Válasz #1060. hozzászólásra
Nem tőlem kérdezted, de nekem van, volt széles meg keskeny rendfelszedős is.
Nincs gond a keskennyel sem, csak a szélessel kényelmesebb dolgozni, a 170 cm-es keskeny rendfelszedővel is lehet jó bálákat csinálni csak kicsit jobban kell figyelni, meg a szélén könnyebbn beszorul az anyag.
A renden is sok minden múlik, egy példa: a mi kombájnunk olyan széles szalma rendet csinál amit pont meg tud enni a 170-es felszedő így a kamra széleire több anyag jut és a bálák közepe láthatóan és érezhetően vékonyabb és puhább, ha ránézel erre a bálára a közepén vékonyabb.
Madzagos JD-d van? Tudnál feltenni képeket kész bálákról milyeneket csinál? Keskeny felszedővel mik a tapasztalataid? Lehet vele dinamikusan dolgozni vagy nagy hasznát látnád a szélesebbnek?
Ja és még azt szerettem volna kérdezni hogy a széles felszedő szerinted mennyit számít? Ha van egy necckötésű gép keskeny felszedővel érdemes lehet belenyúlni vagy csak szélesbe gondolkodjunk?
Nézelődtem már sokat. Múltkorába már ki is mentünk egy hálós szélesfelszedős jd ért olaszba. Ami 3500yuró lett volna de otthagytam mert a fotókkal ellentétben egy rozsdakupac volt. Nemrég Angliában találtam egy szintén ilyen JD-t. 2600fontért nem működött a madzagkötős része. De mire elértem a kint élő havert hogy intézkedjen addigra eladták. Angliába lenne még egy MF 828as hevederes hálóskötésű de csak keskenyfelszedős gép 2500as irányáron de azok még az e mailre se válaszolnak. Ez valami vicon "licenc" lehet. És ennyi pénzért meg is érné szerintem.
nem szeretnélek én egykre se rábeszélni se le csak kíváncsi voltam miért riadtál meg ennyire a jd-től nekem máskik bálázoval nincs tapasztalatom igaz ezzel se sok 1 éve van meg én azért töntöttem ez mellet mert erre volt keret 1 milla volt akkor ennyiért csak jd 550 volt vagy hesston de azt nem szerettem volna de még nem bántam meg csak max annyit ha több pénzem lett volna rá akkor jó lett volna egy szélesrendfelszedős hálókötőzésű gépet venni ja és persze még az is a jd mellet ált,hogy az mtz82 simán viszi.
Egy órás beszélgetés volt... szóval nehéz lenne leírni... de a lényeg hogy bonyolult a hidraulika rendszere és ha 1x elkezd szórakozni akkor a kite se tud rájönni a hibájára csak cserélgeti benne a többszázezer forintos alkatrészeket. speckó 6szögletes belsejű csapágyak vannak benne amit szintén csak a kiténél van arany áron. Felszedője széthullós. Bonyolult, nehézkes a szerelése. Nagyon egymásra vannak benne építve a dolgok. Meg ilyesmik...
Én is ugyanígy voltam és első évtől kezdve kb 5000 bála lett belőle, ami évről évre bővül, pedig alig van állat a környéken. A kronét ismerem, tudom ajánlani akár KR, RP, stb. Egy ütött-kopott KR 160-al is megcsináltam 5000 db-ot lazán. Arra kell figyelni, hogy amit veszel, ne legyen kinyúlva a lánc, mert az kb. 800 rugó.
figyelem én is, hogy hol tartasz a kereséssel.
ha találtál magadnak, akkor a befutó mögötti másodikat is foglalózd le, azt meg megveszem én :)
akkor azt mondjuk, hogy olaszok felejtősek?
tavasszal szerintem jobban jársz jobban lesz kínálat jobban lesz minden ára is olcsóbb lesz sokkal valaki tavasszal dönti el hogy veszi az uj bálázot mert marad egy kis pénz és a jo gépet kell neki gyorsan eladni ezért olcsóbb illetve kell ismretség mert én is a vicont ugy vettem hogy még éppen nem számolták be az uj gépbe és áfát sem kellett fizetnem mert közvetlen az emberkétől vettem stb!!!
Csak lássanak a parasztok egy pár bálát amit kirakol a bálázóból ott dől el minden,meglásd.Egy példa velem történt.A szomszéd faluból szólt egy vállalkozó nem-e mennék el bálázni neki mert aki vállalta az nem tud jönni mert sok a munka ,az esőt meg mondta a rádió meg már látatlanból eladott egy régi vevőjének 100bálát .Átmentem ,össze szedtem ,pontosan emlékszem 222db lett ,délre fel szedtem.Jött a tulaj leesett az álla mert ezt másoknak meg tart 2nap .Jött a vevő meglátta a BÁLÁKAT és megvette az összeset ,azóta Én bálázom neki és ez 7éve volt és minden évben 1000db bála.
Bárcsak a próféta szólna belőled. De nálunk másak a viszonyok. Több területre kilátásom sincs. És ebbe a 1000dbba már a lehetséges bérmunkát is belekalkuláltam nagyjából.
Majd meglátom mire elég a "takaró". Anyagilag akkor járnák a legjobban ha maradnák a kockabálázónál. De nem marom megint az egész nyaramat bálázással meg bálapakolással tölteni.
Nekem is volt olasz bálázóm LERDA ,heston után,mindjárt csináltam egy vissza lépést a fejlődésben ( szépen rábeszéltek a baromságra,,,meg volt a tanuló pénz)
A kronenak vannak faxa tipusai, claasnak a variantja az világbajnok talán. A rolant az nekem nem tetszik. MC hale az brutális szerkezet hengeresbe is hevederesbe meg aztán nagyon dobogós lehet.viconokra se hallottam eddig panaszt, Jdket is dicsérik. Nekem személy szerint ár-éréték arányban a JD a legszimpatikusabb. Persze nálam mások a szempontok mint mondjuk Diesel Tibinél ahol évi 8-10000vagy még több bálát kell tekerni. Nálam meg max 1000.
Az olasz nem tetszett, otthagytam. Angliában van 2-3 gép jó áron. De e-mailre nem válaszolnak, tolmácsot nem találok, ha kiutazok megnézni akkor már alig marad rajta valami, látatlanba megvenni nagy rizikó, szóval sehogy se jó.
Pár napja jutott az eszembe hogy már rég írtál ide. De akkor csak biztosan kellemesebb elfoglaltságod van a fórumozástól.
Nem tudom én se mitévő legyek velük. Nem szimpatikus banda. Egyből a mascart kezdte el dicsőíteni, hogy vegyek egy olyat mert az a magyarországi piacvezető bálázó mikor mondtam neki hogy köszönöm az nem érdekel akkor egyből elkezdett lekezelően viselkedni. Holnap lehet Rád csörgök, lenne pár kérdésem velük kapcsolatban.
Rég is voltam,a'dolgok'?-szokásos menetben,hol így,hol úgy -de mennek
Azt passzolom,h mennyi lehet az összeg ,h üzlet is legyen,meg mennyit is érhet + Neked.
Meg leltem ,megnéztem,így jónak néz ki ,de meg kell nézni.Leinformáltam a tulajt is ,ezek kicsiben kupeckednek gépekkel viszont használják is ezeket.Úgy,hogy amikor lesz egy kis időd szólsz és elmegyünk megnézzük.A 8-16 az pedig a bála méret 80-160-ig.
Asszem mi ister nevezetűt használtunk a nyáron,nekem teljesen jó volt,semmi rosszat nem tudok mondani rá.Talán 34 pénz volt a 3200-as,de nem mernék rá megesküdni
1661 hozzászólás
Válasz #1060. hozzászólásra
Nem tőlem kérdezted, de nekem van, volt széles meg keskeny rendfelszedős is.
Nincs gond a keskennyel sem, csak a szélessel kényelmesebb dolgozni, a 170 cm-es keskeny rendfelszedővel is lehet jó bálákat csinálni csak kicsit jobban kell figyelni, meg a szélén könnyebbn beszorul az anyag.
A renden is sok minden múlik, egy példa: a mi kombájnunk olyan széles szalma rendet csinál amit pont meg tud enni a 170-es felszedő így a kamra széleire több anyag jut és a bálák közepe láthatóan és érezhetően vékonyabb és puhább, ha ránézel erre a bálára a közepén vékonyabb.
Válasz #1056. hozzászólásra
Madzagos JD-d van? Tudnál feltenni képeket kész bálákról milyeneket csinál? Keskeny felszedővel mik a tapasztalataid? Lehet vele dinamikusan dolgozni vagy nagy hasznát látnád a szélesebbnek?
Válasz #1057. hozzászólásra

