Üdv. Valami ezzel az ordax-al nem oké. Vagy én nem használta m még..??de ! kifujtam hétfön meg kedden a kukorivákra és ugynugy nöl nem látszik rajta semmi /inkább csak egyszikü füfélék/ de még csak nem is sárgul. Kezd kaszálonak kinézni inkább.. Most ez késöbb kezd el hatni vagy nem kapott esöt vagy mi ??
igen igazad van
de nekem szerintem így jó lesz
mert a szélén 3 sor marad el az 228 cm nekem a 18 m es gépen 5 szakasz van és a szélső szakasz 3 méteres és így csak a szélén egyszer lesz kb 1 sor rátakarás utánna meg már oké a dolog és minden 4. traktornyomba kell befordulni
azt értem, mivel az ő kezében van a kormány és oda tekeri ahova akarja
de akkor kezdéskor a tábla szélén nem a 12. hanem a 3. traktornyomba kell fordulni és a szélén elmaradt 3 sort lepermetezni a szélső keretszakasszal
Szerintem....
Metünk literrel meg 1,2-vel is hektáronként, gordony meg cserbóka(gyermekláncfű???) gondunk volt, majd megnézem holnap mit sikerült kihozni vele, elvileg okosok szerint igen jó lesz!!!
Áráról nem akarok hülyeséget mondani de valami 4200Ft/l ha jól rémlik, Granstar meg 3500-3600-ért kapható lett volna, csak szerintem a Kités üzletkötő ebből több osztott jutalékot kap ezért erőltette, aztán engedtünk a szavának.
Énegyébként buta vagyok vegyszerezéshez, nem is érdekel megmondom őszintén, de amit használunk évről évre azokat ismerem meg látom a különbségeket, nomeg fokozatosan beletanul az ember mégha nincs is az érdeklődési körében akkoris
A régi Ciba-tól átvett syngenta hibridek érzékenyek: Occitan, Furio, Alpha, Dollar. Egyébként a szulfonil-karbamidokra cuzamen és a hormonokat sem szeretik.
A basisben gyakorlatilag egyik hatóanyagot sem szeretik.
Kedden szórtam ki basis+2,4-D-t. Már az 1 sz-en is látszik a hatás.
A Basis solution-ban is 20g/ha basis van.
Fan kolléga jól látja, ha nem 20 centi magasan járatod a keretet, akkor a 110 vagy 120 fokos fúvókák áttakarnak annyit, hogy ne maradjon permetezetlen sáv. ha kicsit magasabbra emeled biztos nem marad el a csatlakozás sem.
fuvóka nem függólegesen szór hanem 115fokban (gondolom én de javitsatok ha nem igy van)és befedi azt a 40 centit,én is minden 4. csatlakozóba fordulok vissza
Köszönöm a választ!
de ezzel szerintem az a gondd hogy ha 76 cm a kukorica sortávolsága akkor a 18 m es keret csak 23,6 sort visze el. tehát szerintem kimarad 40 cm amire nem kerül vegyszer
vagy ez nem így van???
Állítólag az ordaxnak van némi tartamhatása, így olyankor jó amikor még nincs minden gyom kikelve, tehát koraibb állományba.
A Laudist-szerintem- meg akkor jobb amikor már elég nagy minden, megfogja az az erős gyomot is eddig ez a tapasztalat.
Colombus is van raktáron de búzákra fújtuk elsősorban, most valamiért nem Granstar lett hanem ez, majd meglátjuk mit tud.
Az biztos, hogy egy ezressel drágább mint a Granstar
elméletileg 24 sort visz a 18 méteres keret, tehát a 24. sorra. Ami a csatlakozót illeti, az úgy pont jó, ott kell menni és kész, legalább nem keveredsz el, és ha 6 soros géppel volt vetve középvonalra állított nyomjelzővel akkor az se gond ha precíz volt a traktoros és nem látszik a csatlakozósor, mert a nyomjelzők között kell pont elbóklászni. Persze van némely galád, aki azt hiszi, hogy ha a csatlakozósort 10-20 centivel szűkebbre veszi, akkor jobban jár, mert több sor fér ugyanabba a területbe, na ott lehet több taposás lesz felülkezeléskor!
