Válasz zsupi #1700. hozzászólásáraNyugodtan megcsinálhatod,nekem is ilyen a vetőgépem.Középen elvágod,rudat áthegeszted ha jól rémlik még a hajtást kellett áthegeszteni máshová.
Más vélemények lennének? Fennáll a kérdés, miért akarok 12 sorosból 6-ost. Árban a 6 sorosak drágábbak és gyakran nincs rajtuk műtrágyaszóró egység valamint mikrogranulátum szóró. Magyarul egy jobban felszerelt 12 soros gép olcsóbb, mint egy kevésbé felszerelt hat soros. Ha a váz elvágható lenne ill, a vonórúd áthelyezhető,kedvező alternatíva lenne. De ez csak elmélet, az érdekelt volna, hogy valaki csinált-e már ilyet.
Sziasztok! Szeretnék egy jól felszerelt cyclo 800-as 6 soros gépet. Most lenne egy 12 soros, az átalakítható 6 sorossá? Pl vonórúd bekötés, ilyesmi megegyezik? Válaszotokat előre is köszönöm! Zsupi
köszönöm a válaszokat még annyi kérdésem lenne hogy a magtartály leengedője a kis kar helyett már drótvolt befűzve ami sikeresen elszakadt. Hogyan lehet at kicserélni illetve mennyire macerás?
Üdv
nemrég vásároltam egy 6 soros cyclo vetőgépet amin elvan kopva a maglehúzó kefe és érdeklődenék hogy hol lehet ilyet kapni illetve mennyibe kerülhet mert az interneten nem nagyon találok.
Üdv mindenkinek. Van egy kis problémám a vetőgéppel. A monitor magyar 16 sorig jó, áram alatt van, világít a piros lámpa a kijelzőn 000 van viszont a fotocellák visszajelzői nem világítanak és nem is sípol a monitor. Kettes kapcsolás volt át van állítva hat sorra, de a vetőgépen csatlakozót kellett cserélni hogy kompatibilis legyen. Lehetséges hogy mind a hat fotocella rossz vagy elforrasztottunk valamit?
Válasz vasvarikriszta #1687. hozzászólásáraMi alkatrész kereskedők vagyunk, nagyon sok alkatrészünk van Cyclo 400, illetve 800 vetőgéphez. Ha aktuális a következő számon lehet keresni. 30/6825286 Postázunk is!
Válasz Berente Antal #1689. hozzászólásáraKöszönöm szépen, megfogadjuk.
Még a belső részen lévő fogaskerekeken gondolkoztunk, hogy a hajtót nagyra a hajtottat kicsire cseréljük (esztergályosnak lenne egy kis munkája).
Válasz paja831 #1688. hozzászólásáraNézzétek meg a műtrágya adagolón a spirál mennyire van elkopva, szétrohadva. ott lehet a gond.
350 kg-ot gyári felszereléssel nem tudsz kiadni vele (kb 230 a legtöbb, ha jól emlékszem) vastagabb spirált lehetne? hegeszteni a tengelyre, akkor többet szórna ki.
ismerősöm vásárolt egy IH-cyclo 10-400-as vetőgépet.
A kérdésem az lenne, hogy meg lehet-e oldani, hogy 350 kg/Ha starter műtrágyát juttasson ki a gép?
Milyen fogaskereket kell ebben az esetben használnunk?
Vetés előtt próbáltuk lemérni, de nagyon egyenetlenül szórta a műtrágyát értem én ezalatt, hogy az első csövön 1kg a másodikon 7,6kg a harmadikon 4,3 kg -ot mértünk 95 kerékforgás alatt.
Lenne esetleg valami ötletetek mi lehet a probléma? Esetleg új "szórótengelyt" (bocsánat nem tudom a pontos nevét) kellene vásárolnunk hozzá?
Válasz kis Zombi #1683. hozzászólásáraFelhívlak délelőtt ha a gép közelében leszek és megmérem,de hivatalosan a talaj gerenda közötti távolságnak 800 mm-nek kellene lennie.
800- as Cycloba 3 húzórugót rakott már valaki ? Ha 4 rugót berakok, ahhoz le kell szerelni a granulátumszóró megnyitását, de 3 rugó + a lánchajtás elférne.
Kíváncsi lenék hogy alakítod át a nyomoredszerü vetőgépet ,mer tudomásom szerint a vetődobra nyomja rá a magot a levegő és nyomás meg szűnésével a mag le esik a magvezető csőbe ami el juttatja a vető kocsik hoz a magot
2022 hozzászólás
Cyclo 800-on meddig lehet koptatni a vetötárcsát, mi az a minimális méret, amíg normálisan dolgozik ?
