Válasz Hogel #20876. hozzászólásáraElvileg igen, de kábelok kellenek még.
Láttál már ilyen kijelzőt?
Csak egy vonalat látsz rajta, ill azt hogy mennyi az eltérés azt, hogy merre jártál már nem.
Válasz .Feco. #20870. hozzászólásáraAzt már nem tudják felokosítani, nincs hozzá upgrade.
Elvileg találni lehet RTK-s ITC-t, de arról gyorsan át kell rakni 3000 vagy 6000-es antennára, mert ha az ITC behal elveszik vele minden.
Válasz ÁkosZsolt #20866. hozzászólásáraITC és 1800-as monitor aktivációval és működik,
Rtk-hoz csak antennát kell cserélned majd , minimum starfire3000-re, de oda kell sf2, rtk feloldó kulcs+ urh antenna
Válasz Hogel #20861. hozzászólásárafelejtsd el, már a 2600 sem jó sokáig, 2630 alá ne add! csak a kedved fogja elvenni meg azzal fogsz szembesülni, hogy ezt is jó lenne, meg azt is csak egyiket sem tudja már... olyan, mintha videómagnót akarnál otthonra venni filmet nézni...
Szeretnék venni egy john deere original brownbox monitort.Tudom hogy régi, de költséghatékonyan szeretnék ismerkedni a párhuzamvezetéssel.
Nincs valakinek félrehajítva a garázsban egy, amit olcsón meg lehetne venni?
Válasz jozef19 #20857. hozzászólásáraA beszorult az nem tudom hogy itt mit jelent. De ha tippelni kellett volna 0,5-1 M Ft közé tettem volna az árát. Ha szép állapotban van.
Én 3000 res antenna és 2630 as monitorral vetem a kukit és nyáron azzal aratok, sf1 el!
Vetéskor ha sokat állok akkor elmászik a jel! De mondjuk ha ebéd vagy tankolás van, akkor annyi idő alatt nem megy el! Van hogy néha elmászik kicsit, akkor odébb léptetem azt kész! Talajmunkára, és műtrágyaszórásra is tökéletes!
Válasz RkTomi #20841. hozzászólásáraÉn is ezért írtam. 10 cm-es pontossághoz lehet, hogy újonnan az általad írt eszközök a legjobbak, de talajmunkához 8x30 (AT ready) gépek errefelé még vígan elvannak ITC antennával is. Régebbi gépre én nem raknék drága berendezést (kivétel a szemenkénti vetés és sorközművelés). Ha meg majd lesz új erőgép, addigra már úgyis lesz egy újabb generációs, pontosabb, stabilabb, sokoldalúbb berendezés.
Válasz ÁkosZsolt #20845. hozzászólásáraBőven elég nekünk is SF1-el ment 1800-as monitorral. De ha 8230 akkor autotrac ready a gép? Vagy csak greenstar ready? Ha az utóbbi akkor univerzális kormányforgató szett (ATU 200 használtan, vagy ATU 300 újonnan)kell bele, de az hosszabb távon szétveri a kormányoszlopot.
Válasz ÁkosZsolt #20839. hozzászólására1. Használtan megvásárolható, de az aktiváció a monitorhoz van nem az antennához.
2. Jóval kisebb tudású. De ha csak a kormányzás miatt kell akkor lehet, hogy az 1800-as monitor is elég lehet. Ha a kedvező ár a lényeg. lehet 2630-as is ha komolyabb dolgokhoz kell. Mind a kettő már csak használtan kapható.
3. Az antennán rajta van a saját kábele az nem bontható. Ha használt a monitor akkor lehetséges hogy adják hozzá a sarokoszlophoz való kábelt ez újonnan kb 60 eFt. De lehet hogy cseréltek újabb kijelzőre és akkor megtartották.
Még nem írtad, hogy milyen gépbe és milyen munkákra szánod.
SF1-es jelpontossághoz mire lenne szükségem, hogy kedvező áron össze tudjam hozni?
1.) 3000-es antenna autotrac aktivációval?
2.) 2630-as monitor?
(És persze afelszerelhetőséghez szükséges tartó,stb.)
3.) A kábeleket az antennával vagy a monitorhoz adják?
Válasz RkTomi #20837. hozzászólására2600-as monitor sincsen már a kínálatban, mégis szerepelt a kérdések között. Ha olcsón akar jó rendszert, akkor használtan is vehet bármit, de tudni kell, hogy régebbi modellnél mekkora a nyomvonaltartási pontosság.
