Gázolaj árak 594 Ft Benzin árak 584 Ft EUR 395.41 Ft USD 337.84 Ft CHF 418.76 Ft GBP 458.09 Ft

Fórum

Milyen traktort érdemes venni?

Létrehozta: Civil , 2009-07-29 13:28:26

Kedvencekhez Segítség

7066 hozzászólás
#966 .Man
2012-01-27 18:01:08

Válasz #965. hozzászólásra

A john deere-osok szerint john deere-t, a fergások szerint fergát, a valtrások hallgatnak, a fendtesek pedig fendtet ajánlanak. smile biggrinsmile biggrin

#965 magnumos
2012-01-27 14:09:18

sziasztok! keresnék 150-190Le körüli gépet kb200-ha müvelésére, milyen lenne a legjobb meg bizhatobb 5-6milla összegbe!!!!!!!!!!smile helpsmilie

#964 Pici
2012-01-21 20:02:49

Válasz #962. hozzászólásra

nem összkerekes de 35 lóerő! kis japán traktorokat keresztbe megeszi.... ez még anyagból van minőség az kézzel fogható rajta azért is lett megvéve meg megcsinálva!1966 os gyártású nem tom más traktorok mit fognak ennyi idősen csinálnismile blush!! igaz hogy alkatrészek már nehézkes beszerezni de 12 éve adagolón kivül kerékcsapágyak voltak neki és tankolni kellett bele!!!! kb 15 db eszköz van hozzá!

a traktor vásárlásnál meg igyekezz minél fiatalabb modern de jó gépet venni a pénzedhez igazitva!!! a többi rajtad múlik smile biggrin

#963 MagyiPeti
2012-01-21 15:54:04

Válasz #960. hozzászólásra

Hát megmondom őszintén hosszú távon komolyan gondolom, mert ki akarok (szeretnék) törni a jelenlegi taposómalomból smile aikidosmile aikido. De hát ugye valahogy el kell kezdeni, amíg fel nem vet a pénz. És, ha már elkezdem, akkor ugye a legalján kell óvatosan, kevés pénzből, ha bukik az ember kicsit bukjon.smile crying

#962 MagyiPeti
2012-01-21 15:40:00

Válasz #961. hozzászólásra

Elég masszív masinának tűniksmile thumbupcool
Ha jól láttam nem összkerekes. Nem jelent gondot? Bírja rendesen a kiképzést?
Megnézegettem őket az eladó trakik között, még mindíg 600 Ft körül mozognak.smile unsure

#961 Pici
2012-01-20 21:31:33

Válasz #959. hozzászólásra

csak ezaz egy video van rola sajnos

#960 Pici
2012-01-20 21:28:10

Válasz #959. hozzászólásra

csak akkor éri meg ha nagyon komoylan akarod csinálni a kerteket és nem csak megprobálni akarod igaz hogy én se ilyennel kezdtem meg most sincs de ha most akarnék elkezdeni kerti melokat és teli lennék amibicioval és látom benne a fantáziát és megengedi a pénztárca látom hogy megtermeli az árát 2-3-5- év alatt akkor mindenképp ez éri meg nem pedig egy 20-30éves technologia amugy Agrokid je van itt egy forumtársnak tudnak rola irni ha kérdezel! de ne vegyem el a kedved tőle ha t4k tudod szerelni van alkatrészre ismerősöd meg minden akkor azt válaszd ez csak személyes véleményem mint olyan aki már ebbe nőtt bele nekünk ford dexta 2000 tipusu traki van 600 ért vettük németből felujitottuk mindenét amit ellehet képzelni...azóta már megkereste az ára többszörösét

amikor elkezdtük a kert szántást 800 telek volt a környéken amit kellett művelni 2 traktor volt rá erre felé azota lett több is de a telkek meg lassan elfogynak meg azok is aki csinálják!