A preemergens szrek bemosócapadék híjján szerintem semmit sem értek.
Ahol sok a napraforgóárvakelés mert az volt előtte, ott DMA6 hormont löktünk ki rája, egyébként laudis meg ordax megy most ki, bár majdnem korai, fejletlen még a kukorica de a gyom meg keményen jön a múltkori eső óta.
Tavaly a Laudis majdnem csodákat művelt, bízom benne nagyon hogy hatni fog.
Jövőre szeretnék változtatni a talajművelésen is, ezt a lazítós alapművelést kéne erőltetni, összeűlt zömökűlt tömörödött levegőtlenek a fődek egyrészt, másik meghogy lazítanék minden után nyáron majd, aztán ha jól kizöldűl minden a lazított hanntott tarlókon akkor totálszerrel lekezelnénk és kész, ha repce megy utána akkor az, ha búza akkor az, ha meg tavaszi akkor még őszig lehet felzöldűl megint, akkor kap még tárcsát aztán tavasszal egyszerűbb lenne minden
-azt mondják csavargatja a kukoricát a Colombus
-aztán amennyire tudom a Monsoon nem nagyon viszi a túlfejlett muhart
- és a Lontrel hatóanyagának állítólag van némi csírázásgátló hatása Napraforgóra , ha az lesz vetve utána.
-Ja és az ára se valami barátságos
Sziasztok!
olyan kérdésem lenne, hogy a 18 méteres permetezővel kukorica vegyszerezéskor hányadik sorba szoktatok befordulni, és hogy oldjátok meg hogy a traktor ne csatlakozó sorba menjen??
Csak a kérdés hogy hány gram Basis van benne..Mer 6ezer akkor ha 20grammal szóród...A lególcsóbb azértmert még nincs gyom fejlettség ilyenkor az őssze gyómírtót lelehet cwsökenteni 70 százalékra egy kis Hayspay segítségével...É akkor egész olcsó mindecsik ..az Armada elég ütös árban és mindenben 10500-ba lehet lealkudni 5 hektáros csomagot ezt eht szórni most ahtra is és még is hat..
Ha kicsi a kukorica (mint most) akkor nincs látszatja az érzékenységnek ...Ha Mustáng fortét ét 0,8-al is tesszel mellé akkor egész olcsó és jó is..Nem tudom ez a csomag amit írsz,hogy jön ki árban ehhez képest...
Válasz #2127. hozzászólásra
egyébként a Monsoon akkor dolgozik látványosan, ha full dózisban nyomod, de legalább 2 l/ha. én szoktam lellé tenni csökkentett adag Callistót v Calarist.
Monsoont tavaj kipróbáltam 1,5 l-rel, a tarackot megfogta, a fenyercirkot csak lelassitotta, de nem nyirta ki.
A DuPontos tanácsadó is ezt mondta először. Nem tudom, hogy a növényvédő boltos miért ajánlotta a másikat. Telefonon beszéltem vele. Egy hektár irtásáról lenne szó. Talán csak nagyobb kiszerelés van neki?
8967 hozzászólás
Válasz #2166. hozzászólásra
Gondolom hogy kell neki 7-10 nap ...
Remélhetőleg ha nem baxtál el valamit kijuttatásnál , adagolásnál és nem valami 15-20 centis füvekre fújtad , akkor annak hatnia kell előbb utóbb.
Üdv. Valami ezzel az ordax-al nem oké. Vagy én nem használta m még..??
de ! kifujtam hétfön meg kedden a kukorivákra és ugynugy nöl nem látszik rajta semmi /inkább csak egyszikü füfélék/ de még csak nem is sárgul. Kezd kaszálonak kinézni inkább.. Most ez késöbb kezd el hatni vagy nem kapott esöt vagy mi ??
