Telekszomszéd búzája
Nem tudom hogy milyen fajta lehet, de nagyon durván néz ki!
ahogy nézem átlagosan 10 emeletes kalászok vannak benne, de volt benne 12-13 emeletes is, és nagyon sok van egy négyzetméteren!
kiváncsi lennék hogy milyen átlaga lesz
Köszi a választ!
Az tényleg szép!
Hát gondolkodom rajt.
Ott van még az LG Kalahárija amiről jókat olvastam.
Mindenképpen full technológia lesz.... 7-8tonna a cél.
Múltkor kérdeztél a Basmatiról. Tegnap vágtuk le. 7,8t-ra jött ki.. amilyen kis kalászok voltak a végén nagyon szépen folyt! :)
Bátran ajánlom! Mi is október utolsó hetében vetettük...
Felénk eddig az árpát szedték le, meg a repcébe belekóstoltak, akik desszikáltak.
Haveromék nem fújták, de sztem a hétvégére az is jó lesz!
Amugy Artoga, D06, DK Equsite van vetve.
Ahogy Gergő is írta egyszikűre repcében a legjobb és legolcsóbb megoldás valamelyik spec 1szikű irtó. Ősszel kalászos árvakelés tavasszal esetleg széltippan.
Az egyszikűt szeded ki legkönnyebben a repcéből egy egyszerű egyszikű írtóval pantera pl . De általában csak búza árva kelés szokott lenni benne (legalábbis nálunk igen) mert ugye búza az előveteménye!
7tonna az nem rossz ugye?
Étkezésit tud?
Mert egy ismerösőm tavaly vett 3ha-ra és most nagyon szép neki, 7t sztem meglesz neki...gondolkodom, hogy kombájn alol ne vegyek e tőle 2-3mázsát az 1ha-omba...max ha nem tudjuk elvetni,mert későn jön le a kuki akkor eladom a faluba....Elvileg másodfokot vetett, most lenne majd 3fokos az gondolom még teremhet ugyanugy!?
Köszi!
A Salsa hatóanyaga etametsulfuron, repcében eddig nem volt még SU hatóanyag.
Itt egy link: Salsa
Ahogy tudom árban nagyon jó lesz. (10 ezer alatt max dózisban is)
A ButisanStar meg 20 ezer körül van. Ezt sokan használják nem rossz anyag. A Salsa is jó lesz szerintem.
Olyat csinalhat e az esso hogy visszapuhitja a buzaszemet??? Mert ma neztem a parjat aminek a vize 9,2 volt most a masiktabla korommel szetnyomhato ?? Igaz ez sokkal surubb es jobb mint a masik
Idén lesz egy új szer is a repce gyomirtó palettán a Salsa.
Korai postemergensen kell használni 2-6 leveles repcében (nincs kockázat, ha nem kel ki a repce akkor nem buktad az alap gyomirtást).
Levél (apró gyomok ellen) és talaj hatása is van.
Jól viszi a zsombort is.
Lehet kombinálni ősszel metazaklór hatóanyaggal (Sultan).
En hasznaltam butisan start is meg sultant is mind a ketto jol teljesit arany tiszta minden. Eleve repcet jobb tiszta nem elhanyagolt foldbe vetni es akkor nincs gond a gyomal.
Persze, egy rolmasz lengyel vetőgéppel amin van aprómagvető elem is . Semmi extra, csak fokozatmentesen állítható a hajtóműve. Ja bocsi, nem akartam senkit megtéveszteni, már megint, de a kép már régebbi, csak akartam mutatni hogy a raktárból vödrözött magból ilyen repce lesz hehe Ismimnek is először van repcéje, majd meglátjuk ki járt jobban , mi már alapból spóroltunk vagy harmincat vetésnél ( vetőmag+ ő elvettette a hiperszuper horsch vetőgéppel) plussz még le is deszikáltatta most, én meg lefújtam az erdőszéleket simán trakival, többi majd beérik, persze nem mondom hogy mi csináltuk jól, majd a számok eldöntik, ha olyan földeken gazdálkodnánk ahol nem rizikós a befektetés akkor persze mi is alátennénk mindent a jóból...
Válasz #8228. hozzászólásra
Mondjuk ez nem fajta volt amit visszavetettünk :)) Mondjuk mi azért csináltuk mert nem voltunk benne biztosak hogy télen nem rágják tarrá a szarvasok ( nem messze tőlünk olyan vadkárok is vannak , tizen hektárokon keresztül, tarrárágott repce 8 mázsát azért hozott) De a miénk megúszta a telet, ja meg sima csúszócsoroszlyás vetőgéppel lett vetve...
Nekünk van visszavetett, gyenge földbe, igaz, igazából egymás mellé kellett volna vetni rendes maggal akkor látszana, szerintem kicsit gyengébb a fogott magos....
Válasz #8226. hozzászólásra
EZ JÓ! Van aki leakar beszélni róla, van aki meg rábeszélni.Önálló ember vagyok azt csinálok amit a nejem mond.De a viccet félre téve fajtával(visszavetett) akarom megpróbálni kis területen legfeljebb a tavasszal zöldtrágya lesz valamilyen kapás előtt.
Az idén én is megpróbálom a repcét, de csak a legutolsó pillanatban akarom elvetni, (15. után)vagy inkább később, a megfigyeléseim alapján a kicsik mint én is, ez költség csökkentő.
26403 hozzászólás
Válasz #8262. hozzászólásra
Nagyon úgy néz ki mint a hibridek.............????????..............
Válasz #8263. hozzászólásra

