Fórum

Becenév: Rabó001
Csatlakozott: 2008-10-22 14:28:30
Utolsó belépés: 2022-10-04 20:36:06
Fórum hozzászólás: 2421

Fórumhozzászólásai

Előzmény: JDfan90 #1127 hozzászólása


Nem Oroszország a világ egyetlen palladium lelőhelye. Egy perc keresés elég volt, orosz az első kb. 40%-kal, második dél afrika 35%. Úgyhogy nagyjából ennyi.

Előzmény: medikus #1126 hozzászólása


Ez a mese, hogy majd olcsón adja. Nem adja olcsón. A gázt se adja olcsón nekünk magyaroknak se, pedig mi vagyunk az utolsó csatlósaik az EU -ban. Sőt, még a KGST idején se adta olcsón, táboron belül is volt idő hogy nekünk adta legdrágábban, nyugatra meg a legolcsóbban, ha hiszed ha nem.

Előzmény: JDfan90 #1119 hozzászólása


Azért ne túlozz! Nincs olyan hogy valami nyersanyagot csak a ruszkiktol lehet venni, mert másnak nincs. Ha most kiesnek a piacról, az nyilván hiányzik, de hosszú távon lehet pótolni máshonnan, másrészt teljesen ki sem esnek, mert egy részét megveszi más. Ha meg egyszer vége lesz ennek a háborúnak akkor így vagy úgy de rendeződnek a kereskedelmi kapcsolatok is.
Japán nyersanyagban szegény ország, mégis elég komoly ipari hatalom lett.

Előzmény: hasutas1 #1040 hozzászólása


Miért kell mindig azzal az idiótával jönni? Egy szóval nem említettem Gyurcsányt.

Előzmény: d-032a #1027 hozzászólása


Pontosan, igen sokszor előfordul hogy a kormány kiragad neki tetsző témákat, azt eltorzítja, felnagyítja, és csak azt önti a népre. A Fideszre ez különösen igaz. Nem időrendi sorrendben, de csak pár példa, hányszor telirakták az országot kék óriásplakáttal, mindezt az adófizetők pénzén: szemét Brüsszel, Soros, megvédjük a gyerekeket, migránshordák, most meg a háborús infláció lett a slágertéma amivel megmagyaráz mindenféle áremelkedést és inflációt. És erre építi fel a kommunikációját.
És ez nem konteo. Ezt csinálják. Ha egy gyereknek is állandóan azt mondod hogy hülye vagy édes fiam, akkor egy idő után el is fogja hinni.
És hogy ONtopic is legyen, a tisztelt miniszterelnök legutóbbi megszólalása a parlamentben sem fedi a valóságot. Valami olyasmit mondott hogy Európában a gáz ára ötöde mint az USA-ban. Ez a tábornak pont elég is.
Csak azt nem tette hozzá, hogy amerikában mindig is olcsóbb volt, mert az más piac, nincs szüksége importra, hanem szénhidrogént exportál. Európa meg alapvetően importra szorul, ott meg a legdrágább beszállítóhoz áraznak. Szaúd-Arábiában, Iránban meg még egy csomó helyen a benzin és a gázolaj is olcsóbb. Most őszintén, két éve tudta az átlagember (magamat is beleértve) hogy mennyi a gáz ára a holland tőzsdén vagy akárhol? Dehogy tudta.

Tanulságos és egyben szomorú is olvasni a hozzászólásokat. Némelyikükből szinte sugárzik az elvakult oroszbarátság (nem az orosz emberekkel van gond, mielőtt valaki vagdalkozni kezdene). Hogy ez nagyrészt a magyar és az orosz kormánypropaganda hatása is, az biztos. Meg azt is biztosra veszem hogy a leghangosabb oroszbarátok sem szeretnék azt, hogy itt is igazi oroszbarát uralom legyen. Külön vicces hogy azt a nyugatot szidják, aminek mi is a részei vagyunk.

Előzmény: d-032a #955 hozzászólása


Érdekes, csecsenföldet is szétlőtték az oroszok, pedig azok is csak függetlenedni akartak...ja de ők Oroszországtól.

Viszont én most léptem innen, ti csak csak gyilkoljatok egymást tovább virtuálisan.
Általában akkor erősödnek fel a netes fórumokon az oroszpárti hozzászólások és hozzászólók, amikor rosszul áll az oroszok dolga.

