Sziasztok! Érdeklődnék, Racer + Tender kombinációval meddig lehet menni napraforgóban? Kelés előttire terveztem a kezelést, de most már annyi eső esett, hogy mire megint rá tudok menni szerintem kinn lesz a napraforgó is. (Ja, és hagyományos hibrid napraforgó).
Sziasztok!Kérdezném ,hogy az Expressz-t mikor lehet kijutatni leghamarabb napraforgóra(kétleveles vagy négyleveles állapotban)?
Nagyon gyomos és azért kérdezem!
Válasz #2500. hozzászólásra
Még a föld alatt van, nyugodtan mehet. Teoretikusan a kikelt napraforgónak se szabadna ártania. A gyomokat kell figyelni, ne legyen levelük, max csak csírában lehetnek. De ha nem kap bemosó csapadékot akkor a gyomok elindulnak.
Felénk ez a szójába volt probléma, vagyis minden évbe, és tavaly az expresszes naprát nem lehetett kiszedni pulsarral a szójából, csak kézzel... Élmény lehetett 60 hekin
most megy éppen a napraforgó magágykészítés és a szántáson rengeteg a napra árvakelés(3 éve volt benne)
elméletileg holnap vetünk (ha csak nem jön nagyobb eső)
na most mi a fenét kéne csinálni mert gondolom magágyból is jön majd az árvakelés
IMI-s az árvakelés és a vetőmag is
várjak egy hetet hogy jöjjön ki újra az árvakelés utána vessek és nyomjak rá totálist?
Ha külön megy ki akkor maradhat a gyomok fejlettsége szerint indokolt dózis. Ha az 1 liter akkor az. Ha együtt akkor én 15-20%-al magasabb dózist tartok indokoltnak az egyszikűirtóból.
VETÉS után kelés előtt dual gold vagy wing + gola duplo vagy racer. Kelés után ha clearfieldes akkor pulsar, ha expresses akkor express (ezek kétszikű irtók a pulsar jó időben kitéve viszi a fűféléket is). Ha nem herbicidtoleráns a fajta akkor csak az egyszikűeket lehet irtani kelés után például panterával.
Ha egyáltalán nem konyítasz a dologhoz akkor inkább konzultálj személyesen egy hozzáértővel, növényvédő szakmérnökkel.
A Goal mellé is kellene tenni egyszikű irtót is és akkor az se sokkal olcsóbb.
Nem rossz az sem, ha jó aprómorzsás a talajfelszín. De a mélyről jövő gyomokat nem fogja tudni megfogni. Pl.: szerbtövis fajok, csattanó maszlag, stb. Azokat csak állományban az engedélyezett gyomírtóval SU toleránsnál Expressz, IMI-nél Pulsar vagy Listego.
9000 ft/ha költségű goal duplo-tól nem érzem azt hogy kihagyhatom a pulsar-os kezelést, picit talán besegít és a későbbkelő gyomokat meg majd a pulsarral
itt van aki duracer-t hazsnál, azt láttam milyen szépen dolgozik, csak annak 26000 ft/ha költsége + kell neki mm-is, ami vagy lesz vagy nem, de inkább nincs ..
Azért azt ne felejtsd el hogy egy pulsaros kezelés minusz 2-4 mázsa napra,ha működik az alapkezelés akkor fújd le egyszikűirtóval pl targa super,olcsóbban kijössz vele és jobban is jársz.Azért vannak esetek amikor nem lehet elhagyni a pulsart akkor nincs mese fújni kell.
mivel a goal nem viszi az egyszikűeket, ezért mindenféleképpen kell valami, vagy kiegészíteni dual gold-al vagy állományban lefújni valami egyszikűírtóval, de én inkább a pulsar-ra gondoltam mert az viszi az 1-és 2 szikűt is..
5362 hozzászólás
Köszönöm a válaszokat! Már megvannak a szerek, szóval megpróbálom mihamarabb kifújni.
Válasz #2507. hozzászólásra
Köszi! LE25 van.
