Most csinálom a "vázrajzot,meg a használati megállapodást.
10-en vagyunk a táblában ebből 8 aláírta 1 meg fel sem fogja hogy mit mutatok neki,de azt tudja,hogy nem ír alá semmit,ja a földjét azt sem tudja merre van. Na most mit tegyek???
Üdvözöllek benneteket, osztatlan közösből bérelünk földet és most hosszabbítani szeretnénk. Van-e valakinek használati megosztásról szóló megállapodás nyomtatványa. Mert sehol se találok ilyet. Nagyon megköszönném ha tudnátok segíteni.
Az osztatlan közös tulajdonnál mindenkié minden, vagyis minden rögnek az elméleti hányada. Egy kis rét is egy kis szántó, árok stb.
Bár nálunk 2006-ban az állami kimérésnél megcsinálták, hogy a 3ak-ás rétet mérte ki a földhivatal, aki meg későn kelt (én is) annak maradt a 20 ak-ás rész. Egyébként meg homogén a tábla.
Oda kell figyelni.
Ha egy osztatlan közös tulajdonban van egyaránt szántó(kb 60%), 20% rét valamint 20 % nádas is, akkor a tulajdoni arányok, hogyan alakulnak?
- mindenkinek jár mindenből?
- a terület vagy az AK arányában osztják el a tulajdont?
Ha mondjuk 10 hektár és 200 AK, akkor 1/4-rész az 2,5 hektár vagy 50 AK, azért kérdezem, mert az 50AK szántóban kevesebb, rétben nagyobb területet jelentene
Válasz #533. hozzászólásra
Mi a bicskanyitogató ebben? A kimérésről/bemutatásról az összes tulajdonost értesíti a földhivatal a tulajdoni lapon szereplő címén. Az, ha valaki nem megy el, vagy elérhetetlen, mert nem frissítette az éppen aktuális címét, ne azt akadályozza már, aki használni akarja a földjét...
Kicsit bicskanyitó a felfogásod!!!!!!!!! Ugymint " ha egyedülvagy....." mondjuk neten feldobod hirdetményekközé? Országosnapilap? Törvényes de etikailag vitatkoznék!!!
A sorrendet, elvileg sorsolással határozzák meg, vagy a tulajdonostársak megegyezése alapján. Ha egyedül vagy jelen, megmondhatod honnan kezdjék a kimérést. Több alrészlet esetén eldöntendő, kevesebb de jobb minőségű, vagy több de gyengébb. Legyen több, több támogatásért!
www.nslj.hu
" Lemásolod a tulajdonostársak számával egyező példányba és mindenkinek kipostázod. Ebben mi a kivitelezhetetlen?"
Az hogy mindenkivel az eredeti példányt kell aláíratni.
Igen van benne olyan is, de az nem érdekes, jelentéktelen mennyiség. Csak a szántó miatt kérdeztem, mert több mint a tábla fele van a tulajdonomban, de rajtam kívül még van benne legalább 13 tulajdonos és a szántókat féltem, mert a tábla legjobb részén vannak
Osztatlan közös földtulajdon kimérésénél mi határozza meg a mérés sorrendjét?
Minden tulajdonos hozzájárult a kiméréshez.....
ilyenkor sorsolás történik vagy földtulajdoni hányad sorrendjében lesz mérve?
A vázrajzot amit el kell küldeni a többi tulajdonosnak is, milyen kísérő szöveggel kell ellátni???
Esetleg van erre valami sablon szöveg???
Ha valaki csinált már hasonlót, esetleg megosztaná ezt a szöveget???
Vagy ezt találjam ki én a kis szürkeállományommal????
Aki anno részarényabn 20 éve kapta a földet osztatlanba és ingyenes kimérésre jelentkezhetett miért nem kellett az állami kimérésnél a szomszédok beleegyezése, és én ha veszek osztatlanba és használni akarom miért kell futni az idita köröket?
aki használni akarja mérjék már ki neki és kész kapjak új hrsz-t rá és kész!!!! Csomó ember azt sem tudja van fél AK-ja valahol minek aláírása kabaré!
Válasz #517. hozzászólásra
"az állami ingatlan-nyilvántartási térképi adatbázisból szolgáltatott – 30 napnál nem régebbi – hiteles szemle másolaton egyértelmű jelzéssel, a használati megosztásról szóló megállapodásnak megfelelően, azzal azonosítható módon ábrázolni kell az egyes tulajdonostársak részére kijelölt területet."
tri! Az új földtörvényben " térképi kimutatás" szerepel. Ezt hogyan értelmezed? Az is kimutatás, ha én rajzolok?
Továbbá, mi van akkor ha én tavaly októberben beadtam a földhivatalba haszonkölcsön szerződést az osztatlan közösben, de csak 3 tulajnak a tulajdoni részét! Akkor melyik törvény a rám vonatkozó?
Az idei, vagy a tavalyi?
Válasz #506. hozzászólásra
Igen van. Mert, mint írtam mindenkinek mindegyik művelési ágból van része. Nincs olyan, hogy én csak szántót kérek valaki meg kenje a hajára a nádat... Lehet, hogy most így van művelve, de az nem szabályos, ha valaki bekerül, jár neki a szántóból is...
te meg tényleg komolyan gondoltad,hogy 1 szál megállapodást fogsz mindenkivel aláíratni egyenként?
kivártad volna,míg egyenként visszaküldik és küldted volna következőnek?
el se hiszem!
Ebben a káoszban!! MVH igénylésnél nemláthatomkirajzoltrám! Akkor a Földhivatalnak miakifogása a vaktérképenberajzoltterületemen amit május 39.-én és nem május 38.-án adtambe? Vaktérkép mert semmi meparostámpont! A Kölcsönös Megfeleltetésnek cimszóval rendetkellenerakni a Földhivatalitérképeken! Ami utvolt meg árok annakkelleneszerepelni!!!!
3159 hozzászólás
Válasz #558. hozzászólásra
És minek kell benne lenni?
Válasz #556. hozzászólásra
Én saját magam fogalmaztam, megkérdeztem a fh-t hogy mégis mi legyen benne elmondták hogy miket kell tartalmaznia és azokat beleírtam semmi extrát.
Válasz #556. hozzászólásra Saját fogalmazás,nem találtam "sablont",bízom benne,hogy beválik.
Válasz #553. hozzászólásra
Használati megállapodás mit tartalmaz?Saját fogalmazás,vagy van valami sablon szöveg?
Válasz #554. hozzászólásra Küldtem,remélem beválik.
Válasz #553. hozzászólásra
Küldj ki neki egy tértivevényt oszt csumi
Most csinálom a "vázrajzot,meg a használati megállapodást.