Ja és még azt szerettem volna kérdezni hogy a széles felszedő szerinted mennyit számít? Ha van egy necckötésű gép keskeny felszedővel érdemes lehet belenyúlni vagy csak szélesbe gondolkodjunk?
Válasz #1057. hozzászólásra
Nemrég Angliában találtam egy szintén ilyen JD-t. 2600fontért nem működött a madzagkötős része. De mire elértem a kint élő havert hogy intézkedjen addigra eladták. Angliába lenne még egy MF 828as hevederes hálóskötésű de csak keskenyfelszedős gép 2500as irányáron de azok még az e mailre se válaszolnak.
Ez valami vicon "licenc" lehet. És ennyi pénzért meg is érné szerintem.
Szia!
Nézelődtem már sokat. Múltkorába már ki is mentünk egy hálós szélesfelszedős jd ért olaszba. Ami 3500yuró lett volna de otthagytam mert a fotókkal ellentétben egy rozsdakupac volt.
Válasz #1053. hozzászólásra
szerbusz velem beszéltél az elöbb telefonon. A külföldi honlapokon is javaslom,hogy nézelögy mert sokkal olcsobak a bálázók mint nálunk.
Válasz #1055. hozzászólásra
csak max annyit ha több pénzem lett volna rá akkor jó lett volna egy szélesrendfelszedős hálókötőzésű gépet venni ja és persze még az is a jd mellet ált,hogy az mtz82 simán viszi.
nem szeretnélek én egykre se rábeszélni se le csak kíváncsi voltam miért riadtál meg ennyire a jd-től nekem máskik bálázoval nincs tapasztalatom igaz ezzel se sok 1 éve van meg én azért töntöttem ez mellet mert erre volt keret 1 milla volt akkor ennyiért csak jd 550 volt vagy hesston de azt nem szerettem volna de még nem bántam meg
Válasz #1054. hozzászólásra
Mondjad ha Te más véleményen vagy. Engem minden szempont érdekel.
Válasz #1053. hozzászólásra
értem,köszi sok sikert a jó választáshoz
Válasz #1051. hozzászólásra

