Sziasztok!
az 514 esbe használta utó klímát rakjatok, 300 ezerből kettő gépet is le tudtok hűteni, egyébként tudok eladó gyári kékszínű 514-es Mdw KOMBÁJNOKAT, igen van több is, maszeknál vannak, nagyon jó állapotban. Egyébként egyet értek a Hús futárral, az 521 es egy kibaszottul eltalált gép, ih-ba is csináltak 521est, nem tudtok 521est eladót? lehet mdw is meg ih is.
Bocs de a legtisztábban dolgozott, nem a cséplés minőségével és a fogyasztással(a sok gépem közül a 24-s ette a legkevesebet)) volt gond, hanem anyagminőségi gondok voltak bármi bármikor elszakadt vagy eltört benne,nagyon megbizhatatlan gép volt
Nálunk Tsz-én 4 db 516-osok 3 db Man-motoros naon jó volt, másik 1 dbIFA 8 hengeres gyenge motor volt.
516-ok nem szereti hegymenetnél, többször kaparás....
512 és 514-esek naon tud hegymenetnél. Szk2-től 5-ig akkoris naon tud.
80-as évektől Tiszafüredi Tsz-nél cserearatás, amit 1997-ig volt. Még 1990-91-ig Békéscsabából sárga 6 db Class-ok nálunk volt. Kombájnosok azt mondták, hogy félt a hegymenet. Mert még nem volt hegymenet aratásnál.
A tisztaság meg nem gép függö hanem kezelő függő mindegyik gépet belehet állítani hogy szépen dolgozzon . Ez kezelő függő 90%-ban . A maradék 10 % fögg aterménytől meg a géptől .
Igaz,elnéztem,de a Claas akkor is jobb,fejlettebb volt!Már a 105 széria is hidrós volt,tisztábban dolgozott,s sokkal hamarabb kijött!a 524 nem lett elterjedt,a nagy fogyasztás miatt,meg nem dolgozott tisztábban a 514töl!
Válasz #367. hozzászólásra
Olvasd el figyelmesen nem 514 hanem 524 lehet hogy szíjon hajtott meg nem volt a legjobb bár ezt FAN mester jobban tudja de maga a cséplő rendszer és az egész gép megelőzte a korát 5-10 évvel . Egy tökéletesített kiadása lett az 524-nek az 525 és abban már volt hidrós is . De az 521 is jó kis gép lett az MDW-től ami váltotta volna az 514-est
A 106-osban volt fedélzeti számító gép csak ide nem hoztak olyat mert nem olyat rendeltek. Az 524-1991-ben jött ki tudtommal, és a felső ürítés sem egy nagy vaszizdasz.
Hát ez nagyon bátor kijelentés volt Cimbi!!!E-514 egy idöben jött ki,mint a 106!Ég és föld a külömbség!Ékszij hajtás vagy hidró hajtás!Meg sorolhatnám!Szerintem ezt nagyon elirtad!!!
Falhoz vetés,gabona vetőgéppel ugy vetni mint a napraforgót vagy a kukoricát!Ahol elmentem,mellette jövök vissza!Érted?Ekkor 2 nyomjelző kell!Ezt akkor szoktuk,mikor adott táblába 2 fajta vetőmagot vetünk!
Válasz #350. hozzászólásra
Mit másolt a Fortschritt a Claastól esetleg fordítva igen . A kelet németek már 87-ben megcsinálták a lexik alapját . Az 524-es akkor nagy szám lehetett . Hol volt akkor még más gépben kompjuter ( Olyan amilyen de akkor is az volt ) ? Az szk-n kívűl még nem volt több több dobos cséplő rendszer csak aComandor de az meg csak dobból állt . A felső üratő csigát még csak az IH kombájnokon használták akkor . A claas cég akkor még csak örült a 106-os dominak . Ha nem szünt volna meg a Fortschritt lehet hogy nem lenne amost ekkora cég a Claas de .
Válasz #339. hozzászólásra
Négy olyan oszlop ami 60*80 centis űres beton téglából lessz felrakva mindegyikbe 5 szál 20 betonvas beleállítva és betonnal beöntve 200 hengerelt u gereddával felül üsszekötve négyzet alakban és az u geredára rakva a futómacska sínje . Szerintem ez a szerkezet egy v8-as ifa motort is röhögve kibírna .
De 524, 525 H, 527 STS?
Milyen volt? Szerintem átmásoltak Claas-ból 525 H volvo motoros, 527 STS merci motoros volt amit 2000-ig gyártottak.
Itthon nincs alkatrészeket?
