Hány ismétlésben volt a kísérlet, és termés mennyiségben mennyi volt a különbség?
Persze egy gyomirtó szer hatóanyagot le kell bontania a kukoricának is, de az előírt technológia betartása esetén közel sincs 1-3 t/ha-os terméscsökkenés!
Gondoljatok csak a goalo-os napra gyomirtásokra ahol igen látványos a károsodás és nagyon sok vizsgálat is azt mutatja nincs jelentős termésveszteség. Persze vannak extrém esetek.
Válasz #5113. hozzászólásra
Igazat beszél, tavaly nekem is volt kisérletem a kukoricában ahol nem volt végkép vegyszerezve. Az egész vegetáció alatt ez a kis darab szemmel nagyon is láthatóan fejlettebb volt, ugyan úgy a csövek jóval nagyobbak voltak rajtuk. Természetesen a gyom ki volt irtva kapával.
Tavaly nagy pusztítást végzett a mocskospajor a csemegekukoricába 7 leveles koráig. + Földibolha.
Leginkább ezek ellen védekeznénk Kentaur 5G vel remélem hatásos lesz.
M:F: következő dolog az, hogy a vetés előtt egy kompaktorsort használunk, ami hatféle műveletet végez, és egyben gyomirtást is.. A kultúrnövényekben már csak gyomot kezelünk. A gyomirtás és a gyomkezelés között az a különbség, hogy a gyomirtásnál – amikor már hozzá kell nyúlni nem csak Pre-s kezeléssel – már 1–3 tonna mínusszal indulunk. Persze attól is függ, hogy milyen kemény vegyszerekkel kell hozzá nyúlni. Amíg olyan vegyszerekkel tudunk dolgozni, ami nem bántja a kultúrnövényt, akkor nullán tudunk állni, és ez azt jelenti, hogy 1–3 tonnával tudunk a termésmennyiségen növelni.
Nagyot esett a szememben amikor az összes trafikot ő nyerte Enyingen .
Melyik az a gyomírtó kombináció amelyik a legkíméletesebb a kukoricára nézve? M.F. 1-3 t. ,minuszokrol beszél a gyomírtó miatt.
Én a dual és ha szükséges Banvelre gondolnák.
Tapasztalatok szerint elég szokott lenni egyszeri kezelésként Adengo 0,4 literrel vetés után kelés előtt fújva ?? vagy később is rá kell menni valamivel? persze a terület gyomosságától is függ, de úgy általában?
Csapadék minden bizonnyal lesz rá (az előrejelzések szerint)
Az MCPA a gabonafélék gyomirtója, a 2,4-D a kukoricáé. De mindkettő kibírja a másikat, bár nem örül neki. Az esetleges terméscsökenést nem mérték(mérik) a hatóanyagok cseréje esetén.
Hali olyan kérdésem lenne hogy mcpa vagy mecomorn használható-e kukoricába napraforgó és mezei acat ellen? És a samson extra 6 od és a calarisnak van e tartam hatása ha kifújom állományba? Előre is kösz a válaszokat.
Válasz #5090. hozzászólásra
clio-nak van talajon keresztüli tartamhatása?
a dobozon lévőket olvastam, elsősorban tapasztalatra lennék kiváncsi,de a véleményeket is meghallgatnám
köszi
Sziasztok.
Lenne egy kérdésem Adengot fújnánk a kukoricánkra ami már 3 leveles, de még várni szeretnék, hogy előjöjjenek jobban a gyomok (főleg az acat) és akkor tennék mellé egy kis Colombust is. A kérdés, hogy hány leveles koráig lehet legkésőbb kifújni az Adengot? Hivatalosan tudom, hogy max. 4 de már olvastam több verziót is.
nincs acat és nem akarok kétszer menni. nálam a homokon nincs nagy történet gyomösszetételben. libatop, vadkender néhol köles és foltokban fenyércirok. lumax sok éven át tökéletesen dolgozott csak keresek olcsóbb megoldást. a fenyércirkot meg kifoltozom valami nikoszulfuronnal
Pedig érdemes rámenni amíg kicsi a kukorica(3-4leveles) egy dezormonnal mondjuk mert eltekeri az acatot is. Ha ilyenkor rámész valami drága anyaggal lehet mégegyszer megkell csinálni, a kétszeri drága gyomírtás pedig nem mindig éri meg.
Vagy akkor Cambio-t kell fújni önmagában ha nincsen csak kétszikű kikelve, az sem aprópénz de nem olyan mintha kifújnál mondjuk egy Ordax Super-t most meg később rákell menni még LAudissal 6-8levélnél mert jöttek a gyomok.
8967 hozzászólás
Válasz #5117. hozzászólásra
Hány ismétlésben volt a kísérlet, és termés mennyiségben mennyi volt a különbség?
Persze egy gyomirtó szer hatóanyagot le kell bontania a kukoricának is, de az előírt technológia betartása esetén közel sincs 1-3 t/ha-os terméscsökkenés!
Gondoljatok csak a goalo-os napra gyomirtásokra ahol igen látványos a károsodás és nagyon sok vizsgálat is azt mutatja nincs jelentős termésveszteség. Persze vannak extrém esetek.
Válasz #5113. hozzászólásra
Igazat beszél, tavaly nekem is volt kisérletem a kukoricában ahol nem volt végkép vegyszerezve. Az egész vegetáció alatt ez a kis darab szemmel nagyon is láthatóan fejlettebb volt, ugyan úgy a csövek jóval nagyobbak voltak rajtuk. Természetesen a gyom ki volt irtva kapával.
Mi ez az 1-3t mínusz hektáronként ezt hogy értitek????
hogy a gyomirtó olyan hatással van kukoricára hogy annyival kevesebbet tu????
Válasz #5114. hozzászólásra
Tavaly nagy pusztítást végzett a mocskospajor a csemegekukoricába 7 leveles koráig. + Földibolha.
Leginkább ezek ellen védekeznénk Kentaur 5G vel remélem hatásos lesz.
Válasz #5110. hozzászólásra
Kukorica bogár lárva ellen nem hatásos... ezt a területi képviselő is mondta!
Válasz #5112. hozzászólásra