Mindenképpen megfogom kérdezni, mert engem is nagyon érdekel!
Válasz #8262. hozzászólásra
Szia! Megkérded a fajtát? Biztosan jó ezt tudni a gazdatársaknak
Telekszomszéd búzája

Nem tudom hogy milyen fajta lehet, de nagyon durván néz ki!
ahogy nézem átlagosan 10 emeletes kalászok vannak benne, de volt benne 12-13 emeletes is, és nagyon sok van egy négyzetméteren!
kiváncsi lennék hogy milyen átlaga lesz
Válasz #8260. hozzászólásra
Köszi a választ!
Az tényleg szép!
Hát gondolkodom rajt.
Ott van még az LG Kalahárija amiről jókat olvastam.
Mindenképpen full technológia lesz.... 7-8tonna a cél.
Te kukorica után vetetted vagy?
Válasz #8116. hozzászólásra
Múltkor kérdeztél a Basmatiról. Tegnap vágtuk le. 7,8t-ra jött ki.. amilyen kis kalászok voltak a végén nagyon szépen folyt! :)
Bátran ajánlom! Mi is október utolsó hetében vetettük...
Moderálási elveink miatt törölve.
Mf-es (3146)
2014-07-01 10:51:39
Válasz #8254. hozzászólásra
Köszi a választ!
Felénk eddig az árpát szedték le, meg a repcébe belekóstoltak, akik desszikáltak.
Haveromék nem fújták, de sztem a hétvégére az is jó lesz!
Amugy Artoga, D06, DK Equsite van vetve.
Igen most itt esik az eső, Zalában!
Válasz #8255. hozzászólásra
Ahogy Gergő is írta egyszikűre repcében a legjobb és legolcsóbb megoldás valamelyik spec 1szikű irtó. Ősszel kalászos árvakelés tavasszal esetleg széltippan.
Válasz #8255. hozzászólásra
Az egyszikűt szeded ki legkönnyebben a repcéből egy egyszerű egyszikű írtóval pantera pl . De általában csak búza árva kelés szokott lenni benne (legalábbis nálunk igen) mert ugye búza az előveteménye!
Válasz #8249. hozzászólásra
. ahogy nézem ez nem visz semmilyen egysziküt, de a butsan igen. ugye ez így van?
köszi az információkat
Harmadfokkal még semmi gond am javító minőséget tud kb 120N 80-100 PK mellett kétszeri gombázás és lombtrágya.
Válasz #8251. hozzászólásra
7tonna az nem rossz ugye?
Étkezésit tud?
Mert egy ismerösőm tavaly vett 3ha-ra és most nagyon szép neki, 7t sztem meglesz neki...gondolkodom, hogy kombájn alol ne vegyek e tőle 2-3mázsát az 1ha-omba...max ha nem tudjuk elvetni,mert későn jön le a kuki akkor eladom a faluba....Elvileg másodfokot vetett, most lenne majd 3fokos az gondolom még teremhet ugyanugy!?
Köszi!
Válasz #8251. hozzászólásra
Szia! Te borŕszkodsz is?
2013.Heves megye kb 20 ak-ás föld 7t/ha a Kalahári.
Engem meg LG Kalahári érdekelne van valakinek???
Válasz #8247. hozzászólásra
A Salsa hatóanyaga etametsulfuron, repcében eddig nem volt még SU hatóanyag.
Itt egy link: Salsa
Ahogy tudom árban nagyon jó lesz. (10 ezer alatt max dózisban is)
A ButisanStar meg 20 ezer körül van. Ezt sokan használják nem rossz anyag. A Salsa is jó lesz szerintem.
Van most HISSEO vagy BASMATI búzája valakinek?

Esetleg tapasztalat?
Válasz #8241. hozzászólásra

És te hatóanyagot tudsz már? Szerinted melyik lenne a legjobb most ősszel?
Válasz #8241. hozzászólásra

Persze hogy csinálhat és csinál is meg a minőséget is húzza le sajnos. Hétvégén mi is kezdtük volna vágni de visszapuhultak.
Olyat csinalhat e az esso hogy visszapuhitja a buzaszemet??? Mert ma neztem a parjat aminek a vize 9,2 volt most a masiktabla korommel szetnyomhato ?? Igaz ez sokkal surubb es jobb mint a masik
Búzákkal hogy álltok? Mert ahogy én az enyémet elnézem, szerintem a jövő héten lehet kezdeni vágni!

