Azt mondta egy haverom , hogy most kérdezték a Kitét , hogy mikor hozzák a N-műtrágyájukat(mert oda szerződtek)? Azt mondták nincs műtrágyájuk , de pénzük se... Nem tudják kiszolgálni azt akivel szerződtek... Beszarás!
Válasz #823. hozzászólásra
Horvátot szeretem de sajnos most is csak románnak mondott fehér oroszt kaptam azt is 9200+fa volt októberben azonnali fizetéssel .
Csak hát ha nem drágulna akkor lehet vennék 3 raklapal is és raknák a napra alá is meg a kuki alá is mert maradt egy raklappal de az megy a szója alá .
akkora tételnél nem fog agyonvágni az áremelkedés,de a komplexek is drágulni fognak folymatosan legutóbb 8000volt a 3x15 ,te a horvátot szereted,az is 8 az agrolinz-nél.
kösz az infót !!röhej most összel hozzatam 2 kamion kakit az IKR-el de a folyékonyról sosincs szó
persze azért mert a nádudvari agrokémia 20 Km van igy az a praktikus nekünk:))
A repce is jelzi a hiányt
A nitrogén és kén egymáshoz viszonyított aránya a növényekben a kutatások szerint akkor kedvező,
ha az kb. N/S 30-40/1. Az ennél magasabb értékek már kénellátottsági hiányra utalnak.
A kén hiányakor a fehérjeszintézis akadályozott, oldható nitrogénvegyületek halmozódnak fel és
egy idő után a nitrogénhiányra emlékeztető sárgulás jelentkezik. Az egész növény kifakul, az
idősebb levelek sárgulnak. Erős hiánynál antociánosodás is megjelenhet. A növények lédúsabbak,
az ízközök rövidülnek, az érés elhúzódik. Hagymaféléknél csökken az íz- és illatanyagok
mennyisége és a termés, romlik a tárolhatóság. Olajnövényeknél terméscsökkenés következik be.
vöröses sárgás levelek meg majd virágzáskor de akkor már késő bár ez lehet más nyom elem hiány is a repce kén igénye min 60kg ható anyag körül de a németek már 100 kg körül járnak.
azért érdekes ez, mert a Sulfamo 23-as, (23 N, 31 S, 3 Mg, 7 Ca) az 9500. tavaly a DASA (26 N, 13 S) tavaly 9600 volt, de ha most csak 4200, akkor nem igen kell tovább gondolkodnam...
ként kellene pótolnom, mert elég fura eredményt hoztak a talajvizsgálatok...
14184 hozzászólás
Kálisónál szinte biztos, hogy tudunk engedni, valószínűleg szulfátosnál is. De azért benne van az árfolyamkockázat!
Válasz #832. hozzászólásra
Honnan az infod???Én akarok valamilyen szulfátos kálit venni,és most azon gondolkodom hogy várjak e tavaszig vagy se...
A káliumtartalmű műtrágyák ára még csökkeni fog.
Hőgyész drágán akarja adni a N27%-ost. 44,0e/t, akkor inkább máshol veszem
Válasz #829. hozzászólásra
működik,van műtrágya,amúgy felénk a kiténél is van,
IKR -ről tudtok esetleg valamit?
KITE így áll?{:thumbdown
Válasz #826. hozzászólásra

Nekünk is akkor hozták...
Válasz #825. hozzászólásra

én berendeltem okt-nov-ben.
Válasz #819. hozzászólásra

Beszarás!
Azt mondta egy haverom , hogy most kérdezték a Kitét , hogy mikor hozzák a N-műtrágyájukat(mert oda szerződtek)? Azt mondták nincs műtrágyájuk , de pénzük se... Nem tudják kiszolgálni azt akivel szerződtek...
Horvátot szeretem de sajnos most is csak románnak mondott fehér oroszt kaptam azt is 9200+fa volt októberben azonnali fizetéssel .
Csak hát ha nem drágulna akkor lehet vennék 3 raklapal is és raknák a napra alá is meg a kuki alá is mert maradt egy raklappal de az megy a szója alá .
Válasz #822. hozzászólásra
akkora tételnél nem fog agyonvágni az áremelkedés,de a komplexek is drágulni fognak folymatosan legutóbb 8000volt a 3x15 ,te a horvátot szereted,az is 8 az agrolinz-nél.
Válasz #821. hozzászólásra
Azt a jó mindenségit pedig tavaszra akartam venni még legalább 1 raklap 3*15 öst .
Válasz #820. hozzászólásra
azt nemtom,de pétisó már nincs 40 alatt sehol, a román np 32-4 is felment 47300-ra!
Válasz #818. hozzászólásra
Az fasza mennyi most a péti 34%-os ?
Válasz #817. hozzászólásra
Próbálkozz a KITE-nél ,az egyik barátomnak szlovák mast ajánlottak 38000-t,de nem biztos az infó,kérdezz rá!
Válasz #817. hozzászólásra

már sehol,mindenki emel!
Irja már le valaki,hogyhol lehet 3900ft-ért mükakit kapni
a folyékonynál nem az árral hanem a tartállyal szokott gond lenni, azért kérj 1 ajánlatot a péti kollégától is folyékonyra
Válasz #814. hozzászólásra

