=> Nekem a hosszú tartamhatás a mániám, az a + 1 liter erősíti a tartamhatást, a későbbi gyomkelések ellen, úgy saccoltam be, hogy van "némi" gyommag készlet a földjében
=>szerintem elve 1,5-2 liter/ha-al kellene árulni, de akkor már "drága" volna
Válasz #4957. hozzászólásra
Vetés után, kelés előtt vagy állományban szeretnél vegyszerezni?
Ha kelés előtt, akkor a Merlin flex+ dual gold 960 EC kombinációt ajánlanám.
Aztán majd az állományban meglátod, hogy milyen gyomok kelnek.
Elég drága így, de ez a biztos.
mivel nem filmképző a legtöbb anyag, ezért nem rontja el a kultivátorozás
korai posztban: Adengo, Lumax, Ordax
sima posztban: PrincipalPlusGold, Arigo Gold (ha nincs évelő kétszikű), Monsoon active, ElumisPeak ezeknek a talajhatása még mind tuningolható kicsit, ha úgy látod
3 évig Lumaxot használtam, majd az ára miatt tavaly váltottam, amiből az lett, hogy kétszer kellett gyomírtanom a kukoricát, így drágább lett a kétszeri kezelés, mint az egyszeri Lumax... Idén vagy a Lumax, vagy a Principal plusz Gold a tarack és a nád miatt...
Szeretném ha ajánlanátok valamilyen bevált tartamhatással is rendelkező gyomirtót.Nem szeretném ha egy eső után újra kizöldülne mint tavaly pedig a laudis előtte szépen kitakarított mindent.
A tartamhatást mennyire befolyásolja a permetezést követő kultivátorozás??
Jó estét kívánok mindenkinek!
A következő lenne a kérdésem: ki milyen kukorica gyomírtó szert használ idén? Valamint ajánljátok-e a következő készítmények valamelyikét: Ordax, Laudis, Shado, Mustang. Ha jól tudom ezek a slágertermékek manapság. Mivel sokféle szer áll rendelkezésre nehéz a döntés, ezért kérek segítséget! A válaszokat előre is köszönöm!
Amiért száraz formuláció attól ugyan úgy dolgozhat száraz időjárásban is!!
Tavaly is elég száraz volt az idő még is nagyon jól dolgozott.
A kijuttatástechnikának nagyobb a jelentősége.
Köszönöm Egyébként melyik vegyszer vagy csomag lehet a PPG versenytársa?? Mivel ez granulátum, így szárazságban nem dolgozik olyan tökéletesen, létezik olyan szer ami hasonlóan visz mindent, nem granulált és mehet utána napraforgó??
Milyen kukoricát ajánlotok rétiföldbe ami ha esik akkor kicsit vizes ha nem akkor a kezem befér a repedésbe,és korai tenyészidejű legyen hogy szeptember közepén legalább lehessen törni már 2éve Mv 323-ast próbálom de nem az igazi nem birja a földet?
sziasztok szeretnék érdeklődni tőletek, hogy nekem tavaly volt gyeptörésem nagy része kb 60% perje, tarack, a többi kakalábfű, mezei acat, parlagfű, disznóparéj, keserűfű, csillagpázsit, betyárkóró, fehér libatop.
milyen gyomírótószert, kombinációt ajánlotok erre kukorica lesz vetve.
válaszotokat köszi előre is .
A Principal plust 10ha két éve használom homokos tört földet szépen kitakarította idén is ezzel megyek.Viszi a tarackot fenyércirkot még a nádat is kordában tartja.
Három évig használtam, gyönyörűen takarított, volt mikor preként is használtam, végig gyom mentes volt. Drágállottam, emiatt tavaly más szert használtam, amit meg is bántam. Idén visszatérek a Lumaxra, meg lehet kipróbálom egyik táblába a Principal gold plus-t. Arról valakinek valami vélemény, tapasztalat?
Egy növszer és vetőmag kereskedő cégnél dolgozom, ahol szinte minden gyártó vetőmagja megtalálható. Ha valaki szeretne Nyíregyházán NAGYKERÁRON vetőmagot venni, keressen csütörtöktől. A Fehérgyarmati, Csengeri, Mátészalkai régióban ingyen ki is szállítom! tel: 06 20 556 7703 vagy email:tamas.tarcza@freemail.hu Üdv:Tarcza Tamás mérnök-üzletkötő
Még mindig azt mondom, hogy tedd fel ezt a kérdést a index füápolás topikjában, ott élböl tudják majd a választ. Minden évben felmerül ez a kérdés.
Amúgy nálam is van, de én nem vegyszerezek, hanem sűrűn tologatom a fűnyírót, az elsö komolyabb fagy úgy is kiviszi.
kaszálással ne vegyszerrel,
beszerezni betudod, de 1 kis pikpukk és 100-200 -es bírság a vége, 1 rosszakaró szomszéd elég, és ez most nem kitaláció elég sok ilyen van.