Egy órás beszélgetés volt... szóval nehéz lenne leírni... de a lényeg hogy bonyolult a hidraulika rendszere és ha 1x elkezd szórakozni akkor a kite se tud rájönni a hibájára csak cserélgeti benne a többszázezer forintos alkatrészeket. speckó 6szögletes belsejű csapágyak vannak benne amit szintén csak a kiténél van arany áron. Felszedője széthullós. Bonyolult, nehézkes a szerelése. Nagyon egymásra vannak benne építve a dolgok. Meg ilyesmik...
Válasz #1046. hozzászólásra
Én is ugyanígy voltam és első évtől kezdve kb 5000 bála lett belőle, ami évről évre bővül, pedig alig van állat a környéken. A kronét ismerem, tudom ajánlani akár KR, RP, stb. Egy ütött-kopott KR 160-al is megcsináltam 5000 db-ot lazán. Arra kell figyelni, hogy amit veszel, ne legyen kinyúlva a lánc, mert az kb. 800 rugó.
Válasz #1050. hozzászólásra
szia
ha nem titok mivel riasztott meg ennyire?
Pffff..... előbb elbeszélgettem egy volt JD 550 tulajjal. Hát a jd kilőve az nagyon úgy nézki. Pedig eddig az volt az első helyen.
Válasz #1046
figyelem én is, hogy hol tartasz a kereséssel.
ha találtál magadnak, akkor a befutó mögötti másodikat is foglalózd le, azt meg megveszem én :)
akkor azt mondjuk, hogy olaszok felejtősek?
tavasszal szerintem jobban jársz jobban lesz kínálat jobban lesz minden ára is olcsóbb lesz sokkal valaki tavasszal dönti el hogy veszi az uj bálázot mert marad egy kis pénz és a jo gépet kell neki gyorsan eladni ezért olcsóbb illetve kell ismretség mert én is a vicont ugy vettem hogy még éppen nem számolták be az uj gépbe és áfát sem kellett fizetnem mert közvetlen az emberkétől vettem stb!!!

