Nálunk van egy figura aki a kis lucerna bála közé konyha sót szokot szorni összerakáskor a tehenek meg ugy eszik mint a mannát.
Szerintem ezzel is valami hasonlot lehet elérni. De ez csak egy tipp.
Válasz #2935. hozzászólásra
üdv!megszámoltam a ronpakkon a leszoritó görgőt:6szögletes,ugy van szerinem összepréselve kb 1,5-es lemezből.meg minden szög végén van kb 2-2,5centis éle.nagyon jol van becsapágyazva,munka közbe pörög nagyon gyorsan...
Köszike, de ez Hesston átmázolva. Azzal meg nem foglalkozunk... De a Viconból meg lasssan új bálázó lesz, holnap jön meg álítólag hozzá az új lánckerék, akkor már szinte minden új lesz benne.
körbálázo rendfelszedőjére szeretném megcsinálni azt a hengert amit az ujakon látok ! és érdekelne akinek van mekkora a méretei hossz átmérő és hogy hányszögűre van meghajtva? arrol van szo ami a rendfelszedő elött pörög és lenyomja a rendet nekem ott csak egy sima lemez van ives az alja és azt feljebb vágnám betenném a helyére mert teccik nagyon és igy nem tolna össze nagy rendet maga előtt....
szoval akinek van az megmérné bemondaná megköszönném
Igen, csak amikor egyik gép folyamatosan kaszál, a másik meg nem győz bálázni?? Itt olyan bálázóhiány van, hogy a fele széna most is kinn rohad. Mindenki levágja a füvet, és utána kezd el gondolkodni, hogy hogyan lesz felgurítva. Pedig hárman vagyunk, akinek van bálázója, ebből egy Hesston, az rögtön ki is esik a nagy bálák miatt, uhogy ketten vagyunk, aki bérbe bálázik, de mindkettőnknek fixkamrás bálázója van, és még így is hisztériáznak a mérete miatt, nem hogy örülnének annak, hogy bebálázzuk. Azért kell vennem egy Variokamrásat...
Szia
Akkor szokta feltekerni ha nagy a harmat vagy kicsit zöld még az anyag szerintem sincs rá orvosság.esetleg lehet probálkozni kisseb nagyobb fordulaton kezdeni a bálát esetleg jobb,bal oldalt kezdeni de nemhiszem,hogy segít.
Hello! Érdeklődnék mi lehet a baj Hesston m 1300 as bálázóvAL, hogy a négyszögtengely állandóan feltekeri a szénát?minden 4. i bálánál főleg kezdéskor feltekerte a szénát,lehet vmin állítani?Előre is köszi.
hali!
Én amit szerdán vágtam tegnap este sodortam ma délután báláztam a forroságba, szép zöldreszáradt széna ja és JD550-el,szerintem se szabad szétégetni a szénát ha nem muszáj szalmát meg bármikor lehet bálázni,szerintem
Nekem erről a nappal--éjszaka harmaton való bálázásról az a véleményem , hogy szénánál nem éjszaka kell bálázni, hogy ne legyen túl száraz, hanem egyszerűen nem kell megvárni, hogy sárgára száradjon az anyag és akkor a természetes nedvességtartalmából marad még a fűnek, és szép világoszöld anyagot lehet csinálni. mondjuk ebben az időben szinte minden óra számít oda kell figyelni van amikor 48 óra elég kaszálás után és lehet bálázni de jó munkaszervezéssel meg lehet ezt oldani.
Szalmánál meg nem értem minek kell aggódni azért, ha töri a gép, van akit ez érdekel?? én azt mindig nappal bálázom.
Úgy szokott lenni ,hogy délelőtt még jó a 90-ven délután meg még lejjebb este felé meg megint lehet növelni,ahogy puhúl az anyag ,de legjobb kombájn után szedni akkor ugyanis egyforma a nyomás ,,csak persze a kombájnosok nem nagyon szeretik ,hogy ott bogarászolsz mellette.
Amikor tavaly elkezdtem vele bálázni, akkor- kímélve az öreg mtz-50-est - eleve 90-en nyomattam és 2,5-et tekertem a szalmára, de 100 bálából 5-6 még így is kirepedt a Krone, a Juta és JD hálóval is.
90-nél is lejjebb vegyem a nyomást?
HMannyira hogy ne repedjen ,,tavaly a comprimával mindent 100báron nyomtam ,,,hát mit is mondjak ,,a szalmák kazalban hozzá kezdtek pukkadozni ,csúnya lett de ennek már utána vagyunk.Most meg a meghalni bálázót tapasztalgatom.
Adnátok tanácsot, hogy szalmában milyen hálót használtok és hányszor tekertetitek be? Claas hálót használok, de száraz anyagnál néha reped, durran a háló. 2,5 szeresen lehet több kéne rá?
kombájn után vágva megint más mert akkor még nem csontszáraz a szára az árpának mert még pár orája még "élt" a növény a nagyok ugy csinálják egyböl kombi után mennek és akkor nem kell félni semmitöl
Válasz #2893. hozzászólásra
én ma árpaszalmát nyomtam claas 106-után 37fokba.(1orakor kezdtem,a kombáj már akkor levágott egy 4-5hektárt.)szo szerint csak a gázt tiportam.vissza kellett kapcsolnom a sebességgel délután mert melegedett a 892es.itt nem gond a nappali bálázás.elötte szénán voltam.itt reggel 8-tol este 10ig megy a gép megállás nélkül.eddigi meghibásodás:egy darab biztonsági nyirocsavar csere a rendfelszedőn.ez is a rossz terep miatt.
Ahhoz képest tavaly 11 órakor elég rendesen bemedvézgetett tőlle a Vicon, és amennyi föld van nem szívesen töltöm kint 2hétig majdnem mind íccakát, csak azért, hogy ne törje össze a bálázóKülönben meg azt mondom, hogy szecskázva volt
7991 hozzászólás
Válasz #2944. hozzászólásra

