Nekem ez nem durva , mert gyerekkorom óta felén ilyenek játszanak zömmel...
Erre két megoldás van :
Stellar 1 liter ha már volt eső mostanában és nem lesz később kelő muhar , stb....
De ha nem volt eső és most várható még akkor Principal Plus Gold osztott kezelés . Ami úgy néz ki hogy most azonnal a dózis 60 %-a majd 10 nap múlva a maradék 40%-a...
Udv mindenkinek!!
Azt szeretnem kerdezni, hogy a Monsoon-t lehet-e keverni Lontrel-el, mivel tele van a kuki mezei acattal es tarckbuzaval, ami nem magrol kelt. A terulet Adengoval volt fujva, igaz esot meg nem kapott .....
Persze hogy nem titok: 14e ft-ért szerzik / ha, legalábbis még délután ez volt az infóm.
Keverünk bele egy kis műtrágyát is had növekedjen a kukorica. Vetéskor(04.22-én) csak 2mázsát kapott most adunk hozzá még egy keveset.
Szaktanácsra lenne szükségem ! Nem egészen idevágó téma, DE!
Egyik kukorica táblánkon "foltokban" (Q sokat) eszi a kukoricát a drótféreg !
Sajnos olyan sorközművelőm amin van granulátum szóró nincs . Kérdés : Van -e olyan szer amit egyszerű szántóföldi permetezővel ki lehet juttatni,és ér is valamit !
Nem látszik a képeken jól de a fenyércirok elég sok helyen igen nagy már(10-15cm) és azt meg akarom most fogni. A kukorica is most hozza már az 5.levelet 7-ig lehet szórni a principalt(kimegy nagyobba is)
Meg félek hogy jövő héten nagy eső lesz és akkor nem tudunk rámenni a földre.
köszi a tanácsot!(mindenkinek)
de azt elfelejtettem odaírni hogy nem saját a terület,csak jártomban fotóztam, mi lenyomtunk mindent korai posztos cuccal, ami úgy néz ki,hogy idén is hatásos lesz
Itt ezekről képekről jó lenne egy kis vitát nyitni, hogy lássuk ki hogy oldana ezt meg...Én most szombaton csak egy 20 grammos bésissel nyomnám le a mostani egysziküek gyökérvéltását elkerülve,továbba a többi kéttsziküeket is stopolná enyhén...maj utána egy hétre tíz napra venném elő a principalkódat(ennek a kitűnő ellenpéldája grün Úr kukoricája ahol erre már nincs idő,ami nála különben azért szívás mert ő sem fogja egymenettel ezt idén megúszni mivel az egysziküek késnek kicsit valamint a mostani esőt követő kéthéten belül,de nyolcnapon túl" kibújik az összes gyom ami számít) vita indító ennyi...
Na és mi lett a termés ilyen invesztició után??? Én is látam már egyébként valami hasonlót akkor ottmajd 5T napra termet !!! És láss csodát azóta meg alig valamicske terem rajta mert nincs aki finanszirozza azt a rengeteg kaját...
Hát az durva lesz, az biztos.
Mondjuk én kettéosztottam volna, és felét, vagy kicsit kevesebbet úgy kapáltam volna be.
Majd ne felejtsd el beírni a végeredményt.
Kíváncsi leszek, a szomszédoknál Genezis-es műtrágyakísélet van nemrossz, környékhez mérten jó talajba kukoricában. 3mázsa komplex ment ki meg 6mázsa ammóniumnitrát azthiszem! Szőrösbe vetették aztán totál, most igenjól néz ki kíváncsi leszek mit fakít majd
Mondjuk azért kárba nem megy a talajra hullott lombtrágya se mert gyökérrel is felveszik a növények az esővel bemosódva , de persze sokkal kisebb hatékonysággal.
Válasz #3475. hozzászólásra
Sokkal többet ér huzatáskor a műtrágya, mint gyomirtáskor a lombtrágya, utóbbival az a baj, hogy nagyon kicsi a levélfelület még olyankor és 98%-ban a lomtrágya a talajra fog kerülni és az mind kárba vész.
Szerintetek kukoricát megfújom motivel turbo d vel a talajban ez okozhat bármilyen lerakódást pár kertet kibéreltem és nem szeretném ha jövőre akármi is benne maradna a talajba amit a növény fel tud venni. pl borsót vagy valamilyen kertészeti növényt akarok beletenni?
köszönöm, sztem max 1 hetet várok és a hét második felében max hét végén megcsináljuk, meglátom szerda körül hogyan fejlődik a gyom és a kuki, ha még meg is ázna addig....
Ha most permeteznéd ki akkor elég lenne az évelők ellen valami 2,4-D ha vársz vele még mert az 1 szikűek nem nagyok akkor 5-6 levélben dikambát tegyél mellé.
Sucessor t + accent mellé acatra és apró szulákra mit tegyek mellé? A gyomok most szikleveles állapotúak, 1-2 szikű 1/2 -1/2 arányban kb. de sztem még nincs elöl a fele sem. Kuki 3-4 leveles, osztva nyomjam, vagy várhaték még 2-3 kuki levelet és egybe 2,5 l suci+ 60 gr accent + trend + ???? az évelőkre oszt hadd takarítson, eső eddig nálunk egy csepp sem volt amit ígérnek hérfőre azon most már nagyon rimánkodunk hogy be is jöjjön, de ha jól tudom a sucessor talajhatásához 20-30 mili kellene, hát....??? Adjatok tanácsot he tudtok, előre is köszönöm!!!
8967 hozzászólás
Válasz #3496. hozzászólásra

