Itt az 5455-ben még nincs egész 2000 de ottkörül tart már.
Múltkor néztem olajcsere alkalmával, hogy Caterpillar commonrail szivattyú van rajta és ugye Perkins motor.
Szia! Valószínűleg a hátsó dififedél be van betekerve középen a fülke alatt. Talán hátulról lehet nehézkesen hozzá férni. A tányérkerékről veszi a jelet. Radar van a gépen?
Jó estét.Massey 6180 traktorom van és szeretnék kérdezni.A kilóméter(digitális) nem múködik a traktoron. A kérdésem a következő lenne: hol találnám a jeladóját (gombáját)? Ha valaki tudna segíteni, és el tudná magyarázni, hogy a traktoron hol keresem, nagyon megköszönném. Sürgős lenne!
Jó estét.Massey 6180 traktorom van és szeretnék kérdezni.A kilóméter(digitális) nem múködik a traktoron. A kérdésem a következő lenne: hol találnám a jeladóját (gombáját)? Ha valaki tudna segíteni, és el tudná magyarázni, hogy a traktoron hol keresem, nagyon megköszönném. Sürgős lenne!
Ebben a kérdésben az is benne van, hogy neked mennyit ér.
Igazából lövésem nincs mennyit érhet, illetve a válasz az előző mondtatban van, de biztos ami biztos, alkudj keményen!
Értem én. Rá fogok mérni de szerintem a generátor kevés ha minden elektromos fogyasztó üzemel. Csak a 6lámpa 30A ha jól számolom + még a mágnesszelepek amik vannak a gépen gazdagon nem tudom ezeknek mennyi lehet az áramfelvételük a "kompjutere" 3db is van benne. Klíma... Esetleg a munkagépen is üzemel valami elektromos fogyasztó. Meg az egész rendszer hogy éljen szerintem 70A összejön lehet több is. És akkor már kevesebb a bevitt áram mint a kivett. És az csak az aksiból tud pótlódni... amíg van benne....
Találkoztam már olyannal is,hogy a generátor es a tartóbakja között esett majdnem 2v ami Ugye elég sok(JD 4650).DVM-mel ki kell mérni a pozitiv ágat,meg külön a negativ ágat
Öreg gépeknél a csatlakozásokon sok feszültség esik.A generátoron ha megméred 14v-nak kell lenni max 14,4 azután káros a cellákra.Ahogy terheled ugy nö a csatlakozásokon a feszültséesés(0.1-2v) Ohm törvénye.
U=InégyzetX R.Az áram esti lampázáskor pedig jelentös
igen, nekem is ez rémlik. De ha a fordulata nem pont ugyanannyi lesz mint a gyárinak akkor a műszerek nem fognak jót mutatni mert azok a frekvenciából számolnak azt hiszem. és lehet hogy az szgk generátor nagyobb fordulatra van tervezve tehát ha levesszük a fordulatát a fergának megfelelő gyári fordulatra akkor lehet kevés lesz a leadott amperja.
Kell a sok amper, nekem a 70A-os nál éjszakai vetésnél már kigyullad a vetőgép monitorán az alacsonyfeszültség jelző ha mentek a munkalámpák is... de sima éjszakai műszak vég leállított traki volt hogy nem akart beindulni ha egész éjszaka ment krafoton összes lámpával. Reggelre lemerült az aksi... a lámpák fényén is észre lehet venni hogy kevés a feszkó ha minden be van kapcsolva.
Azzal is lehet majd hiba hogy a ferga (legalább is az enyém) a generátorról kapja a fordszámmérő és az üzemóra számláló a jelet. Tehát ha nincs meg a bontott generátoron az a kivezetés akkor szívás lesz... ha nincs fordulatjel akkor se hidraulika se semmi nem műköik. De ha még van is olyan kivezetés rajta akkor is könnyen lehet hogy a fordszámérőd és az üzemóraszámlálód teljesen mást fog mutatni mint a valóság.
A VW tdi motorjain vannak 120 A-os bosch generátorok, és elég sok van bontottan is.
Arra igaz rá kell még tenni másik ékszíjtárcsát, meg felfogatást, spanolást megoldani.
Mennyire bírja egy személykocsi generátor a napi 10 órás strapát és a port?
Hát az elektronikához kurvásul nem értek.
Mi csak azt vettük észre, hogy a töltés visszajelző lámpája sötétben kicsit villog. Nappal észre sem venni. Ezután vittük el a szakihoz, és ő nézte meg ezeket a diódákat. Majd megkérdezem ezt az autósboltot is.
Válasz #12208. hozzászólásra
Helló!
Zastavákon volt régen,rengeteg baj volt velük,felejtös.Jó mondta,hogy haldoklik én is talállkoztam olyannal,sorbsa döglöttek be egymás után a diódák,inkább bosch-t nézzél hozzá arról koppintották.
Háááát..... szerintem a dióda nem tud haldokolni, vagy bekrepál és nincs töltésed vagy egyenirányít és akkor van töltésed... olyan szerintem nincs hogy néha egyenirányít néha meg szakadt és nem engedi át az áramot. És ezt csak úgy lehet megállapítani hogy kiveszi a diódahidat és egyesével kiméri multiméterrel őket. Ha jó akkor egyik irányba kis ellenállással kell vezetnie az áramot(nagyjából egyforma értéket adjon a hat db) Másik irányba viszont "szakadtat" kell mutatnia a műszernek. Amelyik mindkét irányba szakadtat mutat vagy mindkét irányba vezet az xar. "Meteor" autóalkatrészes boltba kérdezzél rá ők eléggé otthon vannak ilyen elektromos dolgokba. Ha megírod a generátor számodat és is meg kédezhetem neked.
Ezt azért ne hidd el.Ha rossz lenne a gázolaj simán lehetne őket perelni.Itt valami más baj van.Ráadásul ezek az injektorok egyenlőre nem is javíthatók,tehát csere.
24490 hozzászólás
Válasz #12204. hozzászólásra

