Nézegettem én is őket tavaly télen. Egyért ki is mentem olaszba. De ott hagytam, nagyon lestrapált darab volt. Aztán beszéltem egy sráccal akinek ilyen volt... ő elvette a kedvemet tőle. Nagyon szép, kemény formás bálákat csinál. De ha a hidraulikája megbolondul akkor nagyon lehet vele xopni. És minden ilyen hidraulikus alkatrész JD áron van hozzá. Csapágaiba 6szögletű lyukak vannak szóval olyat is csak jdnél veszel. Én nem mertem belenyúlni, Lengyelbe vannak nagyon szépállapotúak milla fölött kicsivel. De nem kötnek hálót és keskeny felszedősek.
A wolagri vagy wolvo bálázót ismeri valaki? Vélemény?
A traktorpool tele van John Deere hevederes bálázókkal majdnem hazai Hesston árába van de viszon nem fiatalok.
Olyat érdemes venni? Hesstonhoz képest jóval drágább hozzá a cucc? Mennyire bonyolult szerkezet a Johni?
A comprimának hosszabb a bála kigurítója és így simán betudod csukni akkor is ha vissza gurul a bála ,semmi hidralika csak mechanika.Ja és persze króne.
Válasz #1979. hozzászólásra
Hali! Az a gond, hogy itt csak 1.50-es bálára lenne valamennyi maszek. Bár egy haverom is tervezi a bálázó vételt. És 3 dudás már sok lenne egy csárdában. Nekem pedig kicsi a gazdaság, évi max 200-220 bálát csináltatok saját részre...
Vagy milyen kisebb gépre gondolsz? Max 1-1.5 milkacsoki lenne rá...
Válasz #1977. hozzászólásra
Hali!
Merre gazdálkodsz az országban?
Én Győr-M-S megyében. Hülye vagyok a körbálázóhoz, ha elérhető távra laksz, egyszer megnézném a géped. Esetleg elmondhatnád , hogy mire kell figyelni vételnél...
Nekem is ilyen van láncot 120-130-bol megvan, de keresgetni kell mert axiál 400 valamennyit mondott rá. Csöveket nem tudom egyet kelet cserélni de vastag falu csőből megoldottuk. A olajozás az télég minden bálánál van. Talán kicsit lassú de 30-40 bálát óránként megcsinál egy 85le gépel. Nagyon jó bálákat csinál!
1402 hozástolásomban vannak képek róla.
Nálam volt egy Sperry New Holland annak is valami 855-ös vagy v.mi ilyesmi volt a száma, én rákérdeztem a gyári új láncra rúddal eggyütt de 1.1milka lett volna! Annyi mint az egész gép! Már a rudak hegesztve voltak rajta valahogy félbetörtek néhányat Meg az sem valami jó benne hogy minden ajtónyitásra olajat nyom a láncra ami a bálatérben van ezért kicsit megolajozza a takarmányt is hogy jobban csusszon az állatoknak uhogy inkább egy kis ráfizetéssel elcseréltem egy Viconra!
Kroneba cseréltem a télen sima 5/4es lánc van benne. Ha az összes patentszemet is cerélni kellett volna ami nem valószínű akkor is megállt volna 200e ből de így 100ból megvolt.
Sziasztok!
Ilyen rúdláncos bálázónál egy kisebb vagyon lehet a rúdláncot cserélni? Most hirdetnek egy New Holland 865-öst lánc hibával... Eléggé olcsó, hogy gyanus legyen... Valaki innen dolgozott már ilyen típussal valamikor?
láncos jobb bálát csinál tömörebb de sürüben és drágábban kell javitani, a hengeres meg olcsó, alkatrész is de a bálái közepe lazább és csak este lehet vele bálázni harmaton mig a hevederessel nappal is ! kb ennyi
Válasz #1963. hozzászólásra
Ja,ja! Tessék jól kikísérletezni,aztán majd átvesszük az ötletet (jó pénzért).
Van néhány kérdésem, amit így a képről nem igazán látni...
van-e szűkített fúvóka a cső végén? Állandóan megy a levegő, vagy szakaszolod? Milyen nyomással fújod... stb.,stb...
Az idén én is vettem egy comprimát. Hezitáltam, hogy az öreg 110-es IH-ra vagy az új 195-re tegyem (mindkettő economic TLT-vel). Végül is az újra tettem, mondván, jó lesz bejáratásnak . De egy-két homokdombhoz még majdnem kellett is a power
tl 90a /az tuti hogy comprimának ugyan ahhoz a teljesítményhez/bálaszám/óra/70 százalék LE is elég mint a vetélytársaknakA levegős rendszert a jobb hátsó lánc tisztán tartásáért építettem rá.Jobb mint volt de van hogy órákig tiszta marad,van hogy kis idő alatt berakodik. Azt már látom hogy mindig alulról kezdődik a dugulás. most három helyen van fúvóka de a pontos helyüket és a fúvási irányt még próbálgatom.
Bérbe csináltuk 210-es kaszával levágták mi félszedetük a bálázóval, szerintem e-302 rendre vágva volna a legtutibb azért nem sodortuk hogy ne kavarjuk össze földel. Otthon csomagoltuk kíváncsi leszek rá ha majd kibontják a bálát.
Milyen technológiával csináltad? Mik a tapasztalatok?
Mivel kaszáltad a kukoricát? Rendsodróztad? stb?
Én is ezt fogom megpróbálni.
A levegő lefúvó, hogy válik be a bálázón?
És mennyibe került a sipma z 276/1 farma géped?
használtan vetted?
Itt www.facebook.com/traktormax láttam egy érdekes bálázót krone típus és egybe van nem kell hozzá traktor!
7991 hozzászólás
Válasz #1990. hozzászólásra

