Sziasztok ma végre kipróbáltam a szárzúzót.
Szépen dolgozik,alacsony gazt országúti 3-ban is szépen vágta,a videón terep 2-ben 1-es fokozatban van a gép.A hátuljára majd valami felhajtható ponyvát,vagy lemezt gondoltam rakni,röpködnek ott dolgok...
Válasz #23111. hozzászólásra
Üdv. Roland! Kint lett állítva, meg a földben is néztük, hogy mennyire feszül a barázda falnak. Egyébként Lali86 nagyon jól leírta. Annak meg hogy nehezen húzod számos oka lehet. (ezt élőben kellene látni) De a legfőbb, hogy orron jár. (egy rosszul beállított, vagy életlen eke akár 30%-al is növelheti a vonóerőt)
A vonótengely szögét tudod állítani vele és ezáltal az egész ekefej, meg az ekenád szögét. Ha az eke csavarja a traktort valamelyik irányba, mondjuk húzza a traki elejét a szántás felé, akkor azon tudsz állítani, hogy hozzáfeszüljön az ekenád a barázdafalhoz. Talajfüggő is egyébként a dolog, kötött talajban a kisebb szögnél is támaszt a barázdafal, homok talajban meg lehet rá kell egy kicsit húzni, hogy megtámaszkodjon. Ezt szerintem szántáskor érzed úgyis meg látod, ha nincs ilyen gond, akkor szerintem nem érdemes piszkálni.
Válasz #23108. hozzászólásra
Üdv. Roland! Igen, párhuzamosnak kell lennie! Én ezt a beállítást pl így oldottam meg: Kőműves zsinórt használtam meg mérőszalagot, meg megnéztem szemre felülről a trakiülésből, mivel messze elhúztam tőle (kb 6m) látszott a legapróbb eltérés is. (szélcsendben) Nekem így sikerült! De nem biztos hogy ez a hivatalos eljárás, csak ez jutott eszembe.
Üdv mindenkinek.a komondor ekével kapcs kérdeznék illetve mindegyikre vonatkozolag.az ekefejeknek párhuzamosnak kell lennie a traktorhoz képest?a komondoron van állitási pehetöség az also két ponton csavarokal állithato az alsó vonoszárak mozgása ami az ek3t ugymond forgatja jabra ill.balra.
Válasz #23086. hozzászólásra
Üdv. Balu2! (köszi a dicsérő szavakat) Mi volt a gondod a Yani-val? Az erő fogyott el, vagy a súly? Amúgy nekem tetszik az eke!(látom a Levinek is tetszik)
Szia. Ebben sajna nem tudok segíteni, mert nekem nincs ilyen típusú ekém, mint a tiéd. Elég sok fórumozónak van itt viszont, ha visszaolvasol lehet hogy találsz is képeket, tavaly valaki rakott fel egy beméretezett gerendelyt.
Szia! Köszi a segítséget az eke beállításához, tudnál nekem csinálni, egy pár képet a vonórészről, méretezéssel, ha nem gond, mert nekem azt is nagyon átszabták, hogy hova jön rá a 3 pont, milyen messze van egymástól, és hova esik magának az ekének(gerendelynek) a rögzítése a 3. ponthoz.
Pénteken este csináltuk, nedves volt még a talaj, ragadt a kormánylemezre. Majd ha kifényesedik, meg lekopik róla a gyári festék meg rozsda, akkor szebben fog folyni rajta a talaj.
Sziasztok!
Lali segítségével megszántottam a föld egy részét, szépen beállította nekem az ekét(bagodi repr).
Kérte a nagyobb sebességet akkor még szebben fordít!
Lali. ha gondolod "dobd fel a linket" véleményezésre.
Meg hogy lássák a srácok hogy nem csak inni tudok de dolgozni is szoktam nagy ritkán:))
geresz
