Ésszerű vagy nem, hiszed vagy nem én egy (úgymond idegből) évi 800(!!!!) bálára vettem anno újat, igaz akkor még volt rá támogatás de akkor is húzós volt. Nem bántam meg.
12éves, neccel is köt, széles felszedős. És a tiédnek a felébe kerül fuvarral együtt. Csak apszolult nem ismerem a tipust, közelről még nem is láttam ilyet. rolant 46ossal báláztak itt régebb... hát a krone kr 125 1000x jobb bálákat csinált tőle.
Jó idős gép lehet.....280-ast már hajtottam. Amit láttam és azóta látok, hogy a claas variantok nem képesek 2 egyforma bálát csinálni........addig nem tűnt fel, míg fel nem világosított egy bérvállalkozó, akinek van 3 féle körbálázója.......
Nem szimpi a típus se és az ára se. Nem leszólni akarom. Csak én nem szánok rá ennyit és nem ilyen tipusban gondolkodom. Variant 180ról van tapasztalatod?
Szevasz, a faluban most már 4db valtra van összesen 2db 120 ló 2db pedig 160ló ebből az egyik az enyém.Az enyém most lesz 4000üó-rás eddig vízszivattyú csapágy csere más nem volt,a többi valtra újonnan került a faluba eddig senki nem panaszkodott ,mondjuk a kicsik nem szeretik ,hogy rövid a traki és egy csöppet ráz ,ennyi .A new-hollandról semmi infó talán annyi ,hogy többet esznek az átlagos nyugatiaktól.Van kettő 90lovas a faluban az egyik már 2éve árulja.
Az én ran-pack bálázómon még nincs hegesztés ,a rendfelszedőjén nem kellett még csinálni semmit kivéve bedobó újakat cserélni,az egész bálázó az eredeti csapágyakkal van" még".Elektronika minimális ,elnyőhetetlen.Megnéztem a hirdetést,jól néz ki DE tényleg olcsó meg kell nézni közelebbről ,nem-e karambolos és esetleg kijavították vagy mittudom ÉN.Nincs ez túl messze és azért?
Köszi az infót! Más egyéb? Elektronikával mennyire van teletűzdelve? És azt hogy lehet megállapítani egyszerűen hogy rendben van e? Ha valami elektroms hibája van ahhoz húzós az alkatrész? Maga a szekrénye bírja a strapát? Nem szokott rokkanni törni repedni? Ha szokott akkor hol, melyik részét kell figyelni? Felszedőjén észre lehet venne ha szét van kopva a belseje vagy lutri?
Na akkor itt van a bála görgető fogaskerék ez új korában 25mm ,ez az ág eltud kopni 5-6mm-re az enyém már ilyen 50000db bála után.Ezen a fogas kereken lehet legjobban megállapítani mennyi bálát csinált eddig.Vagy ha a monitorja olyan ami megőrzi mennyi bálát készített eddig.
Igen, én is szemeztem egy hevederes MF bálázóval tavaly. Itt volt fent az aprók között, talán828as volt a tipusa. nem sokat kértek érte talán 800e körül... kisfelszedős volt madzag kötésű. Szimpatikus gép volt. De most nem látok olyat sehol.
nem rég láttam itt egy ennél szerintem öregebb Mf bálázót kukoricát nyomta eszméletlen iramban és a bálái olyan tökéletesek voltak hogy nem is igaz és egy dekát nem törte a kuki szárat pedig akkor még 30 fokok voltak napközbe nekem nagyon megtetszett!!!!
Melyik gép lehet a jobb? claas varian 180 vagy jd550 egyárban van a két gép 97'-98' évjáratúak. Necc kötésű szélesfelszedős mindkettő. Esztétikailag a claas kicsit jobban egyben van amennyire meglehet állapítani képekről. Helyileg is kb egyforma távolságra vannak tőlem.
JDkről volt már itt tapasztalat de claasról nem sokat hallani. 1-2véleményt olvastam régebb azok az egekebe magasztalták.
szia
nem biztos az,hogy 150ezer ft az ára (az egyik traktorboltban a katalógusban 40 ft-ért volt kinézetre ugyan az a kapcsozó amivel nekem megkapcsoztad)
Válasz #768. hozzászólásra
Nem baj mert a gép másik részén meg az feszesebb ami a képen laza. A toldás nem gond ha rendesen meg van csinálva ilyen idős gépnél már előfordulhatott sérülés.
Egyébként nem árt azzal számolni, hogy egy kapcsozó szerszám kb 150.000 Forint és ha az eredeti hevederek vannak rajta előbb utóbb biztos javítani kell.
Válasz #764. hozzászólásra
Mi az hogy össze vissza? Van róla kép? a 2és 5 heveder elöl máshogy van befűzve, illetve ha fel van lazítva a feszítő görgő akkor lazán lógnak, más nem lehet. Nézd meg jól mennyire van lekopva a gyémánt mintázat a hevederről az mindent elárul.
1661 hozzászólás
Sz J van már bálázó?
Válasz #809. hozzászólásra