Hát Gróf Grün ...
Nekem ez nem durva , mert gyerekkorom óta felén ilyenek játszanak zömmel...
Erre két megoldás van :
Stellar 1 liter ha már volt eső mostanában és nem lesz később kelő muhar , stb....
De ha nem volt eső és most várható még akkor Principal Plus Gold osztott kezelés . Ami úgy néz ki hogy most azonnal a dózis 60 %-a majd 10 nap múlva a maradék 40%-a...
Szerintem...
Udv mindenkinek!!
Azt szeretnem kerdezni, hogy a Monsoon-t lehet-e keverni Lontrel-el, mivel tele van a kuki mezei acattal es tarckbuzaval, ami nem magrol kelt. A terulet Adengoval volt fujva, igaz esot meg nem kapott .....
Válasz #3505. hozzászólásra
Persze hogy nem titok: 14e ft-ért szerzik / ha, legalábbis még délután ez volt az infóm.
Keverünk bele egy kis műtrágyát is had növekedjen a kukorica. Vetéskor(04.22-én) csak 2mázsát kapott most adunk hozzá még egy keveset.
Válasz #3509. hozzászólásra
A folyófüvet elég jól fogja.
Amire te gondolsz az szerintem a sövényszulák (és a szeder is) amit a fluroxipir tud csak.
2 liter cambio
Üdv mindenkinek !

DE!
Szaktanácsra lenne szükségem ! Nem egészen idevágó téma,
Egyik kukorica táblánkon "foltokban" (Q sokat) eszi a kukoricát a drótféreg !
Sajnos olyan sorközművelőm amin van granulátum szóró nincs . Kérdés : Van -e olyan szer amit egyszerű szántóföldi permetezővel ki lehet juttatni,és ér is valamit !
Válasz #3502. hozzászólásra
ma vettünk laudist hektárra kb 1-2 ezer ft különbség van! ahogy számolgattam a titus javára!
Válasz #3500. hozzászólásra
Sziasztok!
Nem látszik a képeken jól de a fenyércirok elég sok helyen igen nagy már(10-15cm) és azt meg akarom most fogni. A kukorica is most hozza már az 5.levelet 7-ig lehet szórni a principalt(kimegy nagyobba is)
Meg félek hogy jövő héten nagy eső lesz és akkor nem tudunk rámenni a földre.
Válasz #3504. hozzászólásra
A dikamba mennyire viszi a folyófüvet, úgy tudtam igazán csak a fluroxipir üti más nem.
Válasz #3506. hozzászólásra

