Ez úgy nézem repcsény retek ( Raphanus raphanistrum).
A galigánnak tudnia kellene. Szerintem az lehetett a probléma, hogy a gyomirtáskor már ki volt kelve.
azt hiszem WingP Goal kombón kifogott valami
nem is lehetett kultzini mert feltorlódott és törte a naprát.
két kérdésem van
1 milyen gyom lenne
2 jövőre mivel fújjam, hogy kivigye
köszi
Rátapintottál a lényegre a Trezorral nagyon nyomulnak de van 2000Ft különbség az Alert javára viszont a trezorhoz adnak polybor-t, lomtrágyát teszel mellé?
Milyen növszerrel fújátok a naprát?
Van különbség Trezor vagy az Alert Sun között?
Mi eddig nem gombaölőztünk soha de az idén lehet hogy lenne értelme.
Csak annyi hogy ki sem kelt csak a 20%, valami gond van velük!!!!! Azt nézd meg hogy melyik tételből kaptál és honnan van a mag, ha a cimkéid megvannak az érdekelne!!!!!
nálunk 35-16 de ebben a víz is benne van, igaz jóval kissebb arányban, Pulsarral kivárok még 1 kicsit, mert sok szotyi van "függőben", ha nagyon kaparnak talán még megmaradnak viszont, ha megkapják a pulsart akkor tuti végük.
Én nem rakok fel fotot, mert annak a szotyinak véres a torka, eső elött kellett volna fotóznom.
Ajaj, akkor nálad is ugyan az van, a nagy zuhé elött nekünk olyan volt minha focipályába vetettük volna, 10-15 cm tarackbúza+csillagpázsit benne 20-25 cm magas szotyik, ideges is voltam, hogy az eső miatt nem tudok rámenni, hát most nincs mire mennem, olyan a helye, mint a sivatag. A winges rész viszont jó, tiszta gaz, viszont megmaradt a szotyi.
Jó lenne ,de idén nem fog beleférni szerintem semmi, több mint a területünk 1/3 bukta eddig, és még messze az aratás, és a kukut sem tudjuk még újravetni, mert a csatornában megált a víz.
JA IGEN!!!!!Csak ott talán lehet szerencsénk egy kicsi, itt meg sz...unk !!!!!!!!! Vagy szárazság, vagy belvíz, vagy ha van termés a kutyának sem kell!!!!!!!
Nekem Nk Ferti van és Wing P + Galigant kapott és az erodált oldalakban, ahol kicsi a humusztartalom ott siralmas. Kb 25-30000 a tőállomány és kb. 5 cm-es. Az egyenes részeken meg már akkora, hogy kultivátorozni kellene. A villanyoszlopoknál, ahol duplán kapott, ott semmi nincs.
Szia Feri! Így van nagy a valószínűsége hogy a 35 hektár arról semmi sem fog lejönni amit első körben vetettem, se Ving se pulsar hanem a szemlék után TOTÁL gyomírtó!!!!! Az újra vetésnek semmi értelme mert ahogy beszéltük késő az idő hozzá hogy jól be lehessen takarítani!!!! Ma viszont körbejártam a faluban a többi vetést ott meg óriási szinte az egészet lezabálták a nyulak!!!! Felhívtam a vadásztársaság vezetőét aki a második szomszédom az utcában hogy mi van, de ő egyből azzal kezdte hogy a NYÚL NEM SZERETI A NAPRÁT!!!!! Én meg válaszoltam neki hogy ott a nyúl kaka a sorokban biztos mikor a nyuszi végezte a dolgát akkor a pofikájával kapaszkodott a naprában és erőlködésében letépte azt véletlenül!!!!!!! NA ILYENKOR MI VAN???????
Én félek, hogy ott van még a terbutilazin, iszonyat látvány volt olyan a homokos része mint a sivatag, 1 szél zöld nem látszik, pidig eső elött már jöttek az évelő 1szikűek.
Nálunk is kiment/megritkult a Neoma a homokos részeken, de én a gardoprinre gyanakszom. Van 1 sarka ami Winges de oda talán holnap tudok begyalogolni, annyira vizes volt eddig arra leszek még kiváncsi.
5362 hozzászólás
Válasz #611. hozzászólásra
Ez úgy nézem repcsény retek ( Raphanus raphanistrum).
A galigánnak tudnia kellene. Szerintem az lehetett a probléma, hogy a gyomirtáskor már ki volt kelve.
azt hiszem WingP Goal kombón kifogott valami
nem is lehetett kultzini mert feltorlódott és törte a naprát.
két kérdésem van
1 milyen gyom lenne
2 jövőre mivel fújjam, hogy kivigye
köszi
Válasz #608. hozzászólásra
0,5L pictor
Válasz #606. hozzászólásra
A Silwet szerintem egy szuper anyag, naprában szoktam használni.
Válasz #607. hozzászólásra
Milyen szerrel mentek?
Gombázás

