Nekem is hasonló a tervem még várok vele egy hetet ha lesz min 60-70%-os kelés akkor megmarad,ami kijött eddig az kb az elmúlt 5-6 napban jött ki,így még van egy kis remény.
öszi szántás! tárcsa kombinátor és vetőgép egymás után frissen! kb 2hete volt vetve! kötött talajon szépen kikelt ez az egy darab ami inkább homok! v én is letettem kb 6-7centire és valoszinű a V kerék nagyon betömöritett mert alig lehet kikaparni! május 10ig várok addig nem gyomirtozunk! ha nem fog tetszeni áthuzzuk kukorira!
Mikor lett elvetve? Milyen mélyre? Lazított vagy szántott? Az enyém a lazítotban nagyon lassan keleget én sem tudom lesz-e belőle valami,ápr 2.án lett vetve kb 8cm mélyre le lett hengerezve kb 20 napra kezdett el kelegetni,eddig kb 30% van kint.A szántottban gyönyörűen ki kelt és sokkal gyorsabban.Én is kíváncsi lennék valaki tapasztalatára hogy újravessem vagy várjak még vele?
neomára pulsaral mikor szoktatok rámenni? totál ki kel kelni a forgonak? mert hébe hoba bujkál kifele! a dudva meg persze nő! lehet nagyon betömöritettem neki?
Sorközművelő, esetleg ha nem nagyok a gyomok akkor levél alá lehet permetezni kis oxifluorfen hatóanyagú gyomírtót sorpermetezővel. Annak van kontakt hatása és talaj hatása is, aminek nem kell bemosó csapadék, feltéve, hogy rögmentes a föld, különben nemsokat ér.
illetve akkor ami utána még kikelt a 25 g kivitte.
vagy ezt a osztott kezelést úgy kell értelmezni, hogy az első kezelés megfogja a gyomot és a második végzi ki?
express sx 50-t osztott kezelésben használt e már valaki. Én mindig egyszerre szoktam kirakni a 45 grammot. de most nagyon jönnek a gyomok és lehet hogy osztottan kéne, csak attól tartok hogy 22,5 gramot most kirakok nem nyírja ki a gyomot. ezt sose értettem hogy hogy van az hogy fele is elég?
kinek mi a véleménye, gyakorlata?
Azért csak óvatosan ezzel a bármikor szórhatod tanácsokkal!!!
Ezeket a hatóanyagokat is le kell bontania a kultúrnövénynek.
Szikleveles naprára ne nagyon szórjuk ki. Legyen 2-4 valódi levélpáros. Az egyszikű gyomok fejlettsége itt úgy is másodlagos mert dózistól függően ki fogja vinni!
Egyébként van olyan gyártó amelyik a technológiai ajánlásában le is írja ezt!!!
Sziasztok!
Valaki tudna-e segiteni hogy a fekete tücsök (nagyon sok van hemzsegnek) a napraforgóban mekkora és milyen kárt tud okozni,és mivel lehetne kiirtani?
pyrynex 48 ec -nek ugyanaz a hatóanyaga mint a Kentaur-nak
vetéssel kiment 8-15 kg/ha kentaur, azt írja hogy valamit véd a barkók ellen is
vagy csak nagy kamu ?
mindegy azért dőlök hátra nyugodtan, nézem majd a táblákat..
Kérdezném, hogy a kikelt kétleveles IMI toleráns naprában merhetek-e még alapkezelni GardoprimPlus al homokon vagy felejtsem el és csak a Pulsar marad és kultizás?
De arra figyelj, hogy magasabb dózis kell az egyszikű írtóból. Illetve a Trenddel is csínyán kell bánni.
Én külön szórtam ki tavaly, bár a gyomok is így indokolták.
5362 hozzászólás
Válasz #2562. hozzászólásra
Nyugodj meg nem lesz annak semmi baja.
goal duplo
0,42 l/ha
0,4-05 l/ha az előírt dózisa, azt írja ha megcsúszol a gyomírtással 2 leveles naprára is rászórhatod
vetés után 6 napra szórtam,
Válasz #2560. hozzászólásra
Nekem is hasonló a tervem még várok vele egy hetet ha lesz min 60-70%-os kelés akkor megmarad,ami kijött eddig az kb az elmúlt 5-6 napban jött ki,így még van egy kis remény.
öszi szántás! tárcsa kombinátor és vetőgép egymás után frissen! kb 2hete volt vetve! kötött talajon szépen kikelt ez az egy darab ami inkább homok! v én is letettem kb 6-7centire és valoszinű a V kerék nagyon betömöritett mert alig lehet kikaparni! május 10ig várok addig nem gyomirtozunk! ha nem fog tetszeni áthuzzuk kukorira!
Válasz #2558. hozzászólásra
Kb 5-6cm re lett vetve csak a henger ráhúzott még kb 2cm földet ezért lett egy kicsit mélyebb a kelleténél.
Válasz #2555. hozzászólásra
Mikor lett elvetve? Milyen mélyre? Lazított vagy szántott? Az enyém a lazítotban nagyon lassan keleget én sem tudom lesz-e belőle valami,ápr 2.án lett vetve kb 8cm mélyre le lett hengerezve kb 20 napra kezdett el kelegetni,eddig kb 30% van kint.A szántottban gyönyörűen ki kelt és sokkal gyorsabban.Én is kíváncsi lennék valaki tapasztalatára hogy újravessem vagy várjak még vele?
Válasz #2555. hozzászólásra
pulsarnal a lényeg a parlagfű ne legyen fejlettebb 4 levélnél
várjam meg mig kikel totál? ha kifog!
neomára pulsaral mikor szoktatok rámenni? totál ki kel kelni a forgonak? mert hébe hoba bujkál kifele! a dudva meg persze nő! lehet nagyon betömöritettem neki?
Válasz #2549. hozzászólásra
Sorközművelő, esetleg ha nem nagyok a gyomok akkor levél alá lehet permetezni kis oxifluorfen hatóanyagú gyomírtót sorpermetezővel. Annak van kontakt hatása és talaj hatása is, aminek nem kell bemosó csapadék, feltéve, hogy rögmentes a föld, különben nemsokat ér.
Válasz #2551. hozzászólásra
ok köszi
Válasz #2550. hozzászólásra
Az első kezelés vitte az akkor ki kelőket a második kezelés a később kelőket vitte ki
Válasz #2546. hozzászólásra
illetve akkor ami utána még kikelt a 25 g kivitte.
vagy ezt a osztott kezelést úgy kell értelmezni, hogy az első kezelés megfogja a gyomot és a második végzi ki?
Válasz #2547. hozzászólásra