Még annyi, hogy ha tekeri a gépet, akkor valószínűleg nem a fogásszélességgel van a baj, mert akkor szokta tekerni ha az ekenád nem tud nekifeszülni a barázdafalnak. A függesztőkarok orsóit lődd be rendesen, ott lesz a hiba. Ezen az ekén a vonótengely szögét nem lehet állítani, de nem is kell, be lehet lőni anélkül is jóra.
Az ekevas hossza az nem lényeg mert ferdén van úgyis, abból max. visszaszámolni tudod a fogásszélességet, de a te ekédnél a típusban meg van adva. 21 cm fogásszélesség és 25 cm max mélység. Ha fenn lenne mind a két fej, akkor ha megméred az első ekenád és a második ekefej vasának az orra közti távot, a trakidra vagy a barázdairányra merőlegesen, akkor is megkapod a fogásszélességet, amennyi ez a szélesség (21cm), annyira kell állítani az első fej fogását is. Ha középre feszít a lakatod, akkor hátulról nézve a bal oldali orsóval, ha szélre feszít, akkor a jobb oldalival tudod beállítani a fogást. Előre-hátra irányba és oldalirányba is be kell állítani az ekét, ha jobb kerékkel a barázdában állsz, és az eke le van engedve akkor vízszintes talajon a gerendelynek oldalirányba vízszintesnek kell lenni. Ezt a függesztőkarok orsóival tudod állítani, a bal oldalinak hosszabbnak, a jobb oldalinak rövidebbnek kell lennie. Később lehet még finomkodni, hogy megnézed a barázdafeneket, és szépen kicsiket állítgatva finomhangolod. Előre-hátra iránynál a 3 pont orsóján tudsz állítani, ha rövidre veszed, akkor orron jár, és nagyon nehéz húzni, kétfejesnél az első fej sokkal mélyebben jár, ha hosszan hagyod, akkor meg nem húzza bele magát a földbe. Egy fejnél is ki tudod kísérletezni, hogy hol jó, nagyjából benézed, hogy hol jó az orsó, meghúzod, látod hogyan borít, kiemeled tekersz rajta, megint húzod a földbe egy kicsit, és megint állítasz.
Üdv. Mindenkinek! Ma belefogtam a "tuti"-ba. Szántanom kellet egy nagyon kötött, trágyázott volt kukoricaföldet. Ilyet még nem csináltam a saját gyártmányú Kühnémmel. De legalább megtudtam mik a határai. Nem volt nagy küzdés de azért mindennapi sem. Hoztam videót: kertszántás Ja és volt egy ugarfeltörés is:ugarfeltörés
Valaki nem tudja véletlenül hogy a Bagodi BEA kétfejes 21/25 Ekének milyen hosszú az ekevasa? Próbáltam én is szántogatni a 7végén, de nem tudom a gép után úgy beállítani, hogy jól dolgozzon. a Felfüggesztését már átalakították, én úgy örököltem. de nem sikerül szépen dolgozni vele! csak egy fejjel próbáltam húzni, mert kicsi a gép, és nagyon kemény a talaj, de valahogy mindig tekerte a gépet.
Segítségeteket kérem, és ötletet, hogy hogy is van igazán jól felrakva az eke, hol kell kb lenni az ekefej orrának? stb..
Válasz #23075. hozzászólásra
Ok! Gondoltam hogy valami ilyesmi lehetett. Ma én is belefogtam a "tuti"-ba, hasonlóval a mai szántásnál. (van róla videó is nemsokára feltöltöm)
35470 hozzászólás
Válasz #23116. hozzászólásra
! Tetszik hogy oldalra kirakható.
Üdv. hspityu! Jó lett a zúzód
Válasz #23118. hozzászólásra
Itt kocsik vannak jó kocsik, ehhez csak egy jó váz kell!
Üdv!
Azt hiszem 76 Ati írta hogy valami ismerőse csinál sorközművelő kultivátort, vagy valaki tud ilyet esetleg használtat jó áron?
Sziasztok ma végre kipróbáltam a szárzúzót.