Akkor kell a kombináció ha sok a területen a perzsa veronika és a galaj.
Válasz #8239. hozzászólásra
Idén lesz egy új szer is a repce gyomirtó palettán a Salsa.
Korai postemergensen kell használni 2-6 leveles repcében (nincs kockázat, ha nem kel ki a repce akkor nem buktad az alap gyomirtást).
Levél (apró gyomok ellen) és talaj hatása is van.
Jól viszi a zsombort is.
Lehet kombinálni ősszel metazaklór hatóanyaggal (Sultan).
Válasz #8239. hozzászólásra
En hasznaltam butisan start is meg sultant is mind a ketto jol teljesit arany tiszta minden. Eleve repcet jobb tiszta nem elhanyagolt foldbe vetni es akkor nincs gond a gyomal.
ha nem segít senki hogy milyen alap vagyszer lenne jó akkor kérdezek én butisan star vagy complete?
Válasz #8236. hozzászólásra
Ismimnek is először van repcéje, majd meglátjuk ki járt jobban , mi már alapból spóroltunk vagy harmincat vetésnél ( vetőmag+ ő elvettette a hiperszuper horsch vetőgéppel) plussz még le is deszikáltatta most, én meg lefújtam az erdőszéleket simán trakival, többi majd beérik, persze nem mondom hogy mi csináltuk jól, majd a számok eldöntik, ha olyan földeken gazdálkodnánk ahol nem rizikós a befektetés akkor persze mi is alátennénk mindent a jóból...
Persze, egy rolmasz lengyel vetőgéppel amin van aprómagvető elem is . Semmi extra, csak fokozatmentesen állítható a hajtóműve. Ja bocsi, nem akartam senkit megtéveszteni, már megint, de a kép már régebbi, csak akartam mutatni hogy a raktárból vödrözött magból ilyen repce lesz hehe
Válasz #8225. hozzászólásra
Ne vesd el augusztusba jobban jársz!
Lehet tudnék neked magot is szerezni 1-2 ha-ra
Válasz #8231. hozzászólásra
Megkérdezhetem hogy milyen fajta vetőgéppel vetettétek?
Válasz #8230. hozzászólásra
hol van ez, qrva ződ még
Moderálási elveink miatt törölve.
Mf-es (3146)
2014-06-25 11:33:31
Válasz #8232. hozzászólásra

ÉS a kép.
Valahogy így kapás elé.Ez idei kép.
Mondjuk ez nem fajta volt amit visszavetettünk :)) Mondjuk mi azért csináltuk mert nem voltunk benne biztosak hogy télen nem rágják tarrá a szarvasok ( nem messze tőlünk olyan vadkárok is vannak , tizen hektárokon keresztül, tarrárágott repce 8 mázsát azért hozott) De a miénk megúszta a telet, ja meg sima csúszócsoroszlyás vetőgéppel lett vetve...

Nekünk van visszavetett, gyenge földbe, igaz, igazából egymás mellé kellett volna vetni rendes maggal akkor látszana, szerintem kicsit gyengébb a fogott magos....
Válasz #8227. hozzászólásra
Arra esetleg valami javaslat?
Biztos hogy az lenne a legjobb de szerintem simát fogok venni illetve vetni
Válasz #8226. hozzászólásra
Van aki leakar beszélni róla, van aki meg rábeszélni.
Önálló ember vagyok azt csinálok amit a nejem mond.

De a viccet félre téve fajtával(visszavetett) akarom megpróbálni kis területen legfeljebb a tavasszal zöldtrágya lesz valamilyen kapás előtt.
EZ JÓ!
Válasz #8224. hozzászólásra

Cleratop
Válasz #8225. hozzászólásra
Költségcsökkentő????Ha el sem veted az lesz az igazi költségcsökkentés!
Az idén én is megpróbálom a repcét, de csak a legutolsó pillanatban akarom elvetni, (15. után)vagy inkább később, a megfigyeléseim alapján a kicsik mint én is, ez költség csökkentő.
kollégák az idei repcében melyik alap gyomító viszonyult jónak vagy melyik dolgozott a legjobban?

Válasz #8221. hozzászólásra

Igen a gyomírtásra gondoltam de azt hittem hogy alapot fújtál neki, de a felülkezelőhöz képest nagyon tiszta maradt
Válasz #8212. hozzászólásra

szép eredmény
ikarus al volt gyomirtva ősszel ha erre gondoltal :-)
Válasz #8212. hozzászólásra

szabad tudni hogy mit kapott alap kezelésbe?
Válasz #8210. hozzászólásra

Felénk is ez a helyzet a gyenge búzák már totál sárgák voltak a miénk meg még zöld volt utánna kb 2hétig, remélem a mázsán is jó lesz
mi is gondolkozunk h levesszuk 400 000 alá meglatjuk majd
Válasz #8216. hozzászólásra
Nem sok az?Azért érdeklődök mert most én is 76-ra akarom vetni.
440 000 csira