Fórum
- Kalászosok műtrágyázása új
- EB7 - EB8 Pótkocsi új
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- Fokhagyma termesztés új
- Osztatlan közös tulajdon megosztása új
- MTZ traktor szerelési kérdések – Mindörökké Belarus! új
- Máktermesztés új
- HW 6011 vagy HW 8011-es pótkocsi új
- Mikor jön az ESŐ?! Agrármeteorológia, időjárás új
- Köles új
Cikkajánló
_fill_540x300_0.jpg)
Aratás után sem áll meg a munka – Így felelj meg az AKG és AÖP előírásoknak
A betakarítás után több agrotechnikai feladat vár a gazdákra, melyek teljesítése...
269 hozzászólás
Válasz #68. hozzászólásra
Váltó olajnyomás rendben van? Powerja hány fokozatos? Az megy normálisan nincs olyan hogy átkapcsol magától "D"be? Ennek a jobb létránál a fülke aljára van feltéve az autotranicja?
A visszajelzőn nem jelez semmit, a mágneskapcsolót már megnéztük, működik. Egyébként valami nagy gubanc lehet mert nemrég még az összkereket sem tudtuk kikapcsolni.
Válasz #66. hozzászólásra
Illetve azt látod rajta hogy csak a hátulja kapcsol be vagy az eleje is? Mert ha csak az egyik tengelyen akkor ott valami mechanikus hiba van valószínűleg ha egyformán bekapcsol eleje-hátulja akkor valószínűleg a vezérléssel van probléma.
Válasz #65. hozzászólásra
elektromosan kapcsol be rendesen visszajelzi a műszerfalon vagy csak érzed hogy összezárt de nem jelzi vissza?
A jobb hátsó kerék mögött a váltó oldalán kell lenni 3 mágneszelepnek ezek közül kapcsolja az egyik a difizárat. Úgy a legegyszerűbb megtalálni ha visszaköveted az első híd difizárjától a csövet ahol becsatlakozik a váltóba az a mágnesszelep vezérli a difizárat. Nézd meg hogy mikor vonza a villáskulcsot, ha feszültség alatt van akkor mágneses. Nézd meg hogy a difizár kapcsolóra változik e és hogy mikor magától bekapcsol akkor változik e ahhoz képest mikor nincs bekapcsolva.
Márpedig ha erölködik a traktor akkor bekapcsol a differenciálzár. Pl. Szántásnál. Aztán ha kérünk a föld végére akkor nem tudunk megfordulni.
Válasz #63. hozzászólásra
Mert a difizárnak nem lenne szabad bekapcsolnia alapból. A 4x4 viszont alapból be van kapcsolva és traki beindítása után egy fékpedál lenyomás után tudod kikapcsolni a gombjával. Ha ez a traki is olyan rendszerű mint a nagyobb testévrei.
Az a "difizár" az nem az összkerékhajtás akar lenni véletlenül?
A difizárat te kapcsold be. Vagy ha az EHR-t működtetett éls leengedtett hidraulikánál bekapcsolod a difit akkor utána összeköti vele és automatán kapcsolgatja ki-be. Pl szántás közbe bekapcsolod akkor a fordulónál nem kell kikapcsolnod hanem az EHR emelési pozicióba kapcsolásával automatikusan kikapcsolja a difizárat majd leengedsékor automatikusan bekapcsolja ismét.
használati útmutató, szerelési kézikönyv...-bármi amiben magyarul le van írva pl az hogy miért fog be állandóan autómatán a difizár, és miért nem / hogyan lehet kikapcsolni.
Válasz #61. hozzászólásra
Mi kellene hozzá?
MF 3095-ös traktorhoz nem tud valaki gépkönyvet?
Válasz #59. hozzászólásra
Ahogy érzed. Ha könnyen indul, jól megy, normálisan fogyaszt akkor én nem nyúlnék hozzá.
Nem ezsik semmit.Nem kékel hanem szürkét nyom.Lehet hogy porlasztós?
Válasz #57. hozzászólásra
olajat eszi? Ha nem akkor ne törődjél vele.
Kéne egy kis segítség.Miért pipál állandóan a gép?Alapjáraton is nyomja .Nem vészes, de zavar.Még a Mötéz sem szokott ok nélkül eregetni.

Válasz #55. hozzászólásra
Azt hiszem a régebbi gépeken csak 2poer van így az 16fokozat összesen. Az újabbak 4power fokozattal 32 fokozatúak. De jó a 2power is.
megvilágosodtam.matrica szerint 32 de amúgy csak 16 van benne.www.konedata.(nem tom mi)-n is 32.de hogy miért???
azt értem (a zöld gomb).de akárhogy is számolom csak 16 jön ki--->nyúl 1,2,3,4
teknős 1,2,3,4
+ezeknek a gyorsított vagy lassított valtozata
kis zöld gombal
EZ akárhogy is számolom csak 16/16.