Előzmény: .Feco. #22780 hozzászólása


Kösz! Értem.
Például a tavalyi 13 tonnásunk is csak 14 vagy 16 soros volt, már nemtudom pontosan, de inkább 14. Idén 14 sor van azon amit néztem ezt biztosan tudom, de nem néz ki rossznak, a tavalyinál biztos kevesebb lesz, pár hét múlva megtudjunk. Haszonban viszont kijohetunk ugyanúgy, nagyjából kalkuláltam.
De visszatérve a csövekre, például néztem a közelben egy silot, nemtudom milyen fajta, masodvetes volt, öntözetlen, de 18 soros csövekkel, de akkor fajtája válogatja.

Előzmény: .Feco. #22771 hozzászólása


Valami még eszembe jutott. Az hogy egy kukorica cső hány soros lesz, az fajta függő is? Tápanyagtol, víz ellátástol nyilván függ, meg hogy mikor kapja a vizet.

Előzmény: d-032a #927 hozzászólása


Hát, a gazdaságuk sokkal előrébb nem tart. A mezőgazdaságuk az fejlődött.

Előzmény: Drisa #921 hozzászólása


És az orosz államháztartásnak is kell a bevétel.
A kitermelés technológiája is javarészt nyugati, már a 70-es években is az volt, még acélcsövet is vettek nyugatról már akkor is. Írtam hosszabban nemrég az olajválságos példát. Akkor egy ideig hülyére keresték magukat a szovjetek a magas olajáron, a pénzből elkezdtek terjeszkedni (afgán kaland, 3.világ), nyugatról gabonát, fogyasztási cikkeket, gépeket venni. 84-től elkezdtek beesni az olajárak. 89-re még Moszkvában is jegyre adták az élelmiszert, az aranytartalékot addigra felélték gabonavásárlásra többek közt. Közben az eszetlen olajtermeléssel a 80-as évek végére már szinten tartani se tudták a termelésüket, visszaesett. Gorbacsov meg már nyugaton könyörgött pénzért. Mi is anno a kapitalistákhoz jártunk kölcsönökért ugye.

Előzmény: Pont #7284 hozzászólása


Szerintem viszont igen sok esetben szándékosan írnak valótlanságot a szerződésbe, gondolván hogy hátha átmegy a hivatalon, mert azért néha ott sem állnak a helyzet magaslatán, vagy mert van egy kis hátszelük.
Legutóbb is falunkbeli földre kifüggesztett bérleti szerződésbe gond nélküli beleírta a szomszéd faluban lakó gazda, hogy előhaszonbérleti joga: helyben lakó földműves. Nem mondja senki, hogy nem tudta hol lakik születésétől fogva! Szerencsére azért valamit csináltak vele, mert végül nem ő műveli.
Egy másik eset jut még eszembe, ez meg egy másik szomszédos településen lévő föld adásvétele. Oda is simán beírta a leendő vevő hogy helyben lakó szomszéd, aztán csak szomszéd volt, de nem helyben lakó. Vissza is dobták.

Előzmény: d-032a #892 hozzászólása


A gázcsövek felrobbantását elkövetőjét meghagyom az illetékeseknek.
Viszont ahogy a háború súlyosbodott, voltak olyan vélemények netes beszélgetésekben -nem itt- hogy ha az oroszok szénája nagyon szarul áll majd Ukrajnában, akkor minden el fog követni Putyin a helyzet súlyosbításáért. Konkrétan naponta a Nyugat leatomozásával fenyegetnek, meg az energiaszállítást csavargatja, és majd teljesen leállítja az Európába menő energiaszállításokat, hogy így próbálja megtörni a nyugatot, hogy hagyjon fel az ukránok támogatásával. Most egy ideje katonailag azért szorulnak vissza Ukrajnában, hiába volt a tegnapi ünnepség Moszkvában, a harcok folytatódnak, nem véletlenül mozgósított, fiatalt-idősebbet behívtak ahogy sikerült, sorra kerülnek a kadét iskolák is. És ebbe tökéletesen beleillene a gázcső pukkantás. A szállításokat többféleképpen le lehet állítani, kiállhat Putyin és azt mondja hogy NYET! Meg más módon is. Háború van, amelyet gazdasági szinten is folytatnak.