Most elhúzza ,bárhol,,de különben neki vettem.
Válasz #1987. hozzászólásra

Hát ember ez az MTZ megtudja mi a Magyarok istene!!
Válasz #1988. hozzászólásra

16tonnás összbe de a 20at ráteheted nem rogyik össze
Válasz #1987. hozzászólásra
Jól meg van pakolva a trágyával!! 
hány tonnát bír?
Válasz #1986. hozzászólásra
Erre gondolsz????

Ez nem króne ,igaz német ,de orten a neve.
Válasz #1985. hozzászólásra
Tiborom, olyan jó kis Krone pótkocsit nem tudsz mint ami neked van?
Válasz #1983. hozzászólásra
Csapágaiba 6szögletű lyukak vannak szóval olyat is csak jdnél veszel. Én nem mertem belenyúlni, Lengyelbe vannak nagyon szépállapotúak milla fölött kicsivel. De nem kötnek hálót és keskeny felszedősek.
Nézegettem én is őket tavaly télen. Egyért ki is mentem olaszba. De ott hagytam, nagyon lestrapált darab volt. Aztán beszéltem egy sráccal akinek ilyen volt... ő elvette a kedvemet tőle. Nagyon szép, kemény formás bálákat csinál. De ha a hidraulikája megbolondul akkor nagyon lehet vele xopni. És minden ilyen hidraulikus alkatrész JD áron van hozzá.
A wolagri vagy wolvo bálázót ismeri valaki? Vélemény?
A traktorpool tele van John Deere hevederes bálázókkal majdnem hazai Hesston árába van de viszon nem fiatalok.
Olyat érdemes venni? Hesstonhoz képest jóval drágább hozzá a cucc? Mennyire bonyolult szerkezet a Johni?
Válasz #1981. hozzászólásra
A comprimának hosszabb a bála kigurítója és így simán betudod csukni akkor is ha vissza gurul a bála ,semmi hidralika csak mechanika.Ja és persze króne.

Ilyen bálakidobó kéne nekem is, így dombon sem kell tolatni! Ja, és MF!

Válasz #1979. hozzászólásra
Hali! Az a gond, hogy itt csak 1.50-es bálára lenne valamennyi maszek. Bár egy haverom is tervezi a bálázó vételt. És 3 dudás már sok lenne egy csárdában. Nekem pedig kicsi a gazdaság, évi max 200-220 bálát csináltatok saját részre...
Vagy milyen kisebb gépre gondolsz? Max 1-1.5 milkacsoki lenne rá...
Válasz #1978. hozzászólásra
Pestmegyében Monorierdőn lakok. Szívesen megmutatom.
Szerintem lehet ügyesebb kisebb gépet is beszerezni.
Válasz #1977. hozzászólásra
Hali!
Merre gazdálkodsz az országban?
Én Győr-M-S megyében. Hülye vagyok a körbálázóhoz, ha elérhető távra laksz, egyszer megnézném a géped. Esetleg elmondhatnád , hogy mire kell figyelni vételnél...
Válasz #1973. hozzászólásra
Nekem is ilyen van láncot 120-130-bol megvan, de keresgetni kell mert axiál 400 valamennyit mondott rá. Csöveket nem tudom egyet kelet cserélni de vastag falu csőből megoldottuk. A olajozás az télég minden bálánál van. Talán kicsit lassú de 30-40 bálát óránként megcsinál egy 85le gépel. Nagyon jó bálákat csinál!
1402 hozástolásomban vannak képek róla.
Meg az sem valami jó benne hogy minden ajtónyitásra olajat nyom a láncra ami a bálatérben van ezért kicsit megolajozza a takarmányt is hogy jobban csusszon az állatoknak
uhogy inkább egy kis ráfizetéssel elcseréltem egy Viconra!
Nálam volt egy Sperry New Holland annak is valami 855-ös vagy v.mi ilyesmi volt a száma, én rákérdeztem a gyári új láncra rúddal eggyütt de 1.1milka lett volna! Annyi mint az egész gép! Már a rudak hegesztve voltak rajta valahogy félbetörtek néhányat
Kroneba cseréltem a télen sima 5/4es lánc van benne. Ha az összes patentszemet is cerélni kellett volna ami nem valószínű akkor is megállt volna 200e ből de így 100ból megvolt.
Válasz #1972. hozzászólásra

Sziasztok!
Ilyen rúdláncos bálázónál egy kisebb vagyon lehet a rúdláncot cserélni? Most hirdetnek egy New Holland 865-öst lánc hibával... Eléggé olcsó, hogy gyanus legyen... Valaki innen dolgozott már ilyen típussal valamikor?
Válasz #1971. hozzászólásra

Na jó ,,,,meg a claas
Válasz #1969. hozzászólásra

Válasz #1968. hozzászólásra

Ez már döfi.
Válasz #1966. hozzászólásra

A króne.
Szert tettűn egy bálás kocsira.

