Szia szanberg!
K..va sokat agyaltam a dupla keréken az új Valtrára ,de örükök,hogy vártam a vétellel,nemszükséges
súly nélkül,7,5 vibroval repül mint a madár,nyoma sincs! Egyébként régen jártam errefelé,öntözésben utazom!
Nem engedik EU-s szabályok végett a kilógó hosszú féltengőket már jóideje...
Ezért vannak a csattosak.
A közbetétes 6485-ön működhet!!! de 6497 és felette az összes 8000-sen nemlehet megoldani mert a kerék közepén kilóg a féltengely és arra rögzített nagy agyrész.
Szóval nekem is csak csattos maradna... egyszer azért lesz a diskripper elé hehe
hát ige a jó öreg 4650es és társai amik hosszú tengellyel jöttek azóta melyik gépet lehet így látni, nem is tudom lehet még ilyet rendelni? Az új hatalmas gépeken is mindenhol csak a kapcsok vannak. A hosszú tengely biztos tutibb.
Mert talán a legjobb megoldás dupla kerekezni az a hosszú tengely. A felnihez rögzített ikrek inkább kényszermegoldásnak tekinthetők. ha jól hallottam még anno.
Akkor a felni miért nem akarja kibirni?
Mondjuk nekünk a Cormikon is repedtek a felnik duplakerék nélkül is. Mondjuk azon küllös felni van, hát pont annyit is ér.
A fogasnál még nem is marad meg annyira a nyoma.
Ma homokot huztam ásoboronával, ott maradt meg jobban neki.
Persze a nyomlazito is megoldás, de a vetőgépnél ugyanez lesz a gond, oda meg nem tudunk nyomlazitot tenni, nem fél el sehova.
Az új gumikkal nemfog olyan laposra taposni, a magas futók szerintem lazábban hagyják a nyomot maguk után. Ezt észrevettem azon, hogy a 6497-en nekünk is már kopottas a gumi és keményebbet tapos mint a 8270Xtra új gumikkal ami ugyanolyan széles egyébként(650) csak éppen a traktor 2tonnával nehezebb... és mégis kevésbé tapos illetve az eszköz utána jobban elhúzza nyomát mint a kopott guminak ami "laposra hengerel"
Egyébként a boronátok elejére két-két kombinátorkapát ha felraknál nyomlazítóképpen akkor nemvolna gond vele!!!
Ha egyszer megtalálom a tökéletes szántáselmunkálót ami egymenetben magágyat készít akkor így lesz megoldva.
Duplát rakhatsz rá csak készülj fel hogy esetleg eltörik reped a felnid! Sajnos ezek hiába fix hegesztett felnik nem pedig ilyen szerelhető csillagosok, meg elég vastag is mégis többön elrepedt sajnos.
Én is szeretnék a legnagyobbra mert azon az a nagy öntvény felniközép van az megbírná simán csakhát nem ócsó egy garnitúra széles 650-es gumihoz való sokcsattos keréktéma
Olyan érdekelne engemet, hogy a 6485-ösre érdemes meg lehet már ikerkereket tenni?
Elég erős hozzá minden része, hogy kényelmesen meg biztonságosan lehessen használni?
Ugyanis szimpla kerékkel nem tudjuk a nyomát elhuzatni sok munkagéppel.
Hátul 650/65 R42 gumik vannak. Ezek most kb 10 max 15 %-osak lehetnek. Szoval elég simák. Mindenképpen lesz rá véve 2 uj gumi, ezek meg jok lehetnének ikerkeréknek, ha lehet igy használni?
Tud valaki nekem erről egy kis infot adni?
6280-ban még nem űltem de a nagyoknál fordítva van ez itt fínomabb selymesebb a Cr motor mint az adagolós.
A kis Cr perkins amúgy tényleg csepp dübörgő akaratos harapós, de nagyobb sisu-nál az adagolósnak olyan hangja van mint egy mozdonynak, a CR-meg fínomabb mint akármelyik személyautó motorjának a hangja
azért nem kell,jön vissza szépen hozzám,már látom a fényt az alagút végén és kezdek kiegyenesedni,kilábalni ebből mocskos svájcifrankos őrületből!!!
nemsokára jöhetnek vissza a masinák is!!
erre vártam! hozzájött most egy heki. valamikor lucerna volt, de kaszálták már vagy 8 éve. késődélután felszántottam, majd megyek hajnalba lehengerezem. valami csak lesz benne
koma! ma vallatóra fogtam a sárgát. szántottam a masinával. a 6280 finomabb gép volt. ez a fiatal sárga kicsit durva, dübörögnek a lóerők. könnyebb tekerni a kormányt meg halkabb a fülkéje is, de lefáradtam rendesen. lehet csak el vagyok tunyulva
Köszi szépen, majd összenézem a mienkkel. Nekünk is 6 késesek vannak középen, meg 130-as pálcáshengerek.
A gyártó azt mondja, az első tagok 15 fokba, a hátsók meg 18- ba dőlnek, hogy kiegyensúlyozzák egymást.
Oldalirányba mennyire vannak eltolva? Mert elvileg a késsoroknak egymás között kell menniük nekem azt mondták. A könyvébe nektek nincs valami leírás hozzá?
A mi könyvünkbe egy nagyobb van beméretezve, de az már teljesen más.
Én még nem mentem az ásóboronával, de az idösebb Lackó azt mondja szép munkát csinál. Ha holnap ráér, akkor leméri az osztást, hogy milyen széles a henger meg hogy mennyit lóg ki a váztól.
6 kapa van a középsö tagokon, de ITT találsz róla képeket is! 4,20as fentröl a 3. kép lesz!
Hát kérlek most estem haza és most olvasom vissza a hsz-t.Nekünk 2000 nél kell váltoolajat cserélni, motorolaj pedig 500 nál.A nagyba 40liter megy a kicsibe asszem 17 liter.a kicsi semmit nem csip ez idő alatt, a nagy olyan 400 után elcsip talán 3 liter olajat de még így is a nívő közepe és az alsó határ között mozog a szint.
24488 hozzászólás
nem! juhásznak a kistanyára hehe
Válasz #15578. hozzászólásra

