Szia Szabi!
Én már fújtam török neomát és semmi elváltozást nem tapasztaltam igaz kapott egy kis esőt lefújás után!
A gyomokon viszont látszik a hatása!
Tele lett a gatyám a pulsar-ozástól!
török neomat kaptam én is,most mennék fujni ha majd rá birok menni.
Van valakinek tapasztalata,hogy eső után kell-e várni,vagy ha megszáradt ráfújhatom?
hallottam,hogy másnál volt különbség eső előtti,és utáni kezelések között.az eső utáni kezelés jobban fogta a naprát,mondjuk én nem értem ez mitől lehet.
ok várom!!!De tényleg ne ajándékozd oda a vasas ....oknak!!!A csöveket meg azért nem számoltam meg mert úgysem reklamálnék pénztár távozása után ha több ha kevesebb..amennyi annyi..."mit tudsz neki csinálni"
Szia!!!Majd ha le lesznek fektetve megszámolom...Lenyomtuk egy rakásra azóta nem is voltam a közelébe...De kb a görbékkel együtt megvan..És mi lesz avval a kettővel???Elküldöd postán????
Azt,hogy többször leszemlézik!Tudod az időjárás miatt a pulsáros kezelések is elhúzódtak,később már többet fogunk tudni!Már félve megyek ki permetezni!
Háj!!!
róbáltam a szórófejeket!!!
Nálad is esett délelőtt???
Lacival/fuvaros/ beszélgettünk hazafelé hogy majd egyszer elmegyünk Sükösdre pecázni és ő meginná a felajánlott borocskát...
kész a permetezés! tartály, kannák elmosva!
ha lenne műkakim, akkor nekiállnék telibe, mert esőt mond megint
ha a sárgulás nem változik, akkor nekiállok lombtrágyázni. a héten a gyomírtást zintrac-al csináltam, azok elég jól néznek ki
Figyelj ide! Ugyanez a szindróma nálunk is.Optima után 60%-os kelés utána pulsár és pusztulat!Voltak kint a syngentások,jegyzőkönyvet irtak és elmentek!Jóban vagyunk velük,még nem jött el az ideje az összecsapásnak,de olyan jelentős a kár,hogy ezt nem tudjuk lenyelni!
Hát érdekes. Ez egy maszeké, de rajtunk keresztül jött a mag, úgyhogy még egyszer megnézem a mienket is , bár abban nem láttam ilyeneket. Azt sajna nem tudom, hogy ebben az állapotában volt-e már pulsarral kezelve vagy sem, alapvetően erős kelési problémák voltak vele, azért néztem meg, de megkérdem. Ami a magot illeti, nekem is kétféle volt, úgy emlékszem az egyik magyar, a másik francia. Az egyik luciussal együtt jött csomagban.
Amugy ilyen begubozodás az expresszesnél is megfigyelhetö azoknál a hibrideknél ahol csak az anyai gén tudja a rezisztenciát és a dülön ahol 2x kapott ott volt ilyen. Mi a legujabbat vetettük az idén és az mindkét ágrol toleráns, de lehet,hogy nem is kell kezelni expresszel mert eddig szép tiszták.
csak azért kérdeztem,mert nálunk mindenki törököt kapott, és olvastam itt a fórumon is , hogy állitólag török Neomát pusztítja a Pulsar , de nem hittem el
biztos hogy a Pulsar vitte ki??
nem acetoklóros alapkezelést kapott véletlenül?
mert itt azokkal is gond van
Nekünk nincs IMI-s napránk csak hagyományos és exprsszes van de látok IMI-s naprát és annyi megállapithato,hogy baromira fogja a naprát. Amugy más tapasztalatom nincs vele kapcsolatban mert mi az expresszest nyomjuk inkább.
Megmondom öszintén nem tudom az eredetét,de felírtam a fémzárszámokat!Én már 1 pulsározáson túl vagyok,nálam nincs gond,de sok helyen van!Biztos vagyok benne,hogy nem a dazda vétett a technológiában hibát!A vetőmagelőállitás,vagy a gyártásnál kell keresni a gondot!Képzeljétek el ,ha valaki ezt bérmunkában csinálja,vagy csináltatja,mekkore cirkuszt okoz!
Tapasztaltatok-e IMI-s naprában,pulzározás után olyan jelenséget a napraforgón,hogy begúbózik és lassan megsemmisül.Úgy néz ki mindha a napra nem IMIS lenne!
Barátomnak 20ha napra megharmadolódott!Nagyon kemény a dolog! Nem Wingezett! Sajnos mi több táblában már tapasztaljuk ezt a jelenséget,annak ellenére,hogy nem kevertük össze a vetőmagot!
Üdv mindenkinek. Tegnap néztem a Wing+ Galigán kombinácioval kezelt területeket és azt kell mondjam,hogy a hatás 100%-os. Egy kicsit féltem,hogy a naprát is bántja majd de az szinte elhanyagolhato amennyire szekálja. Szerintem még jobb kombinácio mint a raceres és ráadásul még olcsobb is.
5362 hozzászólás
Válasz #511. hozzászólásra
mekkora dózissal mentél,és mekkora volt a napra?
Válasz #510. hozzászólásra
Szia Szabi!
Én már fújtam török neomát és semmi elváltozást nem tapasztaltam igaz kapott egy kis esőt lefújás után!
A gyomokon viszont látszik a hatása!
Tele lett a gatyám a pulsar-ozástól!