#959 MagyiPeti
2012-01-20 17:11:13

Ha jól emlékezem a Pici írta, hogy Ő AGROKID-et venne ehhez a melóhoz. Én nem ismertem eddig ezt a típust, de utána néztem, hát az egy álom gép lehetsmile thumbupcool.
Egyrészt, mert álom lehet vele dolgozni, másrészt meg nekem örök álomnak tűnik.smile drool
De az biztos most, hogy láttam már nekem is naon bejönsmile hammer

#958 MagyiPeti
2012-01-20 17:04:00

Ezekkel az újtípusú kis növésű Belarusokkal mi a helyzet?
Van itt valakinek ilyen?
Úgy látom ezek is összkerekesek meg minden, de mennyire jók?
smile rolleyes

#957 Pici
2012-01-18 20:20:58

Válasz #956. hozzászólásra

hát ez így van !!! smile thumbupezért említettem más traktorokat is!!

#956 vili 345
2012-01-18 20:19:30

Válasz #953. hozzászólásra
de ujságban énis anyikértlátom de kiaz akianyit ad érte mert ahoz mégegypici és jobatkap az ember
smile rolleyessmile rolleyessmile rolleyessmile rolleyessmile rolleyes

#955 vili 345
2012-01-18 20:17:12

de felénk az egyik szomszédom nemrégadtael 250-eért

#954 vili 345
2012-01-18 20:15:52

ez egy cégnélvolt ahol én dolgoztam de ez 8éve
smile rolleyessmile rolleyessmile rolleyes

#953 Pici
2012-01-18 20:13:35

Válasz #950. hozzászólásra

annyiért megérte!smile biggrin

#952 Pici
2012-01-18 20:13:11

Válasz #950. hozzászólásra

100 ért én még soha életemben láttam t4k tsmile blushsmile biggrin 4-500 ért a reális és még azon is van bütykölni való!!!

#951 MagyiPeti
2012-01-18 15:21:39

Nézegettem őket, de 4-500 ezer alatt nem nagyon lehet találni.
smile blush

#950 vili 345
2012-01-18 14:55:19

Válasz #949. hozzászólásra
én az enyémet 100-e értvettem ha tud azember olcsot kifogni megéri megveni de tulsokat nem érdemes adni értük mert ez igy van ahogy pici is irta szerintem én a motorjára 150-e költötem ugy gondolöm ez még belefér böven .
smile rolleyessmile rolleyessmile rolleyessmile rolleyes

#949 MagyiPeti
2012-01-18 14:15:44

Hát nagyon köszönöm az eddigi hozzászólásaitokat és ötleteket. Amit még nem írtam le magamról az, az, hogy nem vet fel a pénz, tehát semmi kép nem tudok milliókat kiadni, mivel nincs. Az, hogy néha javítani kell a gépet az nekem belefér, mert szeretek bütykölni. Az, hogy munka mellett akarom csinálni az azért van, mert igen igen szükségem van egy kis mellékesre és ha lehet, akkor a választott szakmámba vágó dolgot szeretnék csinálni (mg-i gépszerelő). Ja meg az sem utolsó szempont, hogy olyan helyen dolgozom, ahol egész nap nem mehetek ki a szabadba, patika tisztaság, fehér köpeny, számítógép hegyek meg ilyenek. Nekem meg hiányzik a természet a mezőgazdaság, még a magzatvízben is gépolaj volt mikor születtem. Csak hát megszűntek a környéken a szövetkezetek és akkor magad uram, ha nincs kit szolgálni.smile smile

#948 Pici
2012-01-18 13:46:18

Válasz #946. hozzászólásra

ugyanott bemegyek meg ott elmegyek ahol a t4k a kis ford dal fülke nélküli stb !! csak plusz dupla erős meg a sulya is nagyobb!!! de amugy az a jo akinek már meg van és rendbe rakta de hát aki most akar venni és szezont csinálna vele akkor az most javitson fél évet??? mondjuk faterom is t4k val kezdte!! ezután jött a Ford fülke nélkül ugyanolyan magas mint a t4k gyümölcsöst tárcsázok párat plusz kiskertekben ahol nagy gépe el se fér lucerna kaszálás vetés kombinátorozás stb.stb... van munka vele ...fogyasztásba le se merem irni mennyit eszik mert meglincselnének ....