Ha kopottabb a tárcsa, gondolom sokkal jobban kopik a csoroszja, esetleg nem akar kemény talajba belemenni. (direktvetéshez kellene)
Bocsi én írtam rosszul, mélységhatároló kerék tartó.
Válasz kis Zombi #1718. hozzászólásáraEbbe az öntvénybe csavarható bele az a csap, amin el tud mozdulni az a kar, amin a mélységhatároló kerék van.
Válasz zsupi #1717. hozzászólásáraHogy mit? Tömörítö kerékhez a 2 "laposvasat" vagy AZT az öntvényt amire fel van csavarozva?
Használható állapotú nyomókeréktertót keresek megvételre. (432512)
Üdv.Van katalógusom könyvben és kiemelő munkahenger vetődob és pár fotocella.Ha érdekel írj.
Cyclo 800 gépkönyv (alkatrész katalógus és/vagy üzemeltetési) érdekelne PDF vagy nyomtatott formátumban
zsuposzsolt@freemail.hu
Válasz kis Zombi #1713. hozzászólásáraEz a prügyi gép adattáblája, de már eladták.
Válasz zsupi #1710. hozzászólásáraEz Prügyön van? Még nem adták el?
Válasz kis Zombi #1711. hozzászólásáraAzt hiszem, az van mindkét gép alatt.
Válasz zsupi #1708. hozzászólásáraHa tudsz válogatni, akkor he a 16- is virslikerékkel vegyed, hanem a 15- ös ballonossal
1900 kg
kb 20 mázsa azt hiszem.
6 soros 800-as kb hány kiló lehet?
Válasz zsupi #1702. hozzászólásáraKépet most nem tudok de ha veszel 12 sorozat segítek szívesen.
Ja és lehetőleg a keleti régióban legyen.
Olyan 6 soros cyclo 800-ast keresek, amin minden rajta van. Műtrágya, granulátumszóró, stb. 1 milliót adnék érte. Ha tudtok, jelentkezzetek.
Válasz zsupi #1702. hozzászólásáraOFF
Küldtem privát üzenetet
Köszi az infót, megtennéd, hogy pár fotót küldessz a gépedről? Ill. ha tanácsra van szükségem, kereshetlek?
Válasz zsupi #1700. hozzászólásáraNyugodtan megcsinálhatod,nekem is ilyen a vetőgépem.Középen elvágod,rudat áthegeszted ha jól rémlik még a hajtást kellett áthegeszteni máshová.
Más vélemények lennének? Fennáll a kérdés, miért akarok 12 sorosból 6-ost. Árban a 6 sorosak drágábbak és gyakran nincs rajtuk műtrágyaszóró egység valamint mikrogranulátum szóró. Magyarul egy jobban felszerelt 12 soros gép olcsóbb, mint egy kevésbé felszerelt hat soros. Ha a váz elvágható lenne ill, a vonórúd áthelyezhető,kedvező alternatíva lenne. De ez csak elmélet, az érdekelt volna, hogy valaki csinált-e már ilyet.
Válasz zsupi #1698. hozzászólására6 Soros vázra átpakolod.
Sziasztok! Szeretnék egy jól felszerelt cyclo 800-as 6 soros gépet. Most lenne egy 12 soros, az átalakítható 6 sorossá? Pl vonórúd bekötés, ilyesmi megegyezik? Válaszotokat előre is köszönöm! Zsupi
köszönöm a válaszokat még annyi kérdésem lenne hogy a magtartály leengedője a kis kar helyett már drótvolt befűzve ami sikeresen elszakadt. Hogyan lehet at kicserélni illetve mennyire macerás?
Válasz kodacso #1695. hozzászólásáraKocsival ennyi. Tavaly vettem külön kefét, párezerért. már nem emlékszem honnan, de a google segített akkor is.
Válasz pori92 #1694. hozzászólásáraFerker KFT. Szajol vagy Szolnok ill. idei ára 67000ft volt
Üdv
nemrég vásároltam egy 6 soros cyclo vetőgépet amin elvan kopva a maglehúzó kefe és érdeklődenék hogy hol lehet ilyet kapni illetve mennyibe kerülhet mert az interneten nem nagyon találok.