Válasz #52. hozzászólásra
valószínűleg power váltós, van hi-lo fokozat amit terhelés alatt tudsz kapcsolni mniden sebességben. Nekem 3655van. Ránézésre nagyon hasonlít a két gép csak nekem 4power fokozat van benne. Kérdezz, ha tudok segítek.
Szevasztok.Volna egy kis problémám.A traki sebességtáblázatán van eg olyan hogy A meg B--->ez mi akar lenni?Sürgős volna!!!!
Még egy:Ha valaki tudna hozzá gépkönyvet az jó volna mert a 82-s után hát .... kicsit más.
Előre is kösz.
Ez volna az a masina.
Mit gondoltok 3,5 miskáért megéri?52-5300 üo. endben tartva.
STOLL homlokrakodoval vol.
ez a gep egy cuccccccc!!!
ma lattam egy 3080 mf-et. KIRALY!!!!!!!!!!!!!!
szerelmes lettem bele ;)))
Válasz #42. hozzászólásra
ÁÁÁÁ, az olyan messze van ,h. huuuuuuuu!
Ilyeneken nem is ábrándozok, h. nyugdíj meg öregkori pihengetés, utazgatás, ....meg nyugi.
Addigra 35 púp lesz a hátamon hacsak föl nem dobom a patkót. A korhatárt meg mennyire viszik föl majd akkorra? 85-re?
Most kell vlhogy beiktatni a lazulást, mert nyugdíjban nem hiszek már rég óta.
Meg harácsolni is most kell, h. legyen mit fölélni majd vénen, mert amit kapunk majd az csak száraz vízre lesz elég.
Válasz #42. hozzászólásra
az gáz!
Nekem máson jár az eszem!
Na mentem!
Sziasztok!
Válasz #39. hozzászólásra
nekem már nem újon jár az eszem, hanem a nyugdíjon
Válasz #38. hozzászólásra
akkor zavarom,ha nyer a pályázat,de akkor azonnal!
Válasz #37. hozzászólásra
Nagyon jó tud lenni.
A 6200-as,és a mostani 5400-6400-as széria elődje!
Az elektromos kötések állapotát nézd meg,és a királycsapperselyt!
Válasz #36. hozzászólásra
Neked egy újon járjon az eszed!
Jön három 6485,nagyon jó áron:-)))
Válasz #35. hozzászólásra
Kollégám tudná megmondani,de nemtudom hogy benne van-e az árban.
Ott a telefonszáma a lap alján,de csak hétfőn zavard lécci,mert elvitte a családot pihenni:-)
a 3080-as legalapabb modellje milyen minosegu?
Válasz #34. hozzászólásra
nekem is már ilyenen jár az agyam, meg egy 5 fejes ekén hozzá
Válasz #33. hozzászólásra
esetleg duplakerék?
Válasz #32. hozzászólásra
Hát ez nem a nyűhetetlen fajta,hanem a nagyot húzós,jólfogysztós,mozgékony fajta!
Viszont 120 hektáron kb 20 évig nyűheted míg legközelebb a közelébe kell mennem:-))
Válasz #32. hozzászólásra
üzemóra mennyi benne?
Válasz #29. hozzászólásra
és milyen?nyűhetetlen?nekem 120ha-ra kellene tárcsázni lazitni szántani,meg kombinátor.ha nyerne a pályázat vevő volnék rá.
Válasz #30. hozzászólásra
Tök nyuszi:-)))))
Válasz #28. hozzászólásra
nekem is
Válasz #28. hozzászólásra
Tőlünk használtgép csak úgy megy el ha fel van javítva!
Még ha minuszos az üzlet,akkor sem kockáztatom a nevem!
Válasz #26. hozzászólásra
találtam a honlapon egy használt 190LE gépet.az milyen,amúgy képről itélve tetszik nagyon.
Válasz #25. hozzászólásra
Ebben biztos lehecc:-)))))
Nagyon ügyesek ám a kollégák:-))))
Válasz #24. hozzászólásra
www.ketkata.hu
mfpisti@hfcnetwork.hu
30-63-43-746
Válasz #23. hozzászólásra
nemsokára illendő lesz, de majd sikítok!
remélem téged nem látlak soha a gépem mellett, mert akkor nagy gáz van! :-)))))
Válasz #23. hozzászólásra
valami elérhetőséget adsz?merre vagy?
Válasz #22. hozzászólásra
Ha van időm szivesen segítek.
Ha nincs,elmondom mit kell megnézni,és miből mire lehet következtetni.
Átnézzük a tiédet?
Válasz #20. hozzászólásra
hello!
ha valaki akar venni "öreg" MF-et vállalsz állapotfelmérést, esetleg értékbecslést?
Válasz #20. hozzászólásra
melyek azok a kritikus pontok?
Válasz #16. hozzászólásra
Sziasztok!
Szériától és évjárattól nagyon függ hogy mit szabad megvenni,és mit nem!
Vannak agyonüthetetlen(olaj-víz legyen benne!),és állatorvosi ló szériák is az öregek közül!
Vannak kritikus pontok,amiből itélni lehet egy gép állapotára,előéletére is,ugyanúgy mint az autóknál.