aki ezzel akar foglalkozni az tudja mennyi a kerete meg mire hogyan számol!!!ez csak tapasztalat csere részemről!!! én ha belekezdenék és látnám értelmét igyekeznék minél fiatalabb gépet venni...amihez tudom hogy lesz alkatrész és többet is tud

#947 vili 345
2012-01-18 10:59:36

Válasz #943. hozzászólásra
HELO nekem tz4k-van de én javarészt magamnak dolgozom gyümölcsösben permetezésre + füszerpaprikában a kisebb darabjaimat szántom is vele én amikorvetem levoltselejtezve megsüt a motorja akor teljesen felujítotam a t4-nél még az kenésrekellfigyelni mert gyárilag eszi a kisrába az egyfokal jobb 4ütemü a motor és kisebb fordulatis elég neki szántásra egy a bajuk a derekuk szokott szétmeni ha tulméjen szántasz én az enyémrevigyázok igy 8 évemár semi gond vele.
smile rolleyessmile rolleyes

#946 ..MZ/X..
2012-01-18 10:46:09

Válasz #944. hozzászólásra

Nyilvánvalóan azok az idők elmúltak, hogy csak erre érdemes legyen gépet venni. Viszont egy kis mellékest mindig össze lehet belőle dolgozni.

Szerintem ha rendbe van téve a tz4k akkor azért szépen tud dolgozni. Nyilván vannak korlátai amiket el kell fogadni. Többségük megette már a kenyere javát. Vásárláskor nem árt belekalkulálni, hogy egy komplett generált végig kell zongorázni. Ezeket az öreg gépeket nem szeretik javítani, vagy ha javítják akkor nagy mekkmesterként csinálják. Ebből a szempontból előnyösebb a japó traktor, mert magyar ember azt még nem bűvöltesmile biggrin. Tz4k-ra rá kell rakni egy szervót, izzítógyertyát, fel kell súlyozni, aztán szalad. 2 éve koppra felújítottam a gépet, ha nincs komolyabb mechanikai hiba akkor egy 100-as bőven betakarja. Azóta elég sokat dolgozott, de nem kellett csak olajat cseréljek. Szántok, szőlőt takarok, tárcsázok, fogasolok, havat tolok, sózok, füvet nyírok, talajmarózok, meg pótkocsizok. Szóval azért egész szépen szalad bele az üzemóra. Igaz azt is hozzáteszem, hogy mikor ide került sok évvel ezelőtt rengeteget szívtunk vele, mert rettentően el volt hanyagolva. Sok munkaóra ráment mire jó lett.smile sweatdrop
Nekem a gyári 1 fejes váltvaforgatóval gyönyörűen viszi 20 centin kiskertben szerintem felesleges ennél mélyebben szántani. Felénk is akad pár japán trakesz, csuda tudja de még mindig én megyek a legtöbbet a 30 éves géppel. Ősszel annyi meló van, hogy alig győzöm.smile cool A vonulás tényleg lassú, pláne azért mert a tanya messzebb van a falutól, ezt kiküszöbölendő felállok az utánfutóra és megyek. Kényelmesebb, gyorsabb, valamivel egyszerűbb.
Egy 30 lovas gépet ne hasonlítsunk azért össze a jó esetben is 10-14 lovassal. Van egy Kramer 450-es gépem is kétfejes váltvaforgatóval. Persze, hogy röhögve körbeszántom vele a kicsit. Viszont kis kertekben, fóliában, szűk helyeken, fák között, alatt nem lehet vele dolgozni. Oda a kis gép kell.
Sokszor gondolkoztam már rajta, hogy lecserélem egy japóra, de végül mindig az lett a vége, hogy jó lesz még az öreg, a japcsi ára meg valahol máshol jobban jön.smile rolleyes
Egyszóval válasszon mindenki olyan gépet magának ami az igényeinek, pénztárcájának megfelelő. Sorba kell venni, hogy mikor, mit, hogyan, mennyit szeretne vele csinálni és ez alapján mérlegelni, dönteni.smile wink