10-en vagyunk a táblában ebből 8 aláírta 1 meg fel sem fogja hogy mit mutatok neki,de azt tudja,hogy nem ír alá semmit,ja a földjét azt sem tudja merre van. Na most mit tegyek???
Üdvözöllek benneteket, osztatlan közösből bérelünk földet és most hosszabbítani szeretnénk. Van-e valakinek használati megosztásról szóló megállapodás nyomtatványa. Mert sehol se találok ilyet. Nagyon megköszönném ha tudnátok segíteni.
Válasz #550. hozzászólásra
de ez esetben gondolom a tulajdonosok akarta is mérvadó lehet, nem?
Válasz #549. hozzászólásra
Az osztatlan közös tulajdonnál mindenkié minden, vagyis minden rögnek az elméleti hányada. Egy kis rét is egy kis szántó, árok stb.
Bár nálunk 2006-ban az állami kimérésnél megcsinálták, hogy a 3ak-ás rétet mérte ki a földhivatal, aki meg későn kelt (én is) annak maradt a 20 ak-ás rész. Egyébként meg homogén a tábla.
Oda kell figyelni.
Ha egy osztatlan közös tulajdonban van egyaránt szántó(kb 60%), 20% rét valamint 20 % nádas is, akkor a tulajdoni arányok, hogyan alakulnak?
- mindenkinek jár mindenből?
- a terület vagy az AK arányában osztják el a tulajdont?
Ha mondjuk 10 hektár és 200 AK, akkor 1/4-rész az 2,5 hektár vagy 50 AK, azért kérdezem, mert az 50AK szántóban kevesebb, rétben nagyobb területet jelentene
És mi van akkor,ha nem tudom,hogy a gazdatársaim,ki tulajdonát műveli?Akkor kit hova rajzoljak?Szóval kivitelezhetetlen továbbra is.
Moderálta: Mf-es (3146) 2014-02-07 06:34:05
Válasz #530. hozzászólásra
Ráírom,hogy mindenben megegyező,hiteles másolat.Mondjuk közjegyzővel hitelesíttetem.
Válasz #545. hozzászólásra