török neomat kaptam én is,most mennék fujni ha majd rá birok menni.
Van valakinek tapasztalata,hogy eső után kell-e várni,vagy ha megszáradt ráfújhatom?
hallottam,hogy másnál volt különbség eső előtti,és utáni kezelések között.az eső utáni kezelés jobban fogta a naprát,mondjuk én nem értem ez mitől lehet.
Válasz #508. hozzászólásra
De tényleg ne ajándékozd oda a vasas ....oknak!!!A csöveket meg azért nem számoltam meg mert úgysem reklamálnék pénztár távozása után ha több ha kevesebb..
amennyi annyi..."mit tudsz neki csinálni"
ok várom!!!
Moderálta: (3932) 2013-11-15 11:33:36
Válasz #505. hozzászólásra

Póstás viszi-biciklivel!
Válasz #503. hozzászólásra
Géza! Nem nálam van a gond!Hál"istennek!
Válasz #504. hozzászólásra
Pedig hát közismert tény hogy Syngentás naprák a legjobbak,nemtom mi lehet a baj
Válasz #500. hozzászólásra

Szia!!!Majd ha le lesznek fektetve megszámolom...Lenyomtuk egy rakásra azóta nem is voltam a közelébe...De kb a görbékkel együtt megvan..És mi lesz avval a kettővel???Elküldöd postán????
Válasz #502. hozzászólásra
Azt,hogy többször leszemlézik!Tudod az időjárás miatt a pulsáros kezelések is elhúzódtak,később már többet fogunk tudni!Már félve megyek ki permetezni!
Válasz #502. hozzászólásra

azt, hogy feribátyánk mig él ingyen kapja a kuki és a napra vetőmagot
Válasz #501. hozzászólásra
És mit mondanak a Syngentások?
Válasz #500. hozzászólásra
90%-ban NEOMA cruiseres!
Válasz #497. hozzászólásra
Szia Jancsika! Meg volt a 80cső? Kettő db ott maradt a híd mellet a gazban!Jók a szórófejek,kb 8 éve mentek!
Válasz #494. hozzászólásra
Milyen hibridet vetettetek?
Válasz #496. hozzászólásra

Háj!!!
róbáltam a szórófejeket!!!
Nálad is esett délelőtt???
Lacival/fuvaros/ beszélgettünk hazafelé hogy majd egyszer elmegyünk Sükösdre pecázni és ő meginná a felajánlott borocskát...
Válasz #496. hozzászólásra
kész a permetezés! tartály, kannák elmosva!
ha lenne műkakim, akkor nekiállnék telibe, mert esőt mond megint
ha a sárgulás nem változik, akkor nekiállok lombtrágyázni. a héten a gyomírtást zintrac-al csináltam, azok elég jól néznek ki
Válasz #495. hozzászólásra
Hali Géza! Hogy ityeg?
Válasz #494. hozzászólásra
hú de jó, hogy nincs idén naprám. a kukival is kinlódok rendesen. kiheverte a vihart, de néhány hektáron a gyomírtó megfogta. ki van sárgúlva rendesen
Válasz #492. hozzászólásra

Nem fogok itt rémhíreket terjeszteni,de nagy a baj!
Válasz #491. hozzászólásra

Figyelj ide! Ugyanez a szindróma nálunk is.Optima után 60%-os kelés utána pulsár és pusztulat!Voltak kint a syngentások,jegyzőkönyvet irtak és elmentek!Jóban vagyunk velük,még nem jött el az ideje az összecsapásnak,de olyan jelentős a kár,hogy ezt nem tudjuk lenyelni!
Válasz #489. hozzászólásra
a Syngentások mit szólnakhozzá????
Válasz #488. hozzászólásra
felét már kinyomták és kukorica van benne, de a másik fele megmaradt, abban is volt ilyen, kimegyek megnézem.
Válasz #487. hozzászólásra
Hát érdekes. Ez egy maszeké, de rajtunk keresztül jött a mag, úgyhogy még egyszer megnézem a mienket is , bár abban nem láttam ilyeneket. Azt sajna nem tudom, hogy ebben az állapotában volt-e már pulsarral kezelve vagy sem, alapvetően erős kelési problémák voltak vele, azért néztem meg, de megkérdem. Ami a magot illeti, nekem is kétféle volt, úgy emlékszem az egyik magyar, a másik francia. Az egyik luciussal együtt jött csomagban.
Válasz #488. hozzászólásra
Nem fogja kiheverni!Most nem tudok kimenni fotózni,tökig érő sár van,de a jövő héten teszek fel képeket!
Válasz #486. hozzászólásra
Ez elég szarul néz ki,kiheveri szerintetek?
Válasz #486. hozzászólásra