#945 ..MZ/X..
2012-01-18 09:56:58

Talán a kis rábákat árban többre tartják. A motorjuk már jobb, nem kétütemű mint a tz4k. Szerkezetileg 1-2 apróbb eltérést leszámítva megegyeznek.
Nekem tz4k van. Így erről tudok nyilatkozni. Az évek alatt már ismerem minden apró rezdülését. Ha rendesen össze van rakva akkor megbízható, sokat eldolgozik. Persze nyilván vannak korlátai, amit ha elfogadsz akkor nem lesz vele problémád.

#944 Pici
2012-01-18 09:42:57

hát szerintem t4k meg raba val már nem is igen éri meg neki kezdeni a kert szántásnak már lassan mindenhol van egy rakat japan traktor meg már lassan az öregek akinek volt a kiskert mind abbahagyják !!!! sajnos

én ha kiskertek akarnék elkezdeni szántani biztos olyan agro kid et vennék mint amilyen itt a forumon is van egy !!! mert akkor komolyak a szándékok ha veszel t4k t meg rabat nem veszel olyan jo állapotut hogy bird is vele csinálni rendesen szerlegetni stb nem mai gépek hiába jok illetve nem nagy a teljesitménye mivel csak munka mellett szeretnéd csinálni nem sok időd lenne rá gondolom az ujabbak ugyan annyi fogyasztás mellett dupla vagy még több földet meg művelnek mint a régi gépek és a kiskert tulajok is jobban szeretik látni hogy az ekét nem 15 centin huzod hanem 25-30 és megcsinálsz 30perc alatt egy kiskertet és nem egy fél nap! és tudsz jól gépet venni akkor nem fogod rosszabb áron eladni mint amikor megvetted közbe meg keresi vissza az árát.... de te tudod lehetőségeidet!!! de annak nincs értelme hogy vegyél egy traktort meg ekét és akkor szezonba meg otthon szereled illetve kínlódsz vele ugyanis ebbe az évben pl a ksikerteket mi is most kezdtük el felszántani ahol nagyon kemény letta föld!!! nekünk 36 lovas ford traktor van 2 fejes ekét bárhol elhuzza de ebbe az éve meg kellett várni hogy belekapjon az eke persze ahol locsolták a kertet ott jo volt de pl egy t4k t én ezzel a trakival 3 szor megkerülök ezért minden kertet mi csinálunk a környéken volt itt több t4k is de azok nem mennek 30 al közuton nem tesznek rá rendszámot meg max15 cm en szántanak!!! ezért kiszorultak az ilyen gépek!

#943 MagyiPeti
2012-01-18 09:06:04

Válasz #942. hozzászólásra

Hát igen a keret eléggé csekély. Meg ugye az ember biztosra akar menni, mert vagy bejön a vállalkozás vagy nem. Aztán meg ha nem jön be ott marad a nyakamon valami hi-tech masina és eladni is tuti ráfizetés lenne. Ha már a keleti típusoknál tartunk akkor rába 15 vagy tz-4k?

#942 ..MZ/X..
2012-01-17 18:43:11

Válasz #940. hozzászólásra

Attól függ mekkora kereted van.
A kis japó, kínai gépek profibb cuccok, öröm velük a munka. Viszont drágább a gép, az alkatrész is és ha ritka szériába nyúlsz bele akkor lehet gond az utánpótlással. Szerintem mindenképpen összkerekeset keress ha ezek mellett döntesz.
Tz4k, rába15 akár jó is lehet. Olcsó a japókhoz képest. Öregek már, mindig akad 1-2 dolog amit meg kell szerelni. Kerülni kell az összetákolt barbár módon javított példányokat. Viszonylag olcsó az alkatrész és szinte minden bokorban találni hozzá. Ha egyszer rendesen összerakja az ember akkor igénytelen és sokáig eldolgozik. Fogyasztása is teljesen viselhető.

