A kuki mint aki speedet szed úgy rugja magát, remélhetőleg most minden mili eső egy mázsát jelent hektáronként. Ha már ára nincs legalább mennyiség legyen.
Különben meg az összes áras topic-ban beszélgetnek mindennek az áráról :)
Ha így izmosodik a forint a támogatás sokkal kevesebb lesz mint az elmúlt évben volt. Azon gondolkodom, hozok haza egy pótkocsi búzát magnak. Úgysem lesz pénzem megvenni az ősszel...
Részemre annyira nem érdekes, mert én lekötöttem az összes mennyiségemet 3700-ért még 3 hete. De a bátyám paksi és azon a környéken gazdálkodik, meg integrátorkodik. Aztán ilyenkor rágja a körmét, hogy miből fogják a kliensek kifizetni a tőle elhordott cuccot! :)
Kedves Moly
Igazad van csak az a baj hogy ez még igy megy 2013-ig
legalábbis egy okos ember mondta egy gazda gyülésen.
Mert az a cél hogy a magyar "paraszt" felhagyjon a termeléssel,mert régebbi eu tagokat zavarjuk a termelésben,csak ezt nyiltan nem mondják.
Sajna tényleg úgy néz ki hogy ez igaz ha csak a tavalyi árakat nézzük hogy nálunk a kukit 1800-2300+áfa volt és Németbe meg 11 eu adtak volna érte,de még a szerbek is 8-10 eu adtak érte.
Ez év januárjában voltam egy IKR-es összejövetelen, egy nagykutya akkor prognosztizálta az idei árakat.Szinte a ma érvényben lévő árak hangzottak el forint pontossággal.Felmerül bennem,hogy nagyon okos gyerek volt,vagy egy pár nagyvezér a fejüket összedugva így alakították a tarifákat."természetesen a mi érdekünkben"
Sziasztok
Rongyi ha írsz nekem egy telefont vagy egy E-mail cimet akkor nagyon szivesen meg mondom de Paks és környéke 100-150 km rész ezt a 2900+áfa árat ma mondta a srác aki köti a szerződéseket.
Gyerekek! azért elgondolkodtató ez az ár amiket itt mondotok. Nekem pl. lesz 3 tonnás búzám.........kb a költségeim visszajönnek. Jövőre csak annyi területet művelek meg amire pénzt is adnak a többi ugar, aztán kapják be. Az ágazat a szakadéknak hajt!
Válasz #216. hozzászólásra
Nekem is a mai postával jött a határozat.10270ft/ha.Ha jól emlékszem 40euro/ha, akkor 256ft-al számolták át a júrót.(minden szinten átbaxnak bennünket)
Válasz #215. hozzászólásra
Ma reggel kaptam meg az energia kukorica támogatást.
kb.10000/ha-körüli összegre jön ki.Tavaj is kb . ebben az időszakban kaptam meg.Szerintem hamarosan ki küldik mindenkinek.Sajnos mi az idén már nem tudtunk energia kukoricára szerzödni.
Persze, hogy nem. Ahol valamit megspórolunk az megy a gyomírtásra itt is. Főleg most, nem tudjuk honnan lett ennyi acatunk a kukoricába, tavaly nem volt. Vegyszerekből mondjuk mi is most az olcsóbbikat vettük. Eddig, lekopogom, beváltak.
értem én, de azért orgazdaságra nem adom a fejem. A kukoricát is meg lehet úszni olcsón. Inkább veszek olcsóbb magok - mezítlábasan - és ami pénzt megspóroltam a genetikai hajbókoláson, azt kiadom műtrágyában, de szigorúan csak a sorába.
Kap egy alapkezelést, meg 1 kultivátort, aztán jónapot. Az egész kijön egy 100-ból. Persze nem etetek vele levéltrágyát, meg kombinált műtrágyákat, meg nagyágyú vegyszereket ( force ) sem használok. Kis területen ( 50 ha ig ) érdemes a kultivátorozás .... Ja és a vadkáros részeket górés magból vetem. Így ha leeszik nem gond.
Aztán le kell szerződni mikor 30 felett van, mert 3 tonna még az ilyen hülyéknek is összejön. JÓ TERÜLETEKEN MÁS A STRATÉGIA!!!
Szükséges fejtrágya meg ami tényleg muszáj. Nah meg ugye ahol csak lehet olcsóbbat venni...ha érted. Elméletben még így is jól állunk kiadásokkal. Csak ez az eső abbahagyhatná kicsit.
Ja, nekünk nem, de a kereskedők akik kihelyezik az árujukat azoknak jó! Egyszer Mallorca aztán London. nem győzik a cégek hova utaztatni őket. Na, az én pénzemből nem nyaralnak.
Egyébként örülök neki, hogy más is rájött a trükkre. Akkor nem csak engem néznek hülyének az "ősparasztok", mert millen nyamvadtződ a kukoricám, mint a levelibejka....kőne még neki 5 q műtrágya...