Szépen dolgozik,alacsony gazt országúti 3-ban is szépen vágta,a videón terep 2-ben 1-es fokozatban van a gép.A hátuljára majd valami felhajtható ponyvát,vagy lemezt gondoltam rakni,röpködnek ott dolgok...
Múltkor leírtam mik voltak a hibái, mik lettek kijavítva, nem tudom olvastad-e?
Válasz #23109. hozzászólásra

Ez nagyon jó
Válasz #23112. hozzászólásra

Üdv. Roland! Kint lett állítva, meg a földben is néztük, hogy mennyire feszül a barázda falnak. Egyébként Lali86 nagyon jól leírta. Annak meg hogy nehezen húzod számos oka lehet. (ezt élőben kellene látni) De a legfőbb, hogy orron jár. (egy rosszul beállított, vagy életlen eke akár 30%-al is növelheti a vonóerőt)
A beállitás a földben kell? Vagy a képen a már beállitot ekéhez nézted a párhuzamot.egy kicsit még nehezen huzom a komondor ekét.
Sziasztok.
A vonótengely szögét tudod állítani vele és ezáltal az egész ekefej, meg az ekenád szögét. Ha az eke csavarja a traktort valamelyik irányba, mondjuk húzza a traki elejét a szántás felé, akkor azon tudsz állítani, hogy hozzáfeszüljön az ekenád a barázdafalhoz. Talajfüggő is egyébként a dolog, kötött talajban a kisebb szögnél is támaszt a barázdafal, homok talajban meg lehet rá kell egy kicsit húzni, hogy megtámaszkodjon. Ezt szerintem szántáskor érzed úgyis meg látod, ha nincs ilyen gond, akkor szerintem nem érdemes piszkálni.

Kőműves zsinórt használtam meg mérőszalagot, meg megnéztem szemre felülről a trakiülésből, mivel messze elhúztam tőle (kb 6m) látszott a legapróbb eltérés is. (szélcsendben) Nekem így sikerült! De nem biztos hogy ez a hivatalos eljárás, csak ez jutott eszembe.
Üdv. Roland! Igen, párhuzamosnak kell lennie! Én ezt a beállítást pl így oldottam meg:
Üdv mindenkinek.a komondor ekével kapcs kérdeznék illetve mindegyikre vonatkozolag.az ekefejeknek párhuzamosnak kell lennie a traktorhoz képest?a komondoron van állitási pehetöség az also két ponton csavarokal állithato az alsó vonoszárak mozgása ami az ek3t ugymond forgatja jabra ill.balra.
Válasz #23103. hozzászólásra
Az erő kevés!
A súllyal nincs gond,elöl 80kg,hátsókerekeken 50kg + 100kg élősúly.
Sziasztok!
Valakinek nincs véletlenül Iseki Tx 1300- ashoz hütőmaszkja? Ha van akkor én megvenném.
Szép munka! Jól sikerült az eke úgy nézem!
Válasz #23098. hozzászólásra
Szevasztok!
Csak javaslat: mielőtt kaszát vesztek konzultáljatok Balu barátunkkal.
Csak jószándékból mondom ....
(látom a Levinek is tetszik)
Üdv. Balu2! (köszi a dicsérő szavakat) Mi volt a gondod a Yani-val? Az erő fogyott el, vagy a súly? Amúgy nekem tetszik az eke!
Válasz #23101. hozzászólásra
Szia. Ebben sajna nem tudok segíteni, mert nekem nincs ilyen típusú ekém, mint a tiéd. Elég sok fórumozónak van itt viszont, ha visszaolvasol lehet hogy találsz is képeket, tavaly valaki rakott fel egy beméretezett gerendelyt.
Válasz #23089. hozzászólásra
Szia! Köszi a segítséget az eke beállításához, tudnál nekem csinálni, egy pár képet a vonórészről, méretezéssel, ha nem gond, mert nekem azt is nagyon átszabták, hogy hova jön rá a 3 pont, milyen messze van egymástól, és hova esik magának az ekének(gerendelynek) a rögzítése a 3. ponthoz.
Előre is köszönette!
Haver is hordott egy kis trágyát.

