ilyen adatok engem is érdekelnének, nekem mondjuk csak 20-30 ha volna amit öntözni kéne. Homokháton próbálok gazdálkodni, de itt öntözés nélkül szinte lehetetlen.
Minden területen más és más a talajréteg , és más a víz réteg ,Némediben vannak olyan kutak hogy bármennyit lehet öntözni belőlük 20-30 hektárokat gond nélkül , nálunk a homokhátságban meg ahhoz 6-7 kút kell amihez Némediben 1 .
Azt én is tudom hogy egy nem elég ezért kérdeztem hogy hány kell. Pedig az ilyen kutakat nem 40-50 méterre fúrják ha jól tudom, de olyan írjon aki konkrétan tudja...
100 hektárra meg egy darab kút kevés még ha 100 méter mély is , az meg sok településen már ivóvíz réteg azt meg nem igen engedélyezik hogy abból locsolj .
2 hektár paprika vagy káposzta jó, de mi 15 éve is már 5 hektáron káposztáztunk, nem fejlődnék visszafele...
nem megsértve azt akinek ez előrelépés lenne...
Jó de én óránként 4-500 m3 vízben gondolkodok, szerintem egyik 12 méteres kút sem jó erre, mint írtam nem a kert locsolását akarom megvalósítani. Így kérem olyan írjon akinek ekkora mennyiségben van tapasztalata kút ügyben...
Van e itt olyan aki mostanában fúratott kutakat öntözés céljából, nem kis kerti kútra gondoltam hanem 100 méteres kutakra amikről öntözni lehet nagy teljesítménnyel? Milyen engedélyek szükségesek? Van e ilyenre támogatás? Hány kút kell egy komolyabb dob vagy lineár megtáplálásához?
Bár a korából kiindulva ez még vas cső, vert rendszerű lehet és lehet, hogy a szűrője már oda van. Itt felénk 90-es kutakkal is öntöznek 1 nagy dobbal folyamatosan.
Kutat szeretnék fúratni, de nem találom az MVH építési normagyűjteményben a megfelelő megnevezéseket és kódokat. Nincs valakinek egy árazatlan tervezői költségvetése, amiben lehetne ilyen adatokat találni?
Nagyon sokat segítene.
63-as csőkútba nincs csőbúvár szivattyú. Az ilyen kutakat telibe szokták szívni felszíni szivattyúval.
Tudomásom szerint legkisebb elektromos! csőszivattyú 3", amit minimum 90-as kútba kell rakni. Nagyon drága, szinte csak a Grundfos és a Wilo gyártja. 200 ezer felett van egy ilyen szivattyú normális teljesítménnyel.
Válasz #2098. hozzászólásra
Idén a vetőburgi termelés kilőve mert a művelt földeim 99%-a be lesz ültetve
Jövőre lehet megpróbálom mert újra elkezdek majd művelni egy 5hekis darabot ha minden jól megy
Huhú, annyit nem tudok szerezni. Most vegyél fémzároltat, vesd el, abból meglesz a vetőkrumplid jövőre. Ennél hatékonyabban, olcsóbban nem tudod megoldani. Így csinálják ismerősök is.
Használtat szerintem csak úgy vegyél ha kibirod próbálni mielőtt kifizeted 1-2kisebb spriccelés még belefér.én 6000-ért vettem a használtnak darabját 20-25m hosszúak.Merre laksz amúgy?
4835 hozzászólás
Hali,
ilyen adatok engem is érdekelnének, nekem mondjuk csak 20-30 ha volna amit öntözni kéne. Homokháton próbálok gazdálkodni, de itt öntözés nélkül szinte lehetetlen.
Válasz #2133. hozzászólásra