Nekem tz4k van jó néhány éve. 2 éve télen darabokra szedtem, csontig felújítottam, meg kapott egy szervót ami nagyon hasznos dolog szűk helyeken. Azóta csak olajat kellett cseréltem. Megbízható kis jószág, két év alatt visszahozza az árát.smile closedeyes

Összességében ez hasonló téma mint az mtz vs nyugati traktor. Kinek mi felel meg az elvárásoknak, és a pénztárcájának.smile wink

#940 MagyiPeti
2012-01-17 17:59:49

Válasz #939. hozzászólásra

Köszi, megnézem.
Ezek a TZ-4k, meg Rába 15 már nem nyerők?

#939 Claastra
2012-01-17 17:52:22

Válasz #938. hozzászólásra

nézz rá a japán traktor topikrasmile thumbupcoolsmile thumbupcoolsmile thumbupcool

#938 MagyiPeti
2012-01-17 17:47:46

Üdv Mindenkinek!
Még új vagyok itt és csak a szárnyaimat próbálgatom egyenlőre, de látom eléggé szakértő csapat vagytok és talán segíthettek egy két hozzászólással. A kérdésem megegyezik a topik címével. A következő elvárásoknak kellene megfelelni. Szeretnék egy kis másodállásban végzett munkához gépet és eszközöket venni, de milyet érdemes azt nem tudom. Első körben kiskertek telkek bérszántására, talajművelésére (szűk keskeny földeken) gondoltam. A lényeg,hogy megfizethető, olcsó de jó gépet szeretnék jó ár érték arányban találni. Használtat vegyek vagy újat? Egyébként Mg-i gépszerelő szakmám van és már lassan 25 éve gyakorlom, mondjuk ebből kb. 5 évet töltöttem a mezőgazdaságban még a rendszerváltás környékén. Ezzel csak azt akarom mondani, hogy nem ijedek meg a régebbi javítást igénylő típusoktól sem.
Előre is köszi!
MagyiPeti smile helpsmilie

#937 Sanyee
2012-01-12 18:43:56

Egy cikk a lengyel traktorvásárlásokról.
Lengyel traktor boom

képfeltöltés

A cikk végén nem értem, hogy a gépkereskedőknek, hogyan lehet a dupláját rátenni az ottani árra? Szerintem ezek a lengyel traktorok nálunk is legalább 1,5x-i árban vannak forgalmazva.

#936 sanyeee
2012-01-12 18:32:07

Köszönet mindenkinek a tanácsokért majd holnap meglátom h lesz-e valami vasár vagy sem, mindenesetre pár gépet megnézünk, legalább ne csak képenn lássuk, mégha nem is döntünk h meik legzen smile smile

#935 vasist
2012-01-12 17:53:55

Szerintem vegyél egy 85-90ló körüli nyuszit. Itt a fórumon több emberkének is van, mindegyik dicséri ful mechanikus az egész (szvsz részben egyezik a 90-110-es fiattal, az meg tényleg tartós gép), javítani sem bonyolult (asszem a c csoportot szokta a váltó kidobálni egy idő után mindegyik). Pár milláért már elérhető.
Mondjuk akármit is veszel mindig legyen egy kis pénz a javításokra.smile whistling

#934 lala1
2012-01-12 17:07:42

Válasz #927. hozzászólásra
Ha az mf trakis topicban ferga pistinek címezve fölteszed a kérdést,mindent megtudsz arról a fergáról! smile thumbupcoolsmile thumbupcoolsmile thumbupcoolsmile thumbupcoolsmile thumbupcool

