Fórum
Kényszer megoldások - avagy gányolás-kókányolás a...
Létrehozta: Heccmaster , 2010-09-17 14:33:40
Kedvencekhez
Segítség
Cikkajánló

Kihirdették a dátumokat! Ekkor lesznek a hivatalos szünetek!
Ezeket a dátumokat már most érdemes feljegyezni!
Sajtóközlemény

557 hozzászólás
Válasz #205. hozzászólásra

Sírva fakadnék ha ez az én Zetorom lenne!Valamelyik nap a szemhordóm is sokat szenvedett, ráadásul engem is majdnem elnyelt a kukoricaföld, de megúsztam.
Felénk a legnagyobb feladatot a belviz ujboli levezetése jelenti Ehez a gazdák igencsak sokféle eszközt bevetnek... Szoval megy a gányolás rendesen!!

Egy két kép az elmult hetekből

azt hittem, hogy ja aztán mégse
Válasz #195. hozzászólásra

Privátban megosztom csak veled !!!!
Van 1 fix beszerzési "forrás" 1-200 m-ig, 12-34 átmérőig. kicsi píízért, de tényleg kicsi !!!
Válasz #202. hozzászólásra
Lehet kapni külön kötélbilincset. Nah nem egy darabbal hanem vagy 3-4-el illik összefogni.
Válasz #201. hozzászólásra
Mive szoríjjátok meg a hurkot?
Válasz #198. hozzászólásra

(Ez jó ha van címmel.)
Boldog békaidőkből maradt ránk egy 100 méternyi, ha megfárad ami épp használatban van akkor abból nyesünk oszt jóvan. Bár nem szokásunk elszaggatni így még meg van a 100as
Mikor az apám előző munkahelyét felszámolták akkor ruháztunk be rá bagóért.
A mai napra az volt a pont... IDÁIG!!!!!...
..... mikor elnyelte a pótot a kukfőd.

Nem volt tele 110 lehetett bruttósan.
Sár se vót csak simán betúrt a kerékegyüttes.
Még jó h. itt vót a 18 literes melett a nagy jd szántani aztán kíííííííínkeservesen az elejével kirántott........ 5 ödszörre, átálások után......
Válasz #197. hozzászólásra

volt hétfőn a haverod. bizniceltünk
Válasz #196. hozzászólásra

... ez még 40 es is lehetett....

Ezek rövidek.
Lexionosnak volt itt a tanyán elég komoly úgy csináltatta.
A kocsin volt faszán föltekerve.... mint az anakonda olyan vót
Idén aszondja fosott rendesen mikor 2 nagytraktor szaggatta állandóan kifele a sárbó...
Lexionnyekk.

Nálunk a megyében van egy ügyes iparos aki a hidraulika tömlö gyártás mellet ujabban drótköteleket is készit minden féle egyedi igény szerint!! Általában a 20/ ajálja! Mi is abbol vetünk egy 12méterest!! Benünket sokszor kisegitet a bajbol.. Ha nem rángatod akor 2 rába sem tesz kárt benne.. Ha igen akor neked vastagabra van szükséged tud azt is csak nem azonalra.. kisebb átfutási idövel..De azt két ember is alig viszi...

Axiál 8+fa a 4m-es 25-ös de 11-ért van a 6m-es
Drótkötelet honnét szoktatok beszerválni?
Milyen vastag hány szálas vagy hogyhívják.....
Milyen árakon vannak?
Válasz #192. hozzászólásra
Mi ez a vetőgép főnök ?
Válasz #184. hozzászólásra

Képzelheted mi folyamatában ezt csinájuk.. Hidd el tele van már a putony az egészel...

Szia Lajos!!Amint olvasom belekostoltatok ti is a tutiba!!

Szó szerint ezt akartam írni! Lehet, hogy lehajtom én is a 3. fejet, és szántok inkább 15 cm-em, mint 2 fejjel 20-on. Csak fekete legyen ahogy mondtad. Hálistennek a békák eltűntek a tavakból, úgyhogy nem kell őket sajnálnom mikor előttem úsznak a barázdában, mint eddig. Minap a ház mögött: Mtz 820.2 2 fejjel felező harmadik!
Válasz #182. hozzászólásra

igen jó ötlet de kérdés elbirja húzni a traki vagy azzal is szenved sülyed rúg-vág merül stb...

Szia báttya!!!!!mizujab a búza területekkel a szép békési földeken
Válasz #188. hozzászólásra

Spanom...
Válasz #187. hozzászólásra
Szombaton
Válasz #186. hozzászólásra

Láttalak titeket az M3-as mellett
tegnapi munkálatok

Válasz #180. hozzászólásra

Akkor inkább marad minden a régiben !!!
Túrok a használtak közt.......
Hali! Megkezdtük a sárrét északnyugati csücskét gányolni. A tárcsa reménytelen,most az eke és a csak fekete legyen című szlogen él,szántás 0-15 cm mélység között. no ez aztán a kókányolás!!! De itt az tartja:többet ér egy semmirevaló őszi szántás,mint egy minőségi tavaszi.
szegény szomszédékat is sajnálom 3 nagy gép vagy 2 napja 2 műszakba gányolnak 65 hekit.
Mindig csak módjával merészkednek beljebb , de így is felváltva húzogatják 1mást.Pedig csak tárcsázgatnak.
Válasz #181. hozzászólásra

Szia!! Tisztába vagyok vele.. De hidd el manapság csak az jár el.. Olyasmit kelene csinálni amit már szántani sem igen tudnak.. Minap gondolkodtam a méj kultivátorozás lehetöségével?? Végülis mindegy lenne csak valahogyan lenne felnyesve a talaj...
Válasz #178. hozzászólásra

ritka jószágok sajna
az is elmerül a sárban szerintem mint az IH az idén többször is mentettem a fatert mert vázig sülyedt el
szerintem a 4.2 nehezett ha odalökjük még a Rába is nyög és azt jobban lehett szerezni mint Brazil tárcsát
Szabi , Feco!