Úgy gondolom Európa úgy nem fogja saját kezébe venni az irányítást, hogy az USA-t elküldi a francba. Ha így lenne, attól még az USA támogathatná tovább Ukrajnát. És ha már teljesen önálló nem tud lenni Európa, akkor egyértelmű hogy inkább amerikai csicska lesz, hogy a te szavaidat használjuk. Egyébként ha az itteni leghangosabb oroszbarátokat megkérdeznék, hogy akkor melyik táborba is álljon az ország? A.) marad a nyugati táborban. B.) Az oroszokkal szövetkezünk. Mind az A-t választaná. Ugyanígy ha el kellene költözni innen, akkor se a ruszkikhoz indulnának.

És a háború is folytatódni fog. Mert az oroszok szerinti békét nem fogja elfogadni Ukrajna. Ugyanis kb. az lenne az orosz békeajánlat, hogy Ukrajna azonnal tegye le a fegyvert, területek elvesztését tudomásul veszi, új oroszbarát kormány alakul, szó se lehet EU és NATO tagságról.

Előzmény: Pont #7277 hozzászólása


Na de könyörgöm, azért van a törvény, hogy annak kell megfelelni. (Hogy tetszik vagy nem, vagy hogy mi a véleményem róla az itt nem számít.)
És ezért van körülírva a törvényben hogy ki a földműves, mit jelent hogy helyi, mit jelent a helybeli szomszéd, ki minősül föld művelőjének, ésatöbbi.

Előzmény: .Feco. #22771 hozzászólása


Kösz. Én csak kis területen nyomom, nem olyan fullos technológiaval mint te, de az alapok rendben vannak, a föld is jó, most már több éve Pioneer PR37N01. Megnéztem évekre visszamenőleg, 8-15 t/ha termések voltak. Tavaly 13 volt, de pénzben tavaly jött össze a legtöbb egy hektárról.
Nyilván ez a kis terület nem akkora összehasonlítási alap.

Előzmény: .Szabi. #7273 hozzászólása


Azt jelölte meg hogy földet művelő földműves aki helyebenlako szomszéd. És ebben az esetben elképzelhető hogy kell az is hogy 3 éve művelje. De most nem néztem meg a törvényben.
Helyben lakó szomszéd kategóriát kellett volna megjelölnie. Ha ő a teljes terület művelője akkor olyan más nem jöhetne szóba. Helyben lakó szomszéd lehetne (nyilván térképet se néztem), viszont az meg egy ranghely vele, tehát nem előzné meg. Esetleg még bejohetne ha valaki helyben lakó szomszéd és fiatal gazda, vagy az állattartó, de ez megint fejből megy.

Előzmény: .Feco. #22763 hozzászólása


Van valami oka is ennek a Dekalb fanatizmusnak? Más nemesítő cégek szóba se jöhetnek, Pioneer se?

Előzmény: Mötözö #87783 hozzászólása


Te se tudod jól, gabonából nem csak önellátó lett az orosz, hanem nagy exportáló is.
Amúgy megfogtad a lényeget! Bár nem igazán. És mielőtt engem utasítasz, inkább tanulj meg olvasni! Nem a jelenről írtam, csak szólok.
Azért vannak gabonából önellato ez országok. Mi is azok vagyunk. Ne a 70 éves aszalyt vegyük alapul. De ma is önellátók lennénk, ha muszáj lenne akkor nem csinálnának etanolt egy szem kukoricából se.

Előzmény: Makói 70-es #87765 hozzászólása


Sok szempontból hasonló a helyzet.
Élemiszerexportőr lett. Az olaj és gázexportja továbbra is jelentős, rá van utalva az ebből származó bevételre.
Technológiában ma is el van maradva, mind a szénhidrogénkitermelési technológiában, mind gépiparban, elektronikai iparban.

