Békésmegyében levágtuk a kukoricát. Lucius bruttó 9,5t 15,3 vizzel, DK440 5,8-7,5t 15,5 vizzel, DKC4590 9,3t 17,5 vizzel. A Dekalbok összel csirketrágyát kaptak, ezt osztották be, a Lucius PK keveréket ősszel 2q-t és 1q MAs-t vetéskor. A DK440 csalódás volt, ilyet nem csinált már 5 éve. Tökig felszáradt, valószínű a csirketrágya nitrogénje megperzselte, no meg a több hónapig tartó aszály.
én 10 tonnát azért vártam volna és még várok is a sajáttól! de amugy a kevesebbnél sem fogok sírni! csak megjegyeztem hogy többnek néztek ki de mégis ennyi...
azért van ellenpélda is... Ma levágtak mellettem egy elég szépen kinéző táblát, és hozzánk hozták be szárítóba. Én mázsáltam, és mivel tudom, hogy mekkora a telek pontosan vissza tudom osztani.
Ide azonban nem merem leírni, mert aztán megint kapok a fejemre, hogy rontom a piacot! De azt megsúgom, hogy Feri bácsi kapaszkodhat!
itt is aszalódott szemek vannak. ha megtekersz egy fejet szinte zörögnek a szemek, mert nincs kitelve. súly nem lesz. igaz szárítóba sem kell nagyon vinni.
erre végeztek a napraforgóval és már álltak is bele a kukoricába 15.6 os vizeket is mértek koraiak ezek az enyém 450 FAO és 24 es vize 2 hét mulva jo lenne leszedni mert buza még talán bele férne!
19-20 körül mértünk tegnap, kb 1,5-2 hét múlva akarom szedni addigra talán már az átvétel is megindul, remélem sokat nem kell szárítani. Most még nálunk nincs ki átvenné. Egyébként meg ne írjatok semmi aggodalmaskodó szöveget, mert "agrozsolt" kollégánk sasol és le leszel b...va érte, FOGADD EL ÚGY AHOGY VAN EZ MG. VAGY NE GAZDÁLKODJ! Na de ki nem sz...ja le "agrozsoltot"????
Október végi aratással vizesre 20-as vízig előzetes információ most kb. 4000 levonás nélkül, felrakott súlyra.
Sajnos nálunk nagyon rossz lett az eredmény. Szárazra visszaszámolva nem lesz 60 mázsa az átlag Ráadásul még sok a víz is, 29-34 között területtől függően. Az egyik területen a késői kelés miatt még 45-50 !!! körüli a víz, nem tudom beérik-e még
És ötezer plusz komp a száraz azonnali szállítással...Állítólag 98 netto árat is ajánlanak a szójáért a 96-ot már megadja mindenki...(csak nem nagyon hangoztatja
Én beszéltem ma egy ismerőssel, akik vágtak Szabadegyházára nedves kukit. Azt mondta visszaszámolva 120q/ha. Nem tudom, jók felénk a kukik, de egy kicsit kétkedve fogattam.
Felénk ma belekóstoltak többen is a kukoricába.
Hát elég nagy pofáraesés volt.A várt 9-10 tonna helyett
7-7,5 lett.
Az enyém még félig zöld,bízom benne,hogy ennél jobb lesz.
Tavaly elindultam a kis domval a kukiban, jött az árú mint a távirat, mondom még egy traki kell aki beszáll 4. nek szállítani, ha így megy de lehet az sem lesz elég, aztán ahogy beljebb mentem, rájöttem hogy még a 3 ból is elmehetne haza az egyik traki. A vége 75 mázsa/heki lett a nagy találgatásomnak, szóval enyit a becslésről: Igaz tavaly tele volt víznyomással a terület, félek most meg helyi kiégésekkel fogok találkozi nem is kevéssel
Ebben igazad van!!De csak akkor ha szinte homogén nak mondható a tábla ahol a becslést készíted!!De felénk még ekkora táblán belüli eltérés még sohasem volt mint most.. Ezért erre ez a ki számolós módszer alkalmatlan.. Nálunk csak a beszálitás utáni okoskodás az ami járható de az meg már kibb kőnyű..
én is feleslegesnek tartom a számolgatást, mert utána meg jönnek a nagy pofára esések.
mindenesetre gyönyörű a kukink, de akkor sem számolgatok. azt mondom, ha nettóba lesz 90q, helyben vagyok. (de ránézésre jóval jobb)
Szabi! Ne haragudj, hogy beleszólok, de előbb számold meg, hogy 13 méteren hány töved van most. És ebből indulj ki ne a 72000 tő/hektárból. Szerintem most olyan 62-65000 tő van maximum hekinként.
24931 hozzászólás
Ma vágtam dkc4590 114q/ha 17-es vízzel
Békésmegyében levágtuk a kukoricát. Lucius bruttó 9,5t 15,3 vizzel, DK440 5,8-7,5t 15,5 vizzel, DKC4590 9,3t 17,5 vizzel. A Dekalbok összel csirketrágyát kaptak, ezt osztották be, a Lucius PK keveréket ősszel 2q-t és 1q MAs-t vetéskor. A DK440 csalódás volt, ilyet nem csinált már 5 éve. Tökig felszáradt, valószínű a csirketrágya nitrogénje megperzselte, no meg a több hónapig tartó aszály.
Felénk is egyre több kukoricát vágtak már le.
A legtöbb 8-9 tonna közötti,de volt 5 tonnás is.
Válasz #4026. hozzászólásra
én 10 tonnát azért vártam volna és még várok is a sajáttól! de amugy a kevesebbnél sem fogok sírni! csak megjegyeztem hogy többnek néztek ki de mégis ennyi...
Válasz #4024. hozzászólásra
azért van ellenpélda is... Ma levágtak mellettem egy elég szépen kinéző táblát, és hozzánk hozták be szárítóba. Én mázsáltam, és mivel tudom, hogy mekkora a telek pontosan vissza tudom osztani.
Ide azonban nem merem leírni, mert aztán megint kapok a fejemre, hogy rontom a piacot! De azt megsúgom, hogy Feri bácsi kapaszkodhat!