#933 tibcsi1
2012-01-12 16:51:56

Válasz #926. hozzászólásra

Szerintem néz szét amire neked kell elég lenne egy jó állapotú 60-70 lóerős Zetor, kb. ennyi pénzért már tudsz jót venni. Kényelmes, tágas, a te munkagépeidet könnyen elviszi és a mai világban nem elhanyagolható dolog hogy roppant keveset fogyaszt. Kényelemre meg azt értem hogy egy nyugatiba üljetek bele 2-en!smile thumbupcoolsmile thumbupcoolsmile thumbupcool

#932 Holczy
2012-01-12 14:29:47

Szerintem Tóth Gyula a Landini poverfarm-ra gondolt.Szerelhetőség szempontjából semmihez nem férsz hozzá(adagoló levétel 2 embernek 2 óra) és sokminden szétdül rajta.Az axiálosok is ipari hulladéknak nevezik...

#931 *** HM ***
2012-01-12 14:23:40

Jó idegölő téma ez a tr.választás mi ....?smile droolsmile lol

#930 akos_
2012-01-12 14:21:37

Válasz #929. hozzászólásra

kikérem magamnak a landini nevében hogy ipari selejt! nálam 2 mechanikus dolgozik 90le, 165le, azt sem tudom hogy vannak. a 30 as jd vel több a gondom mint ezekkel!
én csak ajánlani tudom a mechanikus változatokat, árban is elérhetőek!!

Nincs profilkép
#929 Tóth Gyula
2012-01-12 13:19:49

Egy volt KITE szerelővel beszéltem azt mondta,hogy a landinit és a new hollandot ne mert az olyan mint black&deker az elektromos gépeknél ipari selejt.Vagy JD, vagy Valmet.A JD sokat esznek ezért marad a Valmet.

#928 .Man
2012-01-12 12:40:39

Válasz #913. hozzászólásra

Még esetleg ha más Claastra is ilyenre nézett rá, ha jól emlékszek van egy 98 lovas Deutz az axialnál, azt még megkérdezheted, nem tudom mik velük a tapasztalatok, de akinek van itt Lambo az azt szereti, a deutz meg tesója, bár ez nem tudom milyen lehet. Ha egy kisebb eresztéssel többet szánnál rá akkor mondanám, hogy vegyél valami jobb használt nyugatit, mert azért nem mindegy. Ha esetleg akad a környékeden leinformálható akkor az jó választás lehet.
Csak itt megint az a helyzet, hogy vannak munkagépeid, amiket lehet hogy kicsinek találnál 90-100 lóerőhöz. Gépparkot frissíteni pedig megint pénz. Mondjuk egy 952-es MTZ-nek utána néznék, azok egész jó árban szoktak lenni és jó szerkezetek, de ha kis kényelmet is akarsz, akkor nyugati felé kacsintgatnék. Igaz hogy annak is mindent meg kell adni és ha megnyekken valami akkor zsebbe nyúlós, de szerintem egy MTZ-re is könnyen rákölt egy ember ugyan annyit mint egy nyugatira, csak nem mindegy, hogy milyen részletekben.
Bár MTZ-n sok mindent, sőt igazából mindent meg tudsz magad is csinálni.

#927 sanyeee
2012-01-12 11:12:44

Válasz #925. hozzászólásra

Tenyleg nem az van az F130 ban, mint a TM 190 ben (rakerestem), de nem is az sajnos mint a 180-90 es fiatban, ebben valami 64+32 es valto van amiben van mar elektronika is belekeverve. Amugy az MF tetszik jobban, csak azt nem lehet tudni h Dyna valtos vagy mas, na de majd holnap-holnaputan remelhetoleg megtudom azt is, addig meg gyujtom az infot smile smile

Nincs profilkép
#926 bacsi-bacsi
2012-01-12 11:09:35

Gondolkodtam már én is használt 80-as, vagy 82-es mtz-ben, de nem akarok örökké szerelőre költeni sem, bár egy régebbi, 10-15 éves mtz lehet jobb, mint a mostani új. Pénzem is több maradna munkagépekre, csak találok egy normális használtat, azt majd, ha lesz 300 hektárom, vegyek egy Fendt-et, vagy john deere-t. smile wacko