Ilyenek a tünetek,csak előrehaladottab állapotban,sok növény már kipusztult!
Válasz #485. hozzászólásra

Feco!
Ilyesmit tapasztaltál?
bocs a képminőségért, mobilos.
Válasz #483. hozzászólásra

Csak pulsárt használtak!Ez biztos!
Válasz #479. hozzászólásra
Amugy ilyen begubozodás az expresszesnél is megfigyelhetö azoknál a hibrideknél ahol csak az anyai gén tudja a rezisztenciát és a dülön ahol 2x kapott ott volt ilyen. Mi a legujabbat vetettük az idén és az mindkét ágrol toleráns, de lehet,hogy nem is kell kezelni expresszel mert eddig szép tiszták.
Válasz #481. hozzászólásra
csak azért kérdeztem,mert nálunk mindenki törököt kapott, és olvastam itt a fórumon is , hogy állitólag török Neomát pusztítja a Pulsar , de nem hittem el
biztos hogy a Pulsar vitte ki??
nem acetoklóros alapkezelést kapott véletlenül?
mert itt azokkal is gond van
Nekünk nincs IMI-s napránk csak hagyományos és exprsszes van de látok IMI-s naprát és annyi megállapithato,hogy baromira fogja a naprát. Amugy más tapasztalatom nincs vele kapcsolatban mert mi az expresszest nyomjuk inkább.
Válasz #480. hozzászólásra

Megmondom öszintén nem tudom az eredetét,de felírtam a fémzárszámokat!Én már 1 pulsározáson túl vagyok,nálam nincs gond,de sok helyen van!Biztos vagyok benne,hogy nem a dazda vétett a technológiában hibát!A vetőmagelőállitás,vagy a gyártásnál kell keresni a gondot!Képzeljétek el ,ha valaki ezt bérmunkában csinálja,vagy csináltatja,mekkore cirkuszt okoz!
Ti is török gyártásu Neomát vetettetek???
Válasz #478. hozzászólásra

Tapasztaltatok-e IMI-s naprában,pulzározás után olyan jelenséget a napraforgón,hogy begúbózik és lassan megsemmisül.Úgy néz ki mindha a napra nem IMIS lenne!
Barátomnak 20ha napra megharmadolódott!Nagyon kemény a dolog! Nem Wingezett! Sajnos mi több táblában már tapasztaljuk ezt a jelenséget,annak ellenére,hogy nem kevertük össze a vetőmagot!
Üdv mindenkinek. Tegnap néztem a Wing+ Galigán kombinácioval kezelt területeket és azt kell mondjam,hogy a hatás 100%-os. Egy kicsit féltem,hogy a naprát is bántja majd de az szinte elhanyagolhato amennyire szekálja. Szerintem még jobb kombinácio mint a raceres és ráadásul még olcsobb is.
Válasz #476. hozzászólásra

Elátkozott egy valami ez a szerbtövis minden évben csak gyűlik és gyűlik
Válasz #475. hozzászólásra
Én a borsót nyomtam 1 lityivel és a szerbtövis és parlagfü esetében tapasztalom,hogy nem döglöt meg csak stagnál és halgatózik.
Válasz #473. hozzászólásra

1 literrel mentem rá de elba..tam így utólag mert többel kellett volna meg az esők miatt megkésett volt a permetezés.
Válasz #471. hozzászólásra
De a 0,5liter DASH mehet , hatásfokozás céljából , extra gazban...
Válasz #467. hozzászólásra
milyen dózissal fújtad elsőre????
Én a káliszappannal akartam a pulsart eggyütt,de lebeszéltek róla,mert a napra mégjobban haragudott volna.
Válasz #459. hozzászólásra
Egy növényvédős szerint,a pulsar-hoz semmiféle adalékot és tapadót nemszabad tenni,és így is pár napra megfogja a naprát.
Szerintem ha felhívsz egy BASF szaktanácsadót , nagyon szívesen segít neked...
Neoma sárgulás kb 2 hétig tartott az elmúlt hidegekben,most kezdett el nőni.
Válasz #463. hozzászólásra
Hát lehet majd csak ezután döglik majd a szerbtövis ?
Ha nem se nagy gond , mert megsorművelőzheted , vagy hagyod ha a sor úgy is bezár-beárnyékol nemsoká... Pláne ha a gaz se sok...
Ha lefújom pulsaral bórt tehetek mellé vagy ne kísértsem a sorsot?
Válasz #464. hozzászólásra
Átpermetezett 2 sort csak elfelejtett szólni.Persze 1.2L/ha.
Válasz #462. hozzászólásra
Teljes dózissal nem akarom olyan 0,6-0,7 re gondoltam.
Válasz #462. hozzászólásra
Mert az egy hét az kevés , + ha mind ketten full dózissal mentetek például , nem csoda...
De azt is hallottam már ,hogy nem minden IMI-s fajta áll egyformán ellen a Pulsar-nak.
Válasz #460. hozzászólásra

Az a baj hogy ez a forgó két hét múlva összezár a mai műtrágyától és nem éri a szer a gazt