vagyis semivel nem lehet már fujni gardoprim Plus gold volt 4L/H de nem jött elegendő csapadék mikor kellet volna most meg nagyon nőnek a gyomok
Válasz #2546. hozzászólásra
35 g kivitte a kikelt gyomokat?
Válasz #2545. hozzászólásra
NEM
Válasz #2544. hozzászólásra
Én egy pár éve elsőre 35 másodikra 25g és jó lett
Syngenta briot kelés után 2-3 levélben mivel lehet fujni szúroka,bogáncs,széles levelű gazok elen?
express sx 50-t osztott kezelésben használt e már valaki. Én mindig egyszerre szoktam kirakni a 45 grammot. de most nagyon jönnek a gyomok és lehet hogy osztottan kéne, csak attól tartok hogy 22,5 gramot most kirakok nem nyírja ki a gyomot. ezt sose értettem hogy hogy van az hogy fele is elég?
kinek mi a véleménye, gyakorlata?
Válasz #2541. hozzászólásra
Azért csak óvatosan ezzel a bármikor szórhatod tanácsokkal!!!
Ezeket a hatóanyagokat is le kell bontania a kultúrnövénynek.
Szikleveles naprára ne nagyon szórjuk ki. Legyen 2-4 valódi levélpáros. Az egyszikű gyomok fejlettsége itt úgy is másodlagos mert dózistól függően ki fogja vinni!
Egyébként van olyan gyártó amelyik a technológiai ajánlásában le is írja ezt!!!
Válasz #2539. hozzászólásra
Szuperszelektív tehát a kčtszikűt egyáltalán nem bántja szórhatod bármilyen fejletségi állapotba
Válasz #2526. hozzászólásra
Lehet majd kieveri agyneki egy hetet meg jo idöt.
Kukaccsosz, Pantera mehet bármilyen fejlettségi állapotban?
Válasz #2537. hozzászólásra
Ok akkor várok egy pár napot vele,van egy kis árpa árva,meg egy kis nád benne.
Válasz #2536. hozzászólásra
Legalább 2, de inkább 4 pár valódi levele legyen a naprának.
Sziasztok! A Super Select napraforgó fejlettségtől függetlenül mehet bármikor?
Válasz #2534. hozzászólásra