Előzmény: Makói 70-es #87745 hozzászólása


Kis történelem.
Volt egyszer egy olajválság, 73-ban az arabok négyszeresére felemelték az árát, vége lett az olcsó olaj korszakának. 79-ben megint megduplázódott. Mit mondtak akkor itthon? Minket nem fog érinteni, minket a KGST megvéd, a Szovjetuniónak kimeríthetetlen olajkészletei vannak, stb. Aztán idővel csak ideért, begyűrűzött. A szovjetek is kimondták asszem 76-ban Budapesten Koszigin, hogy nem tudják tovább olcsó olajjal ellátni a KGST országokat, és nem is akarják, és szénhidrogénekért keményvalutás (dollárért is eladható) termékeket kértek ellentételezésül. Zárójel: előtte is drágábban adták, mint nyugatra, forrást is tudok adni, utánanézhetsz. Kimondták legfelsőbb szinten is, romlanak a cserearányok, javítani kell a cserearányokat, meg a fizetési mérleget. Új szénbányákat nyitunk, lásd eocénprogram. Ipari szerkezetváltást kell csinálni. Hát, nem igazán sikerült, egyik sem. Közben nyugatról vettünk fel hiteleket. Végül 90-ben alig várta gyakorlatilag az egész ország hogy az oroszok hazamenjenek, az ország meg a nyugathoz csatlakozhasson.
Nyugaton eközben mi történt: ott valahogy mégis alkalmazkodtak, korszerűsítették az ipart, fejlesztettek, energiatakarékosabbak lettek, stb. szóval úrrá lettek az energiaáremelkedésen, nem mentek bele tönkre.
Eközben a Szovjetunióban (70-es 80-as évek): a KGST országok energiaszállításaiért cserébe beruházási hozzájárulást kértek. A KGST országok részt vettek olaj és gázvezeték építéseken, pl. Tengizi építkezés. Mindezt nyomott, szovjet belső árakon elszámolva, gyakorlatilag hitelezve a szovjetuniónak. A technológiai berendezések jó része eközben USA és nyugat-európai eredetű volt, kompresszorok, acélcsövek (a vas és acél országába, millió tonna számra évente!), sőt a végén már a finanszírozásban is részt vettek nagy nyugati bank konzorciumok.
1986-ban az olaj ára bezuhant, szovjetek exportbevételei drasztikusan csökkentek, ráadásul a dollárexport, mert az egyetlen világpiacon nagytömegben is eladható cikke az olaj és a gáz volt. Az esztelen termeléshajszolásnak köszönhetően a 80-as évek második felében már csökkent az olajtermelésük, nem tudták szintentartani se, pedig növelni tervezték folyamatosan. A lakosság élelmezésére ugyanekkor nagy mennyiségben vásároltak búzát az USA-ból (1980: gabona bojkott), Kanadából, Argentínából, szóval a világpiacról, dollárért, ehhez az eddig felhalmozott aranykészletüket nagyjából kiapasztották 90-re, mivel dollárt rubelért nem kaptak, Moszkvában üres polcok voltak, 90-re gyakorlatilag jegyre adták az élelmiszert az egész országban. Az eredmény ismert, 92-ben már Szovjetunió sem volt.

Ezek tények, ellenőrizhető tények, rá lehet keresni mindegyikre, ha kell forrást is adok. Jóslás nincs benne.

Előzmény: medikus #87726 hozzászólása


Föl tud menni az űrbe. Igen.
De közbe meg ajtózsanért nem gyártanak.

Előzmény: hasutas1 #87746 hozzászólása


Krk szigeteki terminál megvan?
Amúgy meg hozzánk jelenleg rendesen jön az orosz gáz.

Előzmény: Gumóka #87749 hozzászólása


Arról beszélsz amiben penészes zsömlét árultak?

Előzmény: JDfan90 #652 hozzászólása


Fórumozás közben nem ártana olvasni is. Te láthatóan nem teszed. Mivel én le nem írtam Fleto nevét, de még a baloldalt sem, de te meg azt írod hogy én hőn kegyelem Fletot. Mindegy, betudom annak hogy már este van és biztos fáradt vagy.
Ha már felhoztad azt a marhát, ezért válaszolok a téves állításodra, nehogy ne tudj aludni: szerintem rég el kellett volna Gyurcsánynak takarodnia a magyar politika közeléből is.
A hozzászólásod is jól mutatja hova jutott az ország, az emberek többsége csak ebben tud gondolkodni hogy csak az Orbán mert akkor a Gyurcsány, mert az alatt mi volt ésatöbbi. Ezt is a fidesz országlasanak köszönhetjük. Boldog karácsonyt!

Előzmény: JDfan90 #647 hozzászólása


Az nem fordul meg a fejedben, hogy nem csak az számít ki van kormányon, hanem az is hogy mit csinál?