és annyi nem elég??????
én örülnék annak!
itt is aszalódott szemek vannak. ha megtekersz egy fejet szinte zörögnek a szemek, mert nincs kitelve. súly nem lesz. igaz szárítóba sem kell nagyon vinni.
tényleg meglepetések lesznek kukoricában ugyanis a legszebb kukoricát levágták ma aminek párja nem volt a közelbe és 9 tonna hektárja 12 es vízzel!
erre végeztek a napraforgóval és már álltak is bele a kukoricába 15.6 os vizeket is mértek koraiak ezek az enyém 450 FAO és 24 es vize 2 hét mulva jo lenne leszedni mert buza még talán bele férne!
Válasz #4020. hozzászólásra

ez a tüske nagyot szúrt tegnap,látom még mindig sajog:))
Válasz #4020. hozzászólásra

Aha, értem. Akkor majd vigyázok a számra
Válasz #4018. hozzászólásra

19-20 körül mértünk tegnap, kb 1,5-2 hét múlva akarom szedni addigra talán már az átvétel is megindul, remélem sokat nem kell szárítani. Most még nálunk nincs ki átvenné. Egyébként meg ne írjatok semmi aggodalmaskodó szöveget, mert "agrozsolt" kollégánk sasol és le leszel b...va érte, FOGADD EL ÚGY AHOGY VAN EZ MG. VAGY NE GAZDÁLKODJ! Na de ki nem sz...ja le "agrozsoltot"????
Én adnám nyersen,de az enyémnek még 24-25-ös a vize.
Október végi aratással vizesre 20-as vízig előzetes információ most kb. 4000 levonás nélkül, felrakott súlyra.
Ráadásul még sok a víz is, 29-34 között területtől függően. Az egyik területen a késői kelés miatt még 45-50 !!! körüli a víz, nem tudom beérik-e még 
Sajnos nálunk nagyon rossz lett az eredmény. Szárazra visszaszámolva nem lesz 60 mázsa az átlag
4500+komp kötöttem 1 hete Hajdú-Biharba jobbat nem találtam...
Válasz #4015. hozzászólásra

Ne gondolkozzál nyomjad, had menjen!! Ebben a formában király az ár!!
Ma hallottam 42000-et nyersre 20-21 vízig.Semmi levonás,semmi fuvar.Szerintem ez nem rossz.
Ráadásul az euro is erősödött ma rendesen.
Most 5000,de emelkedik még.
Szerintem még 5,5-ig felmegy.
Válasz #4011. hozzászólásra
Nettó 4800,hetente 2 x van kifizetés.
merre tart a kukorica ára, tudtok-e valamit,szerintem

olcsóbb nem lesz, inkább drágább, mert nem lesz a várt hozam
ma énis mértem 24 es vizet 35dekás csővel szeptember végére reményekedek lemegy 16 körülire! F38
Ma mértem nedvességet Monalisa 15,5-18,0
N01- 23,5
DKC 4490- 23,5
száraz lesz a kukorica, de nem lesz rekord kb.60-65q
Tegnap én kötöttem egy kicsit 5000-ért Baranyában.
Hol igértek 5000 Ft + komp. árat? Nálunk Hajdu-biharban csak 4700, 4800-at igértek.
És ötezer plusz komp a száraz azonnali szállítással...Állítólag 98 netto árat is ajánlanak a szójáért a 96-ot már megadja mindenki...(csak nem nagyon hangoztatja
Baranyában úgy hallottam 4000 a nyers kuki 22 % vízig.
3 % szemét levonás.
Itt Bács-Kiskunban ma vágtak 13-as vízzel kukoricát a homokosabb területen.
Válasz #3999. hozzászólásra

