Válasz gcastle #2789. hozzászólásáraEgyszerűen más nem fér bele az időbe! Ha június közepéig rá tudok menni cirok lesz! Lehet desszikálni, ára hasonló a kukoricához, termésben se nagyon marad le.. hátha sikerülne elvetni... Többet ér mint hogy tárcsázzam őszig 3x az ugart..
Válasz Bigyófelügyelő #2788. hozzászólásáraCsak ugye a cirok az aszályos évek miatt lett a Tranzit-Ker által bevezetve, meg ők betolják tápba aztán jónapot. Nem niztos, hogy ennyi víz mellett jó döntés a cirok! Hacsak nincs valami seprűkötő ismerős...
Válasz istvanppp #2771. hozzászólásáraMegéri vagy sem még júniusban is vetni fognak sokan, sokfelé! 6-7000 forintos kukoriaár, 160-180 forintos napraár mellett a 70000 forintos ugar nagy luxus! Vagy megy a cirok... Ismerőstől hallottam hogy a beregben (csenger környékén) 15-20 % van talán elvetve!
Láttam, hogy a több ezer hektáros Zrt-ben is valamilyen port öntöttek a napraforgóra a vetőgép tartályában és kézzel összekeverték, akkor valószínleg az is vetőpor volt.
Válasz Bárány #2778. hozzászólásáraKb. életed végéig! Tényleg 1-2 kanállal elég egy zsákhoz.
Amelyikben már nincs nyomás azt tőkeletes erre. Amibe van azt csak forgasd és esetleg ütögesd meg kicsit, hogy megmozduljon benne a por és hagyd meg tartalékba. Ne kelljen, de baj esetén ezzel teszel a legtöbbet.
Válasz Dög #2774. hozzászólásáraLátod, nem is hülyeség! (De!)
Szafarikat szervezünk az ökológiai szempontok szerint ugaroltatott (magyarul: le se szart) földekre.
Válasz Bárány #2773. hozzászólásáraTőlük nem tudsz szerezni. Attól tudsz aki tűzvédelmis és porral oltók karbantartásával foglalkozik. (bár tűzoltók is csinálnak ilyet másodállásban)
Válasz medikus #2753. hozzászólásáraTudom hogy védett! Attól függetlenül, idén a fácán lövését is korlátozták, gondolom jövőre a vaddisznó is védett lesz, a hód szintén védett, én meg termelés helyett állatkertet nyitok!
Válasz lac* #2764. hozzászólásáraNálunk is a kukoricát szereti jobban. Ugyan volt már, ahol megcsipkedte a napraforgót is, de abban komoly varjú kárt eddig még én se láttam.
nem ad mindig, mindenhol 100%-os védelmet, de elviselhető szinten marad a madárkár.
Viszont a bársonyos, kissé tapadós felület miatt a vetőgépek nem annyira pontosan fogják vetni a koritos magot.
Én a Monosemmel kicsit kszoktam káromkodni, de azért be lehet állítani, de van kolléga, aki más vetőgéppel meg nagyon káromkodik, és megfogadta, hogy Koritot soha többet.
Szóval vetőgépfüggő a dolog.
Válasz medikus #2753. hozzászólásáraAkkor a határban már az autó ajtaját sem csukhatom be hangosan, nehogy megzavarjam a varjúkat, amikor a kukoricámat eszik.
Válasz Bigyófelügyelő #2734. hozzászólásáraNekem is ugyan ez a probléma sok esőt kapott és cserepes lett.megkaparom a cserép alatt ott a két sziklevél kezd sárgásodni hogy ki fog e jönni elválik.
Válasz blsjela #2737. hozzászólásáraÉn ezzel az eredménnyel nagyon elégedett lennék.
Kapott alá 5 q Pétisót. Sortrágya Timac NP 38 150 kg, Pannon Starter+Belem 20kg..minden jót.
Lesz egy Adengo.
A lombtrágya még nem biztos..
Válasz lakatos gabesz #2743. hozzászólásáraTeljesen mindegy! Annyival vesd amennyivel szoktad! A késői vetésidőnek nincs tőszámbefolyásoló hatása! A vetésidő csupán a betakarításkori nedvességet befolyásolhatja, viszont abba a természet még bőven beleszólhat...Most hogy 25-30 fokok is jönnek az is benne van a pakliban hogy a késői vetés simán utóléri az egy hónappal korábban elvetett hidegben szenvedő vetéseket!