Szőke nő vagyok! Szó szerint is. Megnéztem a Colombust, az kétszikűre jó. A kakaslábfű meg nem egyszikű? Szóval a gyomstop jó a kétszikűre de akkor mivel irtsam a széleslevelű muhart vagy más meghatározás szerint a kakaslábfüvet. Valamiért nem tudom a képet ide másolni hogy mire is gondolok.
8967 hozzászólás
Válasz #4967. hozzászólásra
=> Nekem a hosszú tartamhatás a mániám, az a + 1 liter erősíti a tartamhatást, a későbbi gyomkelések ellen, úgy saccoltam be, hogy van "némi" gyommag készlet a földjében
=>szerintem elve 1,5-2 liter/ha-al kellene árulni, de akkor már "drága" volna
Válasz #4965. hozzászólásra
A +1 liter succersor T mi ellen kell?
Vetés után, kelés előtt vagy állományban szeretnél vegyszerezni?
Ha kelés előtt, akkor a Merlin flex+ dual gold 960 EC kombinációt ajánlanám.
Aztán majd az állományban meglátod, hogy milyen gyomok kelnek.
Elég drága így, de ez a biztos.
Válasz #4959. hozzászólásra
a PrincipalPlusGold való neked + 1 liter extra (összesen 2 liter) Succesor T-vel
Válasz #4961. hozzászólásra
mivel nem filmképző a legtöbb anyag, ezért nem rontja el a kultivátorozás
korai posztban: Adengo, Lumax, Ordax
sima posztban: PrincipalPlusGold, Arigo Gold (ha nincs évelő kétszikű), Monsoon active, ElumisPeak ezeknek a talajhatása még mind tuningolható kicsit, ha úgy látod
Válasz #4962. hozzászólásra
3 évig Lumaxot használtam, majd az ára miatt tavaly váltottam, amiből az lett, hogy kétszer kellett gyomírtanom a kukoricát, így drágább lett a kétszeri kezelés, mint az egyszeri Lumax... Idén vagy a Lumax, vagy a Principal plusz Gold a tarack és a nád miatt...
Szeretném ha ajánlanátok valamilyen bevált tartamhatással is rendelkező gyomirtót.Nem szeretném ha egy eső után újra kizöldülne mint tavaly pedig a laudis előtte szépen kitakarított mindent.
A tartamhatást mennyire befolyásolja a permetezést követő kultivátorozás??
Ha már slágertermékek akkor a tavalyi sorrend a kukorica késői postemergens szerekről: Laudis, Ordax, PrincipalPlusGold
Válasz #4958. hozzászólásra
Csattanó maszlag, pár helyen. Szőrös disznóparéj, keserüfű, mohar! Ezek a leggyakoribbak a területen. Elvétve van még parlagfű, mezei acat!
jó lenne tud milyen gyomokra szűmítasz
Jó estét kívánok mindenkinek!
A következő lenne a kérdésem: ki milyen kukorica gyomírtó szert használ idén? Valamint ajánljátok-e a következő készítmények valamelyikét: Ordax, Laudis, Shado, Mustang. Ha jól tudom ezek a slágertermékek manapság. Mivel sokféle szer áll rendelkezésre nehéz a döntés, ezért kérek segítséget! A válaszokat előre is köszönöm!
bocsánat 0,4 liter
Válasz #4942. hozzászólásra
Bruttó 15070/0,4 deci.Nem pénz érte.
Drága az Adengó?
Sziasztok használt már valaki rotakapán saraboló hengert???? Vélemény kukorica sorközét szeretném vele művelni gyomtalanítani!
Sziasztok! Ebszikfű ellen kukoricában, mit ajánlotok? Köszi előre is!
Válasz #4951. hozzászólásra
Én idén fogok használni (Colombussal tankkeverékben). Nekem dícsérték.
Mi a véleményetek a Samson Neo 6 OD vagy Sanson Extra 6 OD-ról?
Érvek és ellenérvek?
Mi a véleményetek a Samson Neo 6 OD vagy Sanson Extra 6 OD-ról?
Érvek és ellenérvek?
Válasz #4947. hozzászólásra
Amiért száraz formuláció attól ugyan úgy dolgozhat száraz időjárásban is!!
Tavaly is elég száraz volt az idő még is nagyon jól dolgozott.
A kijuttatástechnikának nagyobb a jelentősége.
Válasz #4945. hozzászólásra
Én Kansas-t ajánlanám a Syngentától.
Válasz #4946. hozzászólásra
Egyébként melyik vegyszer vagy csomag lehet a PPG versenytársa?? Mivel ez granulátum, így szárazságban nem dolgozik olyan tökéletesen, létezik olyan szer ami hasonlóan visz mindent, nem granulált és mehet utána napraforgó??
Köszönöm
Válasz #4944. hozzászólásra
A Principal plus gold után gyakorlatilag minden mehet következő tavasszal.
Milyen kukoricát ajánlotok rétiföldbe ami ha esik akkor kicsit vizes ha nem akkor a kezem befér a repedésbe,és korai tenyészidejű legyen hogy szeptember közepén legalább lehessen törni már 2éve Mv 323-ast próbálom de nem az igazi nem birja a földet?