Nekem a dekalbokon is van mellékhajtás,attól van hogy jó a talaj meg kapott most elég vizet.Fölösleges vele foglalkozni,szemesedéskor az egész növényben levő nedvekből a szükséges tápanyag átvándorol a szembe.
14641 hozzászólás
Válasz #225. hozzászólásra
meg jött nekem is ma a lóvé. örömömbe vettem 21 malacot
Válasz #239. hozzászólásra
A kuki mint aki speedet szed úgy rugja magát, remélhetőleg most minden mili eső egy mázsát jelent hektáronként. Ha már ára nincs legalább mennyiség legyen.
Különben meg az összes áras topic-ban beszélgetnek mindennek az áráról :)
Válasz #237. hozzászólásra
Beszélsz az esőről, búzáról és a rizsről.
De itt és most a kukorica áráról kéne. :-)))))))
Válasz #236. hozzászólásra
Én 2 kocsival viszek haza vetőmagnak.
Már megint esik az eső kezd a buzám rizzsé változni!
Válasz #235. hozzászólásra
Ha így izmosodik a forint a támogatás sokkal kevesebb lesz mint az elmúlt évben volt. Azon gondolkodom, hozok haza egy pótkocsi búzát magnak. Úgysem lesz pénzem megvenni az ősszel...
Nem mindenki marad talpon pl:a hitelesek?
ja és a támogatások is változnak!
Válasz #230. hozzászólásra
Részemre annyira nem érdekes, mert én lekötöttem az összes mennyiségemet 3700-ért még 3 hete. De a bátyám paksi és azon a környéken gazdálkodik, meg integrátorkodik. Aztán ilyenkor rágja a körmét, hogy miből fogják a kliensek kifizetni a tőle elhordott cuccot! :)
egyébként: nora.kopi2@-tonline.hu
Válasz #232. hozzászólásra
Helló!
Ha elhúzzuk 2013-ig,akkor nincs is akkora baj:-)))
Kedves Moly
Igazad van csak az a baj hogy ez még igy megy 2013-ig
legalábbis egy okos ember mondta egy gazda gyülésen.
Mert az a cél hogy a magyar "paraszt" felhagyjon a termeléssel,mert régebbi eu tagokat zavarjuk a termelésben,csak ezt nyiltan nem mondják.
Sajna tényleg úgy néz ki hogy ez igaz ha csak a tavalyi árakat nézzük hogy nálunk a kukit 1800-2300+áfa volt és Németbe meg 11 eu adtak volna érte,de még a szerbek is 8-10 eu adtak érte.
Ez év januárjában voltam egy IKR-es összejövetelen, egy nagykutya akkor prognosztizálta az idei árakat.Szinte a ma érvényben lévő árak hangzottak el forint pontossággal.Felmerül bennem,hogy nagyon okos gyerek volt,vagy egy pár nagyvezér a fejüket összedugva így alakították a tarifákat."természetesen a mi érdekünkben"
Sziasztok
Rongyi ha írsz nekem egy telefont vagy egy E-mail cimet akkor nagyon szivesen meg mondom de Paks és környéke 100-150 km rész ezt a 2900+áfa árat ma mondta a srác aki köti a szerződéseket.
Üdv Zsolt
Válasz #228. hozzászólásra
Gyerekek! azért elgondolkodtató ez az ár amiket itt mondotok. Nekem pl. lesz 3 tonnás búzám.........kb a költségeim visszajönnek. Jövőre csak annyi területet művelek meg amire pénzt is adnak a többi ugar, aztán kapják be. Az ágazat a szakadéknak hajt!
Válasz #227. hozzászólásra
Én tegnap 2750-be kötöttem.Mostmár úgyvagyok,ha le lesz vágva a búza,akkor essen egész hónapba,ha ár nincs,legalább mennyiség legyen.
Válasz #226. hozzászólásra
lesz ez még kevesebb is, de azt hallottam, hogy a napraforgót meg már nem is veszik?
Tolna melyik részén kötik így?
Sziasztok
2900+áfa-ba kötik a kukit Tolna megye és Bács-Kiskun megyeében
Üdv Zsolt
Nekem is a mai postával jött a határozat.10270ft/ha.Ha jól emlékszem 40euro/ha, akkor 256ft-al számolták át a júrót.(minden szinten átbaxnak bennünket)
Ma reggel kaptam meg az energia kukorica támogatást.
kb.10000/ha-körüli összegre jön ki.Tavaj is kb . ebben az időszakban kaptam meg.Szerintem hamarosan ki küldik mindenkinek.Sajnos mi az idén már nem tudtunk energia kukoricára szerzödni.
Válasz #222. hozzászólásra
Akkor az másik téma.
Válasz #221. hozzászólásra
nekem 2004-es európahitelem van és birtokfejlesztési hitelem amire jár a kamattám.