Előzmény: d-032a #611 hozzászólása


Szerintem nyíltan nem szállnanak be. Még Belaruszt se tudta teljesen belehuzni, pedig ha egy országra kellett volna tippelni, sokan biztosra vették volna. Sőt Lukasenko is nyilatkoztik finoman mindenfélét. Inkább a kisebb háborúk lsngolnsk fel, lásd. már most kettő az exszovjet térségben.

Előzmény: medikus #610 hozzászólása


Már az elején is azt mondta hogy aki beleszól, például támogatást küld ellenük, azzal szemben a legkeményebben fog fellépni, soha nem látott eszközökkel (gyakorlatilag atom), azóta azért már érkezett némi támogatás.
Persze a súlyosbodás veszélye megvan, sőt talán egyre nagyobb is.

Előzmény: Rabó001 #606 hozzászólása


Nem fizikus hanem fúziós erőmű, csak a telefon kijavította.

Előzmény: MrPoke #576 hozzászólása


Putyin, mint az emberi életek védelmezője, na hagyjad már.
Persze, ha úgy nézzük már rég leatomozhatta volna a fel világot.
Ha valaki egy fehér lapot felemel a Vörös téren, már akkor elviszik. A fiatal tanult orosz értelmiség jelentős része kivándorolt az országból, ezeket oroszoktol lehet olvasni.

Előzmény: MrPoke #581 hozzászólása


A fizikus erőművel az a legfőbb gond, hogy kb. 50 éve 10 évre van a megvalósítástol. De ha sikerül is, az még mindig csak villany.

Előzmény: MrPoke #595 hozzászólása


Egy cég vezetése meg egy országé nem ugyanaz, így nem is hasonlítható össze.
Szerintem te is jobban szeretsz demokráciában élni, például jó eséllyel saját gazdaságod se lehetne, ha itthon nincs rendszerváltás és nem köszönt be a demokrácia, de ez már ugye messzire vezet.

Előzmény: d-032a #596 hozzászólása


Kína a saját pecsenyejet sütőgeti. És pont ezért nem áll be az oroszok mellé. Csak épp annyira támogatja ami neki jó, amennyi olcsó olajat és gázt tudnak vinni azt megveszi, amit lehet alkatrészt azt beszállít az orosznak ezzel foglalja a piacot, esetleg bevasarolja magát olcsón orosz cégekbe. Az már irrealis, hogy majd elfoglalja szibériat, illetve már foglalgatja, csak nem katonai eszközökkel. De a nyugattal nem rúgja fel a kapcsolatait Kína, nagyon helyesen, ők is felmérték hogy az orosz eggyel kisebb súlycsoport.

Előzmény: d-032a #532 hozzászólása


Akkoris hazudik a kormány gázügyben, ez a lényeg. Maga a fővezér első Viktor meg a pincsije Szíjártó hangoztatták hogy milyen előnyös olcsó gázszerződést kötöttek az oroszokkal 15 évre, meg hogy amíg van orosz gáz addig lesz rezsicsökkentés, meg lesz olcsó benzin. És ugyanez a Viktor Tusványoson meg már elismerte hogy majdnem 300 milliárdot bele kell tenni a rezsicsökkentésbe a költségvetésből, idénre meg 2100 milliárdot kellene. Vagyis hazugság hogy olcsón veszi az ország az orosz gázt, csak ezt így természetesen nem mondta ki, de aki lehetett érteni.

Amúgy meg ahogy magyarázzák az igazi szakértők, a gázt különféle gázkereskedőktől szerzik be a cégek, attól függetlenül hogy legtöbbször fizikailag ugyanabból a csőből veszik ki a gázt.

Előzmény: Pont #565 hozzászólása


Az oroszok gyakorlatilag a Szovjetunió megszűnése óta nem igazán tudták elfogadni Ukrajna önállósulását, ha nem is az hogy fizikailag egyesíteni, de mindenképpen uralni akarták, akarják. Csak ugye mikor gazdaságilag padlóra kerültek 91-után, akkor nem tudtak sokat tenni. És az orosz nagypolitika csak azt ismeri hogy valaki vagy nekik alávetett, vagy ellenség.

Előzmény: Nyomasek Bobo #903 hozzászólása


A tövére gázolajat önteni? Bodzát tökéletesen kiöli.

Előzmény: kovacsviktoraggtelek #7262 hozzászólása


Nem. Olvasd el és értelmezd az elővételi sorrendet!
Első mindig az állam. Második a 3 éve tulajdonostárs. Utána jön az összes többi.

