Fórum
- Direktvetés, no-till. új
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- Kinek milyen a repce, illetve a búza? új
- Búza és árpa vetőmagok a gyakorlatban új
- Búza termény felvásárlási árak új
- Mikor jön az ESŐ?! Agrármeteorológia, időjárás új
- Bodza ára új
- Poénok új
- Hidraulika, hidromotor új
- Mi lesz veled mezőgazdaság! új
Cikkajánló
Hirdetés
_fill_540x300_0.jpg)
A jó termés a talajnál kezdődik – tegyen érte kalciummal!
A talaj kémiai viszonyainak javítása – különösen a kalcium utánpótlásával –..._fill_540x300_0.jpg)
414 hozzászólás
Szerintem nagyon kemény a mg. Az időjárás pillanatok alatt odatesz. Minden műveletet optimásli időben kell csinálni. A gépeknek megbízhatóknak kell lenni. Érten kell hozzájuk, időben felkészíteni, közbejön egy hiba, leáll az aratás. Izgulni, odaér-e a kombájn időben. Közben szervezni a szállítást, vetőmagot, vegyszert, alkatrászt. Ebbe bele kell születni.
Válasz #205. hozzászólásra
csak ez épp nem olyan hobby mint a többi hogy pl egyszer csak nem akarom csinálni vagy pont most épp nincs kedvem kimenni a földre....ez fix időhöz kötött dolgok és soká térül meg....de te döntesz ha akarsz akkor belefogsz de csak ha sok szabad időd van.....meg persze pénz de az tömánytelen
Válasz #209. hozzászólásra
A mezőgazdaság egy fura ágazat. Irgalmatlan kitett külső, nem befolyásolható tényezőknek, és hatalmas összegeket igényel. Nagyon lassan forog, és évente csak egy termelési ciklus van.
Aki már bennevan, az kényszerpályán mozogva fejleszt, gyakorlatilag előre menekül, de kívülről belépi? Nem kis kihívás. Elsőre azt mondanám, hogy máshol sokkal jobbak a lehetőségek, én most nem ebbe fektetnék, ha most kezdeném.
De ha gondolod keress meg, és segítek az elindulásban. a nevemre kattintva van elérhetőség.
Válasz #210. hozzászólásra

Viccelsz -SZABI!! Nálunk ha ez a tendencia marad akkor akár...
Válasz #209. hozzászólásra
Itt van a fórumon aki tud venni 300.000-ért 1 hektárt de vannak vidékek ahol 2 milla fölötti.
Fejér megye 1 miskával reális lehet.
1 miskától már a föld nem térül meg csak befektetés.
Ha csak hobbiból csinálod így neked a föld befektetés és miután megunod eme hobbidat kiszállsz belőle. A termelésben van némi pénz, jól látod de akik cserélgetik a gépeiket azok nem tegnap kezdték, anno némivel könnyebb volt letenni az alapokat.........
Válasz #206. hozzászólásra
Fejér megye.
Drága, oké, de ha megéri, akkor belecsapnék.
A kérdés csak az, hogy azért nem ajánlod, mert nagyon sokára, nagyon lassan térülne meg a befektetés?
Illetve a termőföld ára valóban nagyjából 1 millió Ft hektáronként? Nyilván függ a régiótól, de nagyjából... Csak hogy tudjak mivel számolni.
Ha borsodi vagy összefoghatnánk.
Szia!
Én is hasonló cipőben járok. Én sem a mezőgazdaságban dolgozom, de valahogy vonzódom a földhöz és a gépekhez. Nekem is gyűlik a pénzem és én is szívesen belevágnék, de tudom, hogy nagyon sok a gond és bizonytalanság. Te merre való vagy?
Drága hobbi lenne.........
Mondjuk 10 miskával még nem nagy durranás 1 ilyen hobbi.....
Becses feltörekvő országunk mely szegletéből is írsz ????
Válasz #204. hozzászólásra
Hát, gyűlik. :)
Ez nekem alapvetően hobbi lenne, de olyan hobbi, amivel pénzt kereshetnék (szívesen csinálnám).
Válasz #203. hozzászólásra

Mennyi pénzed van rá ?????
Válasz #200. hozzászólásra
Ennyire nem éri meg? Túl sokára térül meg?
Vagy miért nem javaslod?
A földdel kapcsolatban azt hallottam, átlagosan 1 millió Ft egy hektár ára. Ez nagyjából igaz?
A lényeg pont az lenne az egészben, hogy én szántanék saját traktorral, én vetnék, permeteznék... (Ez nem teljesen ismeretlen számomra, nem idegen.)
Viszont ha nem éri meg, akkor más gazdálkodók miből tudnak komolyabb traktorokat beszerezni?
Bocs, ha túl direkt a kérdésem.
Kbalazs!
,..DE jobb későn mint soha.
Szabinak igaza van vegyél földet és add ki bérbe.Én tudok olyan bérlőt akinek ha kiadtad volna is késő lenne
Helló Mindenki!