17-mázsa volt a pótkocsin.
Válasz #23071. hozzászólásra

Igen kb olyan 23 cm mély mert nem kérték hogy olyan mély legyen. De a traktor könnyen vitte nem erőlködött.
Ha valakinek aktuális. Mert lassan jön a szezon.
http://traktor60.hu/kistraktor-munkaeszkozok/fukaszak/ketdobos-fukasza-kistraktorhoz
Válasz #23095. hozzászólásra

Persze ha jól emlékszem tavaly is te ittál a kutyád meg rókázott.
Válasz #23095. hozzászólásra

Meg tudlak érteni. Jobb is csinálni.
Egyébként pedig attól, hogy ilyen a felület, még jó lehet benne a termés. Elmunkálod a szántást, és kész.
Válasz #23092. hozzászólásra

Nem rossz munka de a jó nem ilyen mi?
Mindegy bukfencnek jó lesz
Az már biztos hogy a nyelés az jobban megy!
..és jobban is szeretem csinálni!!
Válasz #23093. hozzászólásra
Pénteken este csináltuk, nedves volt még a talaj, ragadt a kormánylemezre. Majd ha kifényesedik, meg lekopik róla a gyári festék meg rozsda, akkor szebben fog folyni rajta a talaj.
Válasz #23091. hozzászólásra
Nem rossz, de nem ez a jó.
meg néztem vagy 5 alkalommal a videót, de úgy látom ez az eke nem szánt hanem dúr valami nem jó.
Válasz #23090. hozzászólásra

Szép munka. De - szerintem - inni azért szebben tudsz!
Válasz #23090. hozzászólásra
Geresz és dicső gépe munkában:
Ezután még finomítottunk egy kicsit, és egy fokozattal magasabban húzta, úgy már szépen terített is, nem hagyott dombot se.
Válasz #23089. hozzászólásra

Sziasztok!
Lali segítségével megszántottam a föld egy részét, szépen beállította nekem az ekét(bagodi repr).
Kérte a nagyobb sebességet akkor még szebben fordít!
Lali. ha gondolod "dobd fel a linket" véleményezésre.
Meg hogy lássák a srácok hogy nem csak inni tudok de dolgozni is szoktam nagy ritkán:))
geresz
Fogást fordítva írtam, 25 cm a fogásszélesség, 21 a mélység.
Még annyi, hogy ha tekeri a gépet, akkor valószínűleg nem a fogásszélességgel van a baj, mert akkor szokta tekerni ha az ekenád nem tud nekifeszülni a barázdafalnak. A függesztőkarok orsóit lődd be rendesen, ott lesz a hiba. Ezen az ekén a vonótengely szögét nem lehet állítani, de nem is kell, be lehet lőni anélkül is jóra.
Válasz #23078. hozzászólásra
Sziasztok!
Az ekevas hossza az nem lényeg mert ferdén van úgyis, abból max. visszaszámolni tudod a fogásszélességet, de a te ekédnél a típusban meg van adva. 21 cm fogásszélesség és 25 cm max mélység. Ha fenn lenne mind a két fej, akkor ha megméred az első ekenád és a második ekefej vasának az orra közti távot, a trakidra vagy a barázdairányra merőlegesen, akkor is megkapod a fogásszélességet, amennyi ez a szélesség (21cm), annyira kell állítani az első fej fogását is. Ha középre feszít a lakatod, akkor hátulról nézve a bal oldali orsóval, ha szélre feszít, akkor a jobb oldalival tudod beállítani a fogást. Előre-hátra irányba és oldalirányba is be kell állítani az ekét, ha jobb kerékkel a barázdában állsz, és az eke le van engedve akkor vízszintes talajon a gerendelynek oldalirányba vízszintesnek kell lenni. Ezt a függesztőkarok orsóival tudod állítani, a bal oldalinak hosszabbnak, a jobb oldalinak rövidebbnek kell lennie. Később lehet még finomkodni, hogy megnézed a barázdafeneket, és szépen kicsiket állítgatva finomhangolod. Előre-hátra iránynál a 3 pont orsóján tudsz állítani, ha rövidre veszed, akkor orron jár, és nagyon nehéz húzni, kétfejesnél az első fej sokkal mélyebben jár, ha hosszan hagyod, akkor meg nem húzza bele magát a földbe. Egy fejnél is ki tudod kísérletezni, hogy hol jó, nagyjából benézed, hogy hol jó az orsó, meghúzod, látod hogyan borít, kiemeled tekersz rajta, megint húzod a földbe egy kicsit, és megint állítasz.
Én is kipróbáltam az ekét a hétvégén.