Az állam mindenképpen marad az első helyen, azért hogyha valaki tulajdonszerzését mindenképpen meg akarják akadályozni, akkor meg tudják tenni. Így tulajdonképpen lehetővé tették a külföldiek földszerzését, (ami EU alapelvből következik, 10 év moratórium után), de egyben meg is nehezítették annyira, hogy a gyakorlatban nagyon nehezen kivitelezhető.

Előzmény: kovacsviktoraggtelek #7258 hozzászólása


Ki kell függeszteni, de csak az állam van előtted, ha 3 éve tulajdonostárs vagy.
Akkor nem kellett kifüggeszteni, ha az adásvétellel megszűnt a közös tulajdon. De ez a lehetőség megszűnt július 1-gyel.
18. §(3) "A közös tulajdonban álló föld esetében a tulajdonostárs tulajdoni hányadának eladása esetében az (1) bekezdés b)-e) pontjában, valamint a (2) bekezdésben meghatározott földműveseket - az elővásárlásra jogosultak sorrendjében - megelőzi az adásvételi szerződés megkötésekor legalább 3 éve tulajdoni hányaddal rendelkező földműves tulajdonostárs."

Előzmény: szanberg #446 hozzászólása


Az országa háborúban áll. Háborúban mint tudjuk más eszközök is megengedettek.

Előzmény: medikus #425 hozzászólása


Toppants is! Fel ne idegesítsd magad a sok kiabálásban, még valami bajod esik!
Igenis terelsz. Ha az ukrán a népirtó, mint írtad, akkor az orosz még nagyobb népirtó. Sőt ezen logikával a legtöbb állam, lásd. Szt István aki ólmot öntetett valakinek a fülébe. Hagyjuk.
Zagyválsz itt össze vissza, olyan állítólagos ígéretekről amelyek vagy léteznek vagy nem (hogy a NATO nem közelít az orosz határokhoz), de szerződésbe nem foglalták az biztos.
Egy egyszerű kérdésre nem akarsz válaszolni, mert a vakhiteddel ellenkezik. Ki támadta meg Ukrajnát?
A kubai válság valós fenyegetés volt az USA-nak. Akkor még a ruszkiknak nem volt olyan rakétájuk, amivel otthonról elérte volna amerikát, ezért telepítettek többek között Kubába. De már 50 éve okafogyott az ilyesmi, mindkét félnek bőven van egymás elpusztítására elég atomfejes rakétája, cirkálnak a világtengereken és figyelnek a silóikban.
Megismétlem az alapkérdést: Ki támadta meg Ukrajnát?

Előzmény: #bandi #407 hozzászólása


Mivel Oroszország a világ egyik vezető atom nagyhatalma az USA-val együtt, így esze ágában nincs senkinek megtámadni. Az erre való hivatkozás csak orosz ürügy.

Előzmény: Koczka József #403 hozzászólása


Az orosz így vagy úgy, de uralni akarja Ukrajnát, erről szól. A gáz is ennek a része, felhasználjak.
Zárójelben jegyzem meg, az ukrajnai oroszok se todulnak/tódultak át Oroszországba. Nem beszélve az EU tag balti államokról, onnan aztán főleg nem települnek át Oroszországba, pedig az ugye a rothadó nyugat.
Zárójel 2: az ukrán kalandig így messziről meg szimpatikusnak is tűnt egy kicsit a Putyin.

Előzmény: d-032a #391 hozzászólása


Az orosz gázzal nem az a baj, hogy orosz, hanem a mértéke. Ilyen nagy arányú függőséget nem lett volna szabad kiépíteni. Most emiatt nehéz a helyzet. Viszont az orosz se tudja a gázát pikk-pakk máshová vinni. Vagy elégetik vagy a kutak döglenek. De azért a pénz is kell nekik. En arra tippelek hogy most majd folyton lesz valami egyik vezetékkel, jön gáz tőlük, de kevesebb és olyan áron amilyenen, drágán.
Sokan azt mondják hogy ez most egyfajta póker játszmára hasonlít.
Viszont ha több szallitotol függsz akkor nem tud egyik másik egyedül zsarolni.

Előzmény: d-032a #390 hozzászólása


Ez egy orosz terület szerző háború.
Az hogy az orosz fél mindent úgy magyaráz meg hogy azt a felé irányuló fenyegetésként értékel az az ő sajátosságok.