Lehet az öregnek elvette a pénz az eszét?
M:F: következő dolog az, hogy a vetés előtt egy kompaktorsort használunk, ami hatféle műveletet végez, és egyben gyomirtást is.. A kultúrnövényekben már csak gyomot kezelünk. A gyomirtás és a gyomkezelés között az a különbség, hogy a gyomirtásnál – amikor már hozzá kell nyúlni nem csak Pre-s kezeléssel – már 1–3 tonna mínusszal indulunk. Persze attól is függ, hogy milyen kemény vegyszerekkel kell hozzá nyúlni. Amíg olyan vegyszerekkel tudunk dolgozni, ami nem bántja a kultúrnövényt, akkor nullán tudunk állni, és ez azt jelenti, hogy 1–3 tonnával tudunk a termésmennyiségen növelni.
Nagyot esett a szememben amikor az összes trafikot ő nyerte Enyingen .
Válasz #5111. hozzászólásra

Előírás szerinti gyomirtó használat esetén baromság az 1-3 t/ha!!!
Válasz #5108. hozzászólásra
Melyik az a gyomírtó kombináció amelyik a legkíméletesebb a kukoricára nézve? M.F. 1-3 t. ,minuszokrol beszél a gyomírtó miatt.
Én a dual és ha szükséges Banvelre gondolnák.
Válasz #5109. hozzászólásra

12 kg os dózisba akarom használni csemegekukorica alá.
Még most használnám első évbe de ha jókat hallanék róla megvenném az összes területre.
Válasz #5107. hozzászólásra
Idén 8-10kg/ha dózisban használtuk napraforgóban,eddig nincs drótféreg kár.
Válasz #5105. hozzászólásra
Igen, 7 levélig.
Hali mindenkinek!
KENTAUR 5G használatáról valakinek valami tapasztalat?
Lényegesen olcsóbb mint a FORCE.
Hali mindenkinek!
KENTAUR 5G használatáról valakinek valami tapasztalat?
Lényegesen olcsóbb mint a FORCE.
Principal Plus Gold max 7 levélig mehet??
Válasz #5102. hozzászólásra

Válasz #5101. hozzászólásra
kentaurból 15-18kg/ha a mérce
Sziasztok!
Szerintetek kedves kollégák a mester pack-nak egy óra elég lehetet az eső előtt???
KENTAUR 5 G 10 kg/ha nem ér semmit a drótféreg ellen.Még lehet ízlik nekik
Válasz #5099. hozzászólásra
Jól írtad, a terület gyomviszonyaitól függ.
Tapasztalatok szerint elég szokott lenni egyszeri kezelésként Adengo 0,4 literrel vetés után kelés előtt fújva ?? vagy később is rá kell menni valamivel? persze a terület gyomosságától is függ, de úgy általában?
Csapadék minden bizonnyal lesz rá (az előrejelzések szerint)
Válasz #5096. hozzászólásra
Az MCPA a gabonafélék gyomirtója, a 2,4-D a kukoricáé. De mindkettő kibírja a másikat, bár nem örül neki. Az esetleges terméscsökenést nem mérték(mérik) a hatóanyagok cseréje esetén.
Válasz #5096. hozzászólásra

