Szia Lazare én is csak ár érték arányt tudom mondani,gyakban még nekem sincs tapasztalatom ,inkább még csak javítgatom ,vetem rá új hiraulika csöveket , olaj tartályt kelet ki takarítani meg a benne lévő szűrőt , a be húzó mechanikát szedtem még le az egy kicsit oda volt elvittem esztergályoshoz javítható azt mondta a szaki,meg gumi karmantyút vettem rá 2db-ot azok szarul néztek ki kb ennyi
Érdeklődnék, hogy ha öntözni szeretnék egy területet, hogyan álljak neki? Mivel kell számoljak?
A terület 10 ha szántó(homokos), amely mellet majd még ki szeretnék alakítani 8 ha gyümölcsöst. Egyelőre elég volna a szántót öntözni.
Milyen engedélyek kellenek?
Mekkora kút?
Dobok? Konzol? Mivel érdemes?
Pályázatok vannak-e?
Ha villannyal öntöznék, hogyan számoljam ki a szükséges teljesítményt? stb...
Sziasztok.
Én is megvásároltam első Sigma dobomat,és most mindennek szeretnék utánanézni vele kapcsolatban. Ötletek?
Kedves Levi, és Laxa, ahol ti jártatok az Zákányszék,és Csóti Gábornak hivják a fickót Én is nála vettem,meg a kolegám is. 4et hoztunk el tőle
Most szivattyut keresek ami ellátja (villany).
üdw
szia adorex kérdezted én hol vagyok helyileg és te ha szabad kérdeznem mert ha nem hoz a pacák ilyen házat lehet szükségem lesz egy tartalékra és mit kérsz érte ha úgy adódik
Meg mondom én pontosan mi mennyi,volt 7db ez volt a jobbik jan elején voltunk lent nála 320.000 volt a dob de csak 280m-volt én még kértem hozzá 80m-ert ez volt még 55000 ezt ők csinálták,fuvar 195km/180ft az 35000 ft kereken 400 000 ropogós magyar forint
Azaz. Egy sráccal beszéltem én is ,de egy néni mutatta meg őket.Nagy Zetor volt ott akkor 2-3db.
Egyébként nem rossz dobok,bárki bármit mond,ezért az árért főleg.
Akkoriban 3 kiló körül beszéltek érte.Ha nem titok Te mennyiért vetted?
Probléma orvosolva ma délután leszedtem át vittem lakatos szaki hoz azt mondta meg tudja csinálni öntvény pálcával meg hegeszti nem lesz vele semmi gond te hol voltál pontosan a hogy be érünk a faluba első utca balra azt jobb kéz felől nagy udvar családi házzal kicsit hátrébb nagy gépszín zetor trakik meg 2vagy 3 komján egy fiatal sráccal beszéltem le egy kék platós MAN-nal hozták el
Válasz #1911. hozzászólásra
Én múlt nyáron voltam náluk, de akkor nem volt egy épkézláb sem ott, ami szerintem egy szezont kibírt volna. Talán 3-4ből lehetett volna egy komplettet összerakni.
Gondolom, ez már másik eresztésből van.Állítólag szlotákiából hozzák őket.
Sziasztok!
Öntöződob vásárlás előtt állok, és a véleményeteket szeretném kikérni a SIGMA öntöződobokról.
Évek óta egy Turbomot 90-el dolgozok, de most mindenképp forgózsámolyosra szeretném cserélni.
A kérdések, hogy mennyire megbízhatók, van e rajta automata önelzáró, 1 dobnak mekkora nyomás kell minimum, és mennyit bír max, csévélési sebesség állítható e rajtuk, mire figyeljek oda vásárláskor, stb. Előre is köszönöm a válaszokat!
4835 hozzászólás
Válasz #1929. hozzászólásra

