Fórum
Cikkajánló
Hirdetés
_fill_540x300_0.jpg)
A jó termés a talajnál kezdődik – tegyen érte kalciummal!
A talaj kémiai viszonyainak javítása – különösen a kalcium utánpótlásával –..._fill_540x300_0.jpg)
Minden jog fenntartva.
© 2025 Agroinform Média Kft.
740 hozzászólás
Válasz #39. hozzászólásra

Én gyenge vagyok matekbol lehet azért nem értem.. de ha az ország 30- vagy 60% termése kárba vész akor már tényleg kib nagy baj lesz!!
Ezt találtam itt az agroinformon.
Ez tényleg így működne????
- Van agrár kárenyhítési rendszer, az sem működik?
- Ebbe a rendszerbe szintén kötelező a belépés a gazdák számára. Szántóföld esetén 800, gyümölcsös után 2000 forintot kell hektáronként befizetni. Viszont ezért a pénzért ugyancsak nem kap a gazda semmit. Ha jó a termés, azért nem kap, ha viszont ilyen aszályos idő van és elpusztul a termés, akkor sem jut kárpótláshoz. Az agrár kárenyhítési rendszer ez év januárjától él. A tavalyi fagykárnál volt egy kárenyhítési alap, ami önkéntesen működött, így aki nem lépett be, nem is kapott vissza semmit. Az új rendszer minden mezőgazdasági termeléssel foglalkozó részére kötelező, viszont van a törvényben egy rafináltság: hiába van aszály az országban, csak akkor jár kártérítés, ha a veszteség eléri az ország egész növénytermesztésének harminc százalékát. Például, ha a búzának és a kukoricának hatvan százalékát elviszi az aszály, de a gyümölcsösöknél van egy remek termés, akkor nem fog kijönni a harminc százalék, és nem jár kárenyhítés. Ez a rossz a rendszerben.
Srácok a kérdésem az hogy hamár tavaj befizeteték velünk.. akor ezek szerint mi most is a tagjai vagyunk!!Vagy ha most belviz lesz az egész alföldön akor ez most nem fog müködni??
Válasz #36. hozzászólásra
Az tulzás ,de akkor sikerült volt tábla ami 38q/ha.Azóta se.
Válasz #33. hozzászólásra

nagyon jó környéken gazdálkodtok nálunk nagyon be kell sikerülnie mindennek hogy 35q legyen repcépből
Szerintem viszont elég rossz termés. Mi is nagyon durván megéreztük. Mikor év végén minuszos a számla.
nálunk ez mondjuk gabonából lenne rossz
Válasz #32. hozzászólásra
Az előző évi 35 körülihez képest?
Válasz #31. hozzászólásra
Azért 25q körüli repce az nem egy olyan, hú de súlyos aszálykáros termés.
Válasz #27. hozzászólásra
Szárítóra vittük 2009-ben nem volt mellébeszéd,26q/ha,2008-ban 34q előtte meg nem volt ezért az álltaluk megtippelt országos adatokat kellett beírni ami szintén 22-24 körül volt.Az előző 3 év átlaga kevesebb a 2009-nél ezért nincs kiesés a repcét tekintve.
Válasz #28. hozzászólásra
mennyi az a jó pénz?/ha
Válasz #28. hozzászólásra
Hát mi is beadtuk 2007 ben de hogy jó lovét adtak az erős túlzás, inkább permeteztem volna és legyen egy jó termés. És sajnos nincs olyan kultúra amit elfagyás után nem kell védeni igaz nem annyit de sajna kell permetezni. Egy rohadt nagy átverés az egész kárenyhítési rendszer, bocs nem személyeskedés.
Nekünk 2007-ben lefagyott az összes gyümölcs, be kellett lépni. Rendesen ki lettünk fizetve. Nem kellett annyit permetezni, nem kellet betakarítani, mégis jó pénzt kaptunk érte.
Válasz #23. hozzászólásra
Azért arra kíváncsi lennék, hogy mennyit vallottál be eredetileg, és mennyi volt a termésed a káros évben!
Válasz #25. hozzászólásra
Igen, valahogy így lehet!
Válasz #22. hozzászólásra

ha nem vagy vállalkozó nem kötelező én hagynám a pi...ba nagy lovét ugy sem lehet várni ha meg nagy lessz a baj akkor hirtelen elfogy a pénz és majd vehetsz fel kedvezményes hitelt
Válasz #23. hozzászólásra
Köszi!
Még nem hallottam senkitől, hogy kapott volna.
Válasz #22. hozzászólásra
Sztem nem, de még nem kaptam pénzt,kamu az egész.
Válasz #21. hozzászólásra
Még nem léptem be, csak jó volna tudni, hogy érdemes-e.
Válasz #19. hozzászólásra
Nekkem kellet bevallani mennyi termett,vagy nektek nem?
Válasz #17. hozzászólásra