Válasz #605. hozzászólásra
mennyi vízzel fújod ki a gombaölőt, tapadásfokozót használsz-e pl: Silwet?
Válasz #604. hozzászólásra
Több évig használtam B-os lombtrágyát, de gyakorlatilag szinte semmilyen hatását nem láttam.
Válasz #603. hozzászólásra
Rátapintottál a lényegre a Trezorral nagyon nyomulnak de van 2000Ft különbség az Alert javára viszont a trezorhoz adnak polybor-t, lomtrágyát teszel mellé?
Válasz #602. hozzászólásra
A Trezor 2 az AlertSun 3 hatóanyagú. Mindkettőnek van élettani hatása.
Ha KITE-s vagy a Trezort fogják rádnyomni.
Én AlertSun-t fogok használni.
Válasz #598. hozzászólásra
Milyen növszerrel fújátok a naprát?
Van különbség Trezor vagy az Alert Sun között?
Mi eddig nem gombaölőztünk soha de az idén lehet hogy lenne értelme.
Válasz #599. hozzászólásra
Azt hallottam,hogy bevizsgálták a pulsart és több benne a hatóanyag mint aminek kellene, ezért van vele probléma.
Válasz #599. hozzászólásra

Csak annyi hogy ki sem kelt csak a 20%, valami gond van velük!!!!! Azt nézd meg hogy melyik tételből kaptál és honnan van a mag, ha a cimkéid megvannak az érdekelne!!!!!
Válasz #598. hozzászólásra
Felétek nincsenek gondok a Neomával ? (itt a Pulsar nagyon megfogta , nem akar nőni )
Mi tegnap kezdtük a napraforgó gonbázását de van amit a hátvégére kinövi a vegyszerezőt!!
Szeretnék a racer-ral kapcsolatban kérdezni egy két dolgot..Tud valaki ebben segíteni???
Válasz #595. hozzászólásra
nálunk 35-16 de ebben a víz is benne van, igaz jóval kissebb arányban, Pulsarral kivárok még 1 kicsit, mert sok szotyi van "függőben", ha nagyon kaparnak talán még megmaradnak viszont, ha megkapják a pulsart akkor tuti végük.
Én nem rakok fel fotot, mert annak a szotyinak véres a torka, eső elött kellett volna fotóznom.
Válasz #594. hozzászólásra
szerencsére a 26ha-bol csak kb 6-ban nem lesz semmi a többi nagyonszép este befejezem a pulsarozást teszek fel képeket
Válasz #593. hozzászólásra
Ajaj, akkor nálad is ugyan az van, a nagy zuhé elött nekünk olyan volt minha focipályába vetettük volna, 10-15 cm tarackbúza+csillagpázsit benne 20-25 cm magas szotyik, ideges is voltam, hogy az eső miatt nem tudok rámenni, hát most nincs mire mennem, olyan a helye, mint a sivatag. A winges rész viszont jó, tiszta gaz, viszont megmaradt a szotyi.
Válasz #592. hozzászólásra

Pleedge+ dual-gold homokon totál jó szinte semmi nem kelt ki
Válasz #590. hozzászólásra
Hol van?
Amúgy ,ha Pécs akkor nekem még messzebb van.
Milyen vegyszerrel kented a szotyit?
Válasz #590. hozzászólásra
Bocs 50tonna lemaradt a 0
Válasz #589. hozzászólásra
Közben hivtam Ákost,vegyszergond szerinte,Tg10-essel lehetne szórni,de nekem meszze van ,egy 5 tonna kellene hektáronként szerintem
Válasz #588. hozzászólásra
Jó lenne ,de idén nem fog beleférni szerintem semmi, több mint a területünk 1/3 bukta eddig, és még messze az aratás, és a kukut sem tudjuk még újravetni, mert a csatornában megált a víz.
Mennyi kell hektáronként abból?
És mivel szorod?
Válasz #587. hozzászólásra
ma nem értem rá,hívtak a pécsi vízműtöl lenne komposzt jó áron nem érdekel a földjeidre(2-3000ft/t)
Válasz #568. hozzászólásra
Beszéltél Ákossal?
Válasz #585. hozzászólásra
Itt páran idén tavasszal vetés elött letették a lantot, lehet ök jártak jobban.
Válasz #584. hozzászólásra