Péntektől-Hétfő du. 5ig. Kb.34mm.......
köszi a tanácsot!(mindenkinek)
de azt elfelejtettem odaírni hogy nem saját a terület,csak jártomban fotóztam, mi lenyomtunk mindent korai posztos cuccal, ami úgy néz ki,hogy idén is hatásos lesz
Válasz #3503. hozzászólásra

Te koma felétek mennyi eső volt, nem 3 mili az látszik????????????
Ha nem titok ennek a princi pali aranynak mennyi a hektárköltsége?
grün kolléga
Ez a PrincipalPlus goldnak való terület.
Valaki írta,hogy az övé is ilyen és Laudist szór rá, hát az elég nagy hiba. A folyófű (convulvulus) miatt muszály bele tenni dikambát is!
Hát gazosnak nem mondanám, de egy sorközművelés lehet nem ártana. Nagyon leverte az eső..
Válasz #3495. hozzászólásra

Én 11200-+ fa ért vetem!!
Armada csomag ( Moonsoon+Colombus egy kis pallossal fűszerezve)
Válasz #3494. hozzászólásra
Itt ezekről képekről jó lenne egy kis vitát nyitni, hogy lássuk ki hogy oldana ezt meg...Én most szombaton csak egy 20 grammos bésissel nyomnám le a mostani egysziküek gyökérvéltását elkerülve,továbba a többi kéttsziküeket is stopolná enyhén...maj utána egy hétre tíz napra venném elő a principalkódat(ennek a kitűnő ellenpéldája grün Úr kukoricája ahol erre már nincs idő,ami nála különben azért szívás mert ő sem fogja egymenettel ezt idén megúszni mivel az egysziküek késnek kicsit valamint a mostani esőt követő kéthéten belül,de nyolcnapon túl" kibújik az összes gyom ami számít) vita indító ennyi...
Az enyém is hasonló,Laudis megy majd rá.
Mind kettőt...
Sima ügy...Princi Palkó Plusz,arany at ér
ilyenkor
dr. Drenthe erre valmi orvasság?
Válasz #3494. hozzászólásra
a miénk sokkal gazosabb de várunk még vele! mennyi a hektár költsége a principal nak?
Válasz #3493. hozzászólásra

Képek lemeradtak
Sziasztok!
Csatolok két képet gyomirtás előtt a kukorica tábláról!
Az egyik ma készült(05.08) a másik 05.04-én.
Szombaton szórunk ki Principal gold Plust rá!
Válasz #3491. hozzászólásra
Nikit-turbo egyben!!
Tudja valaki melyik a legolcsóbb nikoszulfuron?
Válasz #3489. hozzászólásra
9-17 tonna. Változó,időjárás függő volt.
Válasz #3488. hozzászólásra

Na és mi lett a termés ilyen invesztició után??? Én is látam már egyébként valami hasonlót akkor ottmajd 5T napra termet !!! És láss csodát azóta meg alig valamicske terem rajta mert nincs aki finanszirozza azt a rengeteg kaját...
Válasz #3487. hozzászólásra
Ugyanebben a kísérletben Soponyán a következőket adták ki:
A Carota Bt. tápanyag technológiai és növényvédelmi munkálatai:
Tápanyag:
vetés előtt:
EF Plus 37 NPK
6,3 q/ha
Sulfammo 30
2,2 q/ha
vetéssel:
EF Plus 35 NP
1,5 q/ha
tápkultivátorral:
Sulfammo 30
2 q/ha
Válasz #3485. hozzászólásra

