Sziasztok! egy kis segítségre lenne szükségem kombájn vásárlás elött állok és z kombájnokat nézegetem és ezekről a kombájnokról érdekelne a véleményetek hogy mi az az üó ameddig megszabad venni illetve h milyen gondok fordulnak elő és h mit érdemes megnézni rajtuk? Köszönöm a segítséget!
A 3 vezetékes csatlakozón. Kell egy 12volt. egy jelvezeték 2-5 volt között. És egy test vezeték. Nálad az állandó 12 volt ment el. Nyilván vezeték szakadás. Pontosan mi a típusa ?
A tehén farától kell indulni! Ha a biztiben nincs stabil 12,akkor minden további munka fölösleges. A HCU a fülke alján van a jobb lépcső eleje mögött. Odáig menjen le a 12 v!
Köszi az infókat, épp bütykölöm a gépet. Megnéztem az F117-es biztosítékot és műszer szerint 0,02 volt megy át rajta ha jár a motor, ha nem. Ez leszűkíti a problémát?
Bocs,az F115 bizti nem kell. Az a kalibrációs bizti,csak a rajz mutatja azt is. Igazából annyit tudsz megnézni,hogy a HCUba belemegy e a delej. Ez a 856 számú vezeték. Ezen kap a vezérlő áramot. Minden a vezérlőn keresztül működik. Legjobb lenne kérni vkitől egy vezérlőt ami a pultban van,s megpróbálni,azzal mit csinál. Igazából bmelyik potméter megy ki,a gyors funkció gombok nyomvatartásával működnie kellene. HCUt még nem cseréltem,de bmi lehet. A HCU csatijától meg kellene tesztelni a vezetékeket a vezérlőhöz és a motorhoz. A biztit nézted,hogy jó e,vagy azt is,h van e benne áram?
Sajnos kb ennyi. Nem reagalt semmire igy multimeterrel kimertem es kerek 0 aram van mind a 4 vezetekben ami racsatlakozik. Biztositekokat vegigneztem ott nem talaltam hibat. Remelem nem a HCU vezerlo szart be....
Ugyan nagy tapasztalatom nincs a vario váltóval kapcsolatban, de én egy fél nap alatt beleszerettem.. teljesen fokozatmentes váltás, finom gyorsítás, lassítás, alacsonyabb fogyasztás az alacsony fordulatszám miatt. (autoquad váltóval 23l szántás, ez varioval 18 körül) Az biztos, hogy kényesebb a megszokottnál, ha pl a két szivattyú helyett csak egy megy talajmunka közben akkor valószínű, hogy nem lesz egy hosszú életű dolog a váltó.
Ha valaki ésszel feléri bármelyik munkánál mutatkozhat előny. Persze elsősorban a könnyű munkák azok, ahol először kijön,ahol nem kell teljes teljesítmény az automatika csak akkora fordulatszámot ad a motornak amennyi feltétlen szükséges, nem pörgeti feleslegesen. De talajmunkánál is úgy lehet megválasztani a sebességet, hogy teljes terhelésen legyen a motor, nincs az, hogy a kiválasztott sebesség fokozatban csak fulldoklik, eggyel lejjebb meg pörög, de nem megy. A hátrányaként szokták a rövidebb élettartamot, javítási költséget említeni + szerintem kell némi intelligencia a kezeléséhez is.
Ha Fecó aszondja jó a várijó akkor nincs kecmec
El van maradva a nép akinek nem jó
Habár jó nyomkodni +-+-+-+- poversift---
Legyen a vánkosba váltóra pár milka Fe-rezerva aztán nyugodtan alszol varióval az udvaron meglásd...
Köszi,mivel vario gépet nem próbáltam ,gondolom a teleszkóposnál hasznát veszi az ember bála összeszedés,szállításnál ,de a"finom rakodásnálnál" előnyös lehet e?
Rakodó gépnél Claas skorpion........... Csak úgy nyúlik. A Manitouhoz képest álom vele a meló.Trakiban talajon is jól szuperál. Ki kell próbálni. Én az őzike után ültem bele az efendibe. Rögtön megtetszett. Ősszel próbáltam egy új őzikét 125m....Elég finoman pakolta de még nem vario. A kedvencem a 300-as fendt széria.