Nekem meg arra nem volt idegrendszerem, hogy azt az évi 800 szalma bálát 2 hónapig csinálta meg a vállalkozó......
Válasz #808. hozzászólásra

Nekem meg nincs rá keretem hogy idegeskedjek.
Válasz #807. hozzászólásra
Ésszerű vagy nem, hiszed vagy nem én egy (úgymond idegből) évi 800(!!!!) bálára vettem anno újat, igaz akkor még volt rá támogatás de akkor is húzós volt. Nem bántam meg.
Válasz #806. hozzászólásra
jaja. Csak azért ésszerű határok között kell maradni. Évi max 1000 bálára nem vetek 3millás gépet. Még a 1,5 millás is soknak tűnik.
Válasz #805. hozzászólásra

Csodák nincsenek sem a használt sem az új gép piacon.
Válasz #804. hozzászólásra

igen, ezen hezitálok én is. Jó lenne látni. És tudni hogy mit nézzek rajta.
Válasz #803. hozzászólásra

Hevederek, hevedergörgők, háló kötés görgők...........ezek ha szarok már el is ment a másik fele........
Válasz #802. hozzászólásra
Csak apszolult nem ismerem a tipust, közelről még nem is láttam ilyet. rolant 46ossal báláztak itt régebb... hát a krone kr 125 1000x jobb bálákat csinált tőle.
12éves, neccel is köt, széles felszedős. És a tiédnek a felébe kerül fuvarral együtt.
Válasz #801. hozzászólásra

Jó idős gép lehet.....280-ast már hajtottam. Amit láttam és azóta látok, hogy a claas variantok nem képesek 2 egyforma bálát csinálni........addig nem tűnt fel, míg fel nem világosított egy bérvállalkozó, akinek van 3 féle körbálázója.......
Válasz #800. hozzászólásra
Nem leszólni akarom. Csak én nem szánok rá ennyit és nem ilyen tipusban gondolkodom. Variant 180ról van tapasztalatod?
Nem szimpi a típus se és az ára se.
Válasz #799. hozzászólásra

MÉH????
Válasz #798. hozzászólásra

Kösz de akkor inkább villázok.
Válasz #797. hozzászólásra

3 miskáért viheted a rollantomat(66) is és ez itthon van
Lettelfonáltuk. 40000zlotyi a gép, azaz 2800000ft. Ez már reális ár rá.
9000bála van benne.
Válasz #795. hozzászólásra
oké,köszi!
Válasz #794. hozzászólásra

Szevasz, a faluban most már 4db valtra van összesen 2db 120 ló 2db pedig 160ló ebből az egyik az enyém.Az enyém most lesz 4000üó-rás eddig vízszivattyú csapágy csere más nem volt,a többi valtra újonnan került a faluba eddig senki nem panaszkodott ,mondjuk a kicsik nem szeretik ,hogy rövid a traki és egy csöppet ráz ,ennyi .A new-hollandról semmi infó talán annyi ,hogy többet esznek az átlagos nyugatiaktól.Van kettő 90lovas a faluban az egyik már 2éve árulja.
hali Tibikém!mi a véleményed a valmetokrol?konkrétan a 100-120asokrol?a newholland t6020rol tudsz valamit mondani?
Válasz #791. hozzászólásra

Simán megéri ,mondtam ,hogy két hete lett hozva Lengyelből egy krone 323cv vontatott kasza és tökéletes állapotban van.
Válasz #790. hozzászólásra
Köszi a választ, rámozdulunk aztán majd alakul...
Válasz #790. hozzászólásra

Annyi pénzért szerintem hintón is megérné hazahozatni ha egyébként jó.
Válasz #789. hozzászólásra

Az én ran-pack bálázómon még nincs hegesztés ,a rendfelszedőjén nem kellett még csinálni semmit kivéve bedobó újakat cserélni,az egész bálázó az eredeti csapágyakkal van" még".Elektronika minimális ,elnyőhetetlen.Megnéztem a hirdetést,jól néz ki DE tényleg olcsó meg kell nézni közelebbről ,nem-e karambolos és esetleg kijavították vagy mittudom ÉN.Nincs ez túl messze és azért?
Válasz #788. hozzászólásra