átjött ! köszönöm
Válasz #544. hozzászólásra
Na most az asszony gépéről ment.
Hogy a picsába
Válasz #542. hozzászólásra

semmi
Válasz #542. hozzászólásra
még nem ért ide
Válasz #541. hozzászólásra
Most?
Válasz #540. hozzászólásra

üres üzenet jött
Válasz #539. hozzászólásra
Itt is ment.
Válasz #538. hozzászólásra
ment.
Válasz #536. hozzászólásra
Küld át az email címed.Úgy egyszerűbb lesz.
Válasz #536. hozzászólásra
pill
Válasz #535. hozzászólásra

ha jól emlékszem te már adtál be új szabályok szerint haszonbérleti szerződést.
át küldenéd nekem a szerződésmintát?
Válasz #532. hozzászólásra
2013.évi CCXII törvény 71.§ (9)
Válasz #533. hozzászólásra
Mi a bicskanyitogató ebben? A kimérésről/bemutatásról az összes tulajdonost értesíti a földhivatal a tulajdoni lapon szereplő címén. Az, ha valaki nem megy el, vagy elérhetetlen, mert nem frissítette az éppen aktuális címét, ne azt akadályozza már, aki használni akarja a földjét...
Válasz #531. hozzászólásra
Kicsit bicskanyitó a felfogásod!!!!!!!!! Ugymint " ha egyedülvagy....." mondjuk neten feldobod hirdetményekközé? Országosnapilap? Törvényes de etikailag vitatkoznék!!!
Válasz #530. hozzászólásra
Megírnád, hogy ezt melyik törvényben olvastad?
A sorrendet, elvileg sorsolással határozzák meg, vagy a tulajdonostársak megegyezése alapján. Ha egyedül vagy jelen, megmondhatod honnan kezdjék a kimérést. Több alrészlet esetén eldöntendő, kevesebb de jobb minőségű, vagy több de gyengébb. Legyen több, több támogatásért!
www.nslj.hu
Válasz #490. hozzászólásra
" Lemásolod a tulajdonostársak számával egyező példányba és mindenkinek kipostázod. Ebben mi a kivitelezhetetlen?"
Az hogy mindenkivel az eredeti példányt kell aláíratni.
Válasz #528. hozzászólásra