Majd minnyá Fecó megmondja hol mit szokás meg mivel.......
Válasz #2132. hozzászólásra
Van itt nem egy olyan ahol kútról locsolnak lineárral
Válasz #2130. hozzászólásra
Csatornából szokás öntözni olyanokkal ......
Válasz #2130. hozzászólásra
Minden területen más és más a talajréteg , és más a víz réteg ,Némediben vannak olyan kutak hogy bármennyit lehet öntözni belőlük 20-30 hektárokat gond nélkül , nálunk a homokhátságban meg ahhoz 6-7 kút kell amihez Némediben 1 .
Válasz #2129. hozzászólásra
Az én is olvastam de technikai részletekre lennék kíváncsi, hány kút kell? stb...
Válasz #2120. hozzászólásra
haszon agrárban össze van foglalva mondom amit tudni kell.........
Válasz #2127. hozzászólásra
Azt én is tudom hogy egy nem elég ezért kérdeztem hogy hány kell. Pedig az ilyen kutakat nem 40-50 méterre fúrják ha jól tudom, de olyan írjon aki konkrétan tudja...
Válasz #2125. hozzászólásra
100 hektárra meg egy darab kút kevés még ha 100 méter mély is , az meg sok településen már ivóvíz réteg azt meg nem igen engedélyezik hogy abból locsolj .
Válasz #2123. hozzászólásra
2 hektár paprika vagy káposzta jó, de mi 15 éve is már 5 hektáron káposztáztunk, nem fejlődnék visszafele...
nem megsértve azt akinek ez előrelépés lenne...
Válasz #2124. hozzászólásra
Mondjuk valami ilyesmit, de semmiképpen nem 2 hektárt, inkább 100 hektár körül...
Válasz #2123. hozzászólásra

Te valami ilyesmit akarhatsz szerintem a 400 -500 m3 ki indulva .
Válasz #2122. hozzászólásra

20 méteres kútról locsolunk 2 hektárt dobbal , bár lehet neked az is kis kert.
Válasz #2121. hozzászólásra
Jó de én óránként 4-500 m3 vízben gondolkodok, szerintem egyik 12 méteres kút sem jó erre, mint írtam nem a kert locsolását akarom megvalósítani. Így kérem olyan írjon akinek ekkora mennyiségben van tapasztalata kút ügyben...
Válasz #2120. hozzászólásra
hát ez attól függ hol vagy, itt nálunk már egy 12 méter mély kut is ellát egy dobot
Van e itt olyan aki mostanában fúratott kutakat öntözés céljából, nem kis kerti kútra gondoltam hanem 100 méteres kutakra amikről öntözni lehet nagy teljesítménnyel? Milyen engedélyek szükségesek? Van e ilyenre támogatás? Hány kút kell egy komolyabb dob vagy lineár megtáplálásához?
Föl a fejjel mindenki....... kutak teli vannak...... lehet öntözni nem lesz itten idén se unnncsi a szezon.........

Válasz #2116. hozzászólásra

köszönöm
Válasz #2114. hozzászólásra

Éhes disznó.......................
Válasz #2115. hozzászólásra
Lazán !
Bár a korából kiindulva ez még vas cső, vert rendszerű lehet és lehet, hogy a szűrője már oda van. Itt felénk 90-es kutakkal is öntöznek 1 nagy dobbal folyamatosan.
Válasz #2113. hozzászólásra
na ez jó hír. ha a többi nincs nagyon elbafva akkor a tanya körüli 8ha-t lehetne vele öntözni?
Válasz #2113. hozzászólásra

Elértetted..... nem 16os hosszúságról van szó.........
Válasz #2112. hozzászólásra

