A 160-as krisztál óránként 20 litert evett.
Tissztán emlékszem hogy 10órás szántással egy hordó gázolajat puszilt be.
Hektárra meg fődfüggő, legjobb eredménye 9-10hektár volt legroszabb meg 4 ennyi alatt.
Én elhiszem!
Múltkor volt egy ismerős állattartó nálunk és beszélgettünk kicsit. Szlovákból jött neki szántani egy 250lovas nagy claas traki, nem az újfajta hanem az a 936 vagy melyik típusú is volt az...
Szóval csak sekélyen kellett neki szántani meg ilyenvilágosbarna erdeifődet, 20hektárt kinyomott a 7-es szlovák ekével egy nap reggeltől estig!
de aztmondta, hogy a mocsokban a domb másikoldalán meg akasztották fel a 4fejes IH-t és ugyanilyen munkaidőben 7-8hektár ment ki
na mondom ez más ismerős...
Az a helyzet, hogyitt a cimbiknek van ugyanilyen trakijuk.
Nekik is jószántók a fődek nagyrésze mivel még 4fejjel is dógozgatott a traki gaz csak 20centi mélyen meg 120centi fogással de viszegette.
8hektárt akkor szántottak ki ha 12órában ment a legnagyobb táblájukban úgy hogy ebédidőre a hordó beült és nyomta a melót ne legyen megállás
8hektárt 8órás műszakban a 200lovas trakikal szántunk, sajnos nálunk nagyon kevés a jószántó főd
erről beszélek
4 hengerrel beetetni 190et
és még világos van baszki......
sok az
laza talajon meg lehetetlenség szinte
a ropogtatós rétibe ahol lemegy a fordulat 100at 150et szaggatva ott se 9 alatt
Roli!
Számodra a kérdés ne az legyen, hogy jó vétel lesz e az 5400-es széria!
Ha eldöntötted hogy gépet vesztek és ez egyértelművé vállt akkor ezzel a sorozattal mellé nemfogsz nyúlni!
Fogod szeretni jól fog üzemelni szép új és jó traktorod lesz!
Az nem kérdés hogy ez megfelel e neked, ezen ne agyaljál!
Azt döntsd el veszel e traktort avagy sem, ez az egy fejtörésed legyen, heccinek meg igaza van, igaz eléglenne a kisebb is,de olyat vegyél amivel 4fejjel eldógozgatsz és boldogabb leszel nem kicsit munka sokkal haladósabb lesz plusz bármilyen nehéz helyzetben leszünk időjárásból kifolyólag pl leveszel egy fejet és 3-al dógozol, tehát van tartalékod!!!
Az elvégzett munkára vetítve nem sok,nem a varióval hasonlítgatnám egyébként. Biztos lehetne kevesebb,ha nincs elektromos irányváltó,meg ha sima szinkronos lenne.
hát sok is.
még ha 120 ló lenne, akkor a 360-as varijó 600 lityó?
le is térdelnék ott helybe, aztán alágyújtanék...
köbös tartályba a kettő szokott hagyni 12 órába...
nem szeretnék olyan kotorászással foglalkozni, amit te irsz, amugy meg nem fogott meg a gumi, csak annyi, h cseréléssel nem kellene foglalkozni, nem mintha olyan nagy munka lenne
HÁT NEM TOM. NO MAJD MEGLÁTJUK. KORÁBBAN MÁR EMLÍTETTEM, DE AZ IDÉN TÉNYLEG NEM VÁGOK BELE SEMMI KOMOLY HITELBE.
MÉG NEM ETTEM MEG A KENYEREM JAVÁT, DE A VIZELETEMEN ÉRZEM HOGY TAPOGATÓZNOM KELL TOVÁBB, ÉS MÉRLEGELNI, ÉS ÁTGONDOLNI. ÁMBEREK SZUNYA..
Voltunk ma megnézni a 3085-öst, vannak kisebb szépséghibái a gépnek, de persze az a legkevesebb. Mechanikailag jonak tünt, kipróbálgattunk mindent amit csak tudtunk, van egy-ket olaj szivárgás is de az is orvosolható ahogy láttam elég egyszerüen.
Kérdés, hogy vajon megér-e 10800 eurot, mennyire megbizható gép. Hátul két új gumi van rajta elöl meg félváslottak.
24488 hozzászólás
Válasz #13687. hozzászólásra
A 160-as krisztál óránként 20 litert evett.
Tissztán emlékszem hogy 10órás szántással egy hordó gázolajat puszilt be.
Hektárra meg fődfüggő, legjobb eredménye 9-10hektár volt legroszabb meg 4 ennyi alatt.
Válasz #13686. hozzászólásra