Szerinted mit lehetne tenni ? Holnap megyek egyezkedni valamit a forgalmazó céggel.A szerelő mondta .hogy kicsit szálljanak bele az anyagiakba .
Válasz #12239. hozzászólásra
Mindegyik perkinsen az van,a cater megvette a perkins gyárat.
Válasz #12238. hozzászólásra
Itt az 5455-ben még nincs egész 2000 de ottkörül tart már.
Múltkor néztem olajcsere alkalmával, hogy Caterpillar commonrail szivattyú van rajta és ugye Perkins motor.
Tieteken is ilyen ez???
Válasz #12231. hozzászólásra
Én nemtudom,csak remélem nem valami típushiba, 400óra és én is ottkörül leszek. Mi az álláspont,mitől halnak meg az injektorok?
Válasz #12235. hozzászólásra
Szia! Valószínűleg a hátsó dififedél be van betekerve középen a fülke alatt. Talán hátulról lehet nehézkesen hozzá férni. A tányérkerékről veszi a jelet. Radar van a gépen?
Válasz #12233. hozzászólásra

Én vagyok-voltam az eladó
Állapotról csak annyit 1392 üh van(volt benne)
Válasz #12232. hozzászólásra
Szia Attis!
Ebben a kérdésben az is benne van, hogy neked mennyit ér.
Igazából lövésem nincs mennyit érhet, illetve a válasz az előző mondtatban van, de biztos ami biztos, alkudj keményen!
Válasz #12231. hozzászólásra

