Érdeklődnék a hozzáértőktől, hogy 15-18AK-s földön kb milyen termésre lehet számítani. És mennyi lenne egy 30AK-s táblán? Tehát kevés földet vegyek, de jót, vagy sokat, de csak közepes minőségűt? Köszönöm szépen a válaszokat!
jól meg kell nézni kivel kötsz szerződést,A K..E qrta át a népet 4 éve, azzal nem is tárgyalnék (de még mindíg működik),mi ki lettünk anno fizetve rendesen,és azóta is ,nem szoktunk ingázni
Így igaz, valami kibaxottúl sántít !!!!!
Van saját beszerzésem és van a genezises demó terület pétije............hadd ne írjam, hogy mekkora.............
Környékbeli nagy termelők panaszkodnak a starterekre,ovatosan mondtam már ez a legnagyobb átbaxás,nem hozták a várt eredményeket,vannak olyan lila kukorica táblák,mint a Marisnéni fejkendője!
Válasz #4828. hozzászólásra
Ja az "régen" így volt,csak tudod most "más idők járnak" és ezért "most" ki is a felelős ,nem is tudom ...De Claastra egyből tudná erre a választ :"Az idők "úrai""
Ha 6 centi a beállítás akkor az 6 centi, de volt amit tavasszal lazítóztam szántás nélküli földben és abban is nagyon szupi lett a kelés vele!! Kicsit kísérletezgettem a földekkel de mindig biztosan vet!!
Válasz #4808. hozzászólásra
Ezek égési foltok.Lehet vegyszer, rászort mütrágya vagy felverődött, vagy mikor elolvadt a földön és vizes volt a szél ráfröcskölte illetve megdöllt a szélben és beleért az olvadékba, de lehet a másik verzió is mikor a középrésze mikor még tölcséresre van csavarodva, és megtelik vízzel a bennelévő víz az erős napsugarak hatására lencseként működik, és megégeti a levelet, mikor később növekszik, ez a folt egyre kijjebb esik a levélen, és vele egyűtt növekszik a folt nagysága is.Ez utóbbi verziónak nagyobb a valószínűsége de mindenképpen égési folt.semmit sem jelent a kisebb stresszen kívül, ettől még bőtermés lehet ha más minden rendben van.
Jó, vetettünk mi is 110-115 kg-val amiből fogunk magot, hogy ne gombásodjon, ritka legyen és termett az is 6-7 tonnát de az idén az 1,5-nél többet nem adott volna........
Van valami jó( de valóban jó) kukira lombtrágya ötleted ???????? Kegyetlen xarok az enyémek, olyan, mint ha semmi nitrót nem adtam volna neki............
Az akkor megint" tiszta haszon" lehet..Nálam sem jobb a helyzet ,csak én az elején már megállítottam a költségeket amikor láttam ,hogy nem lesz elég sűrű(ezt az egyet már nem lehet tavasszal befolyásolni)...Pedig szép és mindenki dicséri 1,2 méter magas és szép kalászokkal ,de én tudom hogy nem ezt akartam...sokkal jobbat..a leckét megint megtanulhatunk nincs többé vetés 3,3mázsa alatt "az már biztos"
zn hiány estén a levélerek mentén sárgulás látható,a képen a növény bizonyos fejletségénél .látható a sérülés,hiány tünet lenne,azt a az új leveélen is látni lehetne!
Válasz #4809. hozzászólásra
búzafronton katasztrofális a helyzet, alig van vetve meg ami van is szinte az összes ritka meg kicsik a kalászok. Későn jött meg az eső, és elég sok a törpülés vírussal fertőzött rész a táblák belsejében. A napokban fújtunk 230 hekit, olyan 3-4 tonna közé saccolom ha lesz még eső. És ezek zömében mély földek, 8-9 q műtrágya van alattuk.
25261 hozzászólás
Sziasztok!
Érdeklődnék a hozzáértőktől, hogy 15-18AK-s földön kb milyen termésre lehet számítani. És mennyi lenne egy 30AK-s táblán? Tehát kevés földet vegyek, de jót, vagy sokat, de csak közepes minőségűt? Köszönöm szépen a válaszokat!
Válasz #4859. hozzászólásra