Csak lássanak a parasztok egy pár bálát amit kirakol a bálázóból ott dől el minden,meglásd.Egy példa velem történt.A szomszéd faluból szólt egy vállalkozó nem-e mennék el bálázni neki mert aki vállalta az nem tud jönni mert sok a munka ,az esőt meg mondta a rádió meg már látatlanból eladott egy régi vevőjének 100bálát .Átmentem ,össze szedtem ,pontosan emlékszem 222db lett ,délre fel szedtem.Jött a tulaj leesett az álla mert ezt másoknak meg tart 2nap .Jött a vevő meglátta a BÁLÁKAT és megvette az összeset ,azóta Én bálázom neki és ez 7éve volt és minden évben 1000db bála.
Válasz #1045. hozzászólásra

Bárcsak a próféta szólna belőled. De nálunk másak a viszonyok. Több területre kilátásom sincs. És ebbe a 1000dbba már a lehetséges bérmunkát is belekalkuláltam nagyjából.
Válasz #1042. hozzászólásra

Most 1000-ben gondolkodol, ÉN is így tettem de nem így lesz ezt garantálom,milyent lesz egy ütőképes szerszám hamar beleszalad akár 5000db-is.
Válasz #1041. hozzászólásra

Majd meglátom mire elég a "takaró". Anyagilag akkor járnák a legjobban ha maradnák a kockabálázónál. De nem marom megint az egész nyaramat bálázással meg bálapakolással tölteni.
Válasz #1040. hozzászólásra

Nekem is volt olasz bálázóm LERDA ,heston után,mindjárt csináltam egy vissza lépést a fejlődésben ( szépen rábeszéltek a baromságra,,,meg volt a tanuló pénz)
Válasz #1040. hozzászólásra
A kronenak vannak faxa tipusai, claasnak a variantja az világbajnok talán. A rolant az nekem nem tetszik. MC hale az brutális szerkezet hengeresbe is hevederesbe meg aztán nagyon dobogós lehet.viconokra se hallottam eddig panaszt, Jdket is dicsérik. Nekem személy szerint ár-éréték arányban a JD a legszimpatikusabb. Persze nálam mások a szempontok mint mondjuk Diesel Tibinél ahol évi 8-10000vagy még több bálát kell tekerni. Nálam meg max 1000.
Válasz #1039. hozzászólásra

Lehetőleg német legyen az a gép amit meg venni szándékozol,a hosszú gép élet titka.
Válasz #1038. hozzászólásra
No,azért ez picit túlzás.
De nem pártolom a mascart sem.
Válasz #1038. hozzászólásra

Hülyének nézik az embert... simán megpróbálják leültetni a hóembert a kályha mellé. És ha csak 10ből 1x sikerül nekik már az is tiszta haszon.
Válasz #1033. hozzászólásra

És már az országban nem látni csak claast meg kronét.
"vegyek egy olyat mert az a magyarországi piacvezető bálázó"
Válasz #1028. hozzászólásra

Válasz #1034. hozzászólásra

Az olasz nem tetszett, otthagytam. Angliában van 2-3 gép jó áron. De e-mailre nem válaszolnak, tolmácsot nem találok, ha kiutazok megnézni akkor már alig marad rajta valami, látatlanba megvenni nagy rizikó, szóval sehogy se jó.
Válasz #1033. hozzászólásra