Szia Pisti tudsz már valami aktuális árat mondani,hogy mennyit érhet egy Mf440-es kombájn ??
Válasz #12204. hozzászólásra
egy éten belül övé a harmadik rendszer ami kaput.
Előtte meg nyolc hónap csönd.
Szerinted?
Válasz #12214. hozzászólásra
Ha tényleg 2003-as. akkor 206 juro a gyári 120-as.
Válasz #12228. hozzászólásra
a "kompjutere" 3db is van benne.
Klíma... Esetleg a munkagépen is üzemel valami elektromos fogyasztó. Meg az egész rendszer hogy éljen szerintem 70A összejön lehet több is. És akkor már kevesebb a bevitt áram mint a kivett. És az csak az aksiból tud pótlódni... amíg van benne....
Értem én. Rá fogok mérni de szerintem a generátor kevés ha minden elektromos fogyasztó üzemel. Csak a 6lámpa 30A ha jól számolom + még a mágnesszelepek amik vannak a gépen gazdagon nem tudom ezeknek mennyi lehet az áramfelvételük
Válasz #12227. hozzászólásra
Találkoztam már olyannal is,hogy a generátor es a tartóbakja között esett majdnem 2v ami Ugye elég sok(JD 4650).DVM-mel ki kell mérni a pozitiv ágat,meg külön a negativ ágat
Válasz #12226. hozzászólásra
Két éve lett átvezetékelve a gép. Minden stekkerbe forrasztva van a vezeték az új csuszkákra.
Válasz #12220. hozzászólásra
Öreg gépeknél a csatlakozásokon sok feszültség esik.A generátoron ha megméred 14v-nak kell lenni max 14,4 azután káros a cellákra.Ahogy terheled ugy nö a csatlakozásokon a feszültséesés(0.1-2v) Ohm törvénye.
U=InégyzetX R.Az áram esti lampázáskor pedig jelentös
Válasz #12213. hozzászólásra
Az ugyanúgy birja.Kb 15-ért tudsz venni bontottat.A szijtárcsa azokon szabadonfutós meg 6Pk vagy 5Pk esetleg 4Pk.
Válasz #12222. hozzászólásra
Nem tom, de szerintem nem, mert padló gázon sokkal előbb belepörög az üzemóra mint alapjáraton. de ezt csak Mf Pisti tudja majd megmondani. :)
Válasz #12221. hozzászólásra

igen, nekem is ez rémlik. De ha a fordulata nem pont ugyanannyi lesz mint a gyárinak akkor a műszerek nem fognak jót mutatni mert azok a frekvenciából számolnak azt hiszem. és lehet hogy az szgk generátor nagyobb fordulatra van tervezve tehát ha levesszük a fordulatát a fergának megfelelő gyári fordulatra akkor lehet kevés lesz a leadott amperja.
Az üzemóra a 61-es pontra van kötve,mert járó motornál megjelenik a 12V
Válasz #12216. hozzászólásra
A fázistekercsek közös végét(W) szokták kivezetni magyarul csillagpont lád öreg Audik Vw-ék.Ehhez szét kell szedni és egy madzagot ráforrasztani
Válasz #12217. hozzászólásra
Kell a sok amper, nekem a 70A-os nál éjszakai vetésnél már kigyullad a vetőgép monitorán az alacsonyfeszültség jelző ha mentek a munkalámpák is... de sima éjszakai műszak vég leállított traki volt hogy nem akart beindulni ha egész éjszaka ment krafoton összes lámpával. Reggelre lemerült az aksi... a lámpák fényén is észre lehet venni hogy kevés a feszkó ha minden be van kapcsolva.
Válasz #12211. hozzászólásra
A TSZ.ben ezzel foglalkoztam 10 évig.Ha a lámpa parázslik az egyik segéddióda rossz.Érdemes mind a hármat cserélni,egy próbát megér
Most nézem hogy az iksra szlovén gyártmány. létezhet hogy gyárilag olyannal szerelik a fergát? Nem lehet hogy már az is buhert darab?
Válasz #12214. hozzászólásra

max nettó 36-ért kapsz hozzá,70 A-ost,de van 96-ért is 120 A-os.
Válasz #12213. hozzászólásra