Ide írom, gondolom nagyobb tapasztalat van. Milyen munkánál mutatkozik meg a vario váltó előnye,(hátránya) a powershiftel szemben
traktornál??
Illetve teleszkópos gépnél hol lehet hasznosítani?
25276 hozzászólás
Válasz #14780. hozzászólásra
Már régen volt. De ebben nincs diagnosztikai biztosíték hely?
Válasz #14777. hozzászólásra
Igen. De próbalámpával! Előtte a biztit nézd meg,abba van e. De lennie kéne,mert arról megy néhány műszer is. Apropó! A műszerfalban él mindenki???
Válasz #14776. hozzászólásra
6110 SE. Ennyi az össz elektronika benne, de persze nálam ez is megbolondult...
Sziasztok! egy kis segítségre lenne szükségem kombájn vásárlás elött állok és z kombájnokat nézegetem és ezekről a kombájnokról érdekelne a véleményetek hogy mi az az üó ameddig megszabad venni illetve h milyen gondok fordulnak elő és h mit érdemes megnézni rajtuk? Köszönöm a segítséget!
Válasz #14774. hozzászólásra
Holnap folytatom. Akkor a HCU-ba bemenő szálak közül keressem ki a 856-ost? Azon kapja a 12v-ot?
Válasz #14773. hozzászólásra
A 3 vezetékes csatlakozón. Kell egy 12volt. egy jelvezeték 2-5 volt között. És egy test vezeték. Nálad az állandó 12 volt ment el. Nyilván vezeték szakadás. Pontosan mi a típusa ?
Válasz #14769. hozzászólásra
ne a traktordata-t nézd hanem a konedata-t
Válasz #14773. hozzászólásra
A tehén farától kell indulni! Ha a biztiben nincs stabil 12,akkor minden további munka fölösleges. A HCU a fülke alján van a jobb lépcső eleje mögött. Odáig menjen le a 12 v!
Válasz #14772. hozzászólásra
Na a következőket mértem ki:
A fülkében a vezérlőnél: 834A vezeték 5,65 v ; 873AB vezeték 5,65 v ; 838A vezeték 2,89 v.
A léptetőmotornál: 854B vezeték 0,18-0,20 v
A helyzetérzékelőnél: 873E vezeték 5,59 v
A felsoroltaknál az összes többi vezetékben 0 volt.
Amit írtál vezetéket nem találtam meg, majd holnap mert mára pont eleget szivatott....
Válasz #14770. hozzászólásra
21w izzóval keress áramot,ne multiméterrel. A multi sokszor akkor is mutat,ha kontakthiba miatt nem működik vmi.
Válasz #14770. hozzászólásra
Gyujtást ráadva 12v kellene.
Válasz #14768. hozzászólásra
Köszi az infókat, épp bütykölöm a gépet. Megnéztem az F117-es biztosítékot és műszer szerint 0,02 volt megy át rajta ha jár a motor, ha nem. Ez leszűkíti a problémát?
Válasz #14763. hozzászólásra
4650-est 168 LE-nek olvastam.
Válasz #14766. hozzászólásra
Bocs,az F115 bizti nem kell. Az a kalibrációs bizti,csak a rajz mutatja azt is. Igazából annyit tudsz megnézni,hogy a HCUba belemegy e a delej. Ez a 856 számú vezeték. Ezen kap a vezérlő áramot. Minden a vezérlőn keresztül működik. Legjobb lenne kérni vkitől egy vezérlőt ami a pultban van,s megpróbálni,azzal mit csinál. Igazából bmelyik potméter megy ki,a gyors funkció gombok nyomvatartásával működnie kellene. HCUt még nem cseréltem,de bmi lehet. A HCU csatijától meg kellene tesztelni a vezetékeket a vezérlőhöz és a motorhoz. A biztit nézted,hogy jó e,vagy azt is,h van e benne áram?
Válasz #14765. hozzászólásra
Ha járó motornál nyitogatod a szelepeket,emel-süllyeszt?
Válasz #14765. hozzászólásra
Mind a 2 biztit megnézted?? (F115-F117)
Válasz #14764. hozzászólásra
igen, a szelep könnyen mozdítható, nem szorul. elektronikai gond lehet.
Válasz #14750. hozzászólásra
Csavarhúzóval vezérelve működik?
Válasz #14759. hozzászólásra
Valóban azt is 190-nek írja,
az már egy másik sorozat kisebb nagyobb újításokkal
Válasz #14761. hozzászólásra

