És minden évben ugyan ez a helyzet. Csak egyre drágábban termelünk. Most jött el az idő, amikor gőzöm nincs hogy mit vessek......
A napra 80-ról visszamnebt 52re
a kukorica 40-ről visszament 20-ra
a búzára nem szerződtek. lett is - a fele termés ellenére - 30 - 22e körüli a vételár. Az árpa no comment..
a repce 120-ról 66-ra esett.
Akkor mi a bánat legyen??? Attól félek, hogy jövőre mindennel kivárnak, és az aratáskor jön elő valami otromba ár.
Válasz #810. hozzászólásra
Nagyobbat fog szólni mint a tavalyi,itt nagyon sok termelő tartozik az integrátornak az előző évről megmaradt ktsg-el(ketyeg a késedelmi kamat).Nagyon sokan akkor esnek pofára ha elszámolásra kerül sor.Szebb Jövőt!
100-120 körül
Nálatok???
Valami mozdul a piacon mert minden nap hivnak a kereskedök januára 2150 mondanak!!!!!!!
A románokhoz meg rengeteg tengerit hordanának csak még az áral baj van!!!!
Itt a házam mellett van a szomszédnak (növterm üzemmérnök--idióta) 4 hektár sivatagi:o) tengerije,de esze ágában sincs még aratni.Lehetne-ha az őzek nem nyúltak volna hozzá-vagy 30-40 mázsa szem hektáronként rajta.Az őzikék olyan szép kerekre fognak rajta hízni,hogy már vigyorognak örömükben,mert tejes kora óta rájárnak minden éjjel.Most ,meg amióta nagyobb ,benne is maradnak nappalra is.Mi a miénket kézzel letörtük.Sok még csak most kezdi aratni,vagy még most sem a környéken.(30-40 kilométer)
Mi meg ma is vettünk 30 szép jércét...:o)
Nálunk úgy viszik a kkukit mint a cukrot,románok,lengyelek.nincs is sok már aztmondják feljebb megy majd mert nálunk a legolcsóbb.A tavalyi évet meg kell fizetni.
A kukoricáról midenki hallgat, ára a béka segge alatt. Az aratást már mindeki befejezte, mert csak akkor indul el a vásárlás, legalább is azzal hitegetnek.
Nekünk volt kb 350 tonna szerződéses és még eladtunk kb 150 tonnát összel. A többi be van tárolva és visznek hetente egy két kamionnal. Nálunk a gond azzal van, hogy szar volt a termés.
961 hozzászólás
Megvannak a Magyarkukoricaklub.hu termésversenyének az eredményei!!!ITT
MA kaptam ajánlatot kukira 22eft/tonna száraz.
Lesz itt probléma a kukoricával... szeptember végére 18 a tavalyi mélypontot eléri szerintem..
És minden évben ugyan ez a helyzet. Csak egyre drágábban termelünk. Most jött el az idő, amikor gőzöm nincs hogy mit vessek......
A napra 80-ról visszamnebt 52re
a kukorica 40-ről visszament 20-ra
a búzára nem szerződtek. lett is - a fele termés ellenére - 30 - 22e körüli a vételár. Az árpa no comment..
a repce 120-ról 66-ra esett.
Akkor mi a bánat legyen??? Attól félek, hogy jövőre mindennel kivárnak, és az aratáskor jön elő valami otromba ár.
Válasz #810. hozzászólásra
Nagyobbat fog szólni mint a tavalyi,itt nagyon sok termelő tartozik az integrátornak az előző évről megmaradt ktsg-el(ketyeg a késedelmi kamat).Nagyon sokan akkor esnek pofára ha elszámolásra kerül sor.Szebb Jövőt!
Az idén is robbanni fog ha így haladunk !!!!!!!!!!!
Válasz #807. hozzászólásra
Nálunk nagyobb eltérés volt,85-150 ki,h'gazdálkodott'.Az ár itt is siralmas 1800-2000+fa,de muszáj elednom,mert szegény az eklézsia....
Válasz #806. hozzászólásra
most néztem át az emileket (csak 137 olvasatlan) április-i fizetésre 25.000.- ajánlat
Válasz #805. hozzászólásra
100-120 körül
Nálatok???
Valami mozdul a piacon mert minden nap hivnak a kereskedök januára 2150 mondanak!!!!!!!
A románokhoz meg rengeteg tengerit hordanának csak még az áral baj van!!!!
Kérnék aktuális árakat, ami nem volt lekötve, illetve amit a románok, lengyelek visznek. Köszönöm
Válasz #786. hozzászólásra
Hali Maszek!Mi végeztünk,már csak 2ha van kint nekem,de az saját felhasználasra.Nálatok mennyi lett az átlag?