Azzal is lehet majd hiba hogy a ferga (legalább is az enyém) a generátorról kapja a fordszámmérő és az üzemóra számláló a jelet. Tehát ha nincs meg a bontott generátoron az a kivezetés akkor szívás lesz... ha nincs fordulatjel akkor se hidraulika se semmi nem műköik. De ha még van is olyan kivezetés rajta akkor is könnyen lehet hogy a fordszámérőd és az üzemóraszámlálód teljesen mást fog mutatni mint a valóság.
Válasz #12212. hozzászólásra
Érdemes megkérdezni Pistit is komplett generátor ügyben.
Válasz #12212. hozzászólásra
MF 6245. 2003-as.
Válasz #12210. hozzászólásra
A VW tdi motorjain vannak 120 A-os bosch generátorok, és elég sok van bontottan is.
Arra igaz rá kell még tenni másik ékszíjtárcsát, meg felfogatást, spanolást megoldani.
Mennyire bírja egy személykocsi generátor a napi 10 órás strapát és a port?
Válasz #12211. hozzászólásra
mi a traktor pontos típusa?
megnézném mennyi rá 1 új......
Válasz #12209. hozzászólásra
Hát az elektronikához kurvásul nem értek.
Mi csak azt vettük észre, hogy a töltés visszajelző lámpája sötétben kicsit villog. Nappal észre sem venni. Ezután vittük el a szakihoz, és ő nézte meg ezeket a diódákat. Majd megkérdezem ezt az autósboltot is.
Helló!
Zastavákon volt régen,rengeteg baj volt velük,felejtös.Jó mondta,hogy haldoklik én is talállkoztam olyannal,sorbsa döglöttek be egymás után a diódák,inkább bosch-t nézzél hozzá arról koppintották.
És ezt csak úgy lehet megállapítani hogy kiveszi a diódahidat és egyesével kiméri multiméterrel őket. Ha jó akkor egyik irányba kis ellenállással kell vezetnie az áramot(nagyjából egyforma értéket adjon a hat db) Másik irányba viszont "szakadtat" kell mutatnia a műszernek. Amelyik mindkét irányba szakadtat mutat vagy mindkét irányba vezet az xar. "Meteor" autóalkatrészes boltba kérdezzél rá ők eléggé otthon vannak ilyen elektromos dolgokba. Ha megírod a generátor számodat és is meg kédezhetem neked.
Háááát..... szerintem a dióda nem tud haldokolni, vagy bekrepál és nincs töltésed vagy egyenirányít és akkor van töltésed... olyan szerintem nincs hogy néha egyenirányít néha meg szakadt és nem engedi át az áramot.
Válasz #12205. hozzászólásra
A villamosságis szaki nézte meg és ő mondta, hogy haldoklik az egyik dióda, és ő ,mondta azt is, hogy ezekhez az iskrákhoz nem tud alkatrészt.
Találtam 1-2 generátor alkatrész forgalmazót, majd felhívom őket.
Válasz #12205. hozzászólásra
A villamosságis szaki nézte meg és ő mondta, hogy haldoklik az egyik dióda, és ő ,mondta azt is, hogy ezekhez az iskrákhoz nem tud alkatrészt.
Találtam 1-2 generátor alkatrész forgalmazót, majd felhívom őket.
Válasz #12198. hozzászólásra

Én is gondolom hogy ott gyártatta ahol mi is. Jó lesz az biztosan!
Válasz #12195. hozzászólásra
generátortipus és szám alapján bármelyik autósboltba tudnak segíteni szerintem. Amúgy kiméregetted hogy hol a hiba? Vagy csak tippeled?
Válasz #12203. hozzászólásra
Ezt azért ne hidd el.Ha rossz lenne a gázolaj simán lehetne őket perelni.Itt valami más baj van.Ráadásul ezek az injektorok egyenlőre nem is javíthatók,tehát csere.
Válasz #12202. hozzászólásra

Mindegy állítólag milyen kúton tankolsz ilyen a Magyar üzemanyag (szerelő véleménye)
Válasz #12201. hozzászólásra
Akkor mi lehet a gond? Mit mond a szerelő?
Válasz #12200. hozzászólásra
Mol kutas (nem kannából)
Válasz #12199. hozzászólásra
Valami rossz minőségű gázolajat tankoltál?
5465ös 1950üzemórás 3éves traktor injektorai mind a hat meghalt. Volt valakinek ilyen ?
Válasz #12197. hozzászólásra
Biztos hogy jó ha ott gyártatta amir én gondolok.
Én csináltattam már newholland-ba bolygókerekeket meg kereszteket velük és nagyon jó munkát kaptam.
Válasz #12185. hozzászólásra
Tartósságra mit mondanak ???
Edzett ?
Anyag minőségre ?
Válasz #12185. hozzászólásra
Hol gyártattad???
Válasz #12186. hozzászólásra
Köszi!
Futok akkor egy kört ezekkel kapcsolatban.
Valaki csak árul ezekhez is diódahidakat.
Pisti, hahóóóó!!! Tudsz valakit ajánlani??
Válasz #12193. hozzászólásra
Hátsó.
Válasz #12192. hozzászólásra
Hátsó vagy első?
Válasz #12191. hozzászólásra
Bolygó kerék,meg a féltengely csapágy is törött volt.Azért darálhatta meg.