És elmész hozzá kombájnosnak,mi???
Válasz #15586. hozzászólásra

nagy levegőt, mög 1-2 eszközt!
Válasz #15585. hozzászólásra

igaz ám
rengeteg idiótát beza hehehe
mitvetééééééééferibácsiiiiiiiiiiiiiiiii?????
Válasz #15584. hozzászólásra

A főd mindent L bír!
Válasz #15583. hozzászólásra

háthogy ebirja azt a rettenet sulyu Valtrát szimplával no
Válasz #15582. hozzászólásra

Már megint ,mire gondolsz Heci! Öreg vagyok ,lassú vagyok nem értem a logikád!
Válasz #15579. hozzászólásra

jó bevan állva a szántás mi Feribácsi?
Válasz #15580. hozzászólásra

Öszi spenót!
Válasz #15579. hozzászólásra
Húzni elhúzza csak itt a nagyobbik 120mázsába lép aztán van néki taposása!!!elég keményen
mit öntözöl???
Válasz #15567. hozzászólásra

Szia szanberg!
K..va sokat agyaltam a dupla keréken az új Valtrára ,de örükök,hogy vártam a vétellel,nemszükséges
súly nélkül,7,5 vibroval repül mint a madár,nyoma sincs! Egyébként régen jártam errefelé,öntözésben utazom!
Na úgynéz ki egy közeli cimbora napokban megalkudik lombarddal egy Ferga Activa kombájnra!!!
Válasz #15567. hozzászólásra
amelyiknek ilyen munkája van
???
Csak nem erről álmodsz",
Nem engedik EU-s szabályok végett a kilógó hosszú féltengőket már jóideje...
Ezért vannak a csattosak.
A közbetétes 6485-ön működhet!!! de 6497 és felette az összes 8000-sen nemlehet megoldani mert a kerék közepén kilóg a féltengely és arra rögzített nagy agyrész.
Szóval nekem is csak csattos maradna... egyszer azért lesz a diskripper elé hehe
Mi ez a szarság-nem köll totoya...
Válasz #15573. hozzászólásra
Az újabb megoldás az azt hiszem a közbetét.
Válasz #15572. hozzászólásra
hát ige a jó öreg 4650es és társai amik hosszú tengellyel jöttek azóta melyik gépet lehet így látni, nem is tudom lehet még ilyet rendelni? Az új hatalmas gépeken is mindenhol csak a kapcsok vannak. A hosszú tengely biztos tutibb.
Válasz #15571. hozzászólásra
Mert talán a legjobb megoldás dupla kerekezni az a hosszú tengely. A felnihez rögzített ikrek inkább kényszermegoldásnak tekinthetők. ha jól hallottam még anno.
Válasz #15569. hozzászólásra
Akkor a felni miért nem akarja kibirni?
Mondjuk nekünk a Cormikon is repedtek a felnik duplakerék nélkül is. Mondjuk azon küllös felni van, hát pont annyit is ér.
A fogasnál még nem is marad meg annyira a nyoma.
Ma homokot huztam ásoboronával, ott maradt meg jobban neki.
Persze a nyomlazito is megoldás, de a vetőgépnél ugyanez lesz a gond, oda meg nem tudunk nyomlazitot tenni, nem fél el sehova.
Válasz #15568. hozzászólásra
Miért ne bírná!?!
külföldön mindenhol így dolgoznak velük talajon
De maga az gép kibirja a felniket leszámitva?
Válasz #15566. hozzászólásra
Az új gumikkal nemfog olyan laposra taposni, a magas futók szerintem lazábban hagyják a nyomot maguk után. Ezt észrevettem azon, hogy a 6497-en nekünk is már kopottas a gumi és keményebbet tapos mint a 8270Xtra új gumikkal ami ugyanolyan széles egyébként(650) csak éppen a traktor 2tonnával nehezebb... és mégis kevésbé tapos illetve az eszköz utána jobban elhúzza nyomát mint a kopott guminak ami "laposra hengerel"