az kicsit nehéz a hesstonnak szerintem. De lehet hogy ilyen harmat szimulátor hogy 30 fokba se törje a lucerna levelét
Válasz #2942. hozzászólásra
Szerintem szenázsbálát csinál a bálázóval, és itt oltja be az anyagot.
Válasz #2942. hozzászólásra
Nálunk van egy figura aki a kis lucerna bála közé konyha sót szokot szorni összerakáskor a tehenek meg ugy eszik mint a mannát.
Szerintem ezzel is valami hasonlot lehet elérni. De ez csak egy tipp.
Szerintetek mi az a bálázó elején itt
Johni 592-ről mik a vélemények?
Válasz #2935. hozzászólásra

üdv!megszámoltam a ronpakkon a leszoritó görgőt:6szögletes,ugy van szerinem összepréselve kb 1,5-es lemezből.meg minden szög végén van kb 2-2,5centis éle.nagyon jol van becsapágyazva,munka közbe pörög nagyon gyorsan...
Válasz #2937. hozzászólásra

Egyik íccaka elmegyünk meglátogatni ezt?
Válasz #2936. hozzászólásra

hálo kötözést kéne ráeröltetni de körbe érdeklödök mégegyszer hátha valaki legyártja vagy levehetö lenne bontott gépröl
Válasz #2933. hozzászólásra

Köszike, de ez Hesston átmázolva. Azzal meg nem foglalkozunk... De a Viconból meg lasssan új bálázó lesz, holnap jön meg álítólag hozzá az új lánckerék, akkor már szinte minden új lesz benne.
körbálázo rendfelszedőjére szeretném megcsinálni azt a hengert amit az ujakon látok ! és érdekelne akinek van mekkora a méretei hossz átmérő és hogy hányszögűre van meghajtva? arrol van szo ami a rendfelszedő elött pörög és lenyomja a rendet nekem ott csak egy sima lemez van ives az alja és azt feljebb vágnám betenném a helyére mert teccik nagyon és igy nem tolna össze nagy rendet maga előtt....

