Két-három hete érdeklődtem bálázó választása felől, még akkor meg is vettem: Welger AP52-es, 3.000 euró volt, kb. 300 bálát készítettem eddig vele (mert egyfolytában esett az eső!!!), meg vagyk elégedve.
Végig tengelyen és fogaskerekeken hajt, lánc nincs benne. A képen egy 35 lovas Arbos 2035-ös traktor van előtte, de 100 bálát egy 20 lovas Hart 200 DT márkájúval készítettem.
Viszont a bálái iszonyú nehezek: egyik darabbal beleszaladtam az estébe, és megharmatosodott az amúgy tökéletesen száraz lucerna. Na, az utolsók közül egyik 28 kg volt, a másik 31 kg, másnap, 36 fokban már levegőt se kaptam, mire felviláztam az utánfutóra.
Vagy kisebb kockát készítőt kellett volna venni, vagy pedig fel kell nőni a feladathoz, aminek így 50 felé már nem túl tág a perspektívája.
Válasz djmarkee #3367. hozzászólásáraBotos veje vagyok XD . Láncunk, szíjunk nincs. Bálázóalkatrészeket viszont mi gyártsuk! Ha kell valami tessék kérdezni! gegem42@gmail.com
+381638371370
Válasz D.G. #3364. hozzászólásáraHát őőő....Botosékat ismered? Gugliba írd be, hogy Botos meg Welger, és kidobja. Amit itthon lehet kapni bálázó alkatrészt, annak a 95%-át tőlük veszik. :D :D :D Szegedtől 100 kilométerre vannak, szóval még személyesen is megéri lemenni hozzájuk, én náluk újítottam fel teljesen...csak láncuk nincs, azt mondták. :(
Válasz djmarkee #3363. hozzászólásáraNyíregyháza.. nyírker kft...minden van nekik..max rendelni kell..webshop is van...de jobb beszélni velük telón... én most rendeltem az én bálázómhoz gyári meghajtó szíjat... welgerhez minden van az utolsó csavarig..
Válasz kisdávid #3354. hozzászólásáraSaját gyártmány,jeladó reed kontakt meg két elektromechanikus számláló.A egyik a napi,ami nullázható,a másik meg csak úgy számolgat,és minden kötésnél sipol...
Válasz barkogomor62 #3346. hozzászólásáraAmiért alkatrész kell, az a szombati napomat helyre tette. Este kezdtem el luernát bálázni. 19 órakor még úgy tört mint a pozdorja, 21 óra utám nem sokkal pedig úgy megereszkedett mint a msogatórongy. Olyan puha lett 10-15 perc alatt, hogy a bálakamrában keményebb lett mint a szalmabrikett. Naná hogy eligazított mindent a mit lehetett.
Agyondícsérgettem az Ap 42-t és csak akkor köt, ha a csillagkerékhez kapcsolódó laposvasat kézzel felhúzom...
Mi lehet a baj?
A csillagkerék, ami a kicsúszó báláról kapja a meghajtást annak a tengelyén műanyag persely volt, de tavaly elkopott.Télen esztergáltattunk bele detto ugyan olyat.
A tünet hogy a ricnis laposvan elkezd felemelkedni, de egy idő után megáll, és egyhelyben mozog. A ricni elvileg nem kopott, bár fognak nem nevezhető gyárilag sem...
Remélem sikerül megfwjteni mert kb 1200 bálányi cucc lassan várja a sorsát
Válasz Gege #3331. hozzászólásáraKöszönöm! Van Welgerrel tapasztalatom, mintegy 15 évvel ezelőtt évekig azzal dolgoztam, sajnos a végtelenségig kopott volt, s így sok bosszúságot okozott - bár volt, amikor egyhuzamban 2000 bálát is megcsinált hiba nélkül, még a kötőt is átvette a második tekercsről anélkül, hogy hibázott volna, máskor meg minden 10-ből eldobott 5-öt..
3820 hozzászólás
Válasz fiatalember35 #3369. hozzászólásáraGratula, jó döntés volt!

Lazíts a rugókon, és könyebb lesz.
Én a kistesójával szénából 12-14 kg szénát és max 15-18 kg lucit csinálok, pedig csúszdán megy a pótra...
Lucinál ahogy puhúl van, hogy félig is kitekerem a rugót.
Két-három hete érdeklődtem bálázó választása felől, még akkor meg is vettem: Welger AP52-es, 3.000 euró volt, kb. 300 bálát készítettem eddig vele (mert egyfolytában esett az eső!!!), meg vagyk elégedve.

