Fórum
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- Forgatás nélküli talajművelés új
- Javitó meszezés, mésziszap kijuttatása új
- Szakmai rendezvények új
- Massey Ferguson traktorok új
- Zetor traktorok új
- Fiatal agrárvállalkozók induló támogatása c. pályázat - Minden Fiatal Gazda ide :) új
- Őstermelői adószám, számla, nyugta, igazolvány, pecsételés stb.... új
- Talajmegújító Mezőgazdaság új
- Claas traktorok új
Cikkajánló

Milliárdnyi élőlény dolgozik csendben a talpunk alatt
Élő rendszer vagy törmelék – a városi talajok titkai.
Hirdetés

1661 hozzászólás
Válasz #859. hozzászólásra
Tapasztalat? Mennyi bálát csináltál? Milyen problémák voltak?
Válasz #857. hozzászólásra
Értem. Hány pár kiadószelep kell ennek a működtetéséhez?
nekem is visz fuvarba hozták az jd 550-est németből de mondjuk akitől vettem az intézte
Válasz #857. hozzászólásra
Ja, az 590 az elektromos!
Válasz #856. hozzászólásra
A régebbi 550-esek biztos hogy hidraulikus kötözésűek, az újabbak azt hiszem elektronikusak.
Válasz #854. hozzászólásra

milyen ennek a kötöző motorja? hidromotor? Minden hol az olvasom hozzája hogy hidraulikus kötözéssel.
Válasz #854. hozzászólásra
Így már akkor egálba van azzal mintha célzottan mennénk autómentővel. Sőtt most még kaptam egy igéretet is hogy van egy autómentős akinek hetente van fuvarja olaszba kifelé. Ő nagyon jó árat mondott visszfuvarra. De holnap mondja meg 100%ra. Majd alakul... nekem tetszene ez a gép. árba is jónak tűnik de nem kell kapkodni. Messze még a következő széna szezon. 
változnak percről percre a dolgok... mai s beszéltünk az eladóval. Kamionos gyüjtőfuvar kilőve mivel max 8m hosszú teherautóval lehet a ráállni a rámpára náluk felrakodáshoz. Ha ettől hosszabb a tgk akkor hozatnak darut ami felteszi... 200juróért.
Válasz #852. hozzászólásra
Nem volt nagy gond csak sokára jöttünk rá, a kötözőmotorban sérült volt egy fogaskerék, azt kellet cserélni.
Nem egyszerű döntés ez a behozatal, szerintem is meg lehet kockáztatni csak úgy haza hozatni, de azért egy ilyen bálázón majdnem az összes alkatrész látható legföljebb a kamrát kell kinyitni. Egy traktornál viszont nem látsz bele a belsejébe.
Válasz #848. hozzászólásra

Eddig kb 5000 bálát csináltam vele. Szerintem nagyon jó bálázó. Egy meghibásodás fordult elő vele, a háló továbbító tálca motorja nem a bekalibrált pozícióban állt meg hanem tovább ment és ezért a motor befeszült. A monitoron újra kellett kalibrálni, a szervizes telefonon elmondta mit csináljak... Az egyik láncnak a kenésével sem vagyok megelégedve, de majd megoldom... Kipróbáltam, kombájn által leszecskázott, szétfújt szalmából is csináltam bálát...Öröm vele dolgozni, főleg egy régi KR160-as után.
Válasz #850. hozzászólásra
Mi volt a baj a madzagossal? Sokba került a javítás vagy csak inkább szivatós volt a hiba?
Válasz #850. hozzászólásra

Ép ezen dilemázok... egyre jobban hajlok felé hogy csak behozassam.
Válasz #847. hozzászólásra
Hello, egy 580-as meg egy eladó 590-es van a háló kötéssel még nem volt semmi gond, nem is nagyon tudom mire érdemes figyelni, csak a madzagos 590-el szívtunk sokat. Gőzön nincs mi lehet "meghoszabítva" a gépen.
Meg fogod nézni a gépet, vagy csak behozatod?
Válasz #846. hozzászólásra
nagyon keményen megdolgoztunk!!!!!!!!!!!!!!
Válasz #835. hozzászólásra