szoval akinek van az megmérné bemondaná megköszönném
Vario Pack 1800 a multkor lemaradt kép ek

Válasz #2925. hozzászólásra

http://www.agroinform.com/aprohirdetes/4072426/Massey-Ferguson-834-balazo-elado.html#
ezt lesd meg
Válasz #2927. hozzászólásra
2,5 tekeréssel ~360 db felett.
Válasz #2930. hozzászólásra

Ez a számítás igaz lehet.
Válasz #2929. hozzászólásra
még nem csináltam csak ha becsomagolom akkor de még egyszerre ennyit soha.
300db felett valahol,
Válasz #2928. hozzászólásra

És ha 120as?
Válasz #2927. hozzászólásra

270db-ra elég ha 150es a bála.
Egy ilyen háló :bálaháló 1,23m X 3600m Juta kb. hány bálára elég?
1,20x1,20as bálára gondolok.
Üdvözletem, ki milyen hálot használ krone vario ba?
Válasz #2919. hozzászólásra

Igen, csak amikor egyik gép folyamatosan kaszál, a másik meg nem győz bálázni?? Itt olyan bálázóhiány van, hogy a fele széna most is kinn rohad. Mindenki levágja a füvet, és utána kezd el gondolkodni, hogy hogyan lesz felgurítva. Pedig hárman vagyunk, akinek van bálázója, ebből egy Hesston, az rögtön ki is esik a nagy bálák miatt, uhogy ketten vagyunk, aki bérbe bálázik, de mindkettőnknek fixkamrás bálázója van, és még így is hisztériáznak a mérete miatt, nem hogy örülnének annak, hogy bebálázzuk. Azért kell vennem egy Variokamrásat...
Válasz #2917. hozzászólásra

Mondjuk olyan volt már, hogy a 514-es hátulja kicsit megbánta, amikor nekitolatott egy bálának. Még jó, hogy nem az én bálám volt.
Szia
Akkor szokta feltekerni ha nagy a harmat vagy kicsit zöld még az anyag szerintem sincs rá orvosság.esetleg lehet probálkozni kisseb nagyobb fordulaton kezdeni a bálát esetleg jobb,bal oldalt kezdeni de nemhiszem,hogy segít.
Válasz #2921. hozzászólásra
2 éve volt lekaszálva kölesünk, azt báláztam kissé idő előtt, de ígérték a vihart fel kellett tekerni.
Ahol gyengébb volt még az anyag ott tekerte fel néha a négyszögtengely, de csak bálakezdéskor.
Igazándiból orvosság tudtommal nincs rá.
Hello! Érdeklődnék mi lehet a baj Hesston m 1300 as bálázóvAL, hogy a négyszögtengely állandóan feltekeri a szénát?minden 4. i bálánál főleg kezdéskor feltekerte a szénát,lehet vmin állítani?Előre is köszi.
Válasz #2919. hozzászólásra

hali!
Én amit szerdán vágtam tegnap este sodortam ma délután báláztam a forroságba, szép zöldreszáradt széna ja és JD550-el,szerintem se szabad szétégetni a szénát ha nem muszáj szalmát meg bármikor lehet bálázni,szerintem
Nekem erről a nappal--éjszaka harmaton való bálázásról az a véleményem , hogy szénánál nem éjszaka kell bálázni, hogy ne legyen túl száraz, hanem egyszerűen nem kell megvárni, hogy sárgára száradjon az anyag és akkor a természetes nedvességtartalmából marad még a fűnek, és szép világoszöld anyagot lehet csinálni. mondjuk ebben az időben szinte minden óra számít oda kell figyelni van amikor 48 óra elég kaszálás után és lehet bálázni de jó munkaszervezéssel meg lehet ezt oldani.
Szalmánál meg nem értem minek kell aggódni azért, ha töri a gép, van akit ez érdekel?? én azt mindig nappal bálázom.
Válasz #2917. hozzászólásra

Válasz #2915. hozzászólásra

Hehe, nekem még nem merték mondani
Válasz #2915. hozzászólásra
Oké kipróbálom. Köszi a tanácsot!
Válasz #2914. hozzászólásra