Ezt, nem?
Válasz #14760. hozzászólásra

Ne zsugoriskodj nem szabad ülni a pizen
Kite Agropark ..... jobbnál jobbak...
Válasz #14757. hozzászólásra
Az szóba se jöhet.
Válasz #14758. hozzászólásra

Az lehet, akkor én emlékeztem rosszul
És a 4755?? Mert az is 190 le, akkor mi a különbség kettő közt, elektronika több bent meg ilyenek
Válasz #14751. hozzászólásra
190.nek írja a KONE DATA, de 180 biztos van!
Válasz #14755. hozzászólásra
Új gép vásárlása szóba sem jöhet?
Válasz #14755. hozzászólásra

Mindjá kettőt?
A kis éhes
Válasz #14753. hozzászólásra
Nem cserélem,csak akarok még mellé 2 nagyot.3-ból,ha egy áll,nem gond.De ,ha egyből egy,az már gond.
Válasz #14752. hozzászólásra
Az kevés.
Cseréled sz MF-et?

160 lovas, most vannak elég jó állapotúak, csapj le rájuk gyorsan, vagyis 1-re
4650-es hány lovas?Első hajtás jó,megbízható?Meg összességben 150 ha-ron,hogyan számíthatnánk rá?
Válasz #14749. hozzászólásra
Semmi reakcio. Ugy sem ha lehuzom a helyzeterzekelo szenzort.
Válasz #14748. hozzászólásra
Ha nyomva tartod hosszan a gyorsemelő,vagy gyorssüllyesztő gombot,akkor sem?
Válasz #14747. hozzászólásra
Sajnos kb ennyi. Nem reagalt semmire igy multimeterrel kimertem es kerek 0 aram van mind a 4 vezetekben ami racsatlakozik. Biztositekokat vegigneztem ott nem talaltam hibat. Remelem nem a HCU vezerlo szart be....
Válasz #14746. hozzászólásra
Mi a pontos jelenség?
6110 se. Léptetőmotor nem kap áramot. Mi baj lehet? Egyik pillanatról a másikra történt a dolog. A motor új, nem volt rajta 1 napot!
Válasz #14744. hozzászólásra
16,7 meg 18,2
honlapon fent vannak
Válasz #14743. hozzászólásra
áruk?
Nyársapáti 8220-as szarvasokat tervezi valaki megnézni?
Válasz #14741. hozzászólásra
Szántóföldi fokozat helyett országútiban van a váltó
Válasz #14740. hozzászólásra
mi az hogy csak 1 megy?
Válasz #14734. hozzászólásra
Ugyan nagy tapasztalatom nincs a vario váltóval kapcsolatban, de én egy fél nap alatt beleszerettem.. teljesen fokozatmentes váltás, finom gyorsítás, lassítás, alacsonyabb fogyasztás az alacsony fordulatszám miatt. (autoquad váltóval 23l szántás, ez varioval 18 körül) Az biztos, hogy kényesebb a megszokottnál, ha pl a két szivattyú helyett csak egy megy talajmunka közben akkor valószínű, hogy nem lesz egy hosszú életű dolog a váltó.
Válasz #14736. hozzászólásra
Varionál finomabban dolgozni mással nem igazán lehet...........
Ha valaki ésszel feléri bármelyik munkánál mutatkozhat előny. Persze elsősorban a könnyű munkák azok, ahol először kijön,ahol nem kell teljes teljesítmény az automatika csak akkora fordulatszámot ad a motornak amennyi feltétlen szükséges, nem pörgeti feleslegesen. De talajmunkánál is úgy lehet megválasztani a sebességet, hogy teljes terhelésen legyen a motor, nincs az, hogy a kiválasztott sebesség fokozatban csak fulldoklik, eggyel lejjebb meg pörög, de nem megy. A hátrányaként szokták a rövidebb élettartamot, javítási költséget említeni + szerintem kell némi intelligencia a kezeléséhez is.
Válasz #14736. hozzászólásra

Ha Fecó aszondja jó a várijó akkor nincs kecmec
El van maradva a nép akinek nem jó
Habár jó nyomkodni +-+-+-+- poversift---
Legyen a vánkosba váltóra pár milka Fe-rezerva aztán nyugodtan alszol varióval az udvaron meglásd...
Válasz #14735. hozzászólásra
Köszi,mivel vario gépet nem próbáltam ,gondolom a teleszkóposnál hasznát veszi az ember bála összeszedés,szállításnál ,de a"finom rakodásnálnál" előnyös lehet e?

Csak úgy nyúlik. A Manitouhoz képest álom vele a meló.Trakiban talajon is jól szuperál. Ki kell próbálni. Én az őzike után ültem bele az efendibe. Rögtön megtetszett. Ősszel próbáltam egy új őzikét 125m....Elég finoman pakolta de még nem vario. A kedvencem a 300-as fendt széria.
Rakodó gépnél Claas skorpion...........
Ide írom, gondolom nagyobb tapasztalat van. Milyen munkánál mutatkozik meg a vario váltó előnye,(hátránya) a powershiftel szemben
traktornál??
Illetve teleszkópos gépnél hol lehet hasznosítani?
Válasz #14730. hozzászólásra
nem látszik rajtuk semmi.
Válasz #14731. hozzászólásra

Fűnyírót akarsz?