542 hozzászólás
Sziasztok!
az 514 esbe használta utó klímát rakjatok, 300 ezerből kettő gépet is le tudtok hűteni, egyébként tudok eladó gyári kékszínű 514-es Mdw KOMBÁJNOKAT, igen van több is, maszeknál vannak, nagyon jó állapotban. Egyébként egyet értek a Hús futárral, az 521 es egy kibaszottul eltalált gép, ih-ba is csináltak 521est, nem tudtok 521est eladót? lehet mdw is meg ih is.
Válasz #383. hozzászólásra
De nem vált be!Lassan mind a bontóban végzi!
Válasz #380. hozzászólásra
Most a kuplungos hajtásra gondolsz,ami a kombájnt mozgatja elöre hátra?!
Válasz #379. hozzászólásra
Bocs de a legtisztábban dolgozott, nem a cséplés minőségével és a fogyasztással(a sok gépem közül a 24-s ette a legkevesebet)) volt gond, hanem anyagminőségi gondok voltak bármi bármikor elszakadt vagy eltört benne,nagyon megbizhatatlan gép volt
Válasz #386. hozzászólásra
Hogy érted hogy átnedvesíti ?
Válasz #384. hozzászólásra
SZK-ból 3-as volt a legkisebb .
Válasz #383. hozzászólásra
A fortscritte átnedvesiti a terményt,akárhogy állitja a kezelő,ez tuti!Meg a Claas sokkal gyorsabb!
Válasz #382. hozzászólásra
Én még nem lépek csak Tomtól köszöntem .
Válasz #376. hozzászólásra
Miért nem lehet nagyüzemre?
Nálunk Tsz-én 4 db 516-osok 3 db Man-motoros naon jó volt, másik 1 dbIFA 8 hengeres gyenge motor volt.
516-ok nem szereti hegymenetnél, többször kaparás....
512 és 514-esek naon tud hegymenetnél. Szk2-től 5-ig akkoris naon tud.
80-as évektől Tiszafüredi Tsz-nél cserearatás, amit 1997-ig volt. Még 1990-91-ig Békéscsabából sárga 6 db Class-ok nálunk volt. Kombájnosok azt mondták, hogy félt a hegymenet. Mert még nem volt hegymenet aratásnál.
Válasz #379. hozzászólásra
Erre modhatnám hogy már az 516-is hidrós volt .
A tisztaság meg nem gép függö hanem kezelő függő mindegyik gépet belehet állítani hogy szépen dolgozzon . Ez kezelő függő 90%-ban . A maradék 10 % fögg aterménytől meg a géptől .
Válasz #377. hozzászólásra
Jó éjt neked is
Válasz #378. hozzászólásra
Ez a üritőcsiga átalakitás csak azért van,mert már unalmas volt az oldalsó!Most ez a menö,hát pár év,s már megint máshol lesz!
Válasz #373. hozzászólásra
Roland egyébként a hidrohajtás nem széria a 106-108-on a németeknél kuplungos menetvaritoros gép is van ezekböl a hidró opciós tétel volt
Válasz #375. hozzászólásra
Igaz,elnéztem,de a Claas akkor is jobb,fejlettebb volt!Már a 105 széria is hidrós volt,tisztábban dolgozott,s sokkal hamarabb kijött!a 524 nem lett elterjedt,a nagy fogyasztás miatt,meg nem dolgozott tisztábban a 514töl!
Válasz #376. hozzászólásra
Jó hát teljesítményben nem a legnagyobb volt de viszont egy előre mutató konstrukció volt , messze mindenki előtt .
Remélem azért nagyon nem sértetteleg meg de nekem ez avéleményem
Válasz #372. hozzászólásra
Jó éjt .
Válasz #369. hozzászólásra
86-91 -ig gyártották a 24-et nagyüzemi célra alkalmatlan gép volt
Válasz #367. hozzászólásra
Olvasd el figyelmesen nem 514 hanem 524 lehet hogy szíjon hajtott meg nem volt a legjobb bár ezt FAN mester jobban tudja de maga a cséplő rendszer és az egész gép megelőzte a korát 5-10 évvel . Egy tökéletesített kiadása lett az 524-nek az 525 és abban már volt hidrós is . De az 521 is jó kis gép lett az MDW-től ami váltotta volna az 514-est
Válasz #369. hozzászólásra
1991-ben IKR azt mondták, hogy jó gépe 524-es vagy 108, de csak gépválasztások.
Válasz #372. hozzászólásra
Hova sietsz tán randid van?!jó éjt
helló
Na jó éjt mindenkinek.
Válasz #368. hozzászólásra
Nálunk falhoz vetésnek mondják!Hallottam már,h nyomra vetés,de itt nem szokták használni!
