Csodállak Titeket, hogy bevállaltok ukrán műtrágyát, nagyon vigyázni kell vele! Nem azt mondom, hogy nincs közte jó, de könnyen be lehet faragni vele!
Sőt én még a péti cuccot is megnézném mielőtt megveszem! Csak sajnos nem mutatják meg, ezért inkább kihagytam azt is!
Hol 65? Hány tonnától ennyi az ára? Telephelyi ár? Tegnap beszéltem IKR képviselővel, de egy hét alatt az Ukrán big-bag 1 tonnás 27% műtrágya tonnánkénti ára - kiszállítva nettó 74000-ről 73000-re ment le. A Magyar 27%-os ára nettó 80000 Ft/ tonna. Az ammónium-nitrát nettó 83000Ft/tonna Román. Az Ukrán határ környékén is 68000-70000 Ft/tonna nettó árat mondtak a 27%- os mütrágyára az IKR-nél. Végül is egy hét alatt eshetett ennyit a határ környékén, de a mi környékünkön az Alföldön a fent említett árak vannak jelenleg.
2009.01.28 08:55
Akár a jövő héten újraindulhat a péti Nitrogénművek Zrt., miután véglegessé vált, hogy a Magyar Fejlesztési Bank újabb, 10 milliárd forintos hitelt nyújt a cégnek. A hitelszerződés feltételeinek megteremtésében az állam is aktív szerepet vállalt.
A Népszabadságnak Gráf József agrárminiszter nyilatkozott az ügyről, s elmondta: minden érintett ellátta kézjegyével a hitelszerződést. Ennek köszönhetően áprilisig legyártják a magyar agrárium számára szükséges 400-500 ezer tonna műtrágyát, így importra nem lesz szükség.
Az eredeti feltételek arról szóltak még, az állami garanciával nyújtandó MFB-hitelhez a Nitrogénművek tulajdonosainak (lényegében Bige Lászlónak) a részvények 76 százalékát letétbe kell helyezniük, ezen felül pedig egy opciós szerződésben vállalják, hogy a hitel nem fizetése esetén egy forintért átadják a nemzeti vagyonkezelőnek a részvénypakettet. Bige László azonban perben áll az általa tulajdonolt részvények 50%-áért Rozsnyói Györggyel, ezért nem lett volna képes teljesíteni a letétbe helyezési feltételeket. Emiatt a kormányhatározat szigorúságát enyhítették, és már csak annyi szerepel benne, hogy maga Veres János pénzügyminiszter fog gondoskodni az állami kezességvállaláshoz szükséges garancia érvényesítéséről.
Bige így azt vállalta, hogy a részvények ötven százalékát helyezi letétbe, a fennmaradó 26-ot pedig akkor, ha a bíróság neki ítéli Rozsnyóival szemben. A cég vagyontárgyain jelzálog-joggal rendelkező OTP-t is ki kell fizetni a cégnek, hiszen a mentőhitelt nyújtó MFB elvárja, hogy az ő jelzálog-joga legyen az első a vagyontárgyakon. Utóbbinak az újabb 10 milliárddal együtt összesen 14-15 milliárd forintos hitele lesz a Nitrogénművekben.
A műtrágya-gyártó kálváriája az új fejlemények ellenére tovább folytatódhat, mivel a Rozsnyóival szembeni per és egy, a Gazdasági Versenyhivatal által árképzés ügyében folytatott eljárás is folyamatban van.
14184 hozzászólás
Válasz #133. hozzászólásra
Értem köszi.
Válasz #132. hozzászólásra
lizer agrotrade
Válasz #131. hozzászólásra
Kinek?
IKR telep van Szentlőrincen is.
lentiben és dombováron is van telep
Válasz #129. hozzászólásra
Esetleg 8:20:30-ra ha lenne valakinek ára azt is meg köszönném.
Válasz #128. hozzászólásra
köszi.
Valaki nem tud 3*15-ből valami importot olcsón dél dunántúlon?
Válasz #127. hozzászólásra
ikr 69-70 big bag 27% ukrán import friss házhoz
kimle linzi 3x15 80
Sziasztok!
Van valakinek friss ára?
3*15-ösre, és pétisóra érdekelne elsősorban.
Válasz #124. hozzászólásra
Érdekes.
Ma beszéltem a Fertilia-s emberkével, és 8000-t mondott a kenes-re. Erre azt kérdeztem, hogy akkor mennyiért vennének ? Hétfőn tárgyalunk.
Válasz #120. hozzászólásra
amúgy nem gyanús hogy a kenes mindig 3-4000rel drágább
Válasz #123. hozzászólásra
pedig ott is,
meg fertilia is
Válasz #122. hozzászólásra
Csak nem az IKR-nél.
Az IKR-nél ezeket az árakat nem is ismerik.
Válasz #120. hozzászólásra
hát akkor csak igazam van ezek szerint
Válasz #119. hozzászólásra
Kp. van.
Áfa meg világos.
Válasz #118. hozzászólásra
70-ért kenes-t tudok.
Válasz #118. hozzászólásra
+fa
Válasz #116. hozzászólásra
amúgy ikrnél most is 69-70ért kiszállítva házhoz big bag ban
-3000,ha ömlesztett
nagyon alkudni se kell
kp a király
Válasz #116. hozzászólásra
Feketén !!!!!
Válasz #115. hozzászólásra
hogy lehet hogy tavaly meg 48500ért vettem a mast??????
mikor ti minimum 70000ért
Válasz #114. hozzászólásra
Egyet értek Veled !
A vili árai csak képzelődés.
Válasz #113. hozzászólásra
Az árak , amit írtam kp-s fizetésre értendők.