Az kibaxott nagy !!!!
Válasz #2110. hozzászólásra
fogalmam nincs mikor vettem a tanyát már meg volt. a köpenycső 16cm átmérőjű azt lemértem.
Sziasztok!
Kutat szeretnék fúratni, de nem találom az MVH építési normagyűjteményben a megfelelő megnevezéseket és kódokat. Nincs valakinek egy árazatlan tervezői költségvetése, amiben lehetne ilyen adatokat találni?
Nagyon sokat segítene.
Előre is köszönöm.
Válasz #2109. hozzászólásra
Mekkora átmérő, milyen mély, milyen hosszú a szűrő ???
Válasz #2108. hozzászólásra
nofene. látni láttam náluk a dobot de nem tudtam hogy teljes körű szolgáltatást is végeznek
köszönöm a tippet
Válasz #2106. hozzászólásra
Ott van nálad az Auditker kft, tudnak segíteni.
Válasz #2105. hozzászólásra
Árat tudsz mondani?
van arra szakember aki kijön és megnézi a kutamra mekkora öntözőberendezést lehetne venni?
Sziasztok
Eladó Csepel motorhoz önindítómotor,adagoló,4 db porlasztó.
Érdeklödni 30/9591598.
Válasz #2100. hozzászólásra
63-as csőkútba nincs csőbúvár szivattyú. Az ilyen kutakat telibe szokták szívni felszíni szivattyúval.
Tudomásom szerint legkisebb elektromos! csőszivattyú 3", amit minimum 90-as kútba kell rakni. Nagyon drága, szinte csak a Grundfos és a Wilo gyártja. 200 ezer felett van egy ilyen szivattyú normális teljesítménnyel.
Grundfos
ELSŐ PRÓBA 1
https://www.facebook.com/photo.php?v=487088308010947&set=vb.100001293460553&type=3
Sziasztok
Az lenne a kérdésem hogy,63mm-es kútba létezik-e csőbúvár?Ha igen akkor milyen rba mozoghat?Vlaszotokat előre is köszönöm.
Válasz #2098. hozzászólásra

Idén a vetőburgi termelés kilőve mert a művelt földeim 99%-a be lesz ültetve
Jövőre lehet megpróbálom mert újra elkezdek majd művelni egy 5hekis darabot ha minden jól megy
Válasz #2097. hozzászólásra
Huhú, annyit nem tudok szerezni. Most vegyél fémzároltat, vesd el, abból meglesz a vetőkrumplid jövőre. Ennél hatékonyabban, olcsóbban nem tudod megoldani. Így csinálják ismerősök is.
Mostmég nem aktuális majd következő szezonra lehet érdekelne vetőburgi kb:50-60q
Válasz #2095. hozzászólásra

Köszi, megnézem.
kaposztas: Mekkora tételben, vagy miért kérded? Vajszlón van ismerősöm aki igen, meg anyósom is kicsiben. Én már semekkorában hálistennek...
Válasz #2093. hozzászólásra
Nézz körül a www.totalis.hu oldalon. Szerintem jó áron vannak tűzoltó tömlők.
Sok dolog le szokott potyogni a kamionokról

Ott a környékeden nem tudsz valakit aki termel agria burgit?
Válasz #2092. hozzászólásra

lehet, hogy kamionról esett le.
Szívesen!
Az gyanúsan olcsó de lehet hogy csak nekem

Köszi a linket a szívócsőről!
Válasz #2090. hozzászólásra
Használtat nem akarok, hosszú távra veszek bármit. 4990-ért újnak hirdetik.
Dombóvár mellett lakom.
Használtat szerintem csak úgy vegyél ha kibirod próbálni mielőtt kifizeted 1-2kisebb spriccelés még belefér.én 6000-ért vettem a használtnak darabját 20-25m hosszúak.Merre laksz amúgy?
Válasz #2088. hozzászólásra
ha nem akarsz regelni, akkor az 50-es szívó/nyomó tömlő, zöld színű 1037Ft, a 75-ös 1700Ft. Nettó.
pvc tömlő
Válasz #2085. hozzászólásra
Itten vannak, nem tudom, mennyire számít jó árnak:
agroázis
Ez lett volna a következő kérdésem: Látok itt az aprón 4990-ért 20m-eset, meg van tizenezerért is, mi a különbség?

Nagyobb gazdaboltban bíztos van! De üsd be a keresőbe és kidobál csomó lehetőséget!!