3842 hozzászólás
Válasz Bigyófelügyelő #2790. hozzászólásáraItt Szabolcsban lassan lehet gondolkodni a rizs természetesen
Válasz Bigyófelügyelő #2790. hozzászólásáraEbben maximálisan igazad van, én az utolsó bevetetlen parcellával vagyok így, de abba naprát teszek így vagy úgy!
Válasz gcastle #2789. hozzászólásáraEgyszerűen más nem fér bele az időbe! Ha június közepéig rá tudok menni cirok lesz! Lehet desszikálni, ára hasonló a kukoricához, termésben se nagyon marad le.. hátha sikerülne elvetni... Többet ér mint hogy tárcsázzam őszig 3x az ugart..
Válasz Bigyófelügyelő #2788. hozzászólásáraCsak ugye a cirok az aszályos évek miatt lett a Tranzit-Ker által bevezetve, meg ők betolják tápba aztán jónapot. Nem niztos, hogy ennyi víz mellett jó döntés a cirok! Hacsak nincs valami seprűkötő ismerős...
Válasz istvanppp #2771. hozzászólásáraMegéri vagy sem még júniusban is vetni fognak sokan, sokfelé! 6-7000 forintos kukoriaár, 160-180 forintos napraár mellett a 70000 forintos ugar nagy luxus! Vagy megy a cirok... Ismerőstől hallottam hogy a beregben (csenger környékén) 15-20 % van talán elvetve!
Válasz vén cigány #2785. hozzászólásáraFöleg azért szokták hogy 12-15- km/ H val lehessen húzni a vetőgépet .
Válasz Bárány #2781. hozzászólásáraA csávázót "felissza" a mag kb két perc alatt, aztán mehet a hintőpor...
Láttam, hogy a több ezer hektáros Zrt-ben is valamilyen port öntöttek a napraforgóra a vetőgép tartályában és kézzel összekeverték, akkor valószínleg az is vetőpor volt.
Válasz VMisi #2783. hozzászólásáraNa, akkor ez a válasz is megvan.
Válasz gcastle #2780. hozzászólásáraHát nem kell szaglászni. Bele a zsákba, összerázni és mehet a vetőgépbe.
Válasz Bárány #2778. hozzászólásáraKb. életed végéig!
Tényleg 1-2 kanállal elég egy zsákhoz.
Amelyikben már nincs nyomás azt tőkeletes erre. Amibe van azt csak forgasd és esetleg ütögesd meg kicsit, hogy megmozduljon benne a por és hagyd meg tartalékba. Ne kelljen, de baj esetén ezzel teszel a legtöbbet.
Válasz gcastle #2779. hozzászólásáraÉs mikor adod hozzá? A csávázószerrel együtt, vagy ha az már rászáradt?
Válasz VMisi #2777. hozzászólásáraAzért az oltópor elég fojtós cucc, sajnos volt alkalmam tapasztalni...
Válasz Bárány #2778. hozzászólásáraA vetőporból egy 80e zsákhoz egy-két evőkanálnyi bőven elég volt!
Válasz VMisi #2775. hozzászólásáraJa, az a por! Egy porral oltóban levő töltet kb. hány zsák vetőmaghoz elég?
Van pár leselejtezett palack.
Válasz Bárány #2773. hozzászólásáraMi évek óta használjuk. A tömlős gumik szerelésére is ezt használjuk.
Válasz Dög #2774. hozzászólásáraLátod, nem is hülyeség! (De!
)
) földekre.
Szafarikat szervezünk az ökológiai szempontok szerint ugaroltatott (magyarul: le se szart
Válasz Bárány #2773. hozzászólásáraTőlük nem tudsz szerezni. Attól tudsz aki tűzvédelmis és porral oltók karbantartásával foglalkozik. (bár tűzoltók is csinálnak ilyet másodállásban)
Válasz medikus #2753. hozzászólásáraTudom hogy védett! Attól függetlenül, idén a fácán lövését is korlátozták, gondolom jövőre a vaddisznó is védett lesz, a hód szintén védett, én meg termelés helyett állatkertet nyitok!
Válasz VMisi #2770. hozzászólásáraTényleg jó az? Sok tűzotó ismerős van...
Válasz istvanppp #2771. hozzászólásáraA napokban itt volt kérdés:
https://www.agroinform.hu/forum/napraforgo-termesztes/t439
Valakinek van tapasztalata, késői kukorica vagy napraforgó vetésével. Megéri még május végén elvetni?