Válasz #220. hozzászólásra
Akkor az agrár hiteles(2002-es) hitelekre elméletileg járna még kamattámogatás !!!???? Már azt hittem én vagyok a.......
Válasz #219. hozzászólásra
azt hittem, hogy azzal csak engem szivatnak, de az az apeh hatásköre
én jóbbat mondok! én az áfá-t se kaptam meg
Válasz #218. hozzászólásra
Én még a tavalyi kamattámogatást sem kaptam meg !
Válasz #217. hozzászólásra
április végén kellett beadni a kifizetési kérelmet. tavaly ilyenkor már megkaptuk a lét
Valaki mintha írta volna már régebben, hogy megkapta, vagy valamit be kellett adni határidőre, vagy valami más. De VALAMI dereng e-körül.
senkinek nem volt energiakukija tavaly?
meg kapta már valaki az EGA kukorica utáni támogatást? mi a kifizetési határidő?
Válasz #212. hozzászólásra
ok. megtargyaltuk :)
Válasz #207. hozzászólásra
Nem biztos, de azért tuti.
Válasz #211. hozzászólásra
Nem, egyáltalán nem.
Válasz #204. hozzászólásra
gondolom hibridet akartal irni a fajta helyett :))
ezelott 3 evvel is pioneerom volt, es ott nem volt fattyuhajtas.(igaz nem ez a hibrid)
ha agramernok vagyok, attol meg meg lehet kerdeni nem?
van valahol valami problem?
Válasz #206. hozzászólásra
Persze, hogy nem. Ahol valamit megspórolunk az megy a gyomírtásra itt is. Főleg most, nem tudjuk honnan lett ennyi acatunk a kukoricába, tavaly nem volt. Vegyszerekből mondjuk mi is most az olcsóbbikat vettük. Eddig, lekopogom, beváltak.
Nem biztos.
Válasz #205. hozzászólásra
értem én, de azért orgazdaságra nem adom a fejem. A kukoricát is meg lehet úszni olcsón. Inkább veszek olcsóbb magok - mezítlábasan - és ami pénzt megspóroltam a genetikai hajbókoláson, azt kiadom műtrágyában, de szigorúan csak a sorába.
Kap egy alapkezelést, meg 1 kultivátort, aztán jónapot. Az egész kijön egy 100-ból. Persze nem etetek vele levéltrágyát, meg kombinált műtrágyákat, meg nagyágyú vegyszereket ( force ) sem használok. Kis területen ( 50 ha ig ) érdemes a kultivátorozás .... Ja és a vadkáros részeket górés magból vetem. Így ha leeszik nem gond.
Aztán le kell szerződni mikor 30 felett van, mert 3 tonna még az ilyen hülyéknek is összejön. JÓ TERÜLETEKEN MÁS A STRATÉGIA!!!
Válasz #203. hozzászólásra
Szükséges fejtrágya meg ami tényleg muszáj. Nah meg ugye ahol csak lehet olcsóbbat venni...ha érted. Elméletben még így is jól állunk kiadásokkal. Csak ez az eső abbahagyhatná kicsit.
Válasz #186. hozzászólásra
Ne qryál fel!
És Te vagy agrármérnök?
A fattyasodás fajta függő, minde1 milyen a talaj.
Válasz #201. hozzászólásra
Ja, nekünk nem, de a kereskedők akik kihelyezik az árujukat azoknak jó! Egyszer Mallorca aztán London. nem győzik a cégek hova utaztatni őket. Na, az én pénzemből nem nyaralnak.
Egyébként örülök neki, hogy más is rájött a trükkre. Akkor nem csak engem néznek hülyének az "ősparasztok", mert millen nyamvadtződ a kukoricám, mint a levelibejka....kőne még neki 5 q műtrágya...
Ja, a 21000 forintos kukoricához :D Ilyent Ni!
Nekem a dekalbokon is van mellékhajtás,attól van hogy jó a talaj meg kapott most elég vizet.Fölösleges vele foglalkozni,szemesedéskor az egész növényben levő nedvekből a szükséges tápanyag átvándorol a szembe.
Válasz #183. hozzászólásra
Mi is ezt csináltuk idén, minimalizáltuk a kiadásokat, mert tavaly elkényeztettük a növényeket és semmivel sem lett jobb.
Válasz #196. hozzászólásra
tényleg nincs !!
max elvétve ha már nem fér a börében :))
Válasz #197. hozzászólásra
okés már visszaolvastam :))
Válasz #191. hozzászólásra
pedig az 5143 dekalb jellemzője, hogy jó évben hoz +1 kis csövet.
Válasz #195. hozzászólásra
igen
Válasz #192. hozzászólásra
a pioneer-nal van, a dekalb-nal nincs, mellekhajtas
Válasz #194. hozzászólásra
fiokós
Válasz #193. hozzászólásra
a fikós tengerid pioner ??
Válasz #192. hozzászólásra
??
Válasz #191. hozzászólásra
akkor ez pio??