Válasz #801. hozzászólásra
4500t eladtunk még 2100+fa
6000 t meg be van tárolva
Válasz #802. hozzászólásra
itt 100 átlag,de volt akinek 150-est vágtam az durva volt:)
Válasz #800. hozzászólásra
nálunk közepes termés volt átlag 6-7 tonna tisztán
Válasz #800. hozzászólásra
Be van tárolva az egész termés vagy adtatok el belőle?
Válasz #796. hozzászólásra
At most nálunk jó árnak számitana!!!
1800-2000 + fa nálunk de rengeteg tengeri van
Válasz #797. hozzászólásra
a románok viszik mint a cukrot,van ahol már kitakaritottak mindent:) ugyhogy nem sok kuki van itt ez csak lobbi meg ....... mert tavaly drága volt.
Más fél hete végeztem az aratással 65 mázs az átlagunk
Válasz #795. hozzászólásra
H-szob
Válasz #794. hozzászólásra
netto ,magyar ember vette meg ,de már szeptemberben megegyeztünk
Válasz #794. hozzászólásra
akinek eladták attól viszik,mi még nem adtuk el csak betároltuk.Te honnan irsz?
Válasz #791. hozzászólásra
A románok visszik???
Válasz #792. hozzászólásra
De brutó
Válasz #790. hozzászólásra
2350
Válasz #788. hozzászólásra
pályi.
Válasz #789. hozzászólásra
Az áral hol álltok???
már egy hete végeztünk,vevők jelentkeztek a hirdetésre?
Válasz #787. hozzászólásra
Te hajdúban vagy hol???
én most végeztem:) 3napja.
Hogy álltok a betakaritásal szerdán mi végzünk ha az idöjárás is azt akarja!!!
Itt a házam mellett van a szomszédnak (növterm üzemmérnök--idióta) 4 hektár sivatagi:o) tengerije,de esze ágában sincs még aratni.Lehetne-ha az őzek nem nyúltak volna hozzá-vagy 30-40 mázsa szem hektáronként rajta.Az őzikék olyan szép kerekre fognak rajta hízni,hogy már vigyorognak örömükben,mert tejes kora óta rájárnak minden éjjel.Most ,meg amióta nagyobb ,benne is maradnak nappalra is.Mi a miénket kézzel letörtük.Sok még csak most kezdi aratni,vagy még most sem a környéken.(30-40 kilométer)
Mi meg ma is vettünk 30 szép jércét...:o)
Nálunk úgy viszik a kkukit mint a cukrot,románok,lengyelek.nincs is sok már aztmondják feljebb megy majd mert nálunk a legolcsóbb.A tavalyi évet meg kell fizetni.
nálunk 22 ér veszik
Válasz #781. hozzászólásra
Nem fog az ár nagyon feljebb menni.
A kukoricáról midenki hallgat, ára a béka segge alatt. Az aratást már mindeki befejezte, mert csak akkor indul el a vásárlás, legalább is azzal hitegetnek.
Válasz #777. hozzászólásra
Itt azt árulják nagyban.
Válasz #777. hozzászólásra
Amugy olcsóbb lenne a pityóka
Válasz #776. hozzászólásra
Meg a multi
Válasz #772. hozzászólásra
De azt tudjátok, hogy lengyelország karanténban van krumpli szempontjából?
Válasz #773. hozzászólásra
szegény embert még az ág is húzza
Válasz #767. hozzászólásra
Mindig ár nélkül kötöttem.
Válasz #769. hozzászólásra
Nekünk volt kb 350 tonna szerződéses és még eladtunk kb 150 tonnát összel. A többi be van tárolva és visznek hetente egy két kamionnal. Nálunk a gond azzal van, hogy szar volt a termés.
Válasz #770. hozzászólásra
Azért ez egy kicsit kétoldalú,tavaly kp-ért 5600ért vettem 34-es N-t egy mésik cég ugyanakkor 8500ért adta finanszírozásra
Igaz, h. a lengyellel nem lehet versenyezni?
ki kell vinni Románba
Válasz #767. hozzászólásra
kénytelenek vagyunk szerződést kötni,kell az inputanyag,nincs tőke a mezőgazdaságba.
Válasz #768. hozzászólásra
nálunk per pillanat eladhatatlan.
Válasz #765. hozzászólásra
A krumpli most se rossz ha gépesitve van. Nálunk most 42 és 52 forint körül van az ár. Tavaly gyengébb volt de előtte ennek a duplája is volt
Válasz #764. hozzászólásra
ár nélkül ezek után fog kötni valaki nem mintha sokat jelentene az ár mert olvastam a forumon a napra szerződéseknél se fizették ki a szerződött árat
Teljesen mindegy milyen ár szerepel a szerződésben. Lásd idei év.
Válasz #763. hozzászólásra
Én évekig nagy területen krumpliztam ,szar év után mindig jó jött