Egyébként a boronátok elejére két-két kombinátorkapát ha felraknál nyomlazítóképpen akkor nemvolna gond vele!!!
Ha egyszer megtalálom a tökéletes szántáselmunkálót ami egymenetben magágyat készít akkor így lesz megoldva.
Duplát rakhatsz rá csak készülj fel hogy esetleg eltörik reped a felnid! Sajnos ezek hiába fix hegesztett felnik nem pedig ilyen szerelhető csillagosok, meg elég vastag is mégis többön elrepedt sajnos.
Én is szeretnék a legnagyobbra mert azon az a nagy öntvény felniközép van az megbírná simán csakhát nem ócsó egy garnitúra széles 650-es gumihoz való sokcsattos keréktéma
Olyan érdekelne engemet, hogy a 6485-ösre érdemes meg lehet már ikerkereket tenni?
Elég erős hozzá minden része, hogy kényelmesen meg biztonságosan lehessen használni?
Ugyanis szimpla kerékkel nem tudjuk a nyomát elhuzatni sok munkagéppel.
Hátul 650/65 R42 gumik vannak. Ezek most kb 10 max 15 %-osak lehetnek. Szoval elég simák. Mindenképpen lesz rá véve 2 uj gumi, ezek meg jok lehetnének ikerkeréknek, ha lehet igy használni?
Tud valaki nekem erről egy kis infot adni?
Válasz #15564. hozzászólásra
Nehéz rá válaszolni.A csere oka,a kverninek nem volt előhántoló.Rabeverkel szebben tudtunk szántani.
Válasz #15563. hozzászólásra
mik a hátrányok, előnyök? ez érdekelne
Válasz #15553. hozzászólásra
Mindkettő jó,mindnek van előnye,hátránya is.Én lazább homokos talajra kvernit vennék.
Válasz #15559. hozzászólásra
az 54-be van pótméter, a nagyba a műszerfalba van a visszajelzője
Válasz #15560. hozzászólásra
Most kísértem ki,
van akinek dolgozni is kell.
Tudod a mondást...aki dolgozik nem ér rá pénzt keresni.....
Jelentkezem!
Sanyibácsi holvagy?

csak nem alszol még???
Kezdődik a meló lefordúlni asszonyról helló!!!
Válasz #15558. hozzászólásra
nem írta ki rendesen....
Szóval digitálisan a űszerfalon VAGY potméterrel?
Akkor abban ugyanaz a műszerfal van mint a 6497-ben. Gondoltam, csak nemtudtam pontosan hogy a kis 6400-ekben mi hogyvan.
Válasz #15557. hozzászólásra
az már a legkisebben van. a kijelzőn állítom, gombokkal
Válasz #15555. hozzászólásra
Egyébként digitális kijelzőn tudod az irányváltó gyorsaságát állítani pedig potméterrel???
(kis 6400-essel sem dolgoztam még)
Énsem csak a hangjára gondoltam amúgy.
Pedig a 97-esen fínom az irányváltó az 5400-on aktívabb egy cseppet illetve pattogósabb ahogy Te írtad.
Egyszer ha arrajár valaki egy kalibrálást elkell végezni ha úgyvan, sosem volt kihasználva a géped váltója pedig már levan harcolva a traktor hehe
Válasz #15554. hozzászólásra
nem a hangjával van gondom, hanem hirtelen a masina, pedig -5-re is van állítva. a 6280 nem volt olyan pattogós
Válasz #15548. hozzászólásra