JA IGEN!!!!!Csak ott talán lehet szerencsénk egy kicsi, itt meg sz...unk !!!!!!!!! Vagy szárazság, vagy belvíz, vagy ha van termés a kutyának sem kell!!!!!!!
Válasz #583. hozzászólásra
hogy ne unatkozz,
egyébként egyre inkább olyan ez az egész, mint a kaszinózás
Válasz #582. hozzászólásra
KB 200 heki. DE MINEK, MÁR LÁTOM!!!!!!!
Válasz #581. hozzászólásra
A 35 hektár napraforgó az tényleg sok , mekkora területen gazdálkodol?
Válasz #573. hozzászólásra

Ott van a föld végén két nagy eperfa akkor mért nem azt, vagy a társaság főnökének a micsodáját rágja!!!!!
Válasz #578. hozzászólásra
Nálunk is, pedig a nagy zuhi elött a homokon volt a leg tutkóbb, ha előre tudom, inkább az árokba öntöm a vegyszert.
Válasz #575. hozzászólásra
Amikor legutobb glifoztam nálam 3-4 hétre rá jöttek magról a gyomok + a f.cirok.
Nekem Nk Ferti van és Wing P + Galigant kapott és az erodált oldalakban, ahol kicsi a humusztartalom ott siralmas. Kb 25-30000 a tőállomány és kb. 5 cm-es. Az egyenes részeken meg már akkora, hogy kultivátorozni kellene. A villanyoszlopoknál, ahol duplán kapott, ott semmi nincs.
Nyul is de a szarvas még nagyobb kárt tud csinálni.Winges alakkezelésnél ti mit raktok még mellé vagy csak magában azt?
Válasz #573. hozzászólásra
Nálunk az őzek, de a szemetek a villanypásztort elrádták/eddig napközben nem volt áram alatt/.
Válasz #572. hozzászólásra

Akkor ha van totál talán nem kell kétszer tárcsázni a búza vétéséig, mert a gaz meg nő mint állat!!!!!
Válasz #571. hozzászólásra
Semmi jót, nem rajta múlik, meg talajherbicidek 1,5 humusz alatt nemigen javalottak, tehát ki tudnak bújni.
De veszünk fel jegyzőkönyvet.
Válasz #570. hozzászólásra

Szia Sanyi!
Azok a kibaszott nyulak a ritka napránkat ritkítják!
1 nyúl töb száz növényt leharap,azon koptatja a fogát!
Válasz #570. hozzászólásra
Ha már semmit nem tudsz vetni miért nem hagyod meg minek rá a totál?
Vag esetleg megy a helyére valami?
Válasz #569. hozzászólásra
és mit mondott?
Válasz #559. hozzászólásra

Szia Feri! Így van nagy a valószínűsége hogy a 35 hektár arról semmi sem fog lejönni amit első körben vetettem, se Ving se pulsar hanem a szemlék után TOTÁL gyomírtó!!!!! Az újra vetésnek semmi értelme mert ahogy beszéltük késő az idő hozzá hogy jól be lehessen takarítani!!!! Ma viszont körbejártam a faluban a többi vetést ott meg óriási szinte az egészet lezabálták a nyulak!!!! Felhívtam a vadásztársaság vezetőét aki a második szomszédom az utcában hogy mi van, de ő egyből azzal kezdte hogy a NYÚL NEM SZERETI A NAPRÁT!!!!! Én meg válaszoltam neki hogy ott a nyúl kaka a sorokban biztos mikor a nyuszi végezte a dolgát akkor a pofikájával kapaszkodott a naprában és erőlködésében letépte azt véletlenül!!!!!!! NA ILYENKOR MI VAN???????
Válasz #568. hozzászólásra
Nálam már volt kint, csütörtökön jönnek újra.
Válasz #567. hozzászólásra
holnap felhívom a Syngentás Ákost
Válasz #566. hozzászólásra
Én már szotyit nem akarok vetni, kukut viszont pótlok a héten vagy 10 hektárt.
Válasz #565. hozzászólásra

3 hete vetettem,de most se fényesebb a kelés
Válasz #564. hozzászólásra
mikor?
Én félek, hogy ott van még a terbutilazin, iszonyat látvány volt olyan a homokos része mint a sivatag, 1 szél zöld nem látszik, pidig eső elött már jöttek az évelő 1szikűek.
Válasz #563. hozzászólásra

a homokon én is ujravetettem 7 hekit,annyira hiányos volt
Nálunk is kiment/megritkult a Neoma a homokos részeken, de én a gardoprinre gyanakszom. Van 1 sarka ami Winges de oda talán holnap tudok begyalogolni, annyira vizes volt eddig arra leszek még kiváncsi.