HÁLA LALÓ barátomnak
Válasz #813. hozzászólásra
lesz hamarosan :))
most 1 van
Válasz #812. hozzászólásra
Neked 2 4000 van ???
Válasz #811. hozzászólásra

kösz az infót !!röhej most összel hozzatam 2 kamion kakit az IKR-el de a folyékonyról sosincs szó
persze azért mert a nádudvari agrokémia 20 Km van igy az a praktikus nekünk:))
Válasz #810. hozzászólásra

Na ná !!!!Azt tudni kell(ha jók az infóim), ikr a piacvezető folyékonyban olyan 70% piaci résszel.....azért ez valamit elárúl........
Válasz #808. hozzászólásra
folyékony is van nekik ???
Válasz #808. hozzászólásra
Edig is az volt!!!Csak most elfogyott nekik...
Válasz #803. hozzászólásra

Szerintem ikr városföld balász. Ha van kp piszkosúl nyerők, ma beszéltem más ügyben és pozitívan áll a dolgokhoz, most végre a pénz az úr.....
Válasz #806. hozzászólásra

ara én is !
Válasz #804. hozzászólásra
Holnap tárgyalok velük,vagyis Genezis-sel!Kiváncsi lennék,hogy medig lehet lemenni az árral.
Válasz #802. hozzászólásra
Hát igen!!Ök nagyon magas szinvonalon termesztik a repcét is!!!
Válasz #803. hozzászólásra
kérdezted már a nádudvari agrokémiát ?
Sziasztok!
Melyik forgalmazó tudja a lejobb áron adni a nitrosolt.vásárolt már valaki?
A repce is jelzi a hiányt
A nitrogén és kén egymáshoz viszonyított aránya a növényekben a kutatások szerint akkor kedvező,
ha az kb. N/S 30-40/1. Az ennél magasabb értékek már kénellátottsági hiányra utalnak.
A kén hiányakor a fehérjeszintézis akadályozott, oldható nitrogénvegyületek halmozódnak fel és
egy idő után a nitrogénhiányra emlékeztető sárgulás jelentkezik. Az egész növény kifakul, az
idősebb levelek sárgulnak. Erős hiánynál antociánosodás is megjelenhet. A növények lédúsabbak,
az ízközök rövidülnek, az érés elhúzódik. Hagymaféléknél csökken az íz- és illatanyagok
mennyisége és a termés, romlik a tárolhatóság. Olajnövényeknél terméscsökkenés következik be.
vöröses sárgás levelek meg majd virágzáskor de akkor már késő bár ez lehet más nyom elem hiány is a repce kén igénye min 60kg ható anyag körül de a németek már 100 kg körül járnak.
Köszönöm, az Ákos telszámát megtaláltam.
Válasz #798. hozzászólásra
Győrben,állítólag.
Én egyébként 38000 -ért vettem.
Válasz #798. hozzászólásra
Lenti Ákos-t nem ismered,Genezis-es üzletkötő,2 hete 38volt nála
Tudtok segíteni,hol lehet kapni 37E FT-os 27%-os műtrágyát? Kösz.
Válasz #796. hozzászólásra
Oké köszi....
Válasz #795. hozzászólásra
Keresse a régi TSZ-varrodát!Nincs honlapjuk.
Válasz #794. hozzászólásra
És van honlapjuk???Anyám el akar menni körülnézni holnap...Akar venni ülőgarnitúrát...
Válasz #792. hozzászólásra
Van,igen.
Válasz #791. hozzászólásra
olyan sz@rul állok belőle, hogy az már a búzát meg a kukoricát is korlátozza. Ha nem látnám, el sem hinném...
Válasz #787. hozzászólásra
hello!!!van dusnokonon olyan cég aki ülőgarnitúrát gyárt???
Válasz #786. hozzászólásra
és a repce is jelzi a hiányt ??
nálam ns lesz pétről az első
Válasz #783. hozzászólásra
Bizonygatta fényképekkel,hogy az nem lehet...........
Válasz #786. hozzászólásra
Nálam is Dasa vagy Dasa Mag lesz a kezdés a repcére
Válasz #783. hozzászólásra

Mit szólt ehhez a TIMAC-os meneager?
Válasz #780. hozzászólásra
azért érdekes ez, mert a Sulfamo 23-as, (23 N, 31 S, 3 Mg, 7 Ca) az 9500. tavaly a DASA (26 N, 13 S) tavaly 9600 volt, de ha most csak 4200, akkor nem igen kell tovább gondolkodnam...
ként kellene pótolnom, mert elég fura eredményt hoztak a talajvizsgálatok...
Válasz #781. hozzászólásra

Össze kelett vona beszélni,senki nem vett vona semmit csak ha mondjuk 1800 lett vona mázsája!