Úgy szokott lenni ,hogy délelőtt még jó a 90-ven délután meg még lejjebb este felé meg megint lehet növelni,ahogy puhúl az anyag ,de legjobb kombájn után szedni akkor ugyanis egyforma a nyomás ,,csak persze a kombájnosok nem nagyon szeretik ,hogy ott bogarászolsz mellette.
Válasz #2913. hozzászólásra
Amikor tavaly elkezdtem vele bálázni, akkor- kímélve az öreg mtz-50-est - eleve 90-en nyomattam és 2,5-et tekertem a szalmára, de 100 bálából 5-6 még így is kirepedt a Krone, a Juta és JD hálóval is.
90-nél is lejjebb vegyem a nyomást?
Válasz #2912. hozzászólásra
annyira hogy ne repedjen ,,tavaly a comprimával mindent 100báron nyomtam ,,,hát mit is mondjak ,,a szalmák kazalban hozzá kezdtek pukkadozni ,csúnya lett de ennek már utána vagyunk.Most meg a meghalni bálázót tapasztalgatom.
HM
Válasz #2911. hozzászólásra
:D
Krone RP 1250MC-re konvertálva mennyi lenne ez a visszább vett nyomás?
Válasz #2910. hozzászólásra

Ha reped a háló akkor lejjebb veszem a nyomást ,,de akkor sem teszek rá több hálót.
Válasz #2909. hozzászólásra
Mekkora nyomáson?
Nem durrannak a bálák?
Válasz #2908. hozzászólásra

Én jutát használok és mindenre 2.5kört tekerek
Válasz #2907. hozzászólásra
JD hálót használok és lucernára 2,5
szénára 3,5
szalmára 4,3 kört tekerek.
Adnátok tanácsot, hogy szalmában milyen hálót használtok és hányszor tekertetitek be? Claas hálót használok, de száraz anyagnál néha reped, durran a háló. 2,5 szeresen lehet több kéne rá?
Válasz #2903. hozzászólásra
kombájn után vágva megint más mert akkor még nem csontszáraz a szára az árpának mert még pár orája még "élt" a növény a nagyok ugy csinálják egyböl kombi után mennek és akkor nem kell félni semmitöl
Össze ér a lánc pedig a lánc és a fogaskerekek is jo állapotuak , mi a megoldás?
Üdv. Vario Pack Krone 1800 on mi lehet ,hogy belógósodott az egyik oldalo kamra lánc hátul és a 160as bála felénél elkezd csattogni egy 10másodpercet.
én ma árpaszalmát nyomtam claas 106-után 37fokba.(1orakor kezdtem,a kombáj már akkor levágott egy 4-5hektárt.)szo szerint csak a gázt tiportam.vissza kellett kapcsolnom a sebességgel délután mert melegedett a 892es.itt nem gond a nappali bálázás.elötte szénán voltam.itt reggel 8-tol este 10ig megy a gép megállás nélkül.eddigi meghibásodás:egy darab biztonsági nyirocsavar csere a rendfelszedőn.ez is a rossz terep miatt.
Válasz #2901. hozzászólásra

És ilyen az idő nállunk, amint lemegy a nap a fák mögé. Ezt tegnap kilenckor fotóztam. Ilyen időben a szalma is megpenészedik ha éjszaka bálázom.
Különben meg azt mondom, hogy szecskázva volt

Ahhoz képest tavaly 11 órakor elég rendesen bemedvézgetett tőlle a Vicon, és amennyi föld van nem szívesen töltöm kint 2hétig majdnem mind íccakát, csak azért, hogy ne törje össze a bálázó
Válasz #2899. hozzászólásra
Ezt is azt is ...
Válasz #2898. hozzászólásra
,,,,ÉN is akarok olyat bálázni.
És mit báláztál,hogy már kikereste az árát
Válasz #2897. hozzászólásra
Két ropi volt keményben...
Válasz #2896. hozzászólásra

Válasz #2895. hozzászólásra
Az enyém meg három gurigával kikerste az árát...