Szia Lazare én is csak ár érték arányt tudom mondani,gyakban még nekem sincs tapasztalatom ,inkább még csak javítgatom ,vetem rá új hiraulika csöveket , olaj tartályt kelet ki takarítani meg a benne lévő szűrőt , a be húzó mechanikát szedtem még le az egy kicsit oda volt elvittem esztergályoshoz javítható azt mondta a szaki,meg gumi karmantyút vettem rá 2db-ot azok szarul néztek ki kb ennyi
Sziasztok,
Érdeklődnék, hogy ha öntözni szeretnék egy területet, hogyan álljak neki? Mivel kell számoljak?
A terület 10 ha szántó(homokos), amely mellet majd még ki szeretnék alakítani 8 ha gyümölcsöst. Egyelőre elég volna a szántót öntözni.
Milyen engedélyek kellenek?
Mekkora kút?
Dobok? Konzol? Mivel érdemes?
Pályázatok vannak-e?
Ha villannyal öntöznék, hogyan számoljam ki a szükséges teljesítményt? stb...
előre is köszönöm a választ, üdv.

A névre már nem emlékszem ,de ha négyet hoztatok akkor Ő.
Válasz #1930. hozzászólásra
Ár-érték arányban jó és ha kitapasztaltad, nem olyan rossz mint sokan mondják.
Válasz #1917. hozzászólásra
Szia.Mi használunk gyümölcsös öntözésre dobot.10ha szoktunk öntözni.

Nagyon rá vagytok kattanva ezekre az Odrákra....
Vajon mi lehet az oka?
Sziasztok.
Én is nála vettem,meg a kolegám is. 4et hoztunk el tőle 
Én is megvásároltam első Sigma dobomat,és most mindennek szeretnék utánanézni vele kapcsolatban. Ötletek?
Kedves Levi, és Laxa, ahol ti jártatok az Zákányszék,és Csóti Gábornak hivják a fickót
Most szivattyut keresek ami ellátja (villany).
üdw
Válasz #1920. hozzászólásra
Minden sor mellé oda akarod 1x húzni? Vagy ,hogy gondolod?
Nagyon sokáig fog tartani, iszonyat költség. Csepegtetőt neki.
Válasz #1925. hozzászólásra
Küldesd el postán, csomagban 30kg-ig 1950
ft
Válasz #1924. hozzászólásra
ha menni kel akkor menni kel más nem itt meg talállak ha mégis szükség lenne rá
Válasz #1923. hozzászólásra

Nógrád megye felett.......
Válasz #1922. hozzászólásra
szia adorex kérdezted én hol vagyok helyileg és te ha szabad kérdeznem mert ha nem hoz a pacák ilyen házat lehet szükségem lesz egy tartalékra és mit kérsz érte ha úgy adódik
Válasz #1914. hozzászólásra

Nekem van eladó 2 db, ha kell viheted.
Válasz #1918. hozzászólásra
Meg mondom én pontosan mi mennyi,volt 7db ez volt a jobbik jan elején voltunk lent nála 320.000 volt a dob de csak 280m-volt én még kértem hozzá 80m-ert ez volt még 55000 ezt ők csinálták,fuvar 195km/180ft az 35000 ft kereken 400 000 ropogós magyar forint
Válasz #1919. hozzászólásra
Nem a víz ágyus módszerre gondolok hanem a fa lomja alatt a sort akarnám csak öntözni.
Ilyen módszer is gazdaságtalan?
Válasz #1917. hozzászólásra
Gazdaságtalan.
Válasz #81916. hozzászólásra
Azaz. Egy sráccal beszéltem én is ,de egy néni mutatta meg őket.Nagy Zetor volt ott akkor 2-3db.
Egyébként nem rossz dobok,bárki bármit mond,ezért az árért főleg.
Akkoriban 3 kiló körül beszéltek érte.Ha nem titok Te mennyiért vetted?
Üdvözlök mindenkit!
Gyümölcsösben használ-e valaki öntöződobos öntözést fúrt kútról ?
Ha igen akkor minél több információ érdekelne.
Válasz #1915. hozzászólásra
te hol voltál pontosan a hogy be érünk a faluba első utca balra azt jobb kéz felől nagy udvar családi házzal kicsit hátrébb nagy gépszín zetor trakik meg 2vagy 3 komján egy fiatal sráccal beszéltem le egy kék platós MAN-nal hozták el
Probléma orvosolva ma délután leszedtem át vittem lakatos szaki hoz azt mondta meg tudja csinálni öntvény pálcával meg hegeszti nem lesz vele semmi gond
Én múlt nyáron voltam náluk, de akkor nem volt egy épkézláb sem ott, ami szerintem egy szezont kibírt volna. Talán 3-4ből lehetett volna egy komplettet összerakni.
Gondolom, ez már másik eresztésből van.Állítólag szlotákiából hozzák őket.