én 2 ha-on is örülnék annyinak
két hete 30+os volt a vize tegnap mértem 16-17%

Válasz #3999. hozzászólásra
Üdv! Mennyiért veszik most Szabadegyházára a nyers kukoricát?
Nekem egy kicsit nagy számnak tűnik,de miért ne?
Én is örűlnék annyinak.
Én beszéltem ma egy ismerőssel, akik vágtak Szabadegyházára nedves kukit. Azt mondta visszaszámolva 120q/ha. Nem tudom, jók felénk a kukik, de egy kicsit kétkedve fogattam.
Felénk ma belekóstoltak többen is a kukoricába.
Hát elég nagy pofáraesés volt.A várt 9-10 tonna helyett
7-7,5 lett.
Az enyém még félig zöld,bízom benne,hogy ennél jobb lesz.
Válasz #3996. hozzászólásra

Hát igen kár előre számolni, mert nagy tud lenni a pofára esés mikor a kombájn megy egy kört!!
Nehogy a termésbecslésekből nagy pofára esés legyen...
a szomszédom is learatta a 9t-ás kukját,oszt 5 tonnát adott...
Válasz #3991. hozzászólásra

magyarul többet termett, mint amit számoltál. jöhet a különbözet
bankszámlaszámom:12345678...
Válasz #3976. hozzászólásra
Üdv! Megosztanád velünk is a hibridbúzás számításodat? Köszi
Tavaly elindultam a kis domval a kukiban, jött az árú mint a távirat, mondom még egy traki kell aki beszáll 4. nek szállítani, ha így megy de lehet az sem lesz elég, aztán ahogy beljebb mentem, rájöttem hogy még a 3 ból is elmehetne haza az egyik traki. A vége 75 mázsa/heki lett a nagy találgatásomnak, szóval enyit a becslésről: Igaz tavaly tele volt víznyomással a terület, félek most meg helyi kiégésekkel fogok találkozi nem is kevéssel
Válasz #3989. hozzászólásra
Ebben igazad van!!De csak akkor ha szinte homogén nak mondható a tábla ahol a becslést készíted!!De felénk még ekkora táblán belüli eltérés még sohasem volt mint most.. Ezért erre ez a ki számolós módszer alkalmatlan.. Nálunk csak a beszálitás utáni okoskodás az ami járható de az meg már kibb kőnyű..
Válasz #3990. hozzászólásra

Tavaly 5 mázsát tévedtem ,kevesebbet számoltam.Fizeted?
Válasz #3989. hozzászólásra

ha megosztod a technikát én is kiszámolom. de a különbözetet te finanszírozod.
Válasz #3988. hozzászólásra
A kukiba lehet legpontosabban kiszámolni.
én is feleslegesnek tartom a számolgatást, mert utána meg jönnek a nagy pofára esések.
mindenesetre gyönyörű a kukink, de akkor sem számolgatok. azt mondom, ha nettóba lesz 90q, helyben vagyok. (de ránézésre jóval jobb)
ja én is úgy mértem hogy vissza számoltam májusi morzsoltra! 26 dkg-os 1 cső és 70ezer tő/ha tehát ha igy marad akkor olyan 120mázsa /ha
Mi nem számolgatunk semmit...kb még 1hónap az aratás...majd kdierül mennyi lesz...az már látszik,hogy szar lesz.
Válasz #3983. hozzászólásra
Annyi elég.......
50-el tervezek......csak.........
Moderálta: Szabi. (11018) 2011-09-10 14:41:51
Válasz #3983. hozzászólásra

13.3 méteren
Válasz #3981. hozzászólásra
Szabi! Ne haragudj, hogy beleszólok, de előbb számold meg, hogy 13 méteren hány töved van most. És ebből indulj ki ne a 72000 tő/hektárból. Szerintem most olyan 62-65000 tő van maximum hekinként.
Válasz #3981. hozzászólásra
Én 13 méteren megszámoltam a csöveket,annyi ezer cső/ha.Vettem csövet,visszaszámoltam mint te,és 100 mázsa/ha jött ki.P9494 fajta.