#925 Claastra
2012-01-12 11:02:53

Válasz #924. hozzászólásra

maradj a fergánál inkább,de a vinnerben szerintem nem a tm 190-es váltója van,inkább hasonló mint a 180-90-ben ,de az se lenne gond mert a 190-es váltója kisebb lóerős traktorokban viszonylg jól szuperál

#924 sanyeee
2012-01-12 10:17:54

Válasz #923. hozzászólásra

Na nem baj, hátha kerül ide valaki aki tud ilyet-olyat fiatokrol,at láttam h vannak fiatos topicok végig is olvastam mind, de pont a Winner F szériáról nem beszél senki. Amugy másik lehetőség egy 3085 MF lenne 94-böl, csak annyi h abban kevesebb paci rugdalozzik, persze az ára is alacsonyabb 1500 juroval.

#923 lala1
2012-01-12 10:08:18

Válasz #922. hozzászólásra
Fiat-ban nem tudok neked segíteni,nemigazán van-volt olyan a környezetemben.smile crying

#922 sanyeee
2012-01-12 10:06:20

Válasz #920. hozzászólásra

természetesen használtgéphez kell tartalékolni a javitásokra, amugy meg ami dolgozik az romlik is lehet az nyugati vagy bármi. De azért jó érdeklődni, hogy legalább a nagyobb tipushibás gépeket el tudjuk keülni, mondjuk még mindig nem sokat okosodtam FIAT téren...smile confused

#921 lala1
2012-01-12 08:11:45

Válasz #920. hozzászólásra
No ez a link nem jött össze!smile crying
Az életképes topic 10412 hozzászólásban vannak képek.

#920 lala1
2012-01-12 08:08:53

Válasz #919. hozzászólásra

Ezt például5,5-re tartják. Nemrég 12 ha-t szántottam és 20-at tárcsáztam vele. Ment gond nélkül. De sose lehet tudni,hogy egy ilyen korú gép mikor ad valami "ajándékot",amihez bizony kell némi tartalék,legyen az bármilyen tipusú nyugati.

#919 lala1
2012-01-12 07:58:21

Válasz #913. hozzászólásra
Szerintem,30 hekire egy jó használt belarus teljesen elég (2-3 milla közt), marad pénzed is,ha valami megomlik rajta a maradék lóvéból könnyedén meg tudod javitani(tatni). Majd esetleg pár év múlva kicseréled egy jobb nyugatira,amikor már marad tőkéd ismét vésztartaléknak.

#918 sanyeee
2012-01-12 07:00:44

Valakinek F szeria fiatokrol van tapasztalata, velemenye minden erdekelne. egy 1996-os F130 lenne a kiszemelt, ha valami el nem tantorit tole smile cowboy

#917 sanyeee
2012-01-12 06:51:56

Válasz #907. hozzászólásra

A TM 190 es szeria valtoja az veletlenul nem valami F szerias fiat maradvany?

Alkatrész katalógusok

Cikkajánló

Milliárdnyi élőlény dolgozik csendben a talpunk alatt
Milliárdnyi élőlény dolgozik csendben a talpunk alatt
Élő rendszer vagy törmelék – a városi talajok titkai.
Hirdetés
Megpróbáltuk kihagyni a repcét a vetésforgóból, pedig az ideális hibrid megtalálása volt a kulcs
Megpróbáltuk kihagyni a repcét a vetésforgóból, pedig az ideális hibrid megtalálása volt a kulcs
Bodnár Bence, egy 1000 hektáros észak-magyarországi gazdaság agronómusa mondta...
Nemes bodza felvásárlás
Nemes bodza felvásárlás

320 Ft

Új Leták Leko aprítóhengerek széles választékban, házhoz szállítással
Új Leták Leko aprítóhengerek széles...

1.250.000 Ft

1.250.000 Ft

1.250.000 Ft