Előzmény: #bandi #385 hozzászólása


Meg fejlődött a technológia is, például bejött a palagáz. A palagáz kitermelés előtt az USA gázimportőr volt, most meg a legnagyobb gázkitermelő vagy exportőr, nemtudom pontosan.
Itthon se azért állt le a szénbányászat a lignitet kivéve, mert a többi bánya kimerült. A makói gáz is egyelőre csak van, mert nincs biztos technológia a kitermelésére.

Előzmény: medikus #361 hozzászólása


Mielőtt félrevinnéd a beszélgetést, ezek a tények: Oroszország támadta meg Ukrajnát 2022.02.24-én. Azt az Ukrajnát aminek a szuverenitását és területi integritását legalább 4 nemzetközi szerződésben Oroszország is garantálta.
Mellesleg a mi országunk az EU és a NATO tagja, így az USA is a szövetségesünk.

Előzmény: medikus #361 hozzászólása


Te beszélsz az amerikaiakról! Terelsz és relativizálsz.
Kezd el írni hány háborút indított az USA, én meg majd megírom hogy a ruszki mennyit.
Elég nagyszámú orosz él a 3 balti államban. 2004-óta EU tagok. Nem igazán vándorolnak haza tömegesen Oroszországba, pedig ha olyan szar lenne nekik az EU-ban, otthon meg annyival jobb, akkor mennének.


Előzmény: MrPoke #4123 hozzászólása


Állóeszközök meg ugye nincsenek, nem kellenek. :)

Előzmény: MrPoke #4123 hozzászólása


Hova szórják el a pénzt? Ahogy te írod. Csak futólag olvastam a hozzászólásokat, de úgy látom neked pl. egy relatíve kisebb gazdaságod van, használt gépekkel. Felteszem nincs teleped, szárítód magtárakkal, nincs nagy gépparkod új gépekkel és talán még hiteled sincs. Szóval nem feltétlenül elszórásról van szó.
Feco a hozzászólásai alapján nagyon profin űzi a szakmát, mind az agronómiai és műszaki oldalát, és pénzügyi oldalról is. Pénzügyi rész alatt azt értem hogy ő komolyan számol amortizációval, megtérülésekkel. Régebben asszem ő fejtegette például hogy földet venni nem jó üzlet, mert a megtérülése így-úgy.
Na nem mintha te rosszabbul csinálnád, főleg hogy egyikőtöket sem ismerem. Abban nem értek egyet Fecoval, hogy igenis van értelme használt gépekkel is gazdálkodni, mert ha nincs nagy területed hozzá, akkor bőven megfelelhet a használt gép is, sőt ilyen esetben felesleges egy csomó pénzt új gépekbe beleállítani, netán hitelt felvenni. Kevesebb használatra bőven megfelelhet a használt.
Igazából a sírás-rivásnak sincs sok értelme, meg kell csak nézni valakinek a telepét, gépparkját, házát kocsiját, és majd az megmutatja hogy jól csinálja-e vagy sem. Persze ez is lehet csaló, mert ma ottvannak a szuper gépek, holnap meg épp elviszi a bank.

Előzmény: .Feco. #346 hozzászólása


Jól összefoglaltad.

Előzmény: medikus #345 hozzászólása


Te aztán látsz, az orosznál nagyobb népirtó nem kell. És ez nem libsi vagy illibsi, és nem izmus kérdése.

Alkatrész katalógusok

Cikkajánló


Fontos döntések születtek annak érdekében, hogy megkapjuk az EU-s pénzeket
Elszálltak az energiaárak, itt a segítség a feldolgozóipari vállalkozásoknak
Hirdetés
Elszálltak az energiaárak, itt a segítség a feldolgozóipari vállalkozásoknak
Feldolgozóipari KKV Energiaköltség és Beruházás Támogatási Program 2022 –...

IRATKOZZON FEL HÍRLEVELÜNKRE

Héjas dió Milotai M 10
Héjas dió Milotai M 10

700 Ft

Pöttinger 15 tip hamszter rendfelszedő kocsi
Pöttinger 15 tip hamszter rendfelszedő...

380.000 Ft

LO Napraforgó eladó
LO Napraforgó eladó

280.000 Ft

Malmi búza eladó
Malmi búza eladó

150.000 Ft

Minden jog fenntartva.
© 2022 Agroinform Média Kft.

[bezárás x]