Válasz #2505. hozzászólásra
pledge-el még megszórhatod 4 leveles korba
Válasz #2508. hozzászólásra

Még nem próbáltam, de állítólag:
KÜLÖNLEGES ELŐNYEI:
helyzeti szelektivitással rendelkezik, a napraforgó két szikleveles állapotáig jól tolerálja, ezért az egyik legbiztonságosabb gyomirtó szer
Válasz #2505. hozzászólásra
Kikelt naprára már biztos nem tenném rá a racert!!!
Válasz #2506. hozzászólásra
A spec 1szikű irtó LE25, LE99, H42-ben mehet tankkeverékbe az expressel, az LE13-ba csak külön menetben.
Válasz #2504. hozzászólásra
Expresshez mehet +ba egyszikű irtó vagy 2szer kell bejárni a területet?
Sziasztok! Érdeklődnék, Racer + Tender kombinációval meddig lehet menni napraforgóban? Kelés előttire terveztem a kezelést, de most már annyi eső esett, hogy mire megint rá tudok menni szerintem kinn lesz a napraforgó is. (Ja, és hagyományos hibrid napraforgó).
Válasz #2503. hozzászólásra
A napraforgó fejlettségétől függetlenül , bármikor mehet az Express.
Sziasztok!Kérdezném ,hogy az Expressz-t mikor lehet kijutatni leghamarabb napraforgóra(kétleveles vagy négyleveles állapotban)?
Nagyon gyomos és azért kérdezem!
Válasz #2481. hozzászólásra
A szotyira mi is Goal Duplo(0,5 liter/ha) + Wing P(4 liter/ha) kombót szórjuk közvetlen vetés után. Álományban már csak Panterát használunk.
Válasz #2500. hozzászólásra
Még a föld alatt van, nyugodtan mehet. Teoretikusan a kikelt napraforgónak se szabadna ártania. A gyomokat kell figyelni, ne legyen levelük, max csak csírában lehetnek. De ha nem kap bemosó csapadékot akkor a gyomok elindulnak.
neomát meddig lehet wingel használni ha a mag már csirába van akkor még célszerű vagy már nem
Válasz #2497. hozzászólásra
Pantera, Leopard stb
max dózissal nyomjad
Válasz #2496. hozzászólásra
meg lesz húzatva a biztos
érdeklődnék,hogy neoma naprából milyen vegyszer szedi ki a tarackot?
Válasz #2493. hozzászólásra
Majd kultivátorozd meg egyszer azzal nagy részét kiszeded. Most is sokat kiszedsz majd a magágykészítéskor.
Válasz #2494. hozzászólásra

Válasz #2493. hozzászólásra

Felénk ez a szójába volt probléma, vagyis minden évbe, és tavaly az expresszes naprát nem lehetett kiszedni pulsarral a szójából, csak kézzel... Élmény lehetett 60 hekin
most megy éppen a napraforgó magágykészítés és a szántáson rengeteg a napra árvakelés(3 éve volt benne)
elméletileg holnap vetünk (ha csak nem jön nagyobb eső)
na most mi a fenét kéne csinálni mert gondolom magágyból is jön majd az árvakelés
IMI-s az árvakelés és a vetőmag is
várjak egy hetet hogy jöjjön ki újra az árvakelés utána vessek és nyomjak rá totálist?
Válasz #2491. hozzászólásra
Köszi!
Válasz #2490. hozzászólásra
Nem erőssége a colombusnak az árvacsalán! Meg már valószínű, hogy jó nagyok ezért bír vele nehezebben.
Kukaccsos!
Az árvacsalánt nem viszi a colombus?Pár napja gyomírtottam,de nem
latszik rajta változás.
Válasz #2488. hozzászólásra
A google a barátod!
Ha a középdózist használod nagy baj nem lehet.
Válasz #2485. hozzászólásra
És 1 ha ba melyikből hány liter kéne?
Válasz #2486. hozzászólásra
Ha külön megy ki akkor maradhat a gyomok fejlettsége szerint indokolt dózis. Ha az 1 liter akkor az. Ha együtt akkor én 15-20%-al magasabb dózist tartok indokoltnak az egyszikűirtóból.
Válasz #2482. hozzászólásra
És ha külön fújom, akkor maradhat az 1 liter?