Principal Plus Gold-al kezelt kukorica után mehet napraforgó, olajtök??
Válasz #4940. hozzászólásra
Vetés után glifozát, utána casper+milagro+extra tapadó, ezzel mehet friss gyeptörésbe.
Sziasztok
Mit ajánlotok költséghatékonyabb megoldást az Adengo helyett?
Jó szer, csak drága.
Tehát kéne egy gyomirtó ami
széles spektrumú,
korai posztba mehet
van hatástartalma.
Kösz
colizoli
Válasz #4939. hozzászólásra
Nyugodtan mehet!
sziasztok szeretnék érdeklődni tőletek, hogy nekem tavaly volt gyeptörésem nagy része kb 60% perje, tarack, a többi kakalábfű, mezei acat, parlagfű, disznóparéj, keserűfű, csillagpázsit, betyárkóró, fehér libatop.
milyen gyomírótószert, kombinációt ajánlotok erre kukorica lesz vetve.
válaszotokat köszi előre is .
Válasz #4933. hozzászólásra Colombus után nem tennék napraforgót
Válasz #4937. hozzászólásra
szépen
Köszönöm
Válasz #4936. hozzászólásra
http://www3.syngenta.com/country/hu/hu/cp/Termekeink/Gyomirto-szerek/Pages/Lumax.aspx
http://www.agro-store.hu/novenyvedelem/gyomirto-szerek/lumax-fix-pro-csomag?pop=0
Jó napot mindenkinek a Lumax-bol menyi Liter kell/hek és kb milyen árban van?
Válasz #4934. hozzászólásra
Mivel a tarackkal és a náddal is van problémám, ez meg akkor valamennyire kordában tartja!
Köszönöm!
Ezt jó hallani, illetve olvasni!
Válasz #4932. hozzászólásra
A Principal plust 10ha két éve használom homokos tört földet szépen kitakarította idén is ezzel megyek.Viszi a tarackot fenyércirkot még a nádat is kordában tartja.
Armada csomagot (Monsoon Active + Colombus EC) ki mikor használja?? Következő évben mehet a kezelt földbe napraforgó??
Válasz #4925. hozzászólásra
Három évig használtam, gyönyörűen takarított, volt mikor preként is használtam, végig gyom mentes volt. Drágállottam, emiatt tavaly más szert használtam, amit meg is bántam. Idén visszatérek a Lumaxra, meg lehet kipróbálom egyik táblába a Principal gold plus-t. Arról valakinek valami vélemény, tapasztalat?
Válasz #4930. hozzászólásra

Kösz a válaszokat!
Válasz #4929. hozzászólásra
Helo volt és jol is dolgozott koran ki kell rakni amég kicsik a gyomok
Válasz #4926. hozzászólásra
hello.
volt rá neked csapadék?
korai posztban nyomnám
korai posztban nyomnám
Szia én korai posztba használtam harom leveles volt a kukorica végig tiszta volt aratasig jo cucc
Üdv.
Sokan dicséritek a Lumax-ot, ki mikor szokta használni? pree. v. prosz?
Egy növszer és vetőmag kereskedő cégnél dolgozom, ahol szinte minden gyártó vetőmagja megtalálható. Ha valaki szeretne Nyíregyházán NAGYKERÁRON vetőmagot venni, keressen csütörtöktől. A Fehérgyarmati, Csengeri, Mátészalkai régióban ingyen ki is szállítom! tel: 06 20 556 7703 vagy email:tamas.tarcza@freemail.hu Üdv:Tarcza Tamás mérnök-üzletkötő
Válasz #4921. hozzászólásra
Nem véletlenül csak 2 szikű spektruma van ezeknek a szereknek,
nyírni kell a gyepet aztán beáll idővel és nem lesz magról kelő 1 szikű benne.
Válasz #4918. hozzászólásra

Még mindig azt mondom, hogy tedd fel ezt a kérdést a index füápolás topikjában, ott élböl tudják majd a választ. Minden évben felmerül ez a kérdés.
Amúgy nálam is van, de én nem vegyszerezek, hanem sűrűn tologatom a fűnyírót, az elsö komolyabb fagy úgy is kiviszi.
Válasz #4916. hozzászólásra
Igen,de azok általában a kétsziküekre vannak, Gyomstop, Bofix, DMA-6 stb. a mohar meg egyszikű.
kaszálással ne vegyszerrel,
beszerezni betudod, de 1 kis pikpukk és 100-200 -es bírság a vége, 1 rosszakaró szomszéd elég, és ez most nem kitaláció elég sok ilyen van.
A muharfélék azért annyira nem szeretik a gyakori, alacsony tarlójú fűnyírást. Előbb utóbb kikopik belőle.
Szőke nő vagyok! Szó szerint is. Megnéztem a Colombust, az kétszikűre jó. A kakaslábfű meg nem egyszikű? Szóval a gyomstop jó a kétszikűre de akkor mivel irtsam a széleslevelű muhart vagy más meghatározás szerint a kakaslábfüvet. Valamiért nem tudom a képet ide másolni hogy mire is gondolok.