Igen van benne olyan is, de az nem érdekes, jelentéktelen mennyiség. Csak a szántó miatt kérdeztem, mert több mint a tábla fele van a tulajdonomban, de rajtam kívül még van benne legalább 13 tulajdonos és a szántókat féltem, mert a tábla legjobb részén vannak
Válasz #527. hozzászólásra
Használati állapotnak megfelelően!!!!!! De érdekes a sorrend!!!! Mondjuk vásároltálbenneföldhasználatilapnélkülit?Amit 20 évenemhasználnak!
Osztatlan közös földtulajdon kimérésénél mi határozza meg a mérés sorrendjét?
Minden tulajdonos hozzájárult a kiméréshez.....
ilyenkor sorsolás történik vagy földtulajdoni hányad sorrendjében lesz mérve?
Válasz #524. hozzászólásra
erre egy megállapodás kell
a nev használati megállapodás
Sziasztok! Hajólértelmezem? 2013.01.31 előtt beadott földhasználathoz rajzoltam ami enyém és kész! 2013.02.01 után hivatásos földmérő,,sok,,,,sok nyugtató,meg kp! Igaz ha elhaltisvan a táblában márnemlehetmegosztanineki! Kiiralá? 2014 es földtörvényszerint megosztásivázrajz, akár csináldmagadmozgalomban! Amitnemértek! Támogatásnál rajzolunk, ezvan 1 térképen!!!!! Elméletileg,ha 1 MVH-nál leadtunk 1 megosztásivázrajzot,aláirtuk támogatásnál! Miértisnemjó????? Földhivatalban Miértisnincs terminál? Tudjátok amibe kártyátbetesszük ésfizetünk!!!!
Üdv Kollégák....
Kérdésem lenne felétek..
A vázrajzot amit el kell küldeni a többi tulajdonosnak is, milyen kísérő szöveggel kell ellátni???
Esetleg van erre valami sablon szöveg???
Ha valaki csinált már hasonlót, esetleg megosztaná ezt a szöveget???
Vagy ezt találjam ki én a kis szürkeállományommal????
Köszi....
Válasz #520. hozzászólásra
bizony nekünk ugyanez van
ez csak arról szól hogy ne adjanak lóvét semmi értelme az egésznek.
Válasz #514. hozzászólásra
Bizony bizony Szabikám !!!!!
Ugyanis mint írtam vala, a földhivatalban ezt mondották...
De mivel kicsit irreálisnak tűnt nekem ez a dolog azért írtam ide nektek..
És kaptam válasz, amiből tovább lehet lépni....
Köszönöm.....
Válasz #514. hozzászólásra
Bizony bizony Szabikám !!!!!
Ugyanis mint írtam vala, a földhivatalban ezt mondották...
De mivel kicsit irreálisnak tűnt nekem ez a dolog azért írtam ide nektek..
És kaptam válasz, amiből tovább lehet lépni....
Köszönöm.....
Kérdezem én!
Aki anno részarényabn 20 éve kapta a földet osztatlanba és ingyenes kimérésre jelentkezhetett miért nem kellett az állami kimérésnél a szomszédok beleegyezése, és én ha veszek osztatlanba és használni akarom miért kell futni az idita köröket?
aki használni akarja mérjék már ki neki és kész kapjak új hrsz-t rá és kész!!!! Csomó ember azt sem tudja van fél AK-ja valahol minek aláírása kabaré!
ez is az orbánország idióta műve,hogy ro.....nak meg.
ezzel kinlódunk pár hónapja.
Válasz #517. hozzászólásra
"az állami ingatlan-nyilvántartási térképi adatbázisból szolgáltatott – 30 napnál nem régebbi – hiteles szemle másolaton egyértelmű jelzéssel, a használati megosztásról szóló megállapodásnak megfelelően, azzal azonosítható módon ábrázolni kell az egyes tulajdonostársak részére kijelölt területet."
Válasz #516. hozzászólásra
tri! Az új földtörvényben " térképi kimutatás" szerepel. Ezt hogyan értelmezed? Az is kimutatás, ha én rajzolok?
Továbbá, mi van akkor ha én tavaly októberben beadtam a földhivatalba haszonkölcsön szerződést az osztatlan közösben, de csak 3 tulajnak a tulajdoni részét! Akkor melyik törvény a rám vonatkozó?
Az idei, vagy a tavalyi?
Válasz #511. hozzászólásra

Szerintem örülj neki, hogy nem tudtad elolvasni 

Én elolvastam 

Válasz #506. hozzászólásra
Igen van. Mert, mint írtam mindenkinek mindegyik művelési ágból van része. Nincs olyan, hogy én csak szántót kérek valaki meg kenje a hajára a nádat... Lehet, hogy most így van művelve, de az nem szabályos, ha valaki bekerül, jár neki a szántóból is...
Válasz #512. hozzászólásra

te meg tényleg komolyan gondoltad,hogy 1 szál megállapodást fogsz mindenkivel aláíratni egyenként?
kivártad volna,míg egyenként visszaküldik és küldted volna következőnek?
el se hiszem!
Válasz #511. hozzászólásra

Szabikám vigasztaljon a cicis néni a profil képeden !!!!!!!
Válasz #488. hozzászólásra
Üdv Tri..
Éééééés visszaolvastam !!!!!!!!!
Szóval nem egy azon példányt kell aláírni az összes tul.nak... !!!!
Ahhhaaaaaaaaaaaaa....
(De akkor a bajai földhivatalban miért mondta ennek az ellenkezőjét a kedves ott dolgozó??!!!)
Az úgy már jobban kivitelezhető...Bár így is költség....
De még milyen költség az amikor egy tagban vannak 300an..
Válasz #510. hozzászólásra

tudodtehogynemkelleneegybeirnodmindentmertafaszseértimatakarsz?
Ebben a káoszban!! MVH igénylésnél nemláthatomkirajzoltrám! Akkor a Földhivatalnak miakifogása a vaktérképenberajzoltterületemen amit május 39.-én és nem május 38.-án adtambe? Vaktérkép mert semmi meparostámpont! A Kölcsönös Megfeleltetésnek cimszóval rendetkellenerakni a Földhivatalitérképeken! Ami utvolt meg árok annakkelleneszerepelni!!!!