászólásra
Homokfúvott az alváz magam láttam, gumik újra vágottak, amennyire láttam ép az oldalfala, nincs elérve.
Válasz #129. hozzászólásra
Homok fuvozzátok vagy nem,vagy állapottól függ.
Válasz #127. hozzászólásra
Szerintem nem tennék a jó hírűket kockára,eböl élnek,gyorsan híre menne.Én legalábbis így látom.
Válasz #127. hozzászólásra
az hw-m is tőle van. még müködik, pedik akkor még nem volt homokfúvózva festés elött. és szürke lett
AZ ELŐZŐ BECENÉVÉR ELNÉZÉST KÉREK MINDENKITŐL A GYEREK IRTA BE!!!!!!!!!!
MIÉRT NEKED NEM TETSZENEK
Válasz #125. hozzászólásra

szerintem meg bóvli(átbaszás)
Válasz #125. hozzászólásra
Ez egy meglehetősen bunkó becenév.Ideje lenne megváltoztatni.
SZERINTEM IS JOL NÉZNEK KI A KOCSIK SOK MUNKA VAN VELŰK MIG ELKÉSZŰLNEK
Válasz #122. hozzászólásra
A vázat homok fufozzák vagy ráfestenek a régi festésre?Gumik új vagy használtak?20évig nem lesz gond velük, esetleg festés,az meg belefér.Sok szerencsét mind kettőhöz.
Válasz #116. hozzászólásra

Jól néznek ki!!!
Sok pénzt keressél velük ám!!!!!!!!
Válasz #121. hozzászólásra
1,7
Válasz #120. hozzászólásra
jól néznek ki mennyi volt az áruk??
Válasz #119. hozzászólásra
Ezek felújítottak, alul nyílóak az oldalak, sárvédő gumi jogos.
Pár dolgot hiányolok,ezek nem tartozékai,vagy csak felárért?
Oldal nyitó automatika
Sárvédő gumik
Kerékékek.
Válasz #117. hozzászólásra
Erre sosem megy 15 tonna mert 120 oldallal van. Max 12 tonna. Azt pedig bírni fogja...
nézd meg a 3. hozzászólást,függőleges merevitéssel gyengitik a hossztartókat,15 tonnánál nagyon hasasodik a mienkbe nem kell lánc se
Na megjöttek a pótkocsik...

Válasz #113. hozzászólásra
Kész vannak kocsik úgy, ahogy rendeltük, pénteken lesz a nevünkön. Műszaki megvan már. A fizetést javaslom átutalással ejtsd meg. Gondolom nem kell részleteznem miért...
Válasz #113. hozzászólásra
miénk zöld csak kettő de az miénk de már csinált egy harmadik oldalt is... az tiéd lesz akkor...
Amugy hányat láttál készülni? Tietek mien színű lesz, a mienk zöld !
Válasz #111. hozzászólásra
Azt mondta mindenki idén akarja a számlázás miatt, milyeink jövő héten mennek vizsgázni. Jónak tűnik a dolog de majd használat közben derül ki hogy bírja a strapát.
Még nem ,beszéltünk vele azt mondta kb egy hét csúszás van a dologban.

Na mindegy nem sűrgős de azért rászóltunk hogy próbálja magát tartani a megbeszéltekhez!
Válasz #97. hozzászólásra
Megkaptátok a pótkocsit? Próba volt? Meg vagytok vele elégedve? Mi tegnap voltunk megnézni.
Válasz #108. hozzászólásra
minket ismerős szokott vizsgáztatni szerencsére
Válasz #105. hozzászólásra
Én is Szolnokra járok műszakiztatni, de még soha sem szívóztak, ha valami apróság nem stimmelt elmondták, hogy csináljam meg, de eddig nekem minden át ment.
Válasz #106. hozzászólásra
nekünk is külön tollal van beleírva a megjegyzésekbe vagy mibe! lehet hozzátok kéne vinni minden gépet nálunk mert itt mindenen buknak meg az emberek műszakin
Válasz #105. hozzászólásra

nekem van vagy 20 forgalmim,de egyben sincs gumiméret,az átrakokocsi most volt műszakin,és ki kellett cserélni a 28,1x26-os kereket 1400x20-asra mert az eredetivel nem fért a fékpdra ,10 lyukas kerékből meg az volt éppen
Válasz #101. hozzászólásra
hát mi most irattuk át a pótkocsit és zsír új forgalmi van és tollal van bele írva a gumi méret bementünk a KPM hez és meg is kérdeztük hogy rakhatunk e helyette 900 as gumit. de egyébként egy gyári pótkocsi gumiját se lehet úgy megváltoztatni hogy ne kelljen bejelenteni
a műszakin először egy fényképet néznek meg a pótról mert amikor bevezetik körbefényképezik ha csak a színe nem stimmel már probléma, szóval nem lehet csak úgy varázsolgatni
bár azt tudni kell hogy a Szolnoki KPM a legkomolyabb!!!!!
Válasz #102. hozzászólásra
de azok már rég lejártak
Válasz #101. hozzászólásra

Nekem is javasolták, hogy ha megyek vizsgáztatni, akkor kérjek kölcsön normális gumikat rá, mert így a szokás.......