Válasz #1966. hozzászólásra
láncos jobb bálát csinál tömörebb de sürüben és drágábban kell javitani, a hengeres meg olcsó, alkatrész is de a bálái közepe lazább és csak este lehet vele bálázni harmaton mig a hevederessel nappal is ! kb ennyi
üdv.
milyen körbálázó a jobb a láncos vagy a hengeres?
).
. De egy-két homokdombhoz még majdnem kellett is a power 
Ja,ja! Tessék jól kikísérletezni,aztán majd átvesszük az ötletet (jó pénzért
Van néhány kérdésem, amit így a képről nem igazán látni...
van-e szűkített fúvóka a cső végén? Állandóan megy a levegő, vagy szakaszolod? Milyen nyomással fújod... stb.,stb...
Az idén én is vettem egy comprimát. Hezitáltam, hogy az öreg 110-es IH-ra vagy az új 195-re tegyem (mindkettő economic TLT-vel). Végül is az újra tettem, mondván, jó lesz bejáratásnak

Na majd várjuk a fejlesztői tapasztalatokat!
tl 90a /az tuti hogy comprimának ugyan ahhoz a teljesítményhez/bálaszám/óra/70 százalék LE is elég mint a vetélytársaknak
A levegős rendszert a jobb hátsó lánc tisztán tartásáért építettem rá.Jobb mint volt de van hogy órákig tiszta marad,van hogy kis idő alatt berakodik. Azt már látom hogy mindig alulról kezdődik a dugulás. most három helyen van fúvóka de a pontos helyüket és a fúvási irányt még próbálgatom.
Válasz #1954. hozzászólásra

Valami képet róla.
Válasz #1954. hozzászólásra
Másik kérdés... Ez mekkora nyuszi a comprima előtt?
Válasz #1946. hozzászólásra
Aloha!
Pontosan mi is ez a levegős történet?
Válasz #1956. hozzászólásra

jaja ,ha 302-es lenne ritkábban lennének a rendek
Válasz #1957. hozzászólásra

Reggeli álmosság, ja azzal vágták amit én gondoltam. Kösz.
Válasz #1956. hozzászólásra
Értelmezd még egyszer a hozzászólást...
Válasz #1953. hozzászólásra

Azt nem E 302 vágta, ahhoz keskeny a rend inkáb disces kasza volt!!!
Válasz #1940. hozzászólásra
igen, jó kis bálákat csinál. Lucernába és sásba teszteltük. A kötésnél van egy kis problémám, de a szervizes már gondolkodik a megoldáson.

A levegős rendszer működik de még nem tökéletes, de van benne ráció//// jóó lesz
Bérbe csináltuk 210-es kaszával levágták mi félszedetük a bálázóval, szerintem e-302 rendre vágva volna a legtutibb azért nem sodortuk hogy ne kavarjuk össze földel. Otthon csomagoltuk kíváncsi leszek rá ha majd kibontják a bálát.
Válasz #1950. hozzászólásra
Milyen technológiával csináltad? Mik a tapasztalatok?
Mivel kaszáltad a kukoricát? Rendsodróztad? stb?
Én is ezt fogom megpróbálni.
A levegő lefúvó, hogy válik be a bálázón?
Válasz #1950. hozzászólásra
várjuk majd etetésnél a tapasztalatot!!!!jövöre én is igy tolom remélem!!!
Ma báláztunk csemege kukoricát szecskázva,csomagolva.

Válasz #1948. hozzászólásra

Kösz.
Válasz #1947. hozzászólásra

Akármilyen kamionosboltba, cső toldó minden van
Válasz #1946. hozzászólásra

Ezeket a kis műanyag T elosztót, és műanyag csövet hol lehet venni, én is gondolkodom hasonló megoldásban????
Itt a kép.
tegnap ráépítettük a levegős rendszert ma kipróbáljuk
Válasz #1942. hozzászólásra
újonnan vettem. 5,4 mill.(ebben benne van a háló kötés ,hidraulikus rendelszedö fel-le mozgatása ,meg az áfa.
Sziasztok!
És mennyibe került a sipma z 276/1 farma géped?
használtan vetted?
Itt www.facebook.com/traktormax láttam egy érdekes bálázót krone típus és egybe van nem kell hozzá traktor!