nálam is rengeteget megzabáltak a a nyulak, illetve az őzek
barkó csak a levélből csipeget, de az semmi ahhoz képest amit a vadak csinálnak
Válasz #2526. hozzászólásra
Majd kinövi.

Nem lehet, hanem biztos.
Felénk a vadak pusztítanak rendesen.
Válasz #2493. hozzászólásra
Sztem majd learatod azt is! :)
Válasz #2530. hozzászólásra
bármelyik jó lehet, ez csupán dózis függő, a Quick viszonylag olcsóbb anyag
Válasz #2529. hozzászólásra

úgy tudom igen
Szelektív egyszikű irtót olcsóból mit tudtok ajánlani tarackra kellene?Köszi
Válasz #2493. hozzászólásra

> szántáson rengeteg a napra árvakelés(3 éve volt benne)
>IMI-s az árvakelés és a vetőmag is
Az árvakelésű napraforgó is rezisztens marad?
Sziasztok!

Valaki tudna-e segiteni hogy a fekete tücsök (nagyon sok van hemzsegnek) a napraforgóban mekkora és milyen kárt tud okozni,és mivel lehetne kiirtani?
néhol eszegeti a barkó is ...

ha még a levelét eszi addig nincs nagy baj, igaz ?? csak ha a közepét kieszi...
ez lehet hogy alapgyomírtótól van ? ilyen megsárgult, megszáradt a levele

goal duplo 0,42 l/ha
Válasz #2524. hozzászólásra
És alapot nem is csinálsz? Vagy inkább Pulsar előtt egy kultizás?
Válasz #2522. hozzászólásra
Esetleg a Pledge, de az perzselni fog. Én csak Pulsarral gyomirtok és nincs baj.
Válasz #2521. hozzászólásra

Állítólag néphülyítés hogy véd barkó ellen is, úgy mint a pyrinex talajba dolgozva. Barkó ellen kell felűlkezelés
Válasz #2520. hozzászólásra
Persze, ez ok, de alapkent esetleg,meg a pulsar elott?
Válasz #2515. hozzászólásra

pyrynex 48 ec -nek ugyanaz a hatóanyaga mint a Kentaur-nak
vetéssel kiment 8-15 kg/ha kentaur, azt írja hogy valamit véd a barkók ellen is
vagy csak nagy kamu ?
mindegy azért dőlök hátra nyugodtan, nézem majd a táblákat..
Válasz #2518. hozzászólásra
Pulsarral, Panterával, Fusalide Forte, Select Super, stb.
Válasz #2515. hozzászólásra
Köszönöm, akkor megrendelem a Pulsart, jameg élezzük a kapákat :)
Válasz #2517. hozzászólásra
Üdv! Négyleveles Neomát mivel lehetne még?
Válasz #2516. hozzászólásra
Felejtsd el!
Kérdezném, hogy a kikelt kétleveles IMI toleráns naprában merhetek-e még alapkezelni GardoprimPlus al homokon vagy felejtsem el és csak a Pulsar marad és kultizás?
Válasz #2514. hozzászólásra

pyrynex 48 ec 2l/ha, én ezzel fogom ha kell védekezni
nem gyomírtás, de ...
ha a kikelő naprát cseztetné a barkó, akkor mivel kellene lefújni
vetéssel egy menetben ment 8-15 kg/ha Kentaur talajfertőtlenítő
Válasz #2506. hozzászólásra
De arra figyelj, hogy magasabb dózis kell az egyszikű írtóból. Illetve a Trenddel is csínyán kell bánni.
Én külön szórtam ki tavaly, bár a gyomok is így indokolták.