És akkor említsük még meg a 4640 monitort is, ha már a legújabb eszközök jöhetnek csak szóba...
Válasz RkTomi #20835. hozzászólásáraAz SF1 jel tudtommal csak a StarFire 6000 antennával tudja a +/- 15 cm pontosságot, a 3000-es antennával +/- 23 cm-t írnak papíron.
Régebben volt SF2 jel, +/- 5 cm pontossággal, nem tudom, hogy ez létezik-e még.
Válasz ÁkosZsolt #20834. hozzászólásáraMilyen gépbe szeretnéd?
1. Ha JD akkor a starfire kellene a saját rendszere. A sim kártya vagy az urh rendszer az rtk jelkorrekcióhoz kell. Ha KITE akkor urh másnál mobil telefonos rendszeren megy ezért kell a sim kártya általában 2 különböző szolgáltatóé. Hogy melyik a jobb? Mindenki a saját lovát dícséri.
2. Mi KITE rendszert használunk. Az SF1-es jel papíron 15 cm az ingyenes az SF 3 az 3 cm, az RTK az 2,5 cm megismételhetőséggel.
3. KITE-nél igen kell egy RTK modul az antennához kb. 1,5-2 M Ft.
4. A 2630-as újabb az a legnagyobb tudású.
5. Meg kell venni az aktiváló kulcsot hogy működjön a kormányzás.
6. a 2.-esben benne van.
7. Ténylegesen kell a 10 cm ,mert akkor SF 3 ami fizetős? A dolgok 90 %-hoz elég az SF1.
Válasz RkTomi #20833. hozzászólásáraSok kérdésem lenne valójában.Kedvező áron szeretnék összehozni egy egységet.
-Mit jelent az, hogy az antenna sim kártyás vagy urh-s mondem?
-a 10 cm-es jelpontosság is ingyenes?
-Amelyik sf1 vagy sf2 vel van ,,aktiválva" lehet rtk-ra fejleszteni?
-Mi a különbség a 2600 és a 2630-as monitor között?
-Mi az autotrac aktiváció?
-Az SF1 és SF2 melyik hány cm-es pontosság?
A gép alkalmas az automata kormányzásra.
Hogyan tudnám olcsón összehozni minimum 10 cm-es pontossággal?
Válasz határjáró #20828. hozzászólásáraA tehermentesítő azért tehermentesítő mert a felninek fel kell rá feküdni ahhoz, hogy ne a csavarok tartsak a kereket. Klasszikus kerekagy esetén ez igen a kerekagy...
25276 hozzászólás
Válasz .Szabi. #20877. hozzászólásáraPersze azt tudom.De nekem az pont elég.
Válasz Hogel #20876. hozzászólásáraElvileg igen, de kábelok kellenek még.
Láttál már ilyen kijelzőt?
Csak egy vonalat látsz rajta, ill azt hogy mennyi az eltérés azt, hogy merre jártál már nem.
ha megveszem ezt: itc antenna
meg mellé ezt: display
akkor ezekkel már tudok sorvezetőset játszani, vagy kell még mellé más is?
Válasz Hogel #20867. hozzászólására200000-ért ne számíts nagy fejlesztésre!
Válasz halihó #20872. hozzászólásáraAz 50 km valto eleg sok valto tipust takar.
Válasz .Szabi. #20871. hozzászólásáraAz faxa mert kettő ilyenünk is van...
Az 50km/h váltó a john deere oknál mennyire megbízható?
Válasz .Feco. #20870. hozzászólásáraAzt már nem tudják felokosítani, nincs hozzá upgrade.
Elvileg találni lehet RTK-s ITC-t, de arról gyorsan át kell rakni 3000 vagy 6000-es antennára, mert ha az ITC behal elveszik vele minden.
Válasz .Szabi. #20868. hozzászólásáraAz ITC-re is megy az rtk, nem is kel cserélni sem csak bővíteni, már amennyiben sf2 kompatibilis...
Az odysisről mi a véleményetek?
Válasz ÁkosZsolt #20866. hozzászólásáraITC és 1800-as monitor aktivációval és működik,
Rtk-hoz csak antennát kell cserélned majd , minimum starfire3000-re, de oda kell sf2, rtk feloldó kulcs+ urh antenna
Válasz Gabika6330 Pr. #20865. hozzászólásáraNa pont ez kell nekem 200 ért.
Köszönöm a segítségeket!