Csörgess nyugodtan
Válasz #1027. hozzászólásra
külföldi dolgok nem jönnek össze akkor??
Válasz #1032. hozzászólásra
mikor mondtam neki hogy köszönöm az nem érdekel akkor egyből elkezdett lekezelően viselkedni. Holnap lehet Rád csörgök, lenne pár kérdésem velük kapcsolatban.
Pár napja jutott az eszembe hogy már rég írtál ide. De akkor csak biztosan kellemesebb elfoglaltságod van a fórumozástól.
Nem tudom én se mitévő legyek velük. Nem szimpatikus banda. Egyből a mascart kezdte el dicsőíteni, hogy vegyek egy olyat mert az a magyarországi piacvezető bálázó
Válasz #1031. hozzászólásra
-de mennek

Rég is voltam,a'dolgok'?-szokásos menetben,hol így,hol úgy
Azt passzolom,h mennyi lehet az összeg ,h üzlet is legyen,meg mennyit is érhet + Neked.
Válasz #1030. hozzászólásra

Szia!
Rég láttalak errefelé. Hogy mennek a dolgok? Van náluk egy jd bálázó 1,7ért annyim nincs rá. Mennyit kellene bekínálni érte hogy emberszámba vegyenek?
Válasz #1029. hozzászólásra
Üdv!
Nekem van,de én sem tudok sok jót mondani......
Szegánásokkal van valakinek kapcsolata? A használt gépből lehet alkudni náluk? Múltkor felhívtam őket de eléggé lekezelő volt a csávó...

Válasz #1018. hozzászólásra

Akkor én "keményebb" vagyok.........
Válasz #1025. hozzászólásra
Köszönöm a közbenjárást már sikerült felvenni a kapcsolatot.
Válasz #1023. hozzászólásra

Köszönöm! Vasárnap talán jó lesz de szombaton jelzem mindenféleképp. Én is rájuk kerestem az iviven, jó hír hogy nem kisebbségiek.
Válasz #1024. hozzászólásra
Kerestek állatpiac topik
Válasz #1021. hozzászólásra

Juta-net 3600m-es 10ft métere IKR bárhol az ország területén.
Válasz #996. hozzászólásra
A 8-16 az pedig a bála méret 80-160-ig.
Meg leltem ,megnéztem,így jónak néz ki ,de meg kell nézni.Leinformáltam a tulajt is ,ezek kicsiben kupeckednek gépekkel viszont használják is ezeket.Úgy,hogy amikor lesz egy kis időd szólsz és elmegyünk megnézzük.
Válasz #1021. hozzászólásra

Asszem mi ister nevezetűt használtunk a nyáron,nekem teljesen jó volt,semmi rosszat nem tudok mondani rá.Talán 34 pénz volt a 3200-as,de nem mernék rá megesküdni
| #1. hozzászólás, pokk küldte be 2011-12-07 17:44:11-kor | [TÖRÖL] | Felhasználó kitiltása: egy napra | egy hétre | egy hónapra
Milyen bálahálót érdemes venni?Pest megyében hol lehet venni,és milyen árban vannak?
Válasz #1019. hozzászólásra

És akkor lent volt 265ön .
Válasz #1018. hozzászólásra

így kell csinálni!! van még mit tanulnunk akkor ez már nem semmi!
Válasz #1017. hozzászólásra
,Én az újból is lealkudtam 5000eurot.
Alkudnyi kell de büdösül
Válasz #1004. hozzászólásra
Az ára nem rossz, de elég leharcoltnak tűnik...
Szerinted?
Válasz #1015. hozzászólásra

Ez pedig a Ran-pack új ruhában.
fortima az durván jó bálákat csinál amit videon láttam!! gondolom az meg coprimára üt!!!
Válasz #1011. hozzászólásra

Ez tényleg az.
Válasz #1011. hozzászólásra
szerintem is!!totál ugyanaz,adtak rá egy uj kabátot.
Válasz #1010. hozzászólásra
ok zsoké!!