Válasz Bárány #2769. hozzászólásáraTűzoltóport tudok ingyen, így nálunk az a vetőpor.
Kollégának van még ha kell valakinek! 
Válasz gcastle #2768. hozzászólásáraKöaz, majd jövőre.
Remélem, nem felejtem el.
Válasz Bárány #2760. hozzászólásáraA koritra guríts rá a keverőben egy kis vetőport, nem fog tapadni...
Még egy utolsó próbálkozás!
Kukorica bajok vannak, már a második vetést is jól megették! Koritos kukorica vagy napra ez a kérdés?
Válasz lac* #2764. hozzászólásáraNálunk is a kukoricát szereti jobban. Ugyan volt már, ahol megcsipkedte a napraforgót is, de abban komoly varjú kárt eddig még én se láttam.
Válasz Bárány #2763. hozzászólásáraAkkor bocs, nem figyeltem, egyébként felék a varjú még nem találta meg a forgót
Válasz lac* #2761. hozzászólására
Varjúra kérdezte. (#2750. hsz.
)
Válasz lac* #2761. hozzászólásáraKorit
Válasz Bárány #2760. hozzászólásáraGalamb ellen hatástalan a körút sajnos
Válasz Bárány #2759. hozzászólásáraNa, kicsit bővebben
:
nem ad mindig, mindenhol 100%-os védelmet, de elviselhető szinten marad a madárkár.
Viszont a bársonyos, kissé tapadós felület miatt a vetőgépek nem annyira pontosan fogják vetni a koritos magot.
Én a Monosemmel kicsit kszoktam káromkodni, de azért be lehet állítani, de van kolléga, aki más vetőgéppel meg nagyon káromkodik, és megfogadta, hogy Koritot soha többet.
Szóval vetőgépfüggő a dolog.
Válasz ro-bika #2758. hozzászólásáraJó.
A koritos csávázás jó lehet?
Válasz Málna #2755. hozzászólásáraLe lőni nem szabad! Futni futhatsz utána!Vagy drón!
Válasz agrogal #2754. hozzászólásáraNem kell!
Válasz medikus #2753. hozzászólásáraAkkor a határban már az autó ajtaját sem csukhatom be hangosan, nehogy megzavarjam a varjúkat, amikor a kukoricámat eszik.

Válasz Szabi. #2752. hozzászólásáraRiasztásához is engedély kell
Válasz Dög #2751. hozzászólásáraVédett!!!!!!!!!!!!!!!

Válasz ro-bika #2750. hozzászólásáraÓlom, hangágyú, mozgás. Kb ezt hajnal 03:30-este 22:00-ig…….

Válasz ro-bika #2750. hozzászólásáraÓlom.
Varjú ellen esetleg van valami jó ötlete valakinek?
Sziasztok!
Biostimulátorokkal kapcsolatban mik a tapsztalatok?
Megfordult a fejemben hogy az idén kikellene próbálni az egyik tábla kukoricában.
Milyet ajánlanátok próbaként?
Ezek szerint nem fázott meg....
Válasz Bigyófelügyelő #2734. hozzászólásáraNekem is ugyan ez a probléma sok esőt kapott és cserepes lett.megkaparom a cserép alatt ott a két sziklevél kezd sárgásodni hogy ki fog e jönni elválik.
Válasz ME109G14 #2738. hozzászólásáraPróbáld ezzel Sumi Alfa 5 EC.
Válasz blsjela #2737. hozzászólásáraÉn ezzel az eredménnyel nagyon elégedett lennék.
Kapott alá 5 q Pétisót. Sortrágya Timac NP 38 150 kg, Pannon Starter+Belem 20kg..minden jót.
Lesz egy Adengo.
A lombtrágya még nem biztos..
Válasz lakatos gabesz #2743. hozzászólásáraTeljesen mindegy! Annyival vesd amennyivel szoktad! A késői vetésidőnek nincs tőszámbefolyásoló hatása! A vetésidő csupán a betakarításkori nedvességet befolyásolhatja, viszont abba a természet még bőven beleszólhat...Most hogy 25-30 fokok is jönnek az is benne van a pakliban hogy a késői vetés simán utóléri az egy hónappal korábban elvetett hidegben szenvedő vetéseket!
Sziasztok.pio 9415 kukit mennyivel érdemes most vetni?van egy táblám amit talán jövöhét végén el tudom vetni és hogy így késve mennyivel vetnétek el?