Még nem láttam olyat, de nekem úgy tanították, hogy nem bírja a kukorica.
Ha valakinek van ilyen akkor tehetne fel képeket!!!
Válasz #5094. hozzászólásra
És ha véletlenül mcp-vel csinál valaki tengerit mi lesz?
Válasz #5093. hozzászólásra
A calarisnak van elsősorban 2 szikűek ellen.
Válasz #5093. hozzászólásra
Kukoricában NEM használható MCPA hatóanyag csak 2,4-D!!!
Hali olyan kérdésem lenne hogy mcpa vagy mecomorn használható-e kukoricába napraforgó és mezei acat ellen? És a samson extra 6 od és a calarisnak van e tartam hatása ha kifújom állományba? Előre is kösz a válaszokat.
jó
clio-nak van talajon keresztüli tartamhatása?
a dobozon lévőket olvastam, elsősorban tapasztalatra lennék kiváncsi,de a véleményeket is meghallgatnám
köszi
a kukiban erőre kapott a tövisk van MUSTANGOM jó lessz rá???? Köszöntem a segítséget.
Válasz #5087. hozzászólásra Én tavaly 5 leveles kukiban fújtam az adengót szertintem egyáltalán nem bántotta.
Samson ultrát használt már valaki hány leveles kukiban fujta, és hogy bír az 4-6 leveles szederrel???
Sziasztok.
Lenne egy kérdésem Adengot fújnánk a kukoricánkra ami már 3 leveles, de még várni szeretnék, hogy előjöjjenek jobban a gyomok (főleg az acat) és akkor tennék mellé egy kis Colombust is. A kérdés, hogy hány leveles koráig lehet legkésőbb kifújni az Adengot? Hivatalosan tudom, hogy max. 4 de már olvastam több verziót is.
Válasz #5073. hozzászólásra
udv. Mi a basf tol callam nevu szert fujtuk alapbol adengot kapta es felulbe a callamot. Eleg jol legyotorte.
Banvel 480
mi ezt tesszük a laudis mellé pont a zsurló miatt de nagyon jó
nekem a Syrius segített egy kicsit!
Válasz #5080. hozzászólásra
Trend az van mellé ....
Válasz #5081. hozzászólásra
de ott valószínű valamiért torlódott! 
65 ezerrel
Válasz #5075. hozzászólásra

Jó sűrűre vetetted!
Válasz #5079. hozzászólásra

Én önmagában gyengének találtam..Ne oszd szét hanem tegyél még mellé valamit!!
valaki használta már a Principalt ugyhogy 2 részletre van osztva az 1 adag ? vagy ne mérdemes vele foglalkozni inkabb egybe menjen ?
Válasz #5071. hozzászólásra
Én arra Monsoon-t szoktam nyomni.az megfogja.
Válasz #5075. hozzászólásra
kipróbálom. köszi
Válasz #5074. hozzászólásra Köszönöm szépen!
Válasz #5072. hozzászólásra

Mézga akkor nézd meg ezeket a képeket ,amit lentebb írtam Calaris Pro-val kezelve
U 46 vagy DEZORMON
Üdv mindenkinek!

Mezei zsurlóra valami megoldást tud e valaki,,jó néhány folt van a kukoricába?.
Válasz #5069. hozzászólásra
nincs acat és nem akarok kétszer menni. nálam a homokon nincs nagy történet gyomösszetételben. libatop, vadkender néhol köles és foltokban fenyércirok. lumax sok éven át tökéletesen dolgozott csak keresek olcsóbb megoldást. a fenyércirkot meg kifoltozom valami nikoszulfuronnal
Tudna valaki mondani gyomirtó fajtát ami viszi a perjét mert van egy 2 ha táblám aminn nagyon elő jött?
Válasz #5047. hozzászólásra
SAMSON Extra OD6 kiválóan viszi a fenyércirkot,ha nagy a fenyércirok,akkor osztottan adjál neki,nálam tavaly a méteres cirkot is levitte.Árban is jó!
Válasz #5068. hozzászólásra
Pedig érdemes rámenni amíg kicsi a kukorica(3-4leveles) egy dezormonnal mondjuk mert eltekeri az acatot is. Ha ilyenkor rámész valami drága anyaggal lehet mégegyszer megkell csinálni, a kétszeri drága gyomírtás pedig nem mindig éri meg.
Vagy akkor Cambio-t kell fújni önmagában ha nincsen csak kétszikű kikelve, az sem aprópénz de nem olyan mintha kifújnál mondjuk egy Ordax Super-t most meg később rákell menni még LAudissal 6-8levélnél mert jöttek a gyomok.