Végig tengelyen és fogaskerekeken hajt, lánc nincs benne. A képen egy 35 lovas Arbos 2035-ös traktor van előtte, de 100 bálát egy 20 lovas Hart 200 DT márkájúval készítettem.
Viszont a bálái iszonyú nehezek: egyik darabbal beleszaladtam az estébe, és megharmatosodott az amúgy tökéletesen száraz lucerna. Na, az utolsók közül egyik 28 kg volt, a másik 31 kg, másnap, 36 fokban már levegőt se kaptam, mire felviláztam az utánfutóra.
Vagy kisebb kockát készítőt kellett volna venni, vagy pedig fel kell nőni a feladathoz, aminek így 50 felé már nem túl tág a perspektívája.
Válasz djmarkee #3367. hozzászólásáraBotos veje vagyok XD . Láncunk, szíjunk nincs. Bálázóalkatrészeket viszont mi gyártsuk! Ha kell valami tessék kérdezni! gegem42@gmail.com
+381638371370
Válasz D.G. #3366. hozzászólásáraKöszi a segítséget, mindenképp rákérdezek náluk. :D :P
Válasz djmarkee #3365. hozzászólásárahát azt. hogy honnan szerzik be nem tudom... én amit eddig kértem, hozták ..
Válasz D.G. #3364. hozzászólásáraHát őőő....Botosékat ismered? Gugliba írd be, hogy Botos meg Welger, és kidobja. Amit itthon lehet kapni bálázó alkatrészt, annak a 95%-át tőlük veszik. :D :D :D Szegedtől 100 kilométerre vannak, szóval még személyesen is megéri lemenni hozzájuk, én náluk újítottam fel teljesen...csak láncuk nincs, azt mondták. :(
Válasz djmarkee #3363. hozzászólásáraNyíregyháza.. nyírker kft...minden van nekik..max rendelni kell..webshop is van...de jobb beszélni velük telón... én most rendeltem az én bálázómhoz gyári meghajtó szíjat... welgerhez minden van az utolsó csavarig..
sziasztok!
Welger kiskocka bálázót újítok, AP45 típust.
Botosnál megvannak a lánckerekek hátulra, de azt mondja, hogy nincsen lánca...
Kérdés: honnan tudok új láncot szerezni az új lánckerekeimre? :O
Köszi a segítséget! :))
Válasz csoppika #3352. hozzászólásáraVolna eggy 3000 bala megszámolni
Válasz csoppika #3359. hozzászólásáraHa 25 év alatti dögös barna nő lennél,akkor ránéznék az biztos.
Válasz mtz1221 #3356. hozzászólásáraAz aranyerem jobban tetszene???

Válasz kisdávid #3354. hozzászólásáraSaját gyártmány,jeladó reed kontakt meg két elektromechanikus számláló.A egyik a napi,ami nullázható,a másik meg csak úgy számolgat,és minden kötésnél sipol...
Válasz kisdávid #3351. hozzászólásáraÍrd be a keresőbe hogy bálaszámláló,kidob több típust mechanikus-at Én is onnan rendeltem
Válasz Gepi #3355. hozzászólásáraSzerintem fő állásban pont az,mert mindig a kezét mutogassa.

Válasz csoppika #3352. hozzászólásáraGondolkodtál már azon, hogy kézmodell legyél?
Válasz jozef19 #3353. hozzászólásáraÉs miet kép esetleg
Válasz kisdávid #3351. hozzászólásáraVillanyosat a fülkében...
Válasz kisdávid #3351. hozzászólására

Üdv ki mien bálaszámlálót használ?
Válasz kisdávid #3349. hozzászólásáraParancsolj!
Üdv valaki tud segiteni 442 es bálázoban?
Válasz barkogomor62 #3347. hozzászólásáraVagyok. Csak melyik a maga mailje?
Milyen bálázója van?
Válasz barkogomor62 #3346. hozzászólásáraAmiért alkatrész kell, az a szombati napomat helyre tette. Este kezdtem el luernát bálázni. 19 órakor még úgy tört mint a pozdorja, 21 óra utám nem sokkal pedig úgy megereszkedett mint a msogatórongy. Olyan puha lett 10-15 perc alatt, hogy a bálakamrában keményebb lett mint a szalmabrikett. Naná hogy eligazított mindent a mit lehetett.