Válasz #2163. hozzászólásra
igen igazad van
de nekem szerintem így jó lesz
mert a szélén 3 sor marad el az 228 cm nekem a 18 m es gépen 5 szakasz van és a szélső szakasz 3 méteres és így csak a szélén egyszer lesz kb 1 sor rátakarás utánna meg már oké a dolog és minden 4. traktornyomba kell befordulni
Válasz #2160. hozzászólásra
a 2. nyomból kezdek és a széle úgy van leszakaszolva
Válasz #2162. hozzászólásra
Elméletnek jó ,de nekem például 4 szakasz van 4,5 méters,fölös munka,és pazarlás
Válasz #2158. hozzászólásra
azt értem, mivel az ő kezében van a kormány és oda tekeri ahova akarja
de akkor kezdéskor a tábla szélén nem a 12. hanem a 3. traktornyomba kell fordulni és a szélén elmaradt 3 sort lepermetezni a szélső keretszakasszal
Szerintem....
Válasz #2146. hozzászólásra
Metünk literrel meg 1,2-vel is hektáronként, gordony meg cserbóka(gyermekláncfű???) gondunk volt, majd megnézem holnap mit sikerült kihozni vele, elvileg okosok szerint igen jó lesz!!!
Áráról nem akarok hülyeséget mondani de valami 4200Ft/l ha jól rémlik, Granstar meg 3500-3600-ért kapható lett volna, csak szerintem a Kités üzletkötő ebből több osztott jutalékot kap ezért erőltette, aztán engedtünk a szavának.
Énegyébként buta vagyok vegyszerezéshez, nem is érdekel megmondom őszintén, de amit használunk évről évre azokat ismerem meg látom a különbségeket, nomeg fokozatosan beletanul az ember mégha nincs is az érdeklődési körében akkoris
Válasz #2156. hozzászólásra
Qurva egyszerű pedig. jobbrol balrol legyen egy keréknyom,el se lehet téveszteni,4 gépalj a dűlő(forgó vagy ki minek nevezi)ott hogy oldod meg?
Válasz #2157. hozzászólásra
megszámolom a nyomokat. minden 4. nyom
Válasz #2157. hozzászólásra

úgy h. pont a keréknyomba fordul vissza
Válasz #2156. hozzászólásra
és hogy csinálod hogy a keréknyomba fordulj vissza??
Válasz #2154. hozzászólásra
nálam tökéletes a csatlakozás, emiatt nagyon kellene figyelni. a keréknyomot könnyebb megtalálni, föleg éjjel
Válasz #2150. hozzászólásra
És mi a véleményed arról , hogy a Pricipal se erősebb a túlfejlett muhar ellen mint az elődjei ? Hülyeség ?
Válasz #2153. hozzászólásra

Ettöl féltem én is, nem fér el ha ő vet
Válasz #2152. hozzászólásra
Biztos pakol bele gézu nagyhézagos kishézagos kanyarokat a optimálissal....... háháhá
Válasz #2149. hozzászólásra
Miért lenne hülyeség Gézám,fejtsd már ki
Válasz #2149. hozzászólásra
mert?
Válasz #2130. hozzászólásra
Drenthe!
A régi Ciba-tól átvett syngenta hibridek érzékenyek: Occitan, Furio, Alpha, Dollar. Egyébként a szulfonil-karbamidokra cuzamen és a hormonokat sem szeretik.
A basisben gyakorlatilag egyik hatóanyagot sem szeretik.
Kedden szórtam ki basis+2,4-D-t. Már az 1 sz-en is látszik a hatás.
A Basis solution-ban is 20g/ha basis van.
Válasz #2148. hozzászólásra
az elég hülyeség
akkor ha jól értem minden 4. csatlakozósorba fordulsz vissza úgy hogy a csatlakozósor van a gép hasa alatt??