Hát nagyon szépen dolgozik de a Yani nem bírja
Egy 25-ös mitsuval húztam.
Válasz #23080. hozzászólásra
Gyönyörűen dolgozik az az eke,gratula!
Moderálási elveink miatt törölve: 2015-03-09 05:39:46
Válasz #23079. hozzászólásra
Köszi Neked is. Megcsinálom a változtatásokat.
Ha lesz eredmény a tárcsa működésében, beszámolok róla.
Válasz #23068. hozzászólásra
Nekem állítható orsó van, de nem nútos.
Megnéztem a képet látom mi a különbség.
Láncot fogok feltenni a 3. pontra. Köszi a tippet.
Válasz #23080. hozzászólásra

Üdv. Mindenkinek! Ma belefogtam a "tuti"-ba.
Szántanom kellet egy nagyon kötött, trágyázott volt kukoricaföldet. Ilyet még nem csináltam a saját gyártmányú Kühnémmel. De legalább megtudtam mik a határai. Nem volt nagy küzdés de azért mindennapi sem. Hoztam videót:
kertszántás Ja és volt egy ugarfeltörés is:ugarfeltörés
Válasz #23067. hozzászólásra

Arra gondoltam amit Psycho is írt. És örülök ha tudtam segíteni, erre való ez a fórum.
sziasztok!
Valaki nem tudja véletlenül hogy a Bagodi BEA kétfejes 21/25 Ekének milyen hosszú az ekevasa? Próbáltam én is szántogatni a 7végén, de nem tudom a gép után úgy beállítani, hogy jól dolgozzon. a Felfüggesztését már átalakították, én úgy örököltem. de nem sikerül szépen dolgozni vele! csak egy fejjel próbáltam húzni, mert kicsi a gép, és nagyon kemény a talaj, de valahogy mindig tekerte a gépet.
Segítségeteket kérem, és ötletet, hogy hogy is van igazán jól felrakva az eke, hol kell kb lenni az ekefej orrának? stb..
Köszönettel!
Válasz #23075. hozzászólásra
Ok! Gondoltam hogy valami ilyesmi lehetett. Ma én is belefogtam a "tuti"-ba, hasonlóval a mai szántásnál. (van róla videó is nemsokára feltöltöm)
Válasz #23072. hozzászólásra

Hát szépen megkopasztottad. Jó kis pepecs meló ez. Az enyémre is ez a "sors" vár...
Üdv. Zé!
Válasz #23073. hozzászólásra
Ebben a talajba esélye sem volt a símítónak. Megyek vissza és le marózom.
Kicsit megugrott a kezem bocs!
Válasz #23065. hozzászólásra
(amúgy ránézésre elég kötött)
Üdv. Misi! Kontakthibás volt a szántáselmunkálód kapcsolója, vagy csak otthon felejtetted.
Köszi az infót a szűrőről!

Ma festettem alvázat!
Olyan lesz a trakim mint a ki dertojás!
Kèzzelfestett!
Válasz #23064. hozzászólásra
Üdv. szamoca 1! Gratula, jól néz ki! (szép egyenes a barázda) Milyen mélyen dolgoztál vele? Szemre úgy húsz körüli.