Gege remélem gépközelben vagy. Küldtem e-mailt alkatrészre.
Válasz UE-28 #3341. hozzászólásáraIgen azzal az állítással lehet szabályozni a kötést.
Válasz baloghsandor56 #3343. hozzászólásáraÜdv!
Köszönöm a lehetőséget.
+36304251463
De reggeltől estig a traktorban ülök, így nem biztos, hogy meghallom, de visszacsörgök majd.
Most hibátlanül működik!
Üdv!
Válasz UE-28 #3338. hozzászólásáraadmeg a telefonszamod visszahivlak
Üdv kollégák van egy K430 bálázó eladó ha valakit érdekel estére felteszem a hirdetést meg a képeket.
Apám jött rá a hibára, hátha más is jár így, leírom.

Amire mutatok csavar szűk mm lóghatott a furatban az lett fellazítva, és hátra feszítve annak konzolját lett lehúzva az anya. Igy hibátlanul köt
Válasz mtz1221 #3339. hozzászólásáraMi is abban bízunk, hogy nincs komoly baj, csak addig, amíg nem tudjuk a probléma okát
Köszi, feltétlen megnézzük!
Válasz UE-28 #3338. hozzászólásáraAhol kötést indítja a kar ott lesz a gond.Ha kenhetó az a része akkor lehet csak zsír belekeményedett.
A sors fintora...

Agyondícsérgettem az Ap 42-t és csak akkor köt, ha a csillagkerékhez kapcsolódó laposvasat kézzel felhúzom...
Mi lehet a baj?
A csillagkerék, ami a kicsúszó báláról kapja a meghajtást annak a tengelyén műanyag persely volt, de tavaly elkopott.Télen esztergáltattunk bele detto ugyan olyat.
A tünet hogy a ricnis laposvan elkezd felemelkedni, de egy idő után megáll, és egyhelyben mozog. A ricni elvileg nem kopott, bár fognak nem nevezhető gyárilag sem...
Remélem sikerül megfwjteni mert kb 1200 bálányi cucc lassan várja a sorsát
Válasz fiatalember35 #3330. hozzászólásáraNekem Welger Ap 42 van 6 éve, azóta 1 eladót láttam itthon ez is sokat elárul. Végig tengelyen hajt.
Szeretjük nagyon.
Válasz mtz1221 #3334. hozzászólásáraNem vagyok nagy barátja a javításnak, ha nem muszáj... de talá ezzel nem vagyk egyedül :)
Válasz fiatalember35 #3333. hozzászólásáraOlvass vissza, úgy tudsz meg a legtöbbet. Használd a keresőt esetleg.
Válasz fiatalember35 #3333. hozzászólásáraAP 53,vagy ha szeretsz javítani akkor 61 és elejétől a végéig nézd át.
Melyik legyen?
Welger AP42-es (az újabb verzió, szöghajtással)
Welger Ap 41-es
Welger AP45-ös
Welger Ap52-es?
Tapasztalatok?
Válasz Gege #3331. hozzászólásáraKöszönöm! Van Welgerrel tapasztalatom, mintegy 15 évvel ezelőtt évekig azzal dolgoztam, sajnos a végtelenségig kopott volt, s így sok bosszúságot okozott - bár volt, amikor egyhuzamban 2000 bálát is megcsinált hiba nélkül, még a kötőt is átvette a második tekercsről anélkül, hogy hibázott volna, máskor meg minden 10-ből eldobott 5-öt..
Egy jó állapotú csak kellene menjen.
Válasz fiatalember35 #3330. hozzászólásáraMajdnem mindegy, csak jó állapotú legyen..
Amúgy welgerre szavaznék!
Milyen márkájú és típusú kiskocka bálázót érdemes venni (max. egymillió forintért!)
Welger, Claas Markant, New Holland, IHC..??
Előre is köszi a véleményeket!
Válasz fridtamas #3326. hozzászólásáraBizzál Sanyibácsiban a legjobb és az egyetlen.
Válasz fridtamas #3324. hozzászólására
Válasz fridtamas #3324. hozzászólásáraadmegatelefonszamod vissza hivlak
Válasz Gege #3300. hozzászólására Űdv. kiskocka bálázó szerelőt keresek tudsz nekem segíteni?
Válasz Gege #3300. hozzászólására Űdv. kiskocka bálázó szerelőt keresek tudsz nekem segíteni?
Üdv: Tud valaki olyan szerelőt aki ért a wergel AP 12 -höz?
Üdv: Tud valaki olyan szerelőt aki ért a wergel AP 12 -höz?
Válasz zoli6886 #3320. hozzászólásáraÜdv!
Mi igen!
Welger Ap42