Válasz #2144. hozzászólásra
Fan kolléga jól látja, ha nem 20 centi magasan járatod a keretet, akkor a 110 vagy 120 fokos fúvókák áttakarnak annyit, hogy ne maradjon permetezetlen sáv. ha kicsit magasabbra emeled biztos nem marad el a csatlakozás sem.
Válasz #2142. hozzászólásra
A Colombus eddigi hatásáról beszámolhatnál ...
Előnyei , hátrányai ?
Acatot hogy vitte ?
Mennyi volt hektáronként nettóba és milyen dózissal használtátok ?
Válasz #2144. hozzászólásra
fuvóka nem függólegesen szór hanem 115fokban (gondolom én de javitsatok ha nem igy van)és befedi azt a 40 centit,én is minden 4. csatlakozóba fordulok vissza
Válasz #2141. hozzászólásra
Köszönöm a választ!
de ezzel szerintem az a gondd hogy ha 76 cm a kukorica sortávolsága akkor a 18 m es keret csak 23,6 sort visze el. tehát szerintem kimarad 40 cm amire nem kerül vegyszer
vagy ez nem így van???
Válasz #2141. hozzászólásra
én minden 4. vetésnyomba megyek. én széthúztam a fúvókákat kicsit 18 méterre van a 2 szélső, biztos ami biztos
Válasz #2140. hozzászólásra
Állítólag az ordaxnak van némi tartamhatása, így olyankor jó amikor még nincs minden gyom kikelve, tehát koraibb állományba.
A Laudist-szerintem- meg akkor jobb amikor már elég nagy minden, megfogja az az erős gyomot is eddig ez a tapasztalat.
Colombus is van raktáron de búzákra fújtuk elsősorban, most valamiért nem Granstar lett hanem ez, majd meglátjuk mit tud.
Az biztos, hogy egy ezressel drágább mint a Granstar
Válasz #2137. hozzászólásra
elméletileg 24 sort visz a 18 méteres keret, tehát a 24. sorra. Ami a csatlakozót illeti, az úgy pont jó, ott kell menni és kész, legalább nem keveredsz el, és ha 6 soros géppel volt vetve középvonalra állított nyomjelzővel akkor az se gond ha precíz volt a traktoros és nem látszik a csatlakozósor, mert a nyomjelzők között kell pont elbóklászni. Persze van némely galád, aki azt hiszi, hogy ha a csatlakozósort 10-20 centivel szűkebbre veszi, akkor jobban jár, mert több sor fér ugyanabba a területbe, na ott lehet több taposás lesz felülkezeléskor!
Válasz #2139. hozzászólásra

Sztem is a Laudis naon jó - szinte mindent kisöpör!:))
Ordax se kutya!
vazze van baj gyom ügyileg!
A preemergens szrek bemosócapadék híjján szerintem semmit sem értek.
Ahol sok a napraforgóárvakelés mert az volt előtte, ott DMA6 hormont löktünk ki rája, egyébként laudis meg ordax megy most ki, bár majdnem korai, fejletlen még a kukorica de a gyom meg keményen jön a múltkori eső óta.
Tavaly a Laudis majdnem csodákat művelt, bízom benne nagyon hogy hatni fog.
Jövőre szeretnék változtatni a talajművelésen is, ezt a lazítós alapművelést kéne erőltetni, összeűlt zömökűlt tömörödött levegőtlenek a fődek egyrészt, másik meghogy lazítanék minden után nyáron majd, aztán ha jól kizöldűl minden a lazított hanntott tarlókon akkor totálszerrel lekezelnénk és kész, ha repce megy utána akkor az, ha búza akkor az, ha meg tavaszi akkor még őszig lehet felzöldűl megint, akkor kap még tárcsát aztán tavasszal egyszerűbb lenne minden
Válasz #2136. hozzászólásra

Az Armadával én is szemeztem .
Csak van egy két dolog ami nem tetszik benne:
-azt mondják csavargatja a kukoricát a Colombus
-aztán amennyire tudom a Monsoon nem nagyon viszi a túlfejlett muhart
- és a Lontrel hatóanyagának állítólag van némi csírázásgátló hatása Napraforgóra , ha az lesz vetve utána.