Aha és ezt itt a földön vagy valami más bolygón ?
Válasz #3485. hozzászólásra

Jééééééééé
Ezt kibírja a föld, meg a kuki?
Nem semmi...
De ha még ezt is fokozza valaki...
Válasz #3484 hozzászólás
A Monsanto is szokott különböző partnereknél kísérletet beállítani.
Bemásolom ide a hírlevelükből egy részletet:
A tápanyagellátás és a növényvédelem Belvárdgyulán a következőképp zajlott:
Tápanyag:
vetés előtt:
EF Plus 37 NPK
7,3 q/ha
Sulfammo 30
5,1 q/ha
vetéssel:
EF Plus 35 NP
4 q/ha
tápkultivátorral
Sulfammo 30
2 q/ha
Válasz #3482. hozzászólásra
Hát az durva lesz, az biztos.
Mondjuk én kettéosztottam volna, és felét, vagy kicsit kevesebbet úgy kapáltam volna be.
Majd ne felejtsd el beírni a végeredményt.
Válasz #3481. hozzászólásra
Vetés elé is meg vetőgéppel sormellé is így tehát mind a fődben van!
Most meg ázik szépen a kuki tombol és olyat fog durrantani mint állat
Válasz #3480. hozzászólásra
Vetés előtt kirakták mind a 6 mázsa AN-t?
Az brutális
Válasz #3476. hozzászólásra
Kíváncsi leszek, a szomszédoknál Genezis-es műtrágyakísélet van nemrossz, környékhez mérten jó talajba kukoricában. 3mázsa komplex ment ki meg 6mázsa ammóniumnitrát azthiszem! Szőrösbe vetették aztán totál, most igenjól néz ki kíváncsi leszek mit fakít majd
Válasz #3478. hozzászólásra
Szerintem is....
Mondjuk azért kárba nem megy a talajra hullott lombtrágya se mert gyökérrel is felveszik a növények az esővel bemosódva , de persze sokkal kisebb hatékonysággal.
Sokkal többet ér huzatáskor a műtrágya, mint gyomirtáskor a lombtrágya, utóbbival az a baj, hogy nagyon kicsi a levélfelület még olyankor és 98%-ban a lomtrágya a talajra fog kerülni és az mind kárba vész.
Köszi a segítséget!!!

Szerintem igy ebben a sorrendben jó is lesz!! Túl tölteni biztosan nem fogod még enyivel sem!!
Sziasztok!
Érdeklődni szeretnék kukorica vetéskor 2 mázsa műtrágya/ha gyomírtáskor fújjak rá lomtrágyát vagy húzatáskor 1 mázsa műtrágyát???Köszi a segítséget.
Válasz #3473. hozzászólásra
Motivel után bármi mehet...
Szerintetek kukoricát megfújom motivel turbo d vel a talajban ez okozhat bármilyen lerakódást pár kertet kibéreltem és nem szeretném ha jövőre akármi is benne maradna a talajba amit a növény fel tud venni. pl borsót vagy valamilyen kertészeti növényt akarok beletenni?
hello mindenkinek.
infot szeretnék az idei kuki gyonirtási árakrol mi amit normál esetben fizetni lehet
köszönöm
Válasz #3470. hozzászólásra

köszönöm, sztem max 1 hetet várok és a hét második felében max hét végén megcsináljuk, meglátom szerda körül hogyan fejlődik a gyom és a kuki, ha még meg is ázna addig....
Válasz #3469. hozzászólásra
Ha most permeteznéd ki akkor elég lenne az évelők ellen valami 2,4-D ha vársz vele még mert az 1 szikűek nem nagyok akkor 5-6 levélben dikambát tegyél mellé.
Sucessor t + accent mellé acatra és apró szulákra mit tegyek mellé? A gyomok most szikleveles állapotúak, 1-2 szikű 1/2 -1/2 arányban kb. de sztem még nincs elöl a fele sem. Kuki 3-4 leveles, osztva nyomjam, vagy várhaték még 2-3 kuki levelet és egybe 2,5 l suci+ 60 gr accent + trend + ???? az évelőkre oszt hadd takarítson, eső eddig nálunk egy csepp sem volt amit ígérnek hérfőre azon most már nagyon rimánkodunk hogy be is jöjjön, de ha jól tudom a sucessor talajhatásához 20-30 mili kellene, hát....??? Adjatok tanácsot he tudtok, előre is köszönöm!!!
Válasz #3456. hozzászólásra
tPeti
Ha úgy van ahogy írtad akkor nyugodtan várhatsz még.