Szia!
Köszi az infót! Más egyéb? Elektronikával mennyire van teletűzdelve? És azt hogy lehet megállapítani egyszerűen hogy rendben van e? Ha valami elektroms hibája van ahhoz húzós az alkatrész? Maga a szekrénye bírja a strapát? Nem szokott rokkanni törni repedni? Ha szokott akkor hol, melyik részét kell figyelni? Felszedőjén észre lehet venne ha szét van kopva a belseje vagy lutri?
Válasz #786. hozzászólásra
Na akkor itt van a bála görgető fogaskerék ez új korában 25mm ,ez az ág eltud kopni 5-6mm-re az enyém már ilyen 50000db bála után.Ezen a fogas kereken lehet legjobban megállapítani mennyi bálát csinált eddig.Vagy ha a monitorja olyan ami megőrzi mennyi bálát készített eddig.
Válasz #776. hozzászólásra
Ez még a nádi farkast is feltekeri
Válasz #785. hozzászólásra
Igen, én is szemeztem egy hevederes MF bálázóval tavaly. Itt volt fent az aprók között, talán828as volt a tipusa. nem sokat kértek érte talán 800e körül... kisfelszedős volt madzag kötésű. Szimpatikus gép volt. De most nem látok olyat sehol.
Válasz #784. hozzászólásra
ja és a hevederesre gondolok...
nem rég láttam itt egy ennél szerintem öregebb Mf bálázót kukoricát nyomta eszméletlen iramban és a bálái olyan tökéletesek voltak hogy nem is igaz és egy dekát nem törte a kuki szárat pedig akkor még 30 fokok voltak napközbe nekem nagyon megtetszett!!!!
Válasz #782. hozzászólásra

az úgy már sok lenne de én is valami félreértésre tippelek.
Válasz #781. hozzászólásra

de az is lehet hogy elírtak egy számot az elején még van egy 2 es
Válasz #779. hozzászólásra
ez még egy olyan gép amit a gépkereskedők lehet nem vettek észre....léteznek még ilyenek csak ritka mint itthon is nálunk....
szerintem sehol
Melyik gép lehet a jobb? claas varian 180 vagy jd550 egyárban van a két gép 97'-98' évjáratúak. Necc kötésű szélesfelszedős mindkettő. Esztétikailag a claas kicsit jobban egyben van amennyire meglehet állapítani képekről. Helyileg is kb egyforma távolságra vannak tőlem.

JDkről volt már itt tapasztalat de claasról nem sokat hallani. 1-2véleményt olvastam régebb azok az egekebe magasztalták.
Ebbe a hirdetésbe hol van a kutya elásva?
Válasz #777. hozzászólásra

Akár fűtésre is!!
Válasz #775. hozzászólásra

Segítek
EZAZ
Csak azt nem értem mire használják majd a bálát.
Válasz #775. hozzászólásra
Fasza lehet kiszállni, ha medvét fog a bálázó!
Na most talán
http://youtu.be/KgUox1MDjyw
Köszi az infókat sokat segítettetek!
Válasz #770. hozzászólásra
Úgy legyen!
Válasz #770. hozzászólásra
sziasztok!
Nekem sem volt kapcsozóm a 550eshez amikor vettem kb. 30e volt kb 10db kapoccsal együtt a kapcsozógép. Ha valakit érdekel, hogy hol vettem utánanézek.
Válasz #769. hozzászólásra
szia
nem biztos az,hogy 150ezer ft az ára (az egyik traktorboltban a katalógusban 40 ft-ért volt kinézetre ugyan az a kapcsozó amivel nekem megkapcsoztad)
Válasz #768. hozzászólásra
Nem baj mert a gép másik részén meg az feszesebb ami a képen laza. A toldás nem gond ha rendesen meg van csinálva ilyen idős gépnél már előfordulhatott sérülés.
Egyébként nem árt azzal számolni, hogy egy kapcsozó szerszám kb 150.000 Forint és ha az eredeti hevederek vannak rajta előbb utóbb biztos javítani kell.
Válasz #767. hozzászólásra

Azt értem. Csak az zavar hogy nem egyformán lógnak be. Az nem baj? És valamelyik képen látni hogy van heveder ami már többször van toldva.
Válasz #766. hozzászólásra
Ez jól néz ki már amennyire látni lehet, azért lógnak a hevederek mert nyitott kamránál csinálták a képet.
Válasz #765. hozzászólásra
Ott van ajd550 linken az előző hozzászólásomban. Tele van képpel. Csak nem lehet bemásolni őket ide.
Válasz #764. hozzászólásra
Mi az hogy össze vissza? Van róla kép? a 2és 5 heveder elöl máshogy van befűzve, illetve ha fel van lazítva a feszítő görgő akkor lazán lógnak, más nem lehet. Nézd meg jól mennyire van lekopva a gyémánt mintázat a hevederről az mindent elárul.
Jd 550esekerről mi a véleményetek? Van benne fantázia? A hevederek eléggé össze vissza lógnak benne. vagy ez ilyen mindegyiknél?
Válasz #762. hozzászólásra

Köszi az infót! Akkor a tréler tutira felejtős.
Sz J a john deere 550-ven 25 mázsa