köszi várom a képeket fölleg arra lennék kíváncsi amit felújítottál hengert annál van e tisztító kés meg ha jól tudom még elvileg járnak oda valami "etető újjak" az enyémröl sajnos ezek hiányoznak és ha nagy a harmat néha hajlamos arra a hengerre felkapni a lucernát útána lehet ledarabolni ha megfogja.
Vaze Te kiakasztó egy faxi vagy! Lehet hogy te tele vagy lével és telik mnidenből a legnagyobbra. De van akinek meg kell gondolnia mire ad ki pénzt. És a kisfelszedős és nagyfelszedős gépek között van árkülönbség.
Igen 550-es van. Csinálok róla pár képet és felrakom.
Nekem is csinálta, hogy magára tekerte a szénát, és itt a fórumon tanácsolta valaki, hogy a nagy hengert (továbbító?!) újítsam fel. Azóta működik, ha le van kopva szívesen megmutatom,hogy csináltam.
én ezt totál nemértem mit kell azon variálni,melyik a jobb rendfelszedő,a kicsi,vagy a nagy?nekem még sokszor a 2méteres is lehetne szélesebb...valamelyik topicba olvastam,mindenből a nagyobb a jo:nagy traktor,nagy cici stb...na ebből is!!!
Idén 85 körbála szénám lett,meg 40 körbála szalma,meg kellet csináltatnom 250db kis kockát a fűtésre.
Meg maszekba is mehetnék vele,mert van rá kereslet.
Ranger István ha jól emlészek magának Jd 550-es típsu bálázója van az "anyagtovábító heneger elött elvileg van egy kés ami megakadájozza,hogy az anyag feltekeredjen az enyémről ez hiányzik ha kérhetnem esetleg tudna egyszer erről pár képet feltenni?
Arra,hogy lehetőleg segítse az embert ne hátráltassa,már pedig ennél a bálázónál halálra dolgozod magad,segítség pedig csak egy nap lesz a szállításnál, másnap már nem jön senki bálát rakni ,HIDD el ezt nekem.
Pffff hogy szeressen xopni! Csak vicc volt. Keress vissza van valahol kiskockabálázós topic is. Amúgy pedig nem gondolkodtál vlami kicsit " fiatalbba" . Bár ha csak saját részre kele és nemsok bála akkor megteheti az is. De ha működik is akkor is nagyon régi konstrukció és az idő már 1000x megrágta őket. És otromba bálákat csinál, nincs benne kés szűrös a bálák oldala... de ahogy érzed.
Pedig azt mondják hogy az egy jó széria ,de jelzem a település ahol lakom 2db comprima található és 6db ran-pack kisebb nagyobb claas is van vagy 5-6 különböző ,van vikon ,deutz.fahr ,heston ,velger, maskar,meg még egy pár névtelen olasz ,,,,,joni már egy sem magán kézben,van viszonyítási lehetőség bőven.És azt látom ,hogy szaporodik a KRONE
Az első 4000db bálánál szívatott rendesen amíg meg nem tanultam reagálni különböző jeleire, de a következő 4000 az már álom volt,csak betettem egy tekercs hálót és másnap kivettem a papír hengert üresen.
DE ezek hidraulikus feszítésűek nem tugósak. Igaz a 5670es hestonba is van hidrós. De azok is viszonylag jó bálákat csinálnak, sőt a 5650es rugósak is.
Izzitsál be minden céget aki jdt árul
HOGY KÖLL!!!!
csakmutatnak vlmit....
nemköll megvenni... mert biztos jó rá tennének heheehhehe... de legalább látsz eztazt
Lövésem sincs mi lesz. Vasárnap megnézek egy kronet talán. És Lengyeleknél is találtam egy kronet de arra nem tudok árat. Írtam az előbb emilt nekik várom a választ. De igazándiból tanácstalan vagyok.
lehet,hogy nem valami szép bálák de az nem a gép hibája inkább az enyém akinek volt vagy van ilyen gépe szerintem az egyetért abban,hogy szép bálákat lehet vele csinálni.
Mikor feltöltöd a linket vagy a képet akkor megjelenik meleette egy kis zödszinű "beilesz" felirat. Arra klik rá. Akkor bekerül a szövegmezőbe és akkor sínen vagy. Én mindig csak feltöltöm de elfelejtem beilleszteni.
Nekem 95%ban szénához és lucernához kell a gép. Szalma vissza van szecskázva, legfeljebb havernak tekernék pár tíz darabot. Én a keskeny felszedőn a 120asat értem. Ami olyan széles mint maga a bála. Nincs szélein összehordó csiga.
igen madzag kötésű a gép,még nem volt olyan rend amit ne bírtam volna feletetni de ahogy Gergő is írta nagy előny lehet a szélesfelszedő szalmabálázáskor.remélem sikerült belinkelni a képeket ide nem engedte felrakni.
1661 hozzászólás
Válasz #1109. hozzászólásra