Én elhiszem!
Múltkor volt egy ismerős állattartó nálunk és beszélgettünk kicsit. Szlovákból jött neki szántani egy 250lovas nagy claas traki, nem az újfajta hanem az a 936 vagy melyik típusú is volt az...
Szóval csak sekélyen kellett neki szántani meg ilyenvilágosbarna erdeifődet, 20hektárt kinyomott a 7-es szlovák ekével egy nap reggeltől estig!
de aztmondta, hogy a mocsokban a domb másikoldalán meg akasztották fel a 4fejes IH-t és ugyanilyen munkaidőben 7-8hektár ment ki
na mondom ez más ismerős...
reggel megnyomom naftesszal és kaptok heccfogyasztást mait

full kókány szar szántás sekélyen szaggatva
30 talán meglesz
Válasz #13682. hozzászólásra

Számomra nem egészem kóser adat
Válasz #13682. hozzászólásra

akkor ott csak homokot szaladgál...
Az a helyzet, hogyitt a cimbiknek van ugyanilyen trakijuk.
Nekik is jószántók a fődek nagyrésze mivel még 4fejjel is dógozgatott a traki gaz csak 20centi mélyen meg 120centi fogással de viszegette.
8hektárt akkor szántottak ki ha 12órában ment a legnagyobb táblájukban úgy hogy ebédidőre a hordó beült és nyomta a melót ne legyen megállás
8hektárt 8órás műszakban a 200lovas trakikal szántunk, sajnos nálunk nagyon kevés a jószántó főd
Válasz #13680. hozzászólásra
jókám a szemeim hehehehhe
ha főmek a dombra ellátok odáig
ha meg Te szántaná itt moste honap akkor 5tel suhanná nem 9el
Válasz #13681. hozzászólásra
Mézgától északra,egy kisebb szigeten
Válasz #13678. hozzászólásra
ez nem ferga apukám,homokon szántott már 10-et is ,de a 8 megvan (hozzáteszem 25-27cm alá nem megyünk ekével)
Válasz #13680. hozzászólásra
hol is laksz laci?
Válasz #13679. hozzászólásra

Gyere el,nem vagyok messze tőled,még szántok két napot. Látsz teknikát
Válasz #13674. hozzászólásra

erről beszélek
4 hengerrel beetetni 190et
és még világos van baszki......
sok az
laza talajon meg lehetetlenség szinte
a ropogtatós rétibe ahol lemegy a fordulat 100at 150et szaggatva ott se 9 alatt
hamar eszik
de legalább hama szánt is
Válasz #13676. hozzászólásra
5-6hektárt

..és mennyit tört fel azidő alatt???
De engem ne csapj be
és mennyit szántottál ki?
2 fejjel, dombról lefele
Válasz #13673. hozzászólásra
ebbe a zöldbe max 130 litert tudtam tankolni,de akkor 12 órát ment szántásba
Válasz #13672. hozzászólásra
igaz, legyen jó termés, a többi le van szarva. félreérted, de durva volt ahogy írtad, hogy a 190 l nem elég 10 órába...
Válasz #13669. hozzászólásra
Mert mennyi szted? 46cm fogásszélesség*3 és 9km/o- val megyek. Jó-jó nem a legkomolyabb termőföld adatott meg.
Válasz #13670. hozzászólásra
az 5465-tel SP barátunk is csak 3 fejjel dolgozgat, nem?
vagy rosszul emlékszem?
Válasz #13661. hozzászólásra
Roli!
Számodra a kérdés ne az legyen, hogy jó vétel lesz e az 5400-es széria!
Ha eldöntötted hogy gépet vesztek és ez egyértelművé vállt akkor ezzel a sorozattal mellé nemfogsz nyúlni!
Fogod szeretni jól fog üzemelni szép új és jó traktorod lesz!
Az nem kérdés hogy ez megfelel e neked, ezen ne agyaljál!
Azt döntsd el veszel e traktort avagy sem, ez az egy fejtörésed legyen, heccinek meg igaza van, igaz eléglenne a kisebb is,de olyat vegyél amivel 4fejjel eldógozgatsz és boldogabb leszel nem kicsit munka sokkal haladósabb lesz plusz bármilyen nehéz helyzetben leszünk időjárásból kifolyólag pl leveszel egy fejet és 3-al dógozol, tehát van tartalékod!!!
Válasz #13666. hozzászólásra
hát annyi, hogy a 3 fej 9 órába nem 10 hektár...
Válasz #13665. hozzászólásra
Az elvégzett munkára vetítve nem sok,nem a varióval hasonlítgatnám egyébként. Biztos lehetne kevesebb,ha nincs elektromos irányváltó,meg ha sima szinkronos lenne.
Válasz #13664. hozzászólásra

Korrekt adat ,szerintem is
Miért egy 20 literes hektáronkénti fogyasztással mi bajotok van?
Válasz #13664. hozzászólásra
hát sok is.
még ha 120 ló lenne, akkor a 360-as varijó 600 lityó?
le is térdelnék ott helybe, aztán alágyújtanék...
köbös tartályba a kettő szokott hagyni 12 órába...
Válasz #13663. hozzászólásra

jóvan persze
de akkoris sokallom 1 4 hengeresre
8tól 5ig kiszippantaná.... hmmmmmmmmmm
Válasz #13662. hozzászólásra
Szerintem nem is sok,csak eddig olyan traktorral nyomtam ahol bőven volt tankméret. Itt viszont nagyobb a kényelem,valamit valamiért.
Válasz #13660. hozzászólásra
20 l azé az nem kevés
Válasz #13658. hozzászólásra