),mi ki lettünk anno fizetve rendesen,és azóta is ,nem szoktunk ingázni
jól meg kell nézni kivel kötsz szerződést,A K..E qrta át a népet 4 éve, azzal nem is tárgyalnék (de még mindíg működik
Válasz #4801. hozzászólásra
légyszi,mi a garancia arra,hogy ha le van kötve 4500-al a kuki azt te meg fogod számolni annyival,vagy akár a szotyit 127000-el...
Válasz #4856. hozzászólásra
Idén nem volt vad földbe vetve.De gyomirtottam másnak és ahol acat folt volt ott kevés volt ez az anyag.
Válasz #4856. hozzászólásra

Amúgy "nekünk" meg a kuka után DR-ezettbe vetett napra gyenge egy kicsit.
Fogja a sok szármaradvány szerintem meg a tavalyi talajhatású kuk gyomirtó is...(Clio,Callisto)
Válasz #4855. hozzászólásra

Szépek ezek nagyon. A tisztaság behozza azt a kis hiányt...
A vadabb gyomosak mivel lettek szórva ?
Válasz #4843. hozzászólásra

Re...
Válasz #4849. hozzászólásra

Én a dió 896kft - töl vettem kifejezeten jó dolgokat véleményem szerint nem is túl drágán!! Keres rájuk és tájékozódj---
JÓÓÓÓÓ ÉÉCCCAAAKKKKÁÁÁTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTt !!!!!!!!!
Válasz #4850. hozzászólásra

1 nap még nem fog, egyenlőre 2 tartállyal fújtam el pár területben 1-1 fordulót, az 56 m, ha nem fog meglátszani akkor így jártam........
Válasz #4849. hozzászólásra

te írtad, hogy szórtad és nem látszik
Válasz #4848. hozzászólásra

Ne baxd ez sem jó ??? akkor mi a fax a jó, ha már ez sem ??? Tán a bacik ???
Válasz #4847. hozzászólásra

ezek a lombtrágyások is
Válasz #4846. hozzászólásra

MÉH ??????
Válasz #4842. hozzászólásra

látom nem csak a péti baxot át

PhotShop ???
Válasz #4840. hozzászólásra

Így igaz, valami kibaxottúl sántít !!!!!
Van saját beszerzésem és van a genezises demó terület pétije............hadd ne írjam, hogy mekkora.............
Itt mi lehet a hiba oka?
http://www.kali-gmbh.com/en/pdf-broschures/hu-epso-family-leaflet-1112.pdf
Válasz #4840. hozzászólásra

de olyat, hogy még a pétiben sincs hatóanyag
Válasz #4838. hozzászólásra

Környékbeli nagy termelők panaszkodnak a starterekre,ovatosan mondtam már ez a legnagyobb átbaxás,nem hozták a várt eredményeket,vannak olyan lila kukorica táblák,mint a Marisnéni fejkendője!
Válasz #4838. hozzászólásra
ez az epso micsoda?
Válasz #4835. hozzászólásra

A hócipőm is búbig van már a lombtrágyákkal és a lombtrágyázással !!!!!4
Ezt az epso combitopot szórtam 25kg/ha-t, csak, hogy majd ha-t-éé !?
és ezért "most" ki is a felelős ,nem is tudom ...De Claastra egyből tudná erre a választ :"Az idők "úrai""
Ja az "régen" így volt,csak tudod most "más idők járnak"
Válasz #4835. hozzászólásra
megéri?
Válasz #4834. hozzászólásra
3 literel 5000ft/ha
Válasz #4826. hozzászólásra
Ára ???????
Heki költség ????
http://www.moraagro.com/media/file/marketing/fosfitex_csalad_kert.pdf
Moderálta: Szabi. (11018) 2012-05-29 21:44:59
Válasz #4830. hozzászólásra