Fehérvirágú édes csillagfürt vetőmagot keresek aki tud segítsen koszi szépen előre is.
Válasz #199. hozzászólásra
Őszintén !?
Nem.
Földet vegyél és add ki bérbe.
Bár nem tudom mekkorában gondolkozol de most a nulláról kezdeni ??????
Sziasztok!
Új vagyok a fórumon. 29 éves vagyok, az informatikában dolgozom, viszont érdekel a mezőgazdaság, szántóföldi növénytermesztés.
Elég sok topik van, nem tudom, ez-e a megfelelő a kérdésemre - nézzétek el, ha nem az.
Szerintetek érdemes ma újonnan belecsapni a növénytermesztésbe? Földet venni, használt gépeket.
Érdekel a dolog, összekötni a hobbit egy kis pénzkereséssel.
Megéri?
Előre is köszi a válaszokat.
Válasz #197. hozzászólásra

Szerintem meg az állattartókat ne azzal védjék meg, hogy lenyomják az árakt !!!!
Az se nekik se a növényeseknek nem jó, de még az országnak sem.......
Válasz #196. hozzászólásra
szerintem iden a kinalati tulsuly atbillen a keresletire, es a termeny arakart csak az fogja kordaban tartani, hogy mennyire akarjak megvedeni az allattartokat.
Válasz #195. hozzászólásra
ez a prognózis arra jó, hogy a parasztot kábítsák és belerögzüljenek az alacsony árak
Válasz #192. hozzászólásra
en pedig sokkal jobbakra szamitok, mar pl. kukoricara is hallottam 20%-al tobbet mint ez:
kukorica:35-40eft +
(ezt kulonben sem ertem, mitol fugg, hogy 35 v 40...???)
én ezt a prognózist helyesnek tartom, én is hasonló számokkal tervezek. Az első növények, mint búza, árpa, repce még nagy valószínűséggel magasak maradnak, de a későbbiek már jó eséllyel korrigálnak. Addigra egész messziről is ideérnek a termények, meg attól, hogy nálunk xar az idő, kicsi az esélye, hogy a világon mindenhol egyformán xar legyen, és meg tudják termelni a terméseket...
én ezekkel az árakkal kiegyeznék, egy normális év mellett, átlagos, vagy attól nem sokban elmaradó termésekkel.

Amit a továbra is folytatódó vacak idöjárás még inkább fel srófolhat!! De nézük a másik oldalát...
Ha mégiscsak ösze jönne mind anyiónknak egy normálisnak és átlagosnak mondható év egy türhetö termésel akor ezek fogyaztható árak lenének..De jelen pilanatban a tendenciák és a ki látások nem rre utalnak..
Talán még anyit hogy nem egyszerü dologra válalkozik az aki kb január közepén meg akarja tipelni az aratási árakat!! Ez kb az idöjárás elöre jelzésel vetekszik...

Szerintem ez egy kellöen optimista elöre jelzésre alapozot kereskedöi induló árfolyam!!
Pár napja kaptam AGRO-WIRT (Kisalföld legnagyobb osztrák felvásárlója)-tól levelet,amibe a következőket prognosztizálja: Tavaszi sörárpa:min.ár45eft+ komp vagy áfa
Napraforgó: min. 85eft +
őszi búza:45-52eft/t +
Őszi árpa:36-40eft +
Őszi káposzta repce:100-115eft +
kukorica:35-40eft +
szója:80-90eft +
Nagyjából erre számítsunk!
Ha továbra is ilyen marad az idöjárás bár mit termeszthetsz mert szinte mindenböl hiány lesz.. Szoval a feledat és a kihivás az hogy csak legyen böven!!

Modik

Modik

sztem ebben a mai világban nemigen van mit érdemes termeszteni azthiszem h jövöre én is befejezem. ha ilyen marad az időjárás a buzám az - os volt a kukoricán valamenyit kerestem de az nem sokat

Válasz #184. hozzászólásra

Azoknak,akarom,nekem még szorulásom lenne benne
Válasz #181. hozzászólásra

Egyből az üzlet!
Válasz #180. hozzászólásra

Ha Így halad az időjárás, jövőre is leszünk!!!
Válasz #175. hozzászólásra

Csak az embereidnek lesz jó, Te be sem férsz az ajtón!
Válasz #182. hozzászólásra

Arra mérget vehetsz, fog ám fogyni a budipapir
Válasz #181. hozzászólásra

be decsak ha az olajtököd jól megf..atja a népet....
Válasz #180. hozzászólásra

Mondjuk ezt tudtam, nálam hasonló a szitu, beveszel é társnak???
Válasz #179. hozzászólásra

--------- vagyunk........

szarban utazunk
idén nagy szarban
Hecci-mecci,hogyis van ez a budibuli???

Válasz #177. hozzászólásra

Akkor csak 3,14sába ????????
Válasz #176. hozzászólásra

Van rá esély
kva nagy vizek mindenhol
Válasz #171. hozzászólásra

Lehet, mert qwa nagy xarban leszünk ??????????????,
Válasz #174. hozzászólásra
kuul nélkül jöhet
Válasz #173. hozzászólásra
holnap vigyem Fannak?
indulhat a Cool a tuur a???? hehehehehehe
Válasz #172. hozzászólásra

85e. ért nem drága
remélem nincs tele kulával mert HM-töl minden kitelik
Válasz #171. hozzászólásra
biztos ő volt,mert én keresek pont 1toyt
Válasz #169. hozzászólásra

Semmi érdekes , csak Hecci toi toi budit árult Edgar Neuhauser néven, csak tudnám miért pont ebbe topikba tette
Moderálási elveink miatt törölve.
2010-11-13 07:32:01
Válasz #168. hozzászólásra
Miről maradtunk le?
Válasz #167. hozzászólásra

Hecikém ilyen átlátszó névvel akarsz nekünk toj toj budit eladni ?????
Ejnye bejnye , többet vártam
2010-11-12 19:26:49
2010-11-12 19:27:02
Válasz #150. hozzászólásra
Támogatást! A ....ok is azért csinálnak gyereket! A Kohnnék meg le vannak szarva...
Moderálta: (3932) 2013-10-29 14:56:03