fölleg arra lennék kíváncsi amit felújítottál hengert annál van e tisztító kés meg ha jól tudom még elvileg járnak oda valami "etető újjak" az enyémröl sajnos ezek hiányoznak és ha nagy a harmat néha hajlamos arra a hengerre felkapni a lucernát útána lehet ledarabolni ha megfogja.
köszi várom a képeket
Válasz #1108. hozzászólásra
Lehet hogy te tele vagy lével és telik mnidenből a legnagyobbra. De van akinek meg kell gondolnia mire ad ki pénzt. És a kisfelszedős és nagyfelszedős gépek között van árkülönbség. 
Vaze Te kiakasztó egy faxi vagy!
Válasz #1103. hozzászólásra
Igen 550-es van. Csinálok róla pár képet és felrakom.
Nekem is csinálta, hogy magára tekerte a szénát, és itt a fórumon tanácsolta valaki, hogy a nagy hengert (továbbító?!) újítsam fel. Azóta működik, ha le van kopva szívesen megmutatom,hogy csináltam.
én ezt totál nemértem mit kell azon variálni,melyik a jobb rendfelszedő,a kicsi,vagy a nagy?nekem még sokszor a 2méteres is lehetne szélesebb...valamelyik topicba olvastam,mindenből a nagyobb a jo:nagy traktor,nagy cici stb...na ebből is!!!
Válasz #1097. hozzászólásra
felénk is!!!!!
Válasz #1095. hozzászólásra
milyenre cserélnéd le?
Meg nekem valami keskeny kockabálázó kellene mert sok a szűkös hej errefelé.
Válasz #1102. hozzászólásra
Idén 85 körbála szénám lett,meg 40 körbála szalma,meg kellet csináltatnom 250db kis kockát a fűtésre.
Meg maszekba is mehetnék vele,mert van rá kereslet.
Ranger István ha jól emlészek magának Jd 550-es típsu bálázója van az "anyagtovábító heneger elött elvileg van egy kés ami megakadájozza,hogy az anyag feltekeredjen az enyémről ez hiányzik ha kérhetnem esetleg tudna egyszer erről pár képet feltenni?
Válasz #1101. hozzászólásra

400-500 kis báláért ne vegyél ,sok gondtól kíméled meg magad.
Értem akkor nem véletlenül olyan olcsók.
Milyen típusút ajánlnátok ami árba is jó?
Válasz #1096. hozzászólásra

Arra,hogy lehetőleg segítse az embert ne hátráltassa,már pedig ennél a bálázónál halálra dolgozod magad,segítség pedig csak egy nap lesz a szállításnál, másnap már nem jön senki bálát rakni ,HIDD el ezt nekem.
Válasz #1096. hozzászólásra

Csak vicc volt. Keress vissza van valahol kiskockabálázós topic is. Amúgy pedig nem gondolkodtál vlami kicsit " fiatalbba" . Bár ha csak saját részre kele és nemsok bála akkor megteheti az is. De ha működik is akkor is nagyon régi konstrukció és az idő már 1000x megrágta őket. És otromba bálákat csinál, nincs benne kés szűrös a bálák oldala... de ahogy érzed.
Pffff hogy szeressen xopni!
Válasz #1095. hozzászólásra
Az előzőt neked írtam.
Válasz #1088. hozzászólásra

Pedig azt mondják hogy az egy jó széria ,de jelzem a település ahol lakom 2db comprima található és 6db ran-pack kisebb nagyobb claas is van vagy 5-6 különböző ,van vikon ,deutz.fahr ,heston ,velger, maskar,meg még egy pár névtelen olasz ,,,,,joni már egy sem magán kézben,van viszonyítási lehetőség bőven.És azt látom ,hogy szaporodik a KRONE
Üdv tudom nem ide tartozik de lenne egy kérdésem ha tudtok segítsetek.
K442 kis kockabálázó
Ha ilyet vesz az ember mire kell odafigyelni?
Válasz #1092. hozzászólásra
Én is néztem az újat. De egy 180-as variantot vettem,de szívesen lecserélném,mert nem ájúltam el a claastó.
Válasz #1090. hozzászólásra

Hu de szerény tetszik lenni HM Mester.
Válasz #1089. hozzászólásra
Az nem jó nekem. Leginkább változó kamrás érdekelne. Vagy fixes akkor 120-130as átmérőjű.
Válasz #1091. hozzászólásra