nállatok
Válasz #4827. hozzászólásra

Ha 6 centi a beállítás akkor az 6 centi, de volt amit tavasszal lazítóztam szántás nélküli földben és abban is nagyon szupi lett a kelés vele!! Kicsit kísérletezgettem a földekkel de mindig biztosan vet!!
Ezek égési foltok.Lehet vegyszer, rászort mütrágya vagy felverődött, vagy mikor elolvadt a földön és vizes volt a szél ráfröcskölte illetve megdöllt a szélben és beleért az olvadékba, de lehet a másik verzió is mikor a középrésze mikor még tölcséresre van csavarodva, és megtelik vízzel a bennelévő víz az erős napsugarak hatására lencseként működik, és megégeti a levelet, mikor később növekszik, ez a folt egyre kijjebb esik a levélen, és vele egyűtt növekszik a folt nagysága is.Ez utóbbi verziónak nagyobb a valószínűsége de mindenképpen égési folt.semmit sem jelent a kisebb stresszen kívül, ettől még bőtermés lehet ha más minden rendben van.
Jó, vetettünk mi is 110-115 kg-val amiből fogunk magot, hogy ne gombásodjon, ritka legyen és termett az is 6-7 tonnát de az idén az 1,5-nél többet nem adott volna........
Válasz #4827. hozzászólásra

Nagyon oké!!
Válasz #4824. hozzászólásra
Az sok, nekem volt mikor még 200 sem volt vetve és vágtunk 6 tonnát hekinként 12 ak földben!!
Válasz #4825. hozzászólásra
Akkor oké!
Válasz #4822. hozzászólásra
Fosfitex Zn-mg
Válasz #4819. hozzászólásra

Szia Feri, igazad volt nagyon jó kis gép a vetőgép, egyszerű könnyen kezelhető, örülök hogy megvettem!!
Válasz #4821. hozzászólásra

Én is azt látom, hogy most ismét beigazolódott a 3 fölötti vetés
lehetséges hogy valamilyen rovar hámozgatta meg a leveleket, a homokverés nagyobb folt lenne. Alighanem levéltetű lehet.
Válasz #4819. hozzászólásra

Van valami jó( de valóban jó) kukira lombtrágya ötleted ???????? Kegyetlen xarok az enyémek, olyan, mint ha semmi nitrót nem adtam volna neki............
Válasz #4817. hozzászólásra

Az akkor megint" tiszta haszon" lehet..Nálam sem jobb a helyzet ,csak én az elején már megállítottam a költségeket amikor láttam ,hogy nem lesz elég sűrű(ezt az egyet már nem lehet tavasszal befolyásolni)...Pedig szép és mindenki dicséri 1,2 méter magas és szép kalászokkal ,de én tudom hogy nem ezt akartam...sokkal jobbat..a leckét megint megtanulhatunk nincs többé vetés 3,3mázsa alatt "az már biztos"
Válasz #4812. hozzászólásra

Nálad lehet látni, az tutker!!
Válasz #4818. hozzászólásra
zn hiány estén a levélerek mentén sárgulás látható,a képen a növény bizonyos fejletségénél .látható a sérülés,hiány tünet lenne,azt a az új leveélen is látni lehetne!
Szerintem cinkhiány pont ma néztem a neten.
Válasz #4809. hozzászólásra
elég sok a törpülés vírussal fertőzött rész a táblák belsejében. A napokban fújtunk 230 hekit, olyan 3-4 tonna közé saccolom ha lesz még eső. És ezek zömében mély földek, 8-9 q műtrágya van alattuk.
búzafronton katasztrofális a helyzet, alig van vetve meg ami van is szinte az összes ritka meg kicsik a kalászok. Későn jött meg az eső, és
Válasz #4815. hozzászólásra

"Homokfúvó"
Válasz #4814. hozzászólásra

azt mi fújja?
Válasz #4812. hozzászólásra

a tied homokverés,az teljesen más
Eu. 53

Étk. 55
Jav. 57
Bérlet(45kg-os) 90-120......
Válasz #4810. hozzászólásra

nem láttál te még szélverést. gyere el mutatok