HÁT HOGY TEREM E. AZT NEM TUDOM. FŐLEG HOGY MENNYIT. DE EGY BIZTOS A STRUKTURÁJA=MINIMÁLIS BETÉT, ÉS MAXIMÁLIS KIVÉT..
Válasz #13656. hozzászólásra
óránként 0.8-0.9 hektárt
Válasz #13645. hozzászólásra
EZ IGAZ. KEZDŐ VAGYOK. ÉS A 48 ÓRÁS PIHENŐMBEN VAGY FUVAROZOM,VAGY AZ ÖREGNEK SEGÍTEK A FÖLDEKEN HA KELL. DE EGYSZER NEKEM KELL VINNI A GAZDASÁGOT.
Válasz #13657. hozzászólásra

műtrágya nélkül is terem neki?
Válasz #13652. hozzászólásra
EZ ÍGY VAN. ÉS VAN T150-E IS, KOMBÁJN, PÓTKOCSI ASSZEM 3DB,MTZ82, ÉS HA JÓL EMLÉKSZEM KB 350HA FÖLD. ÉS KÉT GYÖNYÖRŰ LÁNYA..
Válasz #13654. hozzászólásra

és 9 óra alatt mit hántol föl?
Válasz #13647. hozzászólásra

nem szeretnék olyan kotorászással foglalkozni, amit te irsz, amugy meg nem fogott meg a gumi, csak annyi, h cseréléssel nem kellene foglalkozni, nem mintha olyan nagy munka lenne
Válasz #13653. hozzászólásra
Nemtudom,nem mértük. 100-120 között valahol
Válasz #13649. hozzászólásra
mennyi a ló elvileg?
Válasz #13630. hozzászólásra

zsír új deutz trakit vett,mikor legutóbb láttam........
10 éve és kp-ra
HÁT NEM TOM. NO MAJD MEGLÁTJUK. KORÁBBAN MÁR EMLÍTETTEM, DE AZ IDÉN TÉNYLEG NEM VÁGOK BELE SEMMI KOMOLY HITELBE.
MÉG NEM ETTEM MEG A KENYEREM JAVÁT, DE A VIZELETEMEN ÉRZEM HOGY TAPOGATÓZNOM KELL TOVÁBB, ÉS MÉRLEGELNI, ÉS ÁTGONDOLNI. ÁMBEREK SZUNYA..
KÖSZI MINDENT..
Válasz #13644. hozzászólásra
alszok rá egyet, de lehet h kettőt is, s majd még probálok alkudni, amugy Dyna váltós lenne.
Válasz #13646. hozzászólásra
nemelég,szántásba max 9 óra
Válasz #13646. hozzászólásra

első mondatba ?-et akartam
Válasz #13641. hozzászólásra

az h. van új gumi 1 egyszerü kaliberű traktoron nemigen hozna mondjuk lázba
pár 1000 másodperc megoldani a gumivételt levételt s a föltételt
viszont belekotorászni a sok acé közé
no az lázba hozna
Válasz #13632. hozzászólásra
10 órára nem elég 170 lityó? vegyél már kisebb bakancsot
Moderálta: Adorex (20695) 2012-01-13 21:54:36
Válasz #13643. hozzászólásra

várjá
1xrre csak 1 fonalra tud koncentrálni
azt most elfelejtette hehehheheehee
még nincs mögötte 600 mg szezon .....mint mögötted mondjuk
Válasz #13641. hozzászólásra
Szia!
Aludjál rá egyet, (nyugi) aztán alkudjál!
Válasz #13638. hozzászólásra

De azzal nem sok mindent oldottál meg, mi lesz a bérmunkával???
Válasz #13638. hozzászólásra

sztem meg olyat szerezz ami a 4est viszi
mer kettesnél ve hecc sok kefét magadhoz a kabinba......
és eheted szántás közbe
és még meg is öszülsz
de lehet a szőröd is elhullik
4est
Szia Mfpisti!
Voltunk ma megnézni a 3085-öst, vannak kisebb szépséghibái a gépnek, de persze az a legkevesebb. Mechanikailag jonak tünt, kipróbálgattunk mindent amit csak tudtunk, van egy-ket olaj szivárgás is de az is orvosolható ahogy láttam elég egyszerüen.
Kérdés, hogy vajon megér-e 10800 eurot, mennyire megbizható gép. Hátul két új gumi van rajta elöl meg félváslottak.
Válasz #13637. hozzászólásra
hát jó nagynak kell lenni rajta, hogy ez ne feküdje meg a gyomrát...