Válasz #2481. hozzászólásra
VETÉS után kelés előtt dual gold vagy wing + gola duplo vagy racer. Kelés után ha clearfieldes akkor pulsar, ha expresses akkor express (ezek kétszikű irtók a pulsar jó időben kitéve viszi a fűféléket is). Ha nem herbicidtoleráns a fajta akkor csak az egyszikűeket lehet irtani kelés után például panterával.
Ha egyáltalán nem konyítasz a dologhoz akkor inkább konzultálj személyesen egy hozzáértővel, növényvédő szakmérnökkel.
Válasz #2483. hozzászólásra
ez vlasztikának ment
Olvass vissza egy-két oldalt.
Válasz #2478. hozzászólásra
A pantera dózisát kellene emelni 1,2 literre.
Sziasztok!
Segítenétek!Napraforgót ültetés után mivel lenne érdemes gyomirtózni meg kelés után is?
Válasz #2479. hozzászólásra
Melyik gyengíti melyiknek?
Válasz #2478. hozzászólásra
Állítólag gyengíti a hatását ha össze kevered.
Sziasztok!
Pioneer Le25 naprában mehet 45g Expressz és 1 liter Pantera tankkeverékben?
wing p ről vélemény van valakinek?
Válasz #2465. hozzászólásra
Mi az idén 4l/ha dózissal leszórtuk pár nappal vetés után. Várjuk az esőt :) Majd írok véleményt róla.
Sziasztok!
Napraforgót ültetés után mivel lenne érdemes gyomirtózni meg kelés után is?
Válasz #2473. hozzászólásra
A Goal mellé is kellene tenni egyszikű irtót is és akkor az se sokkal olcsóbb.
Nem rossz az sem, ha jó aprómorzsás a talajfelszín. De a mélyről jövő gyomokat nem fogja tudni megfogni. Pl.: szerbtövis fajok, csattanó maszlag, stb. Azokat csak állományban az engedélyezett gyomírtóval SU toleránsnál Expressz, IMI-nél Pulsar vagy Listego.
9000 ft/ha költségű goal duplo-tól nem érzem azt hogy kihagyhatom a pulsar-os kezelést, picit talán besegít és a későbbkelő gyomokat meg majd a pulsarral
itt van aki duracer-t hazsnál, azt láttam milyen szépen dolgozik, csak annak 26000 ft/ha költsége + kell neki mm-is, ami vagy lesz vagy nem, de inkább nincs ..
Válasz #2471. hozzászólásra
az acattal se nagyon bír...
Válasz #2468. hozzászólásra
Azért az egyszikűt csak gyökérváltás előtt viszi, meg azt se olyan nagy hatékonysággal mint egy Fusalide vagy Pantera.
Én is erre gondoltam, ha már alapgyomírtassz akkor én a pulsart nem nagyon eröltetném csak ha feltéten muszáj.
Válasz #2468. hozzászólásra
Azért azt ne felejtsd el hogy egy pulsaros kezelés minusz 2-4 mázsa napra,ha működik az alapkezelés akkor fújd le egyszikűirtóval pl targa super,olcsóbban kijössz vele és jobban is jársz.Azért vannak esetek amikor nem lehet elhagyni a pulsart akkor nincs mese fújni kell.
Válasz #2467. hozzászólásra
mivel a goal nem viszi az egyszikűeket, ezért mindenféleképpen kell valami, vagy kiegészíteni dual gold-al vagy állományban lefújni valami egyszikűírtóval, de én inkább a pulsar-ra gondoltam mert az viszi az 1-és 2 szikűt is..
Attól függ, milyen gyomok vannak. Ha az alapgyomírtó jól működik minek utána a pulsar?
goal duplo önmagában alapgyomírtónak jó lehet? pulsar-t mindenféleképpen akarok állományban..
valaki használt már successor t napraforgó alapgyomirtásra?
Én egy részét dual gold és oxy val a többit meg wing el fújtam és este rögtön kapott 11 mm esőt, most lehet bízni talán.
Válasz #2462. hozzászólásra
én kevertem, és 6ott