-Számomra elég lenne egy ITC antennai is monitorral automata kormányzáshoz?(A traki AT ready)
Ha esetleg a későbbiekben fejleszteni szeretném RTK-vá akkor minimum 2630 monitor és 3000-es antenna legolcsóbb megoldás?
Köszi!
Válasz Hogel #20861. hozzászólására
Itt van 1.
Válasz jozef19 #20862. hozzászólásáraÉn használtra értettem.
Válasz Hogel #20861. hozzászólásárafelejtsd el, már a 2600 sem jó sokáig, 2630 alá ne add! csak a kedved fogja elvenni meg azzal fogsz szembesülni, hogy ezt is jó lenne, meg azt is csak egyiket sem tudja már... olyan, mintha videómagnót akarnál otthonra venni filmet nézni...
Válasz RkTomi #20858. hozzászólására2500 volt az ára meg teljesen új...
Szeretnék venni egy john deere original brownbox monitort.Tudom hogy régi, de költséghatékonyan szeretnék ismerkedni a párhuzamvezetéssel.
Nincs valakinek félrehajítva a garázsban egy, amit olcsón meg lehetne venni?
Válasz .Feco. #20859. hozzászólására

Válasz Gabika6330 Pr. #20856. hozzászólásárameg, nemsokára válaszolok is... nincs elfelejtve...
Válasz jozef19 #20857. hozzászólásáraA beszorult az nem tudom hogy itt mit jelent. De ha tippelni kellett volna 0,5-1 M Ft közé tettem volna az árát. Ha szép állapotban van.
Válasz RkTomi #20853. hozzászólásáraNem baj,csak amit néztem zsir volt meg 800-ba beszorult...
Feco,küldtem mailt,megkaptad?
Válasz RkTomi #20854. hozzászólásáraIgaz.Ezt csak az ára miatt dobtam be.
Válasz Plútó #20852. hozzászólásáraEredeti greenstar kijelző elég fapados a mai világban, inkább egy 1800-as legyen.
Válasz jozef19 #20844. hozzászólásáraNem tudom én nem foglalkozom ilyesmivel.
Válasz ÁkosZsolt #20845. hozzászólásáraItt egy szett jó áron.Antenna+monitor
2 db ITC lesz eladó.
Én 3000 res antenna és 2630 as monitorral vetem a kukit és nyáron azzal aratok, sf1 el!
Vetéskor ha sokat állok akkor elmászik a jel! De mondjuk ha ebéd vagy tankolás van, akkor annyi idő alatt nem megy el! Van hogy néha elmászik kicsit, akkor odébb léptetem azt kész! Talajmunkára, és műtrágyaszórásra is tökéletes!
Egy megváltás :)
Atr es trakival!
Válasz RkTomi #20841. hozzászólásáraÉn is ezért írtam.
10 cm-es pontossághoz lehet, hogy újonnan az általad írt eszközök a legjobbak, de talajmunkához 8x30 (AT ready) gépek errefelé még vígan elvannak ITC antennával is. Régebbi gépre én nem raknék drága berendezést (kivétel a szemenkénti vetés és sorközművelés). Ha meg majd lesz új erőgép, addigra már úgyis lesz egy újabb generációs, pontosabb, stabilabb, sokoldalúbb berendezés.
Válasz ÁkosZsolt #20845. hozzászólásáraBőven elég nekünk is SF1-el ment 1800-as monitorral. De ha 8230 akkor autotrac ready a gép? Vagy csak greenstar ready? Ha az utóbbi akkor univerzális kormányforgató szett (ATU 200 használtan, vagy ATU 300 újonnan)kell bele, de az hosszabb távon szétveri a kormányoszlopot.
Válasz ÁkosZsolt #20845. hozzászólásáraElég lesz az sf1
szóba volt már régebben.de nem találom ,hogy az SE változat, pl 6620-nál az mennyivel/mivel szegényebb a standard,prémium -nál?
Válasz RkTomi #20840. hozzászólásáraJD 8230.Kombinátorozásra.Horsch tiger.Lazítózás.Ilyen feladatokra.
Erre elég a SF1?
Köszi szépen.
Válasz RkTomi #20842. hozzászólásáraEgy 2630 mennyit ér mostanság...
Sziasztok! Mi a véleményetek a john deere 6620 prémiumról??
Válasz RkTomi #20841. hozzászólásáraBocsi 4240-es.
Válasz später77 #20838. hozzászólásáraKöltséghatékonyságról volt szó. A 4640-es monitor kb 2-2,5 M Ft. Vagy a 4620-as ami kb 6-700e Ft-al olcsóbb.