Az első 4000db bálánál szívatott rendesen amíg meg nem tanultam reagálni különböző jeleire, de a következő 4000 az már álom volt,csak betettem egy tekercs hálót és másnap kivettem a papír hengert üresen.
Válasz #1088. hozzászólásra
Hali neked bevált a comprima?
Válasz #1077. hozzászólásra

Kis halak is tudnak elég rendesen izzitani, haddnemenjek messzire h. példát hozzak föl erre.......
Válasz #1087. hozzászólásra
Hali békéscsabán van egy kr 160-as 1,5-ért. A fénykép alapján jól néz ki.
Válasz #1085. hozzászólásra

A comprimán mind tét oldalon van egy egy erős rugó és persze hidralika amit TE állítasz be,de ha hétvégén eljössz meg mutatom mind kettőt.
Válasz #1082. hozzászólásra
DE ezek hidraulikus feszítésűek nem tugósak. Igaz a 5670es hestonba is van hidrós. De azok is viszonylag jó bálákat csinálnak, sőt a 5650es rugósak is.
Válasz #1085. hozzászólásra
Szerintem azok is hidraulikus feszítésüek.
Nem tudom, a krone is csak egy lehetőség. Azokba a változókamrásokba hogy feszíti-engedi utána a láncot a bálapalástnak? Az is hidraulikus?
Hát ez tényleg csak zöld és jóval drágább.

igen az egyszerűségében hasonlít a hesstonra csak a gyengéji tüntek el
Ez olyan mint ha heston lenne nem??
Hali látom sikerült lebeszélnem a Jd-röl. szerintem a kronével nem jársz roszul.
Hali látom sikerült lebeszélnem a Jd-röl. szerintem a kronével nem jársz roszul.
Válasz #1076. hozzászólásra

ok
sok sikert hozzá
Válasz #1075. hozzászólásra
Jó ötlet de én kishal vagyok nem bírok izzítani és már változott a szélirány is jd kifújva a repertoárból. KRONÉT keress nékem kérem szépen! :)
Válasz #1074. hozzászólásra

Azt egyelőre nem részletezném. Ha vasárnap sikerül megnézni akkor este beszámolok róla.
Válasz #1073. hozzászólásra
Izzitsál be minden céget aki jdt árul
HOGY KÖLL!!!!
csakmutatnak vlmit....
nemköll megvenni... mert biztos jó rá tennének heheehhehe... de legalább látsz eztazt
Válasz #1073. hozzászólásra
igen 1x-es és milyen típusu lesz a krone?
Válasz #1072. hozzászólásra
De igazándiból tanácstalan vagyok.
Te JD-d 1xes madzag kötésű?
Lövésem sincs mi lesz. Vasárnap megnézek egy kronet talán. És Lengyeleknél is találtam egy kronet de arra nem tudok árat. Írtam az előbb emilt nekik várom a választ.
ha szabad kérdezni
JD helyett mi lesz?
Válasz #1070. hozzászólásra
és sokkal gyorsabb is fölleg az 1x madzag kötésünél
Válasz #1068. hozzászólásra

Jó bála, nincs vele semmi gond. Ha csak saját részre kellene egy percig se gondolkodnék hálósban. De bérmunkánál csak hálóssal lehet labdába rúgni.
lehet,hogy nem valami szép bálák de az nem a gép hibája inkább az enyém
akinek volt vagy van ilyen gépe szerintem az egyetért abban,hogy szép bálákat lehet vele csinálni.
Válasz #1067. hozzászólásra

nincs mit
Válasz #1065. hozzászólásra

Oks köszi! Megvannak!
Válasz #1063. hozzászólásra

Mikor feltöltöd a linket vagy a képet akkor megjelenik meleette egy kis zödszinű "beilesz" felirat. Arra klik rá. Akkor bekerül a szövegmezőbe és akkor sínen vagy. Én mindig csak feltöltöm de elfelejtem beilleszteni.
http://kepfeltoltes.hu/view/111208/watermark2.php_www.kepfeltoltes.hu_.png
http://kepfeltoltes.hu/view/111208/watermark.php_www.kepfeltoltes.hu_.png
Válasz #1062. hozzászólásra

Nekem 95%ban szénához és lucernához kell a gép. Szalma vissza van szecskázva, legfeljebb havernak tekernék pár tíz darabot. Én a keskeny felszedőn a 120asat értem. Ami olyan széles mint maga a bála. Nincs szélein összehordó csiga.
talán így

Válasz #1060. hozzászólásra
igen madzag kötésű a gép,még nem volt olyan rend amit ne bírtam volna feletetni de ahogy Gergő is írta nagy előny lehet a szélesfelszedő szalmabálázáskor.remélem sikerült belinkelni a képeket ide nem engedte felrakni.