A kicsi 7 a nagy 11 nettó...
Mondtam is a csávónak , hogy nem csodálom , hogy egy darab sincs az országban...
Ja , és Feco:
Válasz #176. hozzászólásra
Brrrrrrrrr! Még nézni is rossz!
A hideg futkos a hátamon!
Remélem senki nem kerül bele a "Mezőgazdasági balesetek" v. hasonló rovatba.
Srácok felénk eljött a ROME tárcsa idelye!! Sokan már szántani sem tudnak..Anyira lágy a talaj föleg a barázda fenék!! Csak az a baj ritka ez a rome tárcsa és nehéz egy jót szerezni..Tudna esetleg valaki egy használható információval segiteni?? A rába elég jol elbotorkálna vele!!

Válasz #167. hozzászólásra
Baxtak küldeni az árat ...
Holnap hívom.
Akik letörték a vízállásos részt, meg a morzsológép.

Tegnap előtti felvételek.
Tudom egyedül maradok ezzel a véleménnyel ,de a jóisten akarata ellenére én nem fogom az idén ősszel művelni a földet , 38 ha búzám odavan most is víz áll a tábláim valamelyik sarkán , a minap megpróbáltam a vetetlen tavalyi szántást megtárcsázni nem ment , majd tavasszal folytatom ha az idő meg a feljebbvaló is partner lesz hozzá, egyébként PIH01 , egyébként sincs ellátási felelősségem, ha most az igéreteket betartva továbbra is jönnek a pénzek akkor talán éhen nem halok , ,különösen ha az AKG NAT2000 is megjönne időben ,tényleg nincs valakinek fülese ezekről ?
Válasz #173. hozzászólásra

A felvétel Kecskeméten készült az akkori agroker bemutatón, ha jók az emlékeim 2005-ben. Már bánom hogy nem vettem az ares helyett atles-t most jól jönne.
Válasz #172. hozzászólásra
akartad venni?
Válasz #171. hozzászólásra

Az egy 936-os, és a jövő nemzedéke a kormányos.
Válasz #169. hozzászólásra
miféle atles ez?
Válasz #169. hozzászólásra

És egy taposot kultúrában mint pl a hibrid kukorica.. Esetenként 3 dik sebességel!! Kis lépésben a SZakadás határán!!Aki ismeri a rábát az tudja hogy az már egy retenetes sebesség!! Olyankor már tényleg a keresük a leg gyengébb láncszemet.. Hol a nyirócsavar az hol az ekeszár hol a gardánkereszt.. És igy továbbbbbbb

Felénk a srácok a 8000 JD-t kétkerékre veszik a barázdában!!

Ugyan Sanyi... Na akkor mit csinálnál amikor a nálunk szokásos szántó sebesség a rábánál a 4 -ik fokozat!!
Válasz #164. hozzászólásra

Lehet hogy az nap csak káromkodás lenne, 5 km az rohadt kevés !!! Így is kinőtt a szakállam, mi lenne akkor??????
A mai jócselekedet ismét megvolt.. A szomszéd öreg havernak az ösziárpának szánt területében kis hiján belefürödtem a rábával!! Még szerencse hogy 8 kerekü a szerszám!!

Igy nagy keservesen amolyan elöre hátra való kigyózó mozgásal tudtam csak kimenekülni...

Ja és az öreg ezt akarja a napokban bevetni!!

Válasz #153. hozzászólásra
Holnap du-ra ígért árat. Egy darab sincs az országban , de azt állítja simán sárra van tervezve és működik.
Demo sincs...
Válasz #163. hozzászólásra
beszarsz de pont ma volt itt 1 zsíros paraszt...
az is azt emlegette h. a xy parcellájában van x db. ér és akkor először megszántja itt.... aztán ott..... aztán amott .......... így tervezi, csak még nem sejti h. benyalja majd a traktort 100x az ősz és húzkálni fogja saját magát 100x hehehe
mondom jó passzió az ilyesmi csak nem vicces... szippantja az időt meg a eurót.........
Válasz #164. hozzászólásra

De sokat mentem én úgy a bográccsal.......
Válasz #161. hozzászólásra
ha a max 5 lenne ahhoz mit szólnál akkor?
Ma voltam terepszemlén szántás miatt. Van egy 52 hekis tábla, amit eddig ránézésre 8 db lehet felszántani és így is kimarad legalább 15 heki.

Válasz #161. hozzászólásra

Mi 180 lóval 4 fejes Ih-val 7 Km/h-val szántottunk tavaj... SZÚÚÚÚSZÁÁÁÁÁÁ
Válasz #157. hozzászólásra

Én ha ma ilyet tettem volna a gépre szántásnál az tutker hogy a harmadik forduló után le is fordult volna a heveder a gépről, ragadt egész nap mint a gyurma. A 180 paci fosott az 5-ös IH ekével, max sebesség 6 KM/h, a méreg majdnem szétvágott!!!!!!
Szerintem ez a vékony heveder szart sem ér így most jelen állapotok alapján.
Válasz #154. hozzászólásra

6-ot ír a prosija.......
úgy látom, h ez valahol Kanadában rejlik