Válasz ÁkosZsolt #20839. hozzászólására1. Használtan megvásárolható, de az aktiváció a monitorhoz van nem az antennához.
2. Jóval kisebb tudású. De ha csak a kormányzás miatt kell akkor lehet, hogy az 1800-as monitor is elég lehet. Ha a kedvező ár a lényeg. lehet 2630-as is ha komolyabb dolgokhoz kell. Mind a kettő már csak használtan kapható.
3. Az antennán rajta van a saját kábele az nem bontható. Ha használt a monitor akkor lehetséges hogy adják hozzá a sarokoszlophoz való kábelt ez újonnan kb 60 eFt. De lehet hogy cseréltek újabb kijelzőre és akkor megtartották.
Még nem írtad, hogy milyen gépbe és milyen munkákra szánod.
Köszönöm a válaszokat,segítséget.
SF1-es jelpontossághoz mire lenne szükségem, hogy kedvező áron össze tudjam hozni?
1.) 3000-es antenna autotrac aktivációval?
2.) 2630-as monitor?
(És persze afelszerelhetőséghez szükséges tartó,stb.)
3.) A kábeleket az antennával vagy a monitorhoz adják?
Köszönöm a válaszokat!
Válasz RkTomi #20837. hozzászólására2600-as monitor sincsen már a kínálatban, mégis szerepelt a kérdések között. Ha olcsón akar jó rendszert, akkor használtan is vehet bármit, de tudni kell, hogy régebbi modellnél mekkora a nyomvonaltartási pontosság.
És akkor említsük még meg a 4640 monitort is, ha már a legújabb eszközök jöhetnek csak szóba...
Válasz später77 #20836. hozzászólásáraMár csak 6000-est lehet venni újonnan.
Válasz RkTomi #20835. hozzászólásáraAz SF1 jel tudtommal csak a StarFire 6000 antennával tudja a +/- 15 cm pontosságot, a 3000-es antennával +/- 23 cm-t írnak papíron.
Régebben volt SF2 jel, +/- 5 cm pontossággal, nem tudom, hogy ez létezik-e még.
Válasz ÁkosZsolt #20834. hozzászólásáraMilyen gépbe szeretnéd?
1. Ha JD akkor a starfire kellene a saját rendszere. A sim kártya vagy az urh rendszer az rtk jelkorrekcióhoz kell. Ha KITE akkor urh másnál mobil telefonos rendszeren megy ezért kell a sim kártya általában 2 különböző szolgáltatóé. Hogy melyik a jobb? Mindenki a saját lovát dícséri.
2. Mi KITE rendszert használunk. Az SF1-es jel papíron 15 cm az ingyenes az SF 3 az 3 cm, az RTK az 2,5 cm megismételhetőséggel.
3. KITE-nél igen kell egy RTK modul az antennához kb. 1,5-2 M Ft.
4. A 2630-as újabb az a legnagyobb tudású.
5. Meg kell venni az aktiváló kulcsot hogy működjön a kormányzás.
6. a 2.-esben benne van.
7. Ténylegesen kell a 10 cm ,mert akkor SF 3 ami fizetős? A dolgok 90 %-hoz elég az SF1.
Válasz RkTomi #20833. hozzászólásáraSok kérdésem lenne valójában.Kedvező áron szeretnék összehozni egy egységet.

-Mit jelent az, hogy az antenna sim kártyás vagy urh-s mondem?
-a 10 cm-es jelpontosság is ingyenes?
-Amelyik sf1 vagy sf2 vel van ,,aktiválva" lehet rtk-ra fejleszteni?
-Mi a különbség a 2600 és a 2630-as monitor között?
-Mi az autotrac aktiváció?
-Az SF1 és SF2 melyik hány cm-es pontosság?
A gép alkalmas az automata kormányzásra.
Hogyan tudnám olcsón összehozni minimum 10 cm-es pontossággal?
Köszönöm a válaszokat!!!
Válasz ÁkosZsolt #20832. hozzászólásáraÍrd le mi a gond. Valaki már biztosan találkozott vele.
Sziasztok!John Deere automata kormányzásban tudna segíteni valaki? Köszi!
Válasz határjáró #20828. hozzászólásáraA tehermentesítő azért tehermentesítő mert a felninek fel kell rá feküdni ahhoz, hogy ne a csavarok tartsak a kereket. Klasszikus kerekagy esetén ez igen a kerekagy...
Válasz Gabika6330 Pr. #20829. hozzászólásáraPersze írd...
Feco,pár kérdést feltehetnék neked privátban?