-Ja és az ára se valami barátságos
Sziasztok!
olyan kérdésem lenne, hogy a 18 méteres permetezővel kukorica vegyszerezéskor hányadik sorba szoktatok befordulni, és hogy oldjátok meg hogy a traktor ne csatlakozó sorba menjen??
Jaaa ez igaz mert telon elég nehéz
jól írni
..kipróbáltuk az ö(ü)tös csomagot hatra (hektár)szórni és egész jó lesz az Armada..
Válasz #2134. hozzászólásra

Nem is baj
Ennek a fele se tréfa má hallod.....
Olvass olyanokat akiknek a hszeinek legalább a fele tréfa.........
Válasz #2133. hozzászólásra

Aha .
De jó lenne ha Magyarul írnál mert a felét se értem ...
Csak a kérdés hogy hány gram Basis van benne..Mer 6ezer akkor ha 20grammal szóród...A lególcsóbb azértmert még nincs gyom fejlettség ilyenkor az őssze gyómírtót lelehet cwsökenteni 70 százalékra egy kis Hayspay segítségével...É akkor egész olcsó mindecsik ..az Armada elég ütös árban és mindenben 10500-ba lehet lealkudni 5 hektáros csomagot ezt eht szórni most ahtra is és még is hat..
Válasz #2131. hozzászólásra
Csomagban nettó 7 ezer /heki...
Magában a Basis 6 ezer /heki...
Alighanem ez a legolcsóbb.
Ha kicsi a kukorica (mint most) akkor nincs látszatja az érzékenységnek ...Ha Mustáng fortét ét 0,8-al is tesszel mellé akkor egész olcsó és jó is..Nem tudom ez a csomag amit írsz,hogy jön ki árban ehhez képest...
Kukacsősz !
Amúgy a BASIS -nek melyik hatóanyagára érzékenyek bizonyos kukorica fajták ?
Van valami gyengéje a BASIS+ SOLUTION csomagnak ?
Válasz #2128. hozzászólásra
2,3L-t nyomtam egy hekire+4kg AN-t.
Nekem fő ellenségem a tarack. Fenyércirok nincs hál Istennek.
Válasz #2127. hozzászólásra
egyébként a Monsoon akkor dolgozik látványosan, ha full dózisban nyomod, de legalább 2 l/ha. én szoktam lellé tenni csökkentett adag Callistót v Calarist.
Monsoont tavaj kipróbáltam 1,5 l-rel, a tarackot megfogta, a fenyercirkot csak lelassitotta, de nem nyirta ki.
Válasz #2126. hozzászólásra

Oks, köszi
Válasz #2125. hozzászólásra
lassan dolgozik, kell neki vagy 12-14 nap, hogy lássál vmit.
Monsoon-nak mennyi idő után jelentkeznek hatásai?
(szerdán lett kifújva)
köszi
Válasz #2122. hozzászólásra
Mehet a monsoon is maxi dózisban.
Felénk Lumaxot,Adengot,Calarist használnak a legtöbben,kisebb gazdák dezormon...
Válasz #2121. hozzászólásra
A Monsoonról mi a véleményed? Felér vele? A Pricipallal. Az illetőnek ilyenje van Principalja nincs.
Válasz #2120. hozzászólásra
A Principal 1 ha-os kiszerelésben van kb. 10-11 ezer/ha nettó.
Válasz #2118. hozzászólásra
A DuPontos tanácsadó is ezt mondta először. Nem tudom, hogy a növényvédő boltos miért ajánlotta a másikat. Telefonon beszéltem vele. Egy hektár irtásáról lenne szó. Talán csak nagyobb kiszerelés van neki?
Mennyibe kerül a Principal?
Válasz #2117. hozzászólásra

Ez márcsak így szokott lenni
Válasz #2116. hozzászólásra
Az Accent helyett inkább Principal, ha sok az évelő egyszikű.