Akinek a zsebét tömjük annak működik de hogy mi egy petákot nem kapunk belőle az biztos
Válasz #18. hozzászólásra
Azt hogy állapították meg? Mi alapján?
Válasz #17. hozzászólásra
Pénzt nem kaptunk csak a repcére elutasítást, mivel nem lett minuszos az elmult 3 évhez képest.
Működik ez a kárenyhítési rendszer??????????
Valaki kapott már valami kárenyhítést???????
Válasz #15. hozzászólásra
Vállalkozóknak kötelező.
Hahó!
Ki mit tud erről?Kötelező volt a belépés????
Családi gazdaság vagyunk áfás őstermelő vezetővel és egy őstermelő?????
Semmit nem kaptunk erről sehonnan.....
Köszönöm!
Válasz #13. hozzászólásra
JAKABSZÁLLÁS ÉS IZSÁK KÖZÖTT!
Válasz #12. hozzászólásra
Te is bács megyei vagy, de merre ?
Válasz #9. hozzászólásra
MI 90 NAPJA NEM KAPTUNK 1 RENDES ESŐT!!!!!!!!! 1-2 MILLI TÉVEDÉSBŐL DE AZ IS DIVERZÁNS..
Válasz #10. hozzászólásra
.......meg ez magyarország !.............
Válasz #9. hozzászólásra
ELMÉLETILEG GAZDASÁGI ÉVRŐL DUMÁLUNK AMIÓTA UNIOSAK VAGYUNK(09 01-08 31 IG)DEHÁT A GYAKORLAT?????????????
Válasz #8. hozzászólásra
És mondjuk ha károm már van, megtörtént, akkor ezt érvényesíteni tudom visszamenőleg, vagy csak az mvh-s kiértesítés után ? Ma kaptam rendesen jeget.
Válasz #7. hozzászólásra
A kárenyhítési hozzájárulás-fizetési kötelezettség megállapítása
3. § (1) Az MVH az egységes kérelem külön jogszabályban meghatározott benyújtási határidejét követően húsz munkanapon belül értesíti a termelőt kárenyhítési hozzájárulás-fizetésére vonatkozó kötelezettségének a Krt. 6. § (1) bekezdése alapján megállapított mértékéről.
(2) Az MVH a kárenyhítési hozzájárulás-fizetési kötelezettség termelőnkénti adatait elektronikus adathordozón a tárgyév július 31-éig eljuttatja a Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal Központnak (a továbbiakban: MgSzH).OK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Válasz #6. hozzászólásra
És majd küldenek valami értesítést, mert én eddig semmit nem kaptam.
Válasz #4. hozzászólásra
14.180 bruttó és ennek a nettoja 11800 ennek a 35 % a a támogatás . befizetni hektáronként szőlő gyümölcs 2000 ft /ha szántó 800 ft / ha és utalni kell a számlaszámukra !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!érdemes mert ennyiért sehol nem kötsz biztosítást.
Sziasztok
Én nem tudom hogy hogy megy ez mert én vállalkozó vagyok de mondta az MVH-s csávó hogy adjam be nyugodtan ezért erre másfél hét múlva jött egy levél miszerint nekem kötelező belépni ezért elutasítják a kérelmem :D érdekes
Válasz #2. hozzászólásra
Ezt a gépet vetted?Ha nem titok,mennyi volt és hány százalékot támogattak?A kárenyhítési rendszerbe mennyit kell befizetni hektáronként?
Válasz #2. hozzászólásra
Most kaptam rendesen jeget.
Válasz #1. hozzászólásra
az MVH aterületalapú tám. határidő után értesít téged a fiz határidőről máj 15 ----kb 30 nap és a bejelentett területed után fizetsz ( amire igényeltél támogatást)!!!!!
Valaki tud erről valamit ?
Azt ígérték, hogy az idei évben kötelező lesz belépni. Majd később azt olvastam, hogy az őstermelőknek ajánlott belépni, a többiek(vállalkozó, cég, kft stb.) meg automatikusan beléptetik központilag. Én ezért épp nem léptem be, mert automatikusba illenék. De semmit nem kaptam erről. Az idei évben, meg csak az számolhat esetleg aszály kár enyhítésre aki ebben benne van.
Szerintetek ??