Válasz #111. hozzászólásra
attól függ ki mennyi jutalékról mond le
kp vagy 1éves halasztott
mondom ha jó vagy minden adott akkor kb ez az ár
Csodállak Titeket, hogy bevállaltok ukrán műtrágyát, nagyon vigyázni kell vele! Nem azt mondom, hogy nincs közte jó, de könnyen be lehet faragni vele!
Sőt én még a péti cuccot is megnézném mielőtt megveszem! Csak sajnos nem mutatják meg, ezért inkább kihagytam azt is!
Válasz #108. hozzászólásra
Hali!
Hol 65? Hány tonnától ennyi az ára? Telephelyi ár? Tegnap beszéltem IKR képviselővel, de egy hét alatt az Ukrán big-bag 1 tonnás 27% műtrágya tonnánkénti ára - kiszállítva nettó 74000-ről 73000-re ment le. A Magyar 27%-os ára nettó 80000 Ft/ tonna. Az ammónium-nitrát nettó 83000Ft/tonna Román. Az Ukrán határ környékén is 68000-70000 Ft/tonna nettó árat mondtak a 27%- os mütrágyára az IKR-nél. Végül is egy hét alatt eshetett ennyit a határ környékén, de a mi környékünkön az Alföldön a fent említett árak vannak jelenleg.
aki mütrágyát akar keresse a péti standot vele szembe fertilia
meg az ikr is van úgy,hogy hajrá
Válasz #108. hozzászólásra
Kezd alakulni az ár úgylátom!!!!!
ikr ukrán import 27% 65
Megmenekült a péti műtrágyagyár
2009.01.28 08:55
Akár a jövő héten újraindulhat a péti Nitrogénművek Zrt., miután véglegessé vált, hogy a Magyar Fejlesztési Bank újabb, 10 milliárd forintos hitelt nyújt a cégnek. A hitelszerződés feltételeinek megteremtésében az állam is aktív szerepet vállalt.
A Népszabadságnak Gráf József agrárminiszter nyilatkozott az ügyről, s elmondta: minden érintett ellátta kézjegyével a hitelszerződést. Ennek köszönhetően áprilisig legyártják a magyar agrárium számára szükséges 400-500 ezer tonna műtrágyát, így importra nem lesz szükség.
Az eredeti feltételek arról szóltak még, az állami garanciával nyújtandó MFB-hitelhez a Nitrogénművek tulajdonosainak (lényegében Bige Lászlónak) a részvények 76 százalékát letétbe kell helyezniük, ezen felül pedig egy opciós szerződésben vállalják, hogy a hitel nem fizetése esetén egy forintért átadják a nemzeti vagyonkezelőnek a részvénypakettet. Bige László azonban perben áll az általa tulajdonolt részvények 50%-áért Rozsnyói Györggyel, ezért nem lett volna képes teljesíteni a letétbe helyezési feltételeket. Emiatt a kormányhatározat szigorúságát enyhítették, és már csak annyi szerepel benne, hogy maga Veres János pénzügyminiszter fog gondoskodni az állami kezességvállaláshoz szükséges garancia érvényesítéséről.
Bige így azt vállalta, hogy a részvények ötven százalékát helyezi letétbe, a fennmaradó 26-ot pedig akkor, ha a bíróság neki ítéli Rozsnyóival szemben. A cég vagyontárgyain jelzálog-joggal rendelkező OTP-t is ki kell fizetni a cégnek, hiszen a mentőhitelt nyújtó MFB elvárja, hogy az ő jelzálog-joga legyen az első a vagyontárgyakon. Utóbbinak az újabb 10 milliárddal együtt összesen 14-15 milliárd forintos hitele lesz a Nitrogénművekben.
A műtrágya-gyártó kálváriája az új fejlemények ellenére tovább folytatódhat, mivel a Rozsnyóival szembeni per és egy, a Gazdasági Versenyhivatal által árképzés ügyében folytatott eljárás is folyamatban van.
Válasz #105. hozzászólásra
Kösz.
Válasz #101. hozzászólásra
27%ra számolva 5400
Válasz #102. hozzászólásra
köszi.
Válasz #97. hozzászólásra
melyik alkereskedö????
Válasz #99. hozzászólásra
kp. 25 tonnától helybe szállítva
kérdezz utánna nyugottan
fertilia is forgalmazza uezt.
a karbamid mennyi pénz?
100
Mekkora tételnál?
Házhoz szállítás?
Kp fizetés?
Válasz #96. hozzászólásra
szerbusz!
Válasz #94. hozzászólásra
péti kereskedők, de én karbamidozok az olcsóbb
Válasz #95. hozzászólásra
szevasz!!
Válasz #93. hozzászólásra
A baktériumos topikot nézdd meg légyszi ott kérdeztem valamit tőled.
Köszi.
Válasz #93. hozzászólásra
Hol és milyen feltételekkel?
Válasz #92. hozzászólásra
pedig tényleg lehet 60ért venni
Válasz #91. hozzászólásra
80 ezret
Válasz #82. hozzászólásra
Mennyit mertek kérni érte ?
Válasz #89. hozzászólásra
Az.
Válasz #88. hozzászólásra
Időképet mondod????
Válasz #87. hozzászólásra
Ja.
Jó ez a térképes izé.
Válasz #86. hozzászólásra
Vas, Zala egyes részein...De itt Tolnában eső van...
Válasz #85. hozzászólásra
Már most is nyomja...
Válasz #84. hozzászólásra
Jah....GMW 3.5-el....Mondjuk az még odébb lessz, holnapra havat mond!!!