Üdv mindenkinek. Van egy kis problémám a vetőgéppel. A monitor magyar 16 sorig jó, áram alatt van, világít a piros lámpa a kijelzőn 000 van viszont a fotocellák visszajelzői nem világítanak és nem is sípol a monitor. Kettes kapcsolás volt át van állítva hat sorra, de a vetőgépen csatlakozót kellett cserélni hogy kompatibilis legyen. Lehetséges hogy mind a hat fotocella rossz vagy elforrasztottunk valamit?
Válasz vasvarikriszta #1687. hozzászólásáraMi alkatrész kereskedők vagyunk, nagyon sok alkatrészünk van Cyclo 400, illetve 800 vetőgéphez. Ha aktuális a következő számon lehet keresni. 30/6825286 Postázunk is!
Válasz paja831 #1690. hozzászólásáraAz is egy lehetőség.
Válasz Berente Antal #1689. hozzászólásáraKöszönöm szépen, megfogadjuk.
Még a belső részen lévő fogaskerekeken gondolkoztunk, hogy a hajtót nagyra a hajtottat kicsire cseréljük (esztergályosnak lenne egy kis munkája).
Válasz paja831 #1688. hozzászólásáraNézzétek meg a műtrágya adagolón a spirál mennyire van elkopva, szétrohadva. ott lehet a gond.
350 kg-ot gyári felszereléssel nem tudsz kiadni vele (kb 230 a legtöbb, ha jól emlékszem) vastagabb spirált lehetne? hegeszteni a tengelyre, akkor többet szórna ki.
Sziasztok,
ismerősöm vásárolt egy IH-cyclo 10-400-as vetőgépet.
A kérdésem az lenne, hogy meg lehet-e oldani, hogy 350 kg/Ha starter műtrágyát juttasson ki a gép?
Milyen fogaskereket kell ebben az esetben használnunk?
Vetés előtt próbáltuk lemérni, de nagyon egyenetlenül szórta a műtrágyát értem én ezalatt, hogy az első csövön 1kg a másodikon 7,6kg a harmadikon 4,3 kg -ot mértünk 95 kerékforgás alatt.
Lenne esetleg valami ötletetek mi lehet a probléma? Esetleg új "szórótengelyt" (bocsánat nem tudom a pontos nevét) kellene vásárolnunk hozzá?
Ötleteket köszönöm!
400 cyclohoz hol lehet alkatrészt kapni biztosan?
Válasz Kisvuk #1685. hozzászólásáraKösz, várom.
Ezt a 80 centit én is olvastam, de abban a magasságban a műtrágya szóró tárcsák bőven a levegőben lógnak.
Válasz kis Zombi #1683. hozzászólásáraFelhívlak délelőtt ha a gép közelében leszek és megmérem,de hivatalosan a talaj gerenda közötti távolságnak 800 mm-nek kellene lennie.
Válasz kis Zombi #1682. hozzászólásáraIparos!
Munkahelyzetben hány centiméteres távtartót kell rakni a Cyclo 800 munkahengere alá ? Milyen magasan van a gerenda ?
Válasz kis Zombi #1680. hozzászólásáraÍgy raktam be

Sortisztító
Válasz kis Zombi #1680. hozzászólásáraOFF
Granulátum szóró meghajtását (f.szom tablett )
800- as Cycloba 3 húzórugót rakott már valaki ? Ha 4 rugót berakok, ahhoz le kell szerelni a granulátumszóró megnyitását, de 3 rugó + a lánchajtás elférne.
Sziasztok!
400 ashoz granulátum szórót hol lehetne szerezni? Vagy érdemed vele vacakolni?
Válasz Berente Antal #1677. hozzászólásáranagyon ki van kopva
Válasz vasvarikriszta #1676. hozzászólásáraMi történt vele? (ezzel nem szokott gond lenni)
[kep1

Ezt az alkatrészt keresem!
Kíváncsi lenék hogy alakítod át a nyomoredszerü vetőgépet ,mer tudomásom szerint a vetődobra nyomja rá a magot a levegő és nyomás meg szűnésével a mag le esik a magvezető csőbe ami el juttatja a vető kocsik hoz a magot
Válasz D-032-a #1673. hozzászólására48439r12 ez az öntvény száma
Neten nézhető katalógus.
CASE IH Vetőgép Katalógusok
A vetőgépek listájában katt: "(400) - INTERNATIONAL HARVESTER CYCLO PLANTER (1/71-12/80)"-ra.
--- Jobboldalon az alkatrészcsoport lista. --- katt --- rajz, cikkszám.