És ,hogy vált be.
Válasz #767. hozzászólásra

Szia Gergő1220!
Ha jól emlékszem neked jd 550van vagy 590? Necces kötés hogy működik rajta? Van abba olyan rész ami elkophat? Mire kell figyelni a necc adagoló szerkezetnél? Olasz tolmács nem volt nagyon otthon a műszaki nyelvben és valami olyasmit fordított hogy vagy a necckötőrészét vagy a madzagkötőrészét a gépnek " meghosszabbították" a gépnek így azok is tökéletesen működik. De ezt nem tudom hogy értelmezni.
Válasz #845. hozzászólásra
Én nem irigylem tőlük, biztos megdolgoztak érte. Csak azért nem kell lenézni a másikat mert neki nem telik új gépre.
Válasz #844. hozzászólásra

némelyik úgy beszél mint aki 20 milliós gépekkel kezdte el a mezőgazdaságot......
Válasz #821. hozzászólásra
Amúgy pedig nyugodjál mag idő kérdése és lesz azzal is gond... ettől függetlenül biztos nagyon jó gép de azért sok millió bálát betekernek más fajtájú gépekkel kis hazánkba és azokkal sincs több gond.
Bírom mikor a zsíros parasztok szekálják a csóró parasztokat. Ismeretlenül.
Válasz #842. hozzászólásra

igen,csak kétfajta márkával adják,az enyém feketével jött(bondioli9
Válasz #841. hozzászólásra
Nem tudom, hogy szériában úgy adják e, de az enyémen dupla csuklós kardán van, nagyon hálás dolog!
Válasz #840. hozzászólásra
Nem.
Válasz #839. hozzászólásra
akkor nem is töled kérték kölcsön a valkonosok egy másik gazdához a valter kardánodat?
Válasz #838. hozzászólásra
Nem, nem kellett cserélni semmit. Volt egy meghibásodás, de telefonon leközvetítette a szervizes.
Válasz #837. hozzászólásra
neked cserélték ki a kardán tengelyt?
Válasz #836. hozzászólásra
Igen.
Válasz #835. hozzászólásra
valkon?
Válasz #833. hozzászólásra
Ugyan ez van nekem, csak én duci kerékkel rendeltem.
Eddig meg vagyok vele elégedve!
Válasz #832. hozzászólásra
Remélem két ezer öjró-ért már lehet is
Válasz #831. hozzászólásra
Akkor az még új! Több 10 ezer bála után kopik el egy bálázó!
Válasz #830. hozzászólásra
Azt nem tudom mennyi bála lehet benne,de biztos nem több 5 ezrnél
Válasz #827. hozzászólásra
Azt nem tudom, mert én a második gazdája voltam és ezeknek még 3 jegyű mechanikus számlálója van ami párszor körbefordulhatott már... 2001-es évjárat volt. A legnagyobb költség a lánc-csere ha kinyúlik.
Válasz #828. hozzászólásra
Ez KR155 hálóval is köt haver nézte hiszek neki
Válasz #826. hozzászólásra
Bátor húzás láttatlanban!
Válasz #825. hozzászólásra
Az mit jelent,hány bála?
Válasz #823. hozzászólásra
Az előző KR160-as volt, az is jó volt csak már megöregedett... maradtam a krone-nál.
Válasz #824. hozzászólásra
Még nem láttam,de biztos.Két hete vettem úgy hogy nem is láttam.Egygazdás germán
Válasz #823. hozzászólásra
müködik?
Válasz #822. hozzászólásra
Az enyém az öregapja Króne és még piros
Válasz #821. hozzászólásra
Krone Comprima F155 XC , zöldtől a törekig mindent bebáláz...
Válasz #816. hozzászólásra

vegyél1 comprimát,azzal nem lesz gondod!!!
Válasz #813. hozzászólásra
Szerintem hevedereseknél akkor fordul elő ilyen méretbeli különbség, ha nagyon vastag a rend és jól eszi a gép, ilyenkor pillanatok alatt növekszik a bálaméret pár centivel és ha a traktoros nem reagál mindig egyformán a sípolásra, akkor bizony egyik kisebb másik nagyobb lesz.
Válasz #816. hozzászólásra

Ez van,de ez csak az elmélet...
Válasz #815. hozzászólásra
Ez vót ocsó,meg egygazdás,keresedöt eladása óta nem látott
Válasz #811. hozzászólásra

Kinézve pár darab... folyamatban a leinformálásuk... variant 180ról jól jönne mindenféle infó.
Válasz #812. hozzászólásra
Szia! Azt vettél?
Válasz #813. hozzászólásra
Én is ez láttam a 46os rolantnál és meg is plöttyedt a tavaszig kinthagyott bálája. A Kronét meg simán lehetett akkor is gurítani.
Válasz #802. hozzászólásra
a rollant inkább hajlamosabb rá
Én 1 66-os rollant után kaptam 1 360-as variantot és szerintem nem igaz hogy a variant nem képes 2 egyforma bálát csinálni
Krone 155 egygazdás germán...