Üdv, onnét akartam én is venni egyet, de így már nem fogok.
Válasz #1912. hozzászólásra
Székesfehérvár tol 10km Moha fejér megye

Szerintem igen, helyileg hol vagy?
Válasz #1910. hozzászólásra

Szeged mellöl hozták Zákányszékröl mikor néztük nem lácodot semmi rajta,volt 7db ez volt a jobbik ha esetleg nem hozza a csávó tudsz segíteni
Válasz #1909. hozzászólásra
Azt már úgyis csak a Szentlélek fogta.
Azt hiszem, nekem is van elfekvőben valahol 1-2 db.
Válasz #1908. hozzászólásra
az eladó ígérte hoz másikat
Igen az az szállítás közben eltörőt
Válasz #1907. hozzászólásra

A legalsó képen az a letörött öntvénydarab az micsoda? csaknem a csapágyház???
Az érét kösz srácok a biztató szavakat
majd nyáron meg látjuk hogy muzsikál
én bízom benne remélem jó döntés volt
majd lesz videó
Válasz #1905. hozzászólásra

........sőt, szeretik, ha nincsenek bekapcsolva...
Válasz #1904. hozzászólásra

Ezek azok a dobok,amelyek állásban is el tudnak romlani!
Válasz #1902. hozzászólásra

Jók ezek az Odrák, csak az a baj velük, hogy ha van szabadidőd, azt mellettük kell töltened.
Sok sikert, kitartást
Válasz #1902. hozzászólásra
Nincs azzal a toldással gond,csak viznyomás legyen!Évekig használtunk ilyen dobot!
Válasz #1838. hozzászólásra
Szia.Nekem van egy ilyen dobom.130-tól felfelé.Az enyém tökéletesen működik egy 63 kútról.
Válasz #1899. hozzászólásra
Felénk is sokan szétszedték az eredeti vezérlését a behúzásnak. Inkább kézzel állítják a sebességet.
Otthagyni úgy sem lehet magára, mert elviszik...
Válasz #1889. hozzászólásra
Esetleg turbinásat vegyél normális jószándékú parasztkomától.
Válasz #1897. hozzászólásra
oke
Válasz #1896. hozzászólásra
Csak a szivattyú meg a gyorsitó...
Válasz #1890. hozzászólásra
csepel?ifa?
Válasz #1894. hozzászólásra
Olaj nem folyik se a viz könnyen felveszi a vizet.
Tolózár az nem mozdul,mert nem használtam...
Válasz #1893. hozzászólásra
jó is?
Válasz #1891. hozzászólásra
A szivattyú meg a gyorsitó egyben 140...
Mennyi lenne az annyi?
Mit kérsz érte?
MA 350-es szivattyú gyorsitóval eladó ha valakit érdekel...
Sziasztok!
Öntöződob vásárlás előtt állok, és a véleményeteket szeretném kikérni a SIGMA öntöződobokról.
Évek óta egy Turbomot 90-el dolgozok, de most mindenképp forgózsámolyosra szeretném cserélni.
A kérdések, hogy mennyire megbízhatók, van e rajta automata önelzáró, 1 dobnak mekkora nyomás kell minimum, és mennyit bír max, csévélési sebesség állítható e rajtuk, mire figyeljek oda vásárláskor, stb. Előre is köszönöm a válaszokat!
Válasz #1887. hozzászólásra
most találtam itt vásárhelyen egy hűtőt,de ha az nem felel meg akkor értesítelek.
Válasz #1881. hozzászólásra
Bocs a késésért!! Tehát a cellák mérete 64/64cm!! Remélem megfelelö..
Válasz #1884. hozzászólásra

öntözőcsatornából