hát mert CAT motor van benne
6280-ban még nem űltem de a nagyoknál fordítva van ez itt fínomabb selymesebb a Cr motor mint az adagolós.
A kis Cr perkins amúgy tényleg csepp dübörgő akaratos harapós, de nagyobb sisu-nál az adagolósnak olyan hangja van mint egy mozdonynak, a CR-meg fínomabb mint akármelyik személyautó motorjának a hangja
Válasz #15552. hozzászólásra
jó, hogy látlak. volt neked egy kverni ekéd, most van egy rábe. tudsz mondani véleményt mindkettőről?
Válasz #15545. hozzászólásra
azért nem kell,jön vissza szépen hozzám,már látom a fényt az alagút végén és kezdek kiegyenesedni,kilábalni ebből mocskos svájcifrankos őrületből!!!
nemsokára jöhetnek vissza a masinák is!!
Válasz #15549. hozzászólásra
erre vártam! hozzájött most egy heki. valamikor lucerna volt, de kaszálták már vagy 8 éve. késődélután felszántottam, majd megyek hajnalba lehengerezem. valami csak lesz benne
Válasz #15548. hozzászólásra
vagy feledékeny vagyok,
szántani,
nem március vége van?
Vagy körbe szántod a birtokot a GMO, be ne tegye a lábát!?

Biztos öregszem,
Válasz #15545. hozzászólásra
koma! ma vallatóra fogtam a sárgát. szántottam a masinával. a 6280 finomabb gép volt. ez a fiatal sárga kicsit durva, dübörögnek a lóerők. könnyebb tekerni a kormányt meg halkabb a fülkéje is, de lefáradtam rendesen. lehet csak el vagyok tunyulva
Válasz #15546. hozzászólásra
Hát, azon csodálkoznék ha kaptunk volna hozzá könyvet, de ha haza megyek, akkor utánanézek meg lemérem. Csak az még 2 hét.
Válasz #15544. hozzászólásra

Köszi szépen, majd összenézem a mienkkel. Nekünk is 6 késesek vannak középen, meg 130-as pálcáshengerek.
A gyártó azt mondja, az első tagok 15 fokba, a hátsók meg 18- ba dőlnek, hogy kiegyensúlyozzák egymást.
Oldalirányba mennyire vannak eltolva? Mert elvileg a késsoroknak egymás között kell menniük nekem azt mondták. A könyvébe nektek nincs valami leírás hozzá?
A mi könyvünkbe egy nagyobb van beméretezve, de az már teljesen más.
Válasz #15540. hozzászólásra
levettem róla nehogy valaki húzni tudja, itthon pedig betettem az ágyneműtartóba őket.
A kombájn végett aggódj a többivel nincsen semmi gáz, éppen csak annyit van megmozgatva hogy ne álljon össze mint a túróstészta...
Válasz #15509. hozzászólásra

@ Sötét Paraszt
Csináltam egy skiccet. Nem éppen méretarányos, de a célnak remélem megfelel.
Lala !!!!!!!!!!!!

lenne szakmai kérdésem merre vagy? csak te tudsz segíteni
Válasz #15509. hozzászólásra
@ Sötét Paraszt
Én még nem mentem az ásóboronával, de az idösebb Lackó azt mondja szép munkát csinál. Ha holnap ráér, akkor leméri az osztást, hogy milyen széles a henger meg hogy mennyit lóg ki a váztól.
6 kapa van a középsö tagokon, de ITT találsz róla képeket is! 4,20as fentröl a 3. kép lesz!
Válasz #15520. hozzászólásra
Hát kérlek most estem haza és most olvasom vissza a hsz-t.Nekünk 2000 nél kell váltoolajat cserélni, motorolaj pedig 500 nál.A nagyba 40liter megy a kicsibe asszem 17 liter.a kicsi semmit nem csip ez idő alatt, a nagy olyan 400 után elcsip talán 3 liter olajat de még így is a nívő közepe és az alsó határ között mozog a szint.
hol vannak róla a kerekek,miért is nincsenek "szárazban fog állni senki nem fog hozzá nyúlni,be lessz lakatolva"