Válasz #365. hozzászólásra
Na most kicsit megsértődtem
A 106-osban volt fedélzeti számító gép csak ide nem hoztak olyat mert nem olyat rendeltek. Az 524-1991-ben jött ki tudtommal, és a felső ürítés sem egy nagy vaszizdasz.
Válasz #366. hozzászólásra
Értem csak mi ezt úgy mondjuk nyomra vetés.. És te ilyet csinálsz, hogy egy táblába kétféle mag?
Hát ez nagyon bátor kijelentés volt Cimbi!!!E-514 egy idöben jött ki,mint a 106!Ég és föld a külömbség!Ékszij hajtás vagy hidró hajtás!Meg sorolhatnám!Szerintem ezt nagyon elirtad!!!
Válasz #362. hozzászólásra
Falhoz vetés,gabona vetőgéppel ugy vetni mint a napraforgót vagy a kukoricát!Ahol elmentem,mellette jövök vissza!Érted?Ekkor 2 nyomjelző kell!Ezt akkor szoktuk,mikor adott táblába 2 fajta vetőmagot vetünk!
Mit másolt a Fortschritt a Claastól esetleg fordítva igen . A kelet németek már 87-ben megcsinálták a lexik alapját . Az 524-es akkor nagy szám lehetett . Hol volt akkor még más gépben kompjuter ( Olyan amilyen de akkor is az volt ) ? Az szk-n kívűl még nem volt több több dobos cséplő rendszer csak aComandor de az meg csak dobból állt . A felső üratő csigát még csak az IH kombájnokon használták akkor . A claas cég akkor még csak örült a 106-os dominak . Ha nem szünt volna meg a Fortschritt lehet hogy nem lenne amost ekkora cég a Claas de .
Válasz #363. hozzászólásra
Az lehet hogy jó festék, de a claashoz nincs köze.
Válasz #356. hozzászólásra
Csak láttam balaton környéken ott van 527 STS-et, azt mondták, hogy nem volt sok bajot. Festéket még jó időjárásállót.
Válasz #361. hozzászólásra
Kicsit bővebben ha lehet.
Válasz #360. hozzászólásra
Falhoz? Ezt nem értem.
Válasz #353. hozzászólásra
Bocs,falhoz vetek!!!
Válasz #357. hozzászólásra
Csak annak hely kell, és ha nincs akkor cumi.
Válasz #354. hozzászólásra
Hát az ki bakker még az egész gépet is.:)
Válasz #347. hozzászólásra
Én haverom is azzal rakja a trágyát,de lassú!Gyorsabb egy homlokrakodó az elejére!
Hát köze nincs a claashoz az biztos. Honnan veszed ezeket?
Válasz #342. hozzászólásra
Nekem volt 2 db IH6200 nem kell nyomjelzők. Tavaszon már fölösleges IH6200-et.
Négy olyan oszlop ami 60*80 centis űres beton téglából lessz felrakva mindegyikbe 5 szál 20 betonvas beleállítva és betonnal beöntve 200 hengerelt u gereddával felül üsszekötve négyzet alakban és az u geredára rakva a futómacska sínje . Szerintem ez a szerkezet egy v8-as ifa motort is röhögve kibírna .
Válasz #349. hozzászólásra
Falra hogy kel vetni?
Válasz #348. hozzászólásra
Fölbaxxalak?
Ne aludj!:-)))))))
Válasz #345. hozzászólásra
Alessandróóóó di Disznóóóvágóóó!!!
Válasz #344. hozzászólásra
De 524, 525 H, 527 STS?
Milyen volt? Szerintem átmásoltak Claas-ból 525 H volvo motoros, 527 STS merci motoros volt amit 2000-ig gyártottak.
Itthon nincs alkatrészeket?
Válasz #342. hozzászólásra
Nyomjelző egy van rajta,de mind a 2 oldalra akarok tenni,ha netán falra vetnék vele!
Válasz #345. hozzászólásra
Jó, de hogy jön ez ide?
Válasz #343. hozzászólásra
A haver még a ganalyat is azzal rakja. és nem lassúbb mint más, sőt az erdőn is szeretik a farakáshoz, az uralokon mind az van
Válasz #344. hozzászólásra
igy igaz semmi minőségi külömbség nincs
Válasz #340. hozzászólásra
:DDD
Holnap megcsinálni üstházat, majd hétfőn disznóvágás lesz :DDD
Válasz #341. hozzászólásra
Semmi, csak a